Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rjg

őstag

válasz Everman #36 üzenetére

Most melyik állításodra kellene reagálnom?

"A több processzormag kezelése nem driver kérdése, hanem kernelé és a rendszerszoftvereké." vs "Hát van némi különbség, mivel kernel szinttől felfele az Android nem igazán Linux rendszer."

Nem mondtam, hogy nincs különbség, de Te érveltél a Win98-as példád megvédésére a kernellel, amire írtam, hogy ebben az esetben a kernel támogatott. :)

"Azért még várjuk meg, hogy a Samsung mikorra adja ki az ICS-t SGS II-re, ismerve őket nem fogják elsietni..."

Lehet, bár én többek között azért a Samsungra szavaztam, mert jónak látom a közösségi (samfirmware.com) és gyártói támogatását is. Pl a Google a Nexus S-re április 29-30. körül adta ki a 2.3.4-et, ([link] [link] ami múlt hét közepe óta, tehát kb két és fél hónap után, nem főzött, hanem gyári ROM-ként hibátlanul fut a telefonomon.

De ez már nagyon off.

A Web OS-hez kapcsolódóan: ígéretes rendszer, remélem el fog terjedni és a Badával szemben valódi alternatívává tud válni a meglévő rendszerek mellett.

• rjg

őstag

válasz Everman #31 üzenetére

"A több processzormag kezelése nem driver kérdése, hanem kernelé és a rendszerszoftvereké."

Ugye azt Te is érzed, hogy ez szőrszálhasogatás, mert az Android alatt futó linux kernel évek óta kezeli a többmagos processzorokat.

"Az SGS II böngészője sem támogat két magot, mivel nem több szálon fut, mint pl. a desktop Chrome. Az SGS II támogatása ha jól emlékszem annyiban kimerül, hogy az egyik magot a rendszer, a másikat az alkalmazások használják, így valamennyit segít a dolog, de messze van a valós többmagos működéstől"

Olvass bele a mobilarénás tesztbe, illetve a fórumba, azok alapján ez úgy tűnik, ez nem így van. De ha igazad is van és csak "valamennyit segít", az nem több, mint a semmi? :)

"azt majd ősszel az ICS-el vezetik be"

Ezért is írtam, hogy könnyebb a szoftvert update-elni, mint utólag procit cserélni...

• rjg

őstag

válasz Everman #25 üzenetére

Azért ez kicsit erős. A példádnál maradva, a hardver gyártója adna rendes drivereket a Win98-hoz, illetve néhány Win98-as alkalmazásnál is megoldaná, - mint a Samsung pl. a böngészőnél - hogy kihasználja a két mag tudását. A két magos telefonoknál pedig egyszerűbb később egy szoftver update-tel bővíteni vagy optimalizálni a működést, mint kicserélni a procit egy magosról, két magosra. Azt pedig, hogy ez egy más koncepció, mint az Apple-é, vagy az MS-é, el kell fogadni, attól függetlenül, hogy tetszik-e vagy nem. A piac visszajelzése alapján, lásd eladások, van igény erre a fejlesztési modellre is.

Új hozzászólás Aktív témák