Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rjg
őstag
Most melyik állításodra kellene reagálnom?
"A több processzormag kezelése nem driver kérdése, hanem kernelé és a rendszerszoftvereké." vs "Hát van némi különbség, mivel kernel szinttől felfele az Android nem igazán Linux rendszer."
Nem mondtam, hogy nincs különbség, de Te érveltél a Win98-as példád megvédésére a kernellel, amire írtam, hogy ebben az esetben a kernel támogatott.
"Azért még várjuk meg, hogy a Samsung mikorra adja ki az ICS-t SGS II-re, ismerve őket nem fogják elsietni..."
Lehet, bár én többek között azért a Samsungra szavaztam, mert jónak látom a közösségi (samfirmware.com) és gyártói támogatását is. Pl a Google a Nexus S-re április 29-30. körül adta ki a 2.3.4-et, ([link] [link] ami múlt hét közepe óta, tehát kb két és fél hónap után, nem főzött, hanem gyári ROM-ként hibátlanul fut a telefonomon.
De ez már nagyon off.
A Web OS-hez kapcsolódóan: ígéretes rendszer, remélem el fog terjedni és a Badával szemben valódi alternatívává tud válni a meglévő rendszerek mellett.
-
rjg
őstag
"A több processzormag kezelése nem driver kérdése, hanem kernelé és a rendszerszoftvereké."
Ugye azt Te is érzed, hogy ez szőrszálhasogatás, mert az Android alatt futó linux kernel évek óta kezeli a többmagos processzorokat.
"Az SGS II böngészője sem támogat két magot, mivel nem több szálon fut, mint pl. a desktop Chrome. Az SGS II támogatása ha jól emlékszem annyiban kimerül, hogy az egyik magot a rendszer, a másikat az alkalmazások használják, így valamennyit segít a dolog, de messze van a valós többmagos működéstől"
Olvass bele a mobilarénás tesztbe, illetve a fórumba, azok alapján ez úgy tűnik, ez nem így van. De ha igazad is van és csak "valamennyit segít", az nem több, mint a semmi?
"azt majd ősszel az ICS-el vezetik be"
Ezért is írtam, hogy könnyebb a szoftvert update-elni, mint utólag procit cserélni...
-
rjg
őstag
Azért ez kicsit erős. A példádnál maradva, a hardver gyártója adna rendes drivereket a Win98-hoz, illetve néhány Win98-as alkalmazásnál is megoldaná, - mint a Samsung pl. a böngészőnél - hogy kihasználja a két mag tudását. A két magos telefonoknál pedig egyszerűbb később egy szoftver update-tel bővíteni vagy optimalizálni a működést, mint kicserélni a procit egy magosról, két magosra. Azt pedig, hogy ez egy más koncepció, mint az Apple-é, vagy az MS-é, el kell fogadni, attól függetlenül, hogy tetszik-e vagy nem. A piac visszajelzése alapján, lásd eladások, van igény erre a fejlesztési modellre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Musk azt ígérte, hogy 24/7-ben dolgozik tovább a cégeinél
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- iPhone 15 128GB gyári független megkímélt!
- IPhone 14 128GB gyári független akku 90% 100% hibátlan és gyári
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 14 128GB, Starlight, 98% akksi, MAKULÁTLAN ÁLLAPOT!
- Honor Magic V2 16/512gb - Szép állapot, garanciális, akár beszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest