- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
erdoke
titán
Szerintem az 5C piacra dobásának a célja az volt, hogy egy olyan célcsoportot szólítanak meg, akik az 5/5S helyett más márkát vettek, pedig alapvetően nincs kifogásuk az iOS és az almás szolgáltatások ellen.
Azt, hogy sikeres vagy nem, ebből a szemszögből érdemes vizsgálni. Az Apple szempontjából nem is annyira a doboz prémium érzete, hanem a felhasználói élmény minimum szintje a kritikus, amit minden új készülékkel tartani szeretnének. Mivel az 5C az 5 belsejét kapta, ez a cél mindenképpen teljesült. Ha visszagondolsz a 3G/3GS-re, a fém ház nem feltétlenül része az "élménynek". Szerintem ebből a szempontból éppen az iPad mini lógott ki a sorból, abba az iPhone 5 hardverét kellett volna tenni. -
erdoke
titán
Az 5C-nek éppen ott van gond a szolgáltatós árazásával, ahol árérzékenyebbek az emberek. USA-ban felébe kerül, mint az 5S, de láttam már 79 dollárért is. Másrészt a célcsoport (fiatalok, nők) inkább ajándékba vagy ajánlásra kap/vesz telefont, és akik ajánlanak, ill. ajándékoznak, inkább elviszik a döntést a prémium vagy az olcsóbb irányába. Ettől függetlenül sok piacon volt november-decemberben 2.-3. helyezett az 5C, amivel akár el is érhette az Apple a célját. A profit majdnem ugyanannyi rajta, mint az 5S-en, tehát azok, akik buktát emlegetnek, nem tudják, miről beszélnek. Szeretne a HTC vagy a Motorola ekkorát "bukni"...
-
BenHans
addikt
A kép csak illusztráció, de ennél tényleg csak egy borzalmasabb formaterv van: [link]
-
Touch-ko
őstag
válasz
kispecek #133 üzenetére
Igazad van. Nem szeretnem, ha az Apple is beallna a tucatgyatrtok koze. Tavaly volt egy Tim cook interju es ott mondta, hogy a konkurencia nem erdekli oket, nekik az a fontos, hogy a legjobb termekeket gyartsak.
Ez mar a Jobs idokben is igy volt. Teny, hogy valami valtozott, de az Apple meg mindig nem kerult csodbe, meg mindig megy a szeker nekik nagyon. Persze egy ido utan mar nem lehet tobbet es tobbet eladni, ez normalis, majd itt is el fog erkezni a plafon. Ugyanugy a Samsungnal is ez lesz.
Viszont a vezetorol annyit, hogy Jobs megkerte Tim-et, hogy amikor mar nem lesz, akkor sose kerdezze meg magatol azt, hogy "Vajon Steve is igy dontene?", hanem tegye azt, amit sajat maga jonak lat.
Tovabba nem lehet iHone iPad iPod, Mac tipusu forradalmi eszkozoket bemutatni 2-3 evente... Steve sem tudott volna semmi ujat szerintem. Tim jo vezeto, nem veletlenul valasztotta Jobs, de nem is lehet elvarni, hogy olyan legyen, mint Steve. -
tomi5244
őstag
Jelenleg egy 4,3"-os S4 minit használok.
Számomra ez a max, teljesen jól kezelhető ez a méret, a telefont én másodlagos eszközként használom, minden másra ott az ipad4
Ha az alkalmazásokat nézzük akkor azok ugyebár az adott kijelzőmérethez van igazítva/optimalizálva (ebay, paypal, instagram, face stb). Szóval akár egy 3,5"-os kijelzőn is elvolnék. Aki sokat netezik, ráadásul olyan oldalakat látogat amelyeknek nincs mobilos web felületük azoknak tényleg sokat számít a kijelző, akár az 5" feletti is elkél. Nem beszélve a játékos felhasználókról.
A következő telefon tuti iphone lesz, elegem van a droidból, de most ebbe nem akarok belemenni!
Az, hogy melyik az még nyilván kérdéses, de amire én megengedhetem magamnak addigra az i5S egész jó áron lesz majd kapható
Remélem ettől függetlenül a fizikai home gombot nem hagyják el, az az egyik a sok közül, amitől iphone az iphone!
T
-
legiaap
félisten
válasz
csaszi72 #174 üzenetére
Szerintem nem olyan vészes. Gyakorlatilag 2007-2012-ig 3.5 colos iPhonok voltak. Ezidő alatt mások már péklapátokat is toltak. Aztán váltottak 4-re ami nagyon jó döntés volt. Meg lehet nézni az 5 és az 5s ill. szerintem az 5c eladásait. Az, hogy droid eladásokban előttük jár és, hogy a wp is jön fel nem kell csodálkozni. A bevételt nem a prémium gépeik hozzák. Az iPhone meg csak nem indít űber olcsó telefonokat és nem is fog. Az, hogy növelnek lehet bukta lesz, lehet nem. Minden az árazáson fog eldölni. Eddig sem volt olcsó de ha. Mérettel egyenes aránnyal nő az ár is akkor végük, de ezzel azt hiszem tisztában is vannak, úgy hogy valamit ki kell találniuk. Én inkább azon filózok, hogy oldják majd meg a menüt, hogy oldják meg egykezes használatra majd. Remélem azt is, hogy a kijelző növeléssel annyival nem fog sokat nőni a telefon mérete.
Egy jobb aku már csak hab a tortán lenne. -
Lomha 8V
addikt
Anno megreformálták a piacot, de most már lépniük kell, ők is érzik.
-
Marc864
tag
Jön az iPhablet
-
Youri
veterán
Megnézném én azt a 4,7-es szifont
-
kispecek
aktív tag
Szerintem egy telefon méretének ésszerű határokon belül kell maradni, benne van a nevében hogy telefon.Ezért egy kézzel lehessen kezelni kényelmesen.
5s kijelzőjével tökéletesen elvagyok, számomra bőven elég, gyors böngészésre, navi, email, és napi 2-3 alkalommal megnézem a Van Damme Volvo reklámot a Youtube-on
iTepsi-tneeeee
Azokat meg jól kiszoktam nevetni, aki tálcával a fején telefonál
-
batai15
félisten
Az kellene még csak.. Az egyik legjobb telóbol egy drága hulladék lenne.
-
Maegoss
tag
válasz
Cyberpunk #176 üzenetére
Mivel én balkezes vagyok ezért nekem a jobb felső sarkot nehéz elérni
Ha ügyesen fogom
, akkor úgy-ahogy elérem, de ez már tényleg határeset. Nekem fontos a nagyobb kijelző, szóval én inkább elviselem ezt a kényelmetlenséget. Egy kicsit kisebb kijelző (4,5-4,7) esetén még talán relatív kényelmesen el is érném a jobb felső sarkot.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
BazsiBazsi #178 üzenetére
Miért mi legyen rajta Android?
-
BazsiBazsi
aktív tag
Már ideje volt.
Gondolkoztam apple telón, de a kijelző mérete mindig visszatartott(meg a szoftver). Remélem új képességeket is kap majd a telefon ami nagyobb kijelző mellé dukál. -
Maegoss
tag
Én speciel remélem, hogy a következő iPhone kicsit nagyobb kijelzővel jön majd. Persze nem kell átesni a ló túloldalára, szerintem max 5 col a még használható méret. Én például azért váltottam iPhone 4S-ről Galaxy S4-re, mert sajnos nem túl jó a szemem (szemüveget is kénytelen vagyok hordani) valamint a munkámból adódóan majdnem egész nap a számítógép előtt ülök, és nekem kicsi és fárasztó volt az iPhone 3.5 kijelzője, főleg játék vagy böngészés közben. A Galaxy S4 kijelzője kevésbé fárasztja a szememet, és az átlagos férfi kezemmel általában probléma nélkül tudom kezelni egy kézzel. Ráadásul a Galaxy S4-ben cserélhető az akkumulátor, ami nagy bónusz az egy nap alatt magától lemerülő iPhone 4S után
-
csaszi72
senior tag
Egy dolog miatt vettem iphone-t.
Nem tolja a sok típus váltást. Most se nagyon, no de ez már kezd egy kicsit besűrűsödni!
