Hirdetés
- Apple iPhone 11 - népalma
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy egy I3-8100 cpu mellé mi a legolcsóbb alaplap?
Jól látom, hogy csak 30 EFt felett lehet kapni?
Ebből nem is lesz olcsóbb vajon?Köszi,
András -
kymera
őstag
válasz
Aprósólyom
üzenetére
A helyzet az hogy nem igazán felhasználóbarát az Intel üzletpolitikája.
Technikailag biztos meg lehetett volna oldani azt hogy a régebbi 1151-es alaplapok is kezeljék a CL procikat de miért is tettek volna ilyet ? Nehogy már a felhasználónak jó legyen.....
Most legalább kétszer annyi pénzt marhatnak fel az alaplapgyártóktól a lapkák miatt
-
Aprósólyom
addikt
Éljen! Termeljünk annyi IT hulladékot minél kevesebb idő alatt, amennyit nem szégyellünk. Ez a kék márka se nem kék, de még csak biztosan nem is zöld!
-
-Skylake-
addikt
De lehet. Csak akinek egyszer nem elég a pentium és felvált i7-re , az utána nem vált vissza pentiumra mert "mégis elég". Ugyanis nem tudom észrevetted e, de a srác sorrendben írta a váltásait. Márpedig van benne i3->i7->pentium->i5T ebben a sorrendben. Szóval ja, lehet hogy valaki azért vált pentiumról i7re mert a penya nem elég, csak ez már visszafele és utána újra felfele már kicsit érdekes.
-
sb
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
Mondjuk attól, hogy nincs értelme - szerinted - a hobbijának vagy akármilyen megfontolásból való váltogatásának amit most esetleg nem értesz, még tök simán pofátlan az Intel.
A kettő között a korreláció nulla.
Ha nincs értelme váltani attól még jöhetne ugyanabba a lapba ha semmi különbség az architektúrák között. Ennek is pont annyi értelme van. Vagy még annyi se. Mármint technológiailag. Nyilván profit szempontjából van értelme.
Márpedig a 270-370-370 régi-újat nem kezel f*sságából ez következik.
Ennél már csak az lenne szebb, ha jönne majd a friss BIOS mondjuk a Z390 megjelenése után és a Z370 onnantól más saaaajnos nem tudná kezelni a Coffee-t.

Úgy rémlik a hivatalosan tuning támogatással kihozott és eladott G3258 esetén volt valami ilyesmi...

-
törölt tag
-
-Skylake-
addikt
Szamomra ez csak annyit mond el, hogy nem tudod felmerni mik a valos igenyeid. Ha valaki i7rol i7re valt, aztmomdom i7 kell es televan. Aki pentium g-krol valtogat i7-re ott azt mondom, hogy ha elvan a pentiummal is akkor valojaban nem lehet szuksege az i7re. De amikor itt mar i5T is szoba jon, na ott mar latszik, hogy te sem tudod mi kellene. Az biztos, hogy olyan munkat nem vegzel amihez tobb kell mint egy pentium cerka, mert akkor azzal nemtudnal dolgozni. Innentol marad a jatek, ahova az i7 sulyosan overkill, az i5T meg teljesen ertelmezhetetlen. Ugyhogy ha valamivel, hat ne ezzel az eletuttal indokoljuk meg, hogy az intel szarul csinalja.
Szerk : LOL most nezem a profilod, hogy te ezt az overclock miatt nyomod
az kene meg baszki hogy olyanok haborodjanak fel ezen , akik puszta hobbybol veszik ezeket a cuccokat atyaeg... -
Smiley
addikt
Szerintem ez szimplan csak nem prioritas naluk, a Xeon a nagy biznisz, nem a desktop. (Kb az ovuke az egesz server piac) Nem latok bele, de a software-en kivul biztos van minimalis hardware-es kulonbseg is a 2 chipset kozott. Gondolom egy grafikonon kiszamoltak, hogy +X munkaora kell ahhoz a proci tervezesnel, hogy a regi chipset-el is kompatibilis legyen, vagy forditva es a chipset tervezenel kellett volna tobb idot forditani. Ezert irtam, hogy uzleti oldalrol viszont eleg jo politika ez.
Cegek szemszogebol nezve az 5% fogyasztas csokkenes is indokolt tud lenni egy cserenel... tobb szaz gepnel 5% egy egesz evre kivetitve azert komoly osszeg tud lenni, foleg ahogy a userek hasznaljak... 0-24-ben a gepeket.Kornyezetvedelmi szempontbol is katasztrofalis ez a hozzaallas, de sajnos ilyen a kapitalizmus, es a kartellezes. Velemenyem szerint ebben kemenyen benne vannak a nagy brand-ek es a gyartosorokat uzemelteto cegek is. A software gyartokrol mar nem is beszelve. Comsumer cuccokbol pedig mar egy 20 darabbol allo gepparknal is szopas tud lenni a karbantartassal. Nezd meg az apple a legjobb pelda arra, hogy mi var majd rank, ha az EU vagy az USA kormanya nem lep kozbe. Lassan egyik termeke se javithato, nemhogy bovitheto. Most sirunk a proci csere miatt, 10 ev mulva lappal egyutt tudod majd venni.
Amugy en meg mindig 775-ot hasznalok otthon, altalanos feladatokra tokeletesen megfelel meg a mai napig. Ha tonkremegy valami benne 5-10e a csereje. En mondjuk ennek az egesznek az elonyet is latom, peldaul ha cserelni akarom a 775-ot, akkor fillerekert tudok venni 3-4 eves brand gepeket otthonra. Az utolso nagy elorelepes a memoriavezerlo integralasa volt, szoval az elmult 5-6 ev gepei a fogyasztason kivul nemsokban kulonboznek. Azt hogy a benchmark mit mutat, es a valosagban ebbol mi erzekelheto az meg megint egy masik tema.
-
MZsoltee
veterán
Hát nem azt mondtam, hogy az AMD szeretetszolgálat, de azt lássuk be hogy vásárló barátabb az üzletpolitika. A "+"-os chipsetek mindig valami átjárhatóságot biztosítottak és nem feltétlen kellett egyszerre procit ramot és lapot is cserélned. Ettől függetlenül én is várok, egyrészről még a jelenlegi platform sincs kimaxolva (és így is kiszolgál), másrészt tisztuljon a kép. Nem kell beleugrani minden újba...

(#90) BiP Azért megnézném, hogy egy i7 2600(vagy K tuningolva) és egy 7700 (vagy K tuningolva) gép között nem tesztprogrammal, hanem valós játékban alkalmazásban a felhasználók hány százaléka venne észre különbséget (Épeszű konfigot feltételezve kb RX 580/GTX1070 szint SSD FHD felbontás) a két rendszer között, ha csak leül a gép elé és nem látja az FPS-t.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
BiP
nagyúr
AMD mentségére legyen mondva, azért az, hogy AM2-es lapba AM3+os procit is bele lehet tenni, ilyet intelnél nem látsz.
Amúgy én is kivárnék picit. Intel oldalon, hogy kijöjjenek a procik, no meg letisztuljon az alaplapmizéria (Z370, 390), AMD oldalon meg a Zen2-t lenne érdemes megvárni.
-
Lacc
aktív tag
Én várnék, indoklásom az, hogy anno (és még kitudja hogy most is-e) ugyanezt játszotta el az AMD. Megvettem az APU-t hozzá az alaplapot és azt mondták az ki fog tartani, hát mi ad Isten, az AMD is jött a hülyeségével és már mondta fél év múlva, hát mégis csak FM2+-ra kell váltani, ha valaki akarja ezt azt használni.
Szóval ott az AMD vonalon, ott az FM2, FM2+, AM3, AM3+, AM2, AM2+. Most is azt mondta, az AMD, hogy jaj az AM4 végig kiséri a Ryzen-t, de az eddigiekből lazán eltudom képzelni, hogy AM4+ is lesz vagy AM4++
. -
BiP
nagyúr
De ha most a cégek úgyis zsír újakat vesznek, és a consumer piac a töredéke. Akkor nem lenne mindegy az intelnek, hogy mi tudnánk upgrade-elni?
(#89) MZsoltee:
Aki eddig váltott a (majdnem) semmiért és fizetett a (majdnem) semmiért, az most ne lázadjon. Ezért is vagyok el jelenleg a 2500K-val.
Azért a sok semmi szépen összeadódott az évek alatt. (Igaz, az árak is kúsztak felfelé). -
MZsoltee
veterán
Az Intelnél valós teljesítménynövekedésért (komolyabb proci támogatása) mindig fizetni kellett. Amikor szó volt róla hogy a 270-es lapok támogatják majd a 8. Gen-t, akkor még nem volt Ryzen. A Rizsa miatt kell fizetni, mert az intelnek valós teljesítménynövekedést kell most adnia. Ezért meg pénzt kér mindig. Nem olyan mint az AMD.
Most aki lázad nem értem miért most teszi, évek óta megy a lehúzás a 2. Gen óta nem volt igazi fejlődés. Aki eddig váltott a (majdnem) semmiért és fizetett a (majdnem) semmiért, az most ne lázadjon. Ezért is vagyok el jelenleg a 2500K-val. Remélhetőleg sokan váltanak 1155-ről Ryzenre, vagy 8Gen intelre, akkor majd bevállalok egy i7-et. Lapom, ramom van. Ha valami kihal alóla, akkor majd körbenézek, de jelenleg az árak (lap, és memória) az egekben vannak, ha egy R5 1600 vagy R5 1600X ára elfogadható is. A 8 gen intelt tuti nem veszek, elég nagy kapkodás eredménye lett ez a platform. Majd a következő gen Intel és a rev2-es Ryzennel érdekes páros lesz, azok már kiforrottabb nem béta hardverek lesznek és remélhetőleg a memóriaárak is mérséklődnek. Addig ki kell bírni 1155-ön

-
Smiley
addikt
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Mondjuk nem is a mezei user igenyeit fogjak szem elott tartani... es szerintem ez uzletileg nagyon is jo model. Hol erdekli az intel-t az, hogy az otthoni atlag pistikenek lapot kellene cserelnie, amikor a dell a hp a fuji a lenovo, tonna szamra adja el az uj konfigokat a cegeknek, akik 3 evente amugy is cserelik a komplett gepparkot. Ezt csak azok nem tudjak megerteni, akik meg nem lattak ilyet. Egy olyan helyen ahol tobb 100 egyforma gep van, nem fognak poci cserevel foglalkozni, altalaban homogen renszerekre van szukseg.
Az intel-nek az csak egy plusz, hogy a vallalati szferan kivul is el tudja adni a cuccait.
Mint maganszemely rohadtul nem ertek egyet ezzel a politikaval, de ceges rendszergazdakent megmondom oszinten fogalmam sincs, hogy az altalunk uzemeltetett szaz akarhany dell gepben milyen chipset meg proci van. Ha hardware-es baja majd jon erte a dell es megcsinalja, addig a kollega pedig kap egy tartalek ugyanolyan gepet. Jovore ugyis 3 evesek lesznek, tehat lejar a support, ezert csereljuk az osszeset. A dell kijon, hozza az uj gepeket es elviszi a regieket...
Persze megy egybol az anyazas, mert mindenki az otthoni user szemszogbol nezi az egeszet. -
carl18
addikt
Az első 775 deszkák se fogadták be a 2 magos core 2 duokat, nem olyan meglepő ez.
-
Chaser
legenda
válasz
crazykid83
üzenetére
használtat újhoz nem hasonlítunk, nincs értelme, újból is lehet venni piaci ár alatt ha vkinek kell a pénz odaadja
- másik meg, vegyél hozzá lapot, nem nagyon van,ami van is drágán pedig tudjuk, nem döglenek ( : -
nekem sandy alapú xeon volt, 6+6 hengerrel, anno olcsóbban vettem mint i5-öt mások használtan
akkor meg az a világ legjobb cpu-ja:dszerk: jah gagyi munkaállomásban volt - listaára 7-800e körül, abban is meghalt a lap ((( :
-
crazykid83
csendes tag
Én azért nem merném így kijelenteni hogy a világ legjobbja. Én pl azt mondom, hogy a 2600k az.

Ilyen olcsón ilyen elfogadható kakót nehéz összehozni (manapság). Persze ki is kell fogni, volt 3770k-m is de az eladtam, mert a 2600k lazán megy 4,7-en a 3770k csak 4,5-ig volt stabil.
Amúgy igen, általában 2 gen ment le, de én már nagyon az 1150 létét se értettem. DDR3 1600-at vitt az is. Ezt már az Ivy is tudta. Szerintem igazán megoldhatták volna ott is hogy beférjen az 1155-be a 4xxx-es széria.
Na mindegy, vegyünk Ryzent.
(Laptopból tuti azt veszek
) -
Chaser
legenda
Nekem is volt lapom amit agonverni se lehetett, volt gyari doglott is, ha par ezerre van ralatasod ugyanabbol a fajtabol az is kiskutya fule ( :
Dolgoztam szervizben es sok szervizet, szervizest ismerek, akik szerint sohasemminemromlikelmertebyemis10000evemegymeghhavernelis' ajanlom par hetet dolgozzon egy ilyen helyen, majd rajon ((( : -
joey04
titán
A foglalat marad LGA1151, ennek ellenére az új processzorhoz biztosan kell új alaplap.