Minél többet ad ki annál jobban veszíti az értékét a többi. -
Glenda
addikt
-
törölt tag
"Mert felszabadul a másik kezem, tudok normálisan egy kézzel pl. tweetet írni míg a másik kezemmel mondjuk turkálok az orromban viszek egy bőröndöt, tartok egy üveg piát, etc etc. "
Én az 5 colos telefonon is kényelmesen, egy kézzel gépelek. A Note 3-nál is van megoldás erre: a billentyűzet az egyik oldalra eltolható, így egykezessé alakítható azok számára is, akiknek kicsi a keze. Mondjuk azt erősen remélem, hogy ezt az (i)innovációt nem fogja levédetni az Apple.
-
dsr
senior tag
Szerintem nem ilyen lesz , de ki tudja.
-
Ailton
tag
-Ez a másik dolog, amiben szerintem változni fog(nak) a következő iPhone(ok), a név. Fél évvel ezelőtt volt egy cikk arról, hogy valószínű az Apple valamit kezdeni fog az iPadek nevével, mert már követhetetlen volt az elnevezés -főleg a "New iPad", ilyen rövidtávú gondolkodást egy ilyen nagy cégtől- és valóban jött is az "Air" - bár lehet, hogy ezzel még nagyobb szarba keverték magukat-, nem lennék meglepve, ha az iPhonenál is lenne változás...
-Szerintem, fel kéne hagyni a "C"-vel, "szép" volt, "jó" volt, de kell a francnak, egy méret változás pont elég indok lenne, hogy két prémium telefont lehessen kiadni, valóban prémium szegmensbe. (És akkor az egész világ számára ki is derülhetne, hogy valóban kell-e nagyobb kijelző az Apple híveinek
)
-
Ailton
tag
válasz
blackydan #157 üzenetére
Szép dolog, hogy megfér az ios a droid mellett, de meséld el nekem, hogyan fér el mindez a zsebedben?
Más: Nem hinném, hogy az Apple egyszer csak felhagy a kisebb méretű kijelzőkkel és két telefont is kiad egyszerre gigantikus méretekben, de gondolom ezt senki nem is veszi komolyan. Arra gondolom lehet számítani, hogy lassan jön egy ténylegesen nagyobb kijelző, de nem hinném, hogy a piacnak tényleg olyan ordító szüksége lenne rá.
(Egyébként én azok közé tartozom, akik azt mondják, hogy a többi gyártó marketingje viszi az embereket a nagyobb kijelző felé, nem az Apple a kisebb felé.)
-
HawerKing
őstag
az egy huvelyknel nagyobb meretnek nemsok ertelme van... inkabb legeyen egy 4,3 es egy 4,7 es meret
-
blackydan
senior tag
Hányszor hallottam már ezt....
-
Mrhuma
újonc
Amúgy most miért van ennyire rákattanva mindenki az egykezes használatra?Az neked mivel jobb hogy 1 kézben tartod?
-
Zakii
csendes tag
Hat ha ilyen lenne a telefon, mint a kepen, az odab@szna
Sztem marha jol neznenek ki. -
-
Ricardo
titán
A 4-es kijelzőt minden nagyobb gond nélkül lehetne növelni 4,3-ra a készülék méretének növelése nélkül.
-
Apa kezdődik... szivárványhártya.. csillámpóni...
-
ViiiiktorOC
senior tag
Nagyon kíváncsi leszek hogy lesz megoldva ez a két méret.
Szerintem jó elgondolás, és más is követhetné ezt. -
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #144 üzenetére
Van benne valami.
Mondjuk a Samsung üzletpolitikája alapján szerintem az sem nagyon érdekli őket, ha netán házon belüli konkurenciát teremtenek.
Lényegében azzal is azt teszik, hogy évente kétszer adnak ki csúcsmodellt.
Egyébként tényleg remélem, hogy lelassul, vagy még is reked a méretnevelési hepp...Nem, nem is.
Inkább azt mondom, legyen, de akkor mellette megfelelő alternatíva is.
Egyébként most, amikor váltottam, majdnem G2-t választottam, mert azért az jóval kompaktabb.
De egyszerűen riasztanak a virtuális gombok. -
geri|
aktív tag
srácok...nem korai ez még? 2014 október/novemberre várható. Az iPhone Xs általában szeptember/október, míg a nem facelift - tehát mondhatjuk generációváltás kb október vége november elejére tehető kishazánkban.
Azért az nagyon nagyon sokára van...nem?
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Peterson_ #143 üzenetére
A durva az, hogy mindenki nyafogott még a Note 1 esetében, hogy ez mekkora, meg milyen nevetséges stb, erre idén a pletykák szerint 5,25" lesz az SGS5. Tessék gyakorlatilag beérte az első Note-ot.
A Note többi meg megy feljebb, nem lepne meg, ha idén is nőne a Note 4, mert lesz az biztos.
Nyilván nem akarják házon belül a konkurenciát, ha nem lenne különbség a két széria között.
Oké növelünk erre kitalálták az okosórákat. Nyilván van akinek jól jön, de szerintem az kicsit vicces, hogy a nagy kijelző miatt kitalálnak még valamit.
Mert hát ugye nem lehet mindenhol elővenni, de a mailt, SMS-t látni kell. Na ez a gáz.
-
Touch-ko
őstag
válasz
Peterson_ #124 üzenetére
Dontott a piac: mezd meg, hogy az eladott okostelefonok hany szazaleka rendelkezik nagyobb kijelzovel mint 4.5col.. Meg fogsz lepodni hany szazalek hasznal 5-6 colos mobilt..
Szoval maradjunk annyiban, hogy a piac meg nem teljesen dontotte el a dolgot. Hany telefont adnak el kisebb mint 4.5 collal es nagyobb mint 4.5 collal... -
culas25
tag
Bár eszem ágában sincs otthagyni az androidot, nagyon tetszik az illusztráció a cikkhez. Nagy merészség lenne meglépni az előlapi gomb elhagyását (oldalra rakását), de szerintem az lenne a helyes út. Ja és egy 4,3-as telefon kiadása, mert ez meg már megint idiótaság lesz. Eddig csak a mini telefonokra vágyókat szolgálták ki, most meg az nem kap új iphone-t akinek egykezes használatú kell?! Na de az illusztráció baromira tetszik az a lényeg
(álmodni azért még mindig az xperia Z1S-ről fogok)
-
culas25
tag
Bár eszem ágában sincs otthagyni az androidot, nagyon tetszik az illusztráció a cikkhez. Nagy merészség lenne meglépni az előlapi gomb elhagyását (oldalra rakását), de szerintem az lenne a helyes út. Ja és egy 4,3-as telefon kiadása, mert ez meg már megint idiótaság lesz. Eddig csak a mini telefonokra vágyókat szolgálták ki, most meg az nem kap új iphone-t akinek eg
-
razzorr
őstag
Öröm nézni,hogy lohol a piac után az apple. Jobs most forog a sírjában.
-
Rossi
addikt
Sas?
Ha már kiadok 200+ k Ft-ot egy telefonra, akkor ne legyen "kevesebb" lehetőleg semmiben, mint egy 100-120k Ft-os másik okostelefon.
Ezek nyilván egyéni preferenciák, de számomra ez is benne van az ár-érték arány fogalmában.
(#30) koxx
Az első okostelefonom egy LG Optimus volt, nagyon nem voltam megelégedve vele, azóta sem múlt el az ellenérzésem az LG-vel, mint mobiltelefon-gyártóval szemben.
-
kispecek
aktív tag
válasz
Touch-ko #122 üzenetére
Konkrétan nem(csak) a méretarányra gondoltam.
Nehogy az Apple is elSamsungiasodjon....Értem Én hogy követni kell a trendet, de nem fog tetszeni ez a telefon kavalkád üzletpolitika.Így tényleg beleolvad a tucat gyártók közé, hisz pont az lenne a lényeg hogy különbözzön tőlük, mindenkitől.