-
Pete55555
addikt
Semmi gond intel bácsi. Majd aki váltani akar, az intel helyett AMD-t vesz. Lapcserével már oly mindegy...
-
Chaser
legenda
válasz
RyanGiggs
üzenetére
no, akkor ti már hátrman kiválthatjátok a statisztikai hivatalokat is ( :
picit komolyabban, gyere vissza ha mindegyikőtök vett 10e darabot az adott lapból, és abból meséld el mennyi hibásodott meg garidőn belül, utána 1 hónappal, utána fél évvel, évvel, satöbbi
úgy gondolod mert nálad meg két cimbinél nem döglöttek meg a lapok akkor máshor sem? már bocsánat de loooooooool
néha egy keveset nem árt túl látni azon a kis területen amiből mintavételezünkszerk: mióta átálltak ólom mentes forrasztásra sokkal vacakab minden és a tömegtermelés is beindult, nem egy fél milás gépet tudok mondani ami eleve hibás lappal jött, vagy egy éven belül megibásodott, akár többször is ( :
-
RyanGiggs
őstag
"Sajnos nem számít, mert az alaplapok hullanak, mint a legyek... 3-4 év intenzív használatnál nem igazán bír ki egy lap többet"
Ebben azért nem lennék annyira biztos.
Már 5 éves az Asrock Z77 Pro3 lapom, semmi baja!
Az egyik barátomnak egy 7 éves Asus P5QD Turbo lapja van,
egy másiknak Asus M2N ami 10 éves...
Szóval nem hullik itt semmi sem. -
Gyuri27
félisten
Az elv a lényeg.
Amúgy ja a 7700 a világ legjobb procija (főleg a lekváros k széria) így mindenre IS elég.
De ha lapot szeretne valaki cserélni. Mert majd később fejlesztene. Nem teheti. Mert a lap mondvacsinált dolog miatt nem kompatibilis visszafelé (és ez már a hanyadik eset 915/925 óta?). -
Gyuri27
félisten
válasz
janeszgol
üzenetére
Ne legyél biztos benne, hogy nem sok.
Másrészről egy z270 lap 30k fölött kezdődik.
Harmadrészt meg más a baba fekvése ha én döntök a csere mellett és más ha kikényszerítik. Folyton, folyvást ha kell ha nem.
Na ezt az a magatartás ami miatt sok-sok éve letettem a cég termékeiről. -
janeszgol
félisten
A népek gondolom úgy is az olcsóbb alaplapokat (20-30k) részesítik előnyben, szóval ha azt kell lecserélni 2-3-4-5 évente, nem nagy érvégés, bár nehéz elfogadtatni velük.
-
Segal
veterán
Erre amugy pont nem.lenne ertelme lecserelnem mert a kovetkezo rendszerem is tutira meglesz szerintem 5 evig. Persze videokartya upgrade most is volt meg rambovites de 1 ev mulva meg ha jonnek a pci express 4.0 tamogatasu ice lakek tokon szurnam magam mert azt semmilyen bovitokartyaval nem tudnam "rahegeszteni" az alaplapra.
Nekem ugy nez ki jovore osszeall a dolog es ivy nyugdijba megy az ice meg megkezdi (minimum) 5 eves palyafutasat.
Amugy az unboxing meg osszeszereles (sajat) erzese mar nekem is hianyzik
de majd jovore
-
ThePoweR
senior tag
Nem értem mi a gond. Eladod az előző gent még jó áron és kb +30k ráfordítással új géped lesz. Ha úgyis ilyen drága procit vesz az ember nem hiszem hogy nagyon megterhelő lenne. Főleg hogy évente kell csak 30k-t kifizetni.
-
BiP
nagyúr
válasz
AxBattler
üzenetére
De. Nem mondtam, hogy nem. Csak a s775 kapcsán merült fel, ezért a megkülönböztetés.
Ha a volt-on pörögsz: Eddig így volt, a Coffee és utániak kapcsán még nem tudjuk.(#69) Duracellm...: "nem volt annyival gyorsabb" a 7700K, azok is, mert bőven átlépi az ingerküszöbüket a 8700K és a cpu árazása,
Nálam így van. De jelenleg nincs kedvem cserélni alaplapot és procit egyszerre. Ha a Z370/390 is annyira túlárazott lesz, mint anno a Z270, akkor már a ryzennel kell versenyeznie a pénztárcámért. -
törölt tag
Szerintem ugyan annyian le fogják cserélni, mint amennyien a 170-270-re cserélték, plusz akik eddig halogatták, nem tették mert "nem volt annyival gyorsabb" a 7700K, azok is, mert bőven átlépi az ingerküszöbüket a 8700K és a cpu árazása, és meglépik a platform cserét.
Szerintem a látványos hiszti, ellenállás ellenére valamivel jobban fog fogyni a 3X0-es lap mint a 1X0 és a 2X0 együtt tette.
-
pengwin
addikt
Az szerepelt a hozzászólásban, amire reagáltam, hogy a Skylake biztos fizikailag vagy architektúrálisan inkompatibilis az 1151v2-vel, azért nem megy benne.
Szerintem meg erről szó sincs, ezt alátámasztandó írtam a chipsetek kompatibilitásáról.(#51) eldiablo
Szerintem hagyd, véresszájú Intel-fan és csak tahó módon tudja kifejezni a véleményét (lsd. mellékelt ábra).
(#55) Duliee
Haswell Refresh-t kifelejtetted, ráadásul az pont be is kavart az LGA1150-nél, mert a hozzá érkező 90-es chipsetek kaptak csak és kizárólag Broadwell támogatást. -
[CS]Blade2
addikt
Az kevés lenne. Amiből csak itt a topicba el lehetne adni 50db-ot így hirtelen, az egy olyan lap, ami ma jelenik meg, és van rajta DDR3 DDR4 DDR5, SATA3, SATA4, USB 3.1, USB4, PCI-E 4.0, LGA1151 és a következő, és a FET-ek és a kondik is cserélhetők, mint az akku.
Itt a PH-n vennék, mint a cukrot, akkora igény lenne rá.
Megjelenik az új 6 magos Intel, és bepattintod a jó öreg lapodba. Megjelenik a DDR5, és csak új CPU-t és RAM-ot kell venned a RAM cseréhez + lepókhálózni a DDR5 foglalatot... milyen király dolog lenne már.
Már látom magam előtt... szép zöld a NYÁK... kicsit nagyobb, mint az ATX.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
tserrof77
őstag
Kezdem azt érezni, mint anno a pirosaknál a 754/939/AM2 szériák gyors egymás utáni váltásánál...

-
csatahajós
senior tag
"Nagyon úgy tűnik tehát, hogy az Intel nem valódi indokok alapján dönt az egyes processzorgenerációk támogatásról, hanem sokkal inkább üzletpolitikai megfontolások állnak a háttérben, amiben vélhetően az alaplapgyártók is vastagon benne vannak."
Mintha ez olyan nagy újdonság lenne
. Az Intel előszeretettel játszotta ezt az LGA775-ös időkben is már, de azóta is, csak hol intenzívebben hol kevésbé. Ilyen szempontból az AMD mindig is sokkal kiegyensúlyozottabb volt. -
Chaser
legenda
persze, nem is jó neki h így akarva-akaratlan kénytelen a vevő új lapot venni, amiben _intel_ chipset van ( :
röviden a matek, 1 cpu eladás 1 chipset eladást generál kötelezően
ez persze jó a lap gyártóknak is...szerk:Dealer95 lap gyártó biztos nem fogja mert nem érdeke és a golyóira lépnének, mezei user meg ilyennel nem fog mókolni, max valami extra csoda lapnál ami egyébként is irreálisan drága összeáll néhány programó, de ezt is kb kizártnak tartom
a megoldás neve: ryzen
pengwin a cikkből kiderül, h skylake már nem fog menni 300-ban, csak kaby és az új
az h fizikailag és felépítésileg menne és kb 100% skylake egész addig jó amíg nem a microkóddal kezdi a bios a bootot és az nem fogja tartalmazni 300-as chipsetnél - csak sajnos azzal kezdi - -
Chp
őstag
Undorító, öltönyös férgek, bocs.

-
de, igenis van értéke. amire neked kell, arra megfelel!
viszont az ára, az tényleg lement. nem baj, legalább a családnak meg a kollégáknak olcsón tudok összerakni netezős, egyszerű játékos gépet!
nem is kell váltani! túl sokat foglalkozik mindenki a procija sebességével. élni is kell néha! az intel meg hadd cserélgesse maga alatt a lapokat, nem kell szaladni utána.

-
Segal
veterán
Kb itt a pont.
Nekem meg ivy alapu a gepem de egyelore meg meg sem fordult a fejembe a valtas gondolata. Persze jo lenne ha lenne 1-2 dolog az alaplapon mert tobb bovitokartya is van a gepbe de meg a Coffee sem az a fejlesztes amiert valtanek. Egyelore az Ice lehet majd a befuto de meg az sem biztos.
Igy az alaplap csere miatt sem kell anyaznom meg amiatt sem hogy ertektelenedik a gepem mert mar most sincs semmi erteke
-
Graphics
Jómunkásember
-
fanti
addikt
És aki anno azért váltott pl. Z170-ről Z270-re, mert hitt a szóbeszédnek, és gondolta, hogy időtálló lapot vesz?
Ez már tényleg hihetetlen egy húzás, habár az Inteltől nem is nagyon vártam mást.
Tényleg azt kell csinálni, hogy 5-8 évente fejleszt az ember alaplapot és processzort.
Mondjuk amúgy sincsen sok értelme ha azt nézem, hogy a Sandy és a Kaby között sincs különbség, csak a megahertzből adódó.....és közben eltelt jópár év.De ez a gyors váltogatás igen csak kétélű fegyver, mert ugyan jópáran meglépik, kerül amibe kerül, de ugyanennyien (még a hardverimádók közül is) meg nem lépnek tovább a költségek miatt. Bele értve magamat is a második kategóriába.
-
BiP
nagyúr
válasz
üzenetére
Én sem, és máshol nem is találtam erről infót, viszont érdekelt volna. Jó, hogy itt legalább meg volt említve.
De ez így elég öszvér megoldás.(#20) ->Raizen<-: Én is ebben bíztam. Viszont ők voltak az elsők, akik kijelentették, hogy nem fog menni. És ha ők nem tudják megcsinálni, akkor senki sem.
(Nagyon remélem, hogy ez csak ilyen kiadás előtti kamu megnyugtatás volt az intel felé, aztán utólag megcsinálják szépen. )(#25) pengwin: 2-es ponthoz: csak a Z370-ben. A következő Z390-ben már az sem.
Teljesen logikus.(#26) Duliee: s775-nél nem volt 100% kompatibilitás, de folyamatos volt az átmenet.
a core i szériáknál sem volt kánaán, 2 generációt bírt mindig egy socket. (bár ott is minden generációhoz saját chipset jött).Én azért örültem volna, hogy ha már a Z100, Z200-asokban nem is megy a Coffee, azért a Z3xx-ekben igazán mehettek volna a régiek. Akkor vehetnék a Skylake mellé új lapot, és majd később igény szerint új procit.
Intel megszívta, nem fogok venni semmit. -
válasz
Blindmouse
üzenetére
Akkor csak spontán a rosszindulatod.

Egyébként meg, nem szívesen veszek meg pár hónapra alaplapot. Jobbam szeretem ha hosszabb ideig kitart.
-
L4mie
veterán
frankó...3 hete vettem a z270-es konfigot. Igen...olvastam, hogy jön a CL és, hogy lehet nem lesz kompatibilis a jövőben, de reméltem csak porhintés, sajnos nem. És igen bosszantó az érzés amikor az elvben x-et érő használt cuccod pár hét alatt x-y lesz....
*/mert kellett és nem tudtam várni/
-
válasz
Blindmouse
üzenetére
Fingod sincs miért cseréltem, ezért javaslom, hogy máskor tartózkodj az alaptalan elemzéstől.
-
Blindmouse
senior tag
-
atenza
senior tag
Gondolom azért mert a visszafele kompatibilitás plusz kiadást jelentene inteléknek, szoftvereket azokra is updatelni és utána tesztelni külön stb.
Amúgy meg ameddig nem lesz +50%-al nagyobb teljesítmény, azonos áron, addig én nem veszek intelt. Mondom úgy hogy i7 4790k-ról váltottam Ryzen 1700-ra, ami arra amire nekem kell majdnem 2× olyan gyors.
-
válasz
Blindmouse
üzenetére
G3258 utánna 4790K platform váltás, Maximus VIII Hero +i3 6100, 6700K, G3900 utánna 6500T majd 7700K és váltás Maximus IX Apexra. Most megint jöhet a platfom váltás.

-
Retekegér
MODERÁTOR
Azt hiszem jókor váltottam AM4-re.
-
scarabeus86
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Múltkor ismerős gépét buheráltam, ilyen alaplap volt benne, néztem is nagyot hogy ebbe aztán minden belemegy

-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Erre tényleg van egy minimális esély!
-
Blindmouse
senior tag
Akik sírnak: Kezeket fel, akinek Z270-es lapja van, nincs pénze jó procira alapból de később lesz, és egyáltalán cserélt már procit életében. Ja, senki?
-
Lord Dion
csendes tag
Szeretem az Intel procikat, de ez az üzletpolitika egyszerűen szemétség. Még szerencse, hogy a Ryzen jól sikerült és valós alternatíva. Mást nem tudok tenni mint azzal tiltakozok ellene, hogy nem veszek Intel-t legközelebb. Remélem mások is lesznek így vele és magukba néznek, ha már egyszer veszteséges lesz számukra a hülyeségük.
A 478/775 anno nagyon szépen le lett fedve. Van deszkám, ami már PCI-E, de még 478. 775-ös, ami még AGP. Áthozhattam a P4-emet, aztán válthattam Core 2 Duo-ra, majd Quad-ra. Nem azért váltottam lapot, mert egy másik komponens kikényszerítette, hanem mert többet tudott. Fejlettebb USB, SATA, stb. Egyszerűen korrektek voltak. Azért cseréltél le valamit, mert megérte lecserélni.
Ha most van egy indokolt változás, memóriavezérlő, IGP, stb., és cserélni kell a lapot egy újabb procihoz, mert integráltak egy eddig alaplapon lévő komponenst mondjuk, az indokolt, hát cserélek. De ez, ahol egy értelmes bios megoldaná és mesterségesen kialakított a korlátozás, ez bunkóság. Az is amit a Windows-ok processzortámogatásánál művelnek..
No nem bosszankodok többet. Itt a fórumon úgyis képben van már mindenki a gyártók szemétkedéseivel.

-
hemaka
nagyúr

-
Apollyon
Korrektor
Azigen
Akkor kapják be, és rohadjon rájuk a sok meseszép újdonságuk
Ez amúgy azt jelenti akkor, hogy a Skylake prockók pár év múlva eladhatatlanok lesznek?
-
Silεncε
őstag
"egy lapba menne DDR2 DDR3 DDR4 is, csak a processzor határozná meg, melyiket kell bepattintani a lapba" - aztán Pistike bepattintaná a vadiúj Coffee Lake mellé a DDR2 ramot, aztán sírna hogy miért nem indul (jobb esetben)

Most legalább az eltérő foglalattal meg lehet ezt akadályozni, bár a kreatív DIY-készséggel megáldott egyének így is megoldják néha

Az intel megint bebizonyította, milyen vastag a bőr a képén, igazából semmi újdonság, ugorjunk
-
lvb
aktív tag
Sajnos nem számít, mert az alaplapok hullanak, mint a legyek... 3-4 év intenzív használatnál nem igazán bír ki egy lap többet, a processzor jóval ritkábban megy tönkre. És 4 - 5 év múlva úgysem tudsz új lapot venni a processzor alá. Akkor lenne értelme a kompatibilitásnak, ha 8-10 évig is kompatibilis lenne. pl. egy lapba menne DDR2 DDR3 DDR4 is, csak a processzor határozná meg, melyiket kell bepattintani a lapba. A foglalat lehetne ugyanolyan. Minden újabb lap visszafelé kompatibilis lehetne minden téren. Ha nem tudsz 4-5 év múlva olyan lapot venni, ami megy a legújabb processzorral, és az 5 évvel ezelőttivel (pl. DDR3, DDR4 RAM-mal) akkor úgyis megette a fene az egészet.
-
arn
félisten
de mi abban az osztonzo, hogy az uj lapba nem rakhatsz bele egy piacon levo procit? megveheted hozza a regebbi lapot (jo esellyel olcsobban), ha ugy tetszik.
az mas kerdes, hogy ki fog ket generacioval regebbi procit venni hasonlo arban.
bar en igazabol ezen sose lovagolok, uj proci, uj lap - az elmult 25 ev alatt talan egyszer se raktam bele ugyanabba a lapba az uj procit, pedig volt par.
-
Graphics
Jómunkásember
Ez így nem igaz.
1155-nél sem kellett váltani feltétlenül
1150-nél sem.775-nél is vegyes volt, simán tudok mondani olyan lapot, ami nem kezeli bizonyos procikat, és fordítva
@berVi: Tisztázzuk: vagy nem.
Témához: Én nem látom értelmét sem váltani, 1150-esből van egy olcsóbb gépem a TV alá, és kész.
Többi laptopon megoldva, ha meg új gépet kell összerakni lehet másik oldalon nézek most már szét.
-
pengwin
addikt
1. a Skylake és a Kaby Lake mennek azonos chipsettel (100-as, 200-as lapok)
2. a Kaby Lake menni fog a 300-as lapokban.
3. A Skylake és a Kaby Lake között csak reszelgették a fingot, semmi különbség nincs köztük.Szóval nincs ott semmi inkompatibilitás, csak még egy dologgal ösztönöznek a teljes platformcserére.
(#4) kalmani
Igen. ez évek óta így megy, de ennyire pofátlanul még egyszer sem csinálták.
Gyakorlatilag a második Skylake refresh generációt hozzák ki, meg jönnek hozzá a 3. generációs alaplapok, azonos foglalattal, de nem minden CPU-t támogató chipsettel.(#6) berVi
Mégis mi köze ehhez az alaplapgyártóknak?!
Talán nem az Intel dönt a saját CPU-ihoz gyártott saját chipseteinek CPU-támogatási listájáról?Undorító ez a hozzáállás, de meg is érdemli, aki ezek után őket támogatja így, hogy már van alternatívája a termékeiknek.
-
Janus27
tag
Kérdés, hogy a HDMI2.0 felkerül e végre az alaplapra vagy marad az 1.4?
-
AxBattler
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Senki sem tartott pisztolyt a fejedhez...

-
blue01song
aktív tag
Jól értem, tehát Z370 kompatibilis lesz a kaby lake-el? amúgy nem gondolom,hogy 7700K-ról váltanom kellene.
-
arn
félisten
az uj proci - uj lap resze meg logikus... de a regi proci - regi lap, mar kevesbe tunik ugy, hogy uzleti erdek vezerelne. vmi inkompatibilitasnak kell lennie a proci szinten, hogy nem lehet belerakni a regi procit az uj alaplapba.
-
Dealer95
őstag
Tuti lesz valami moddolt BIOS amivel majd mennek az újak is a régi lapokban... kizártnak tartom, hogy ne csinálná meg valaki.
-
->Raizen<-
veterán
Nekem rohadtul nem szimpatikus ez a hozzáállás. Örülök hogy ilyen jól megy a skylake konfigom. Később esetleg egy deliddelt 7700k-t max bepattintok és kész. De hogy évente nem dobom ki az alaplapot az is tuti 100.
-
törölt tag
"de voltak még nem lefutott körök, például az alaplap kérdése"
Az összes hír szerint amit itt olvastam (és a Coffee Lake-ről volt pár), az alaplap kérdése bizony lefutott kör volt. Azt nem tudtam, hogy az új lapokban megy a Kaby Lake is, ez nekem új információ.
-
AxBattler
félisten
A procigenerációk teljesítmény-javulásának tendenciáit figyelembe véve igazából csak Ivy Bridge, vagy korábbi konfigokról lesz érdemes váltani, és abba már belefér egy lapcsere (+ memória).
Számomra nincs értelme, inkább veszek egy i7-6700T-t.(#12) Zsidaaj
Ja, az tényleg mutatós lett. -
bindike01
aktív tag
Én mindenképp I3 4 magot szeretnék...Szerintem megteszi az is bőven egy erős VGA val.
-
raskolnikoff
őstag
Nem semmi hogy b*sznátok meg...
-
Zsidaaj
tag
Ha valakinek nem kell a doboz elfogadom

-
XuChi
addikt
Köszönjük intel

-
kikikirly
senior tag
Eu-nak ezt kellene tiltani környezetszennyezés címszó alatt...Egyébként csak a szokásos, 2 genenként eddig is új alaplapot adott ki Intel bácsi.

-
berVi
senior tag
Tisztazzuk a dolgot: ez az alaplapgyartok sara, az Intelnek tokeletesen mindegy, hogy milyen lapba teszed, miutan megvetted a procit.
-
crazykid83
csendes tag
Csoda hogy még mindig 1155-ös gépet használok... Lassan évente kéne váltani.
-
kalmani
tag
Micsoda meglepetés!
Évek óta ez a tendencia. Ha új szériájú CPU-t veszek, akkor alaplapot is kell cserélni.
Régi szép időkben a 775 foglalattal nem volt ilyen gond. -
OkosTibi
csendes tag
Várjunk ha jól értem akkor az új alaplapok a régi procikkal nem mennek majd (+ régiek meg az újakkal de ezt tudtuk eddig is)?
-
forgonati
őstag
Jajj de szimpi tőlük, eszem a zúzájukat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez valami régi lap abból az időből, amikor az AMD még az Intel CPU-it gyártotta?
az kene meg baszki hogy olyanok haborodjanak fel ezen , akik puszta hobbybol veszik ezeket a cuccokat atyaeg...

de majd jovore