Érdemes lenne elolvasni a Jobs-ról szóló könyvet, nem csak az Apple termékeket használóknak, fanoknak, hogy mitől Apple az Apple (nem a filmet megnézni, ugyanis annak nem sok köze van a lényeghez) Ráadásul elég sz*rul sikeredett.(szvsz)
Nagyon hiányzik egy olyan ember, aki Jobs fejével gondolkodik, és nem a qurvulás felé terelgeti a céget.ON
-
Részemről egy 4,5" es kijelző szuper jó lenne
Én nagyon várom már appletől a nagyobb kijelzőt!
Xero: Te már lecserélted a 4s-t? 5s-re?
-
Xero
nagyúr
Van egy határ ahol még van értelme. A hiDPI, ami ugyebár a retina i4-el kopogtatott be a piacra alapvetően egy jó dolog. Alig várom, hogy a desktop 4k megjelenítők is elfogadható áron legyenek és ne kelljen annyit kicsengetni a Sharp display-ért, mint a MacPro-ért.
Viszont egy telefonnál szerintem ez a határ valahol 3-400ppi körül alakul, egy tabletnél valahol 250-350 környékén, egy laptopnál 200-250 és desktopon 140-200.
-
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #128 üzenetére
Én ezt értem, de nem ez megy mindig?
Meg amikor tizedmiliméteres méretváltozásokon sírnak...oké, hogy sok kicsi sokra megy, de önmagában mondjuk 4"-hoz 0,1-0,2, vagy 0,3" nem sok vizet zavar....
Nem csak az apple, csak most épp úgy jött a vélemény, hogy a másik irányba akartam kicsit árnyalni.
Mindegyik gyártó egy kutya igazából...csak az a nagy marha, aki ezt benyalja(#130):
:link -
Cyberpunk
félisten
válasz
Peterson_ #124 üzenetére
Amit egy cég kijelent, azt nem kell a vevőnek is vallania. Én már akkor mosolyogtam ezen, hogy a 3,5" az ideális. Ma is kicsinek tartom azt a méretet, de az a képarány nem annyira butaság, mivel "széles". i5-öt talán kicsi túl keskeny is ezzel a hülye képaránnyal.
Ezért egy 4,3" még talán beleférhetne, csak legyen kisebb a keret, akkor megtarthatnánk ezt a készülék méretet is.
-
kovadika
őstag
Fúj, nagyobb felbontású kijelzők? De gáz, de felesleges. Nagyobb felbontású filmek?! MINEK?!
Senki nem kényszerít arra, hogy nagyobb felbontású telefont, notebookot, tévét, filmet vásárolj. Lehet nézni xvidet a crt tévén ha nincs másra igény, de miért zavar téged, hogy egyre jobb minőségben lehet majd megnézni egy adott filmet pl.? -
cairojack
aktív tag
Szerintem baromi sok vevőt fognak emiatt elveszíteni. Igaz, hogy jönnek helyettük mások, és összességében valószínűleg több vevőjük lesz így, de hogy át fog alakulni a vásárlói kör, az szinte biztos.
Azt sem értem, hogy a már 2 modellt csinálnak, akkor miért nem adnak ki egy 3,7-est is, hogy azoknak is legyen valami, akik nem szeretik a tepsiket.
Én spec nem vagyok Apple párti, de ha valami volt benne, amit tetszett, hogy komoly tudást toltak kis méretbe, nagyon elegáns formátumban, igényes anyaghasználattal. Ezzel gyakorlatilag ennek vége, ha igaz a cikk, akkor az iPhone is csak egy hulladék tepsi lesz a sokk közül. Részemről: -
Peterson_
addikt
válasz
Touch-ko #119 üzenetére
"emiatt nem tartom szulsegesseget es letjogosultsagat egy note meretu telefonnak"
-Az mondjuk teljesen mindegy, hogy Te mit tartasz, a piac már döntött:
Van létjogosultsága.
Emellé mondjuk az is kell, hogy legyen elég szolgáltalás emellé a böhöm méret mellé, oda pedig elég innovatív dolgok kerültek(tudom, mert használom is).
De ezt egy objektíven szemlélő laikus is megmondja.
A gyerekbetegségeket meg szépen kinőtte,ha nem tetszik a túlszaturált kép, 5 féle módot tudsz állítani, ami befolyásolja a kontrasztot, színhőmérsékletet...etc. Egyszóval nem nagyon lehet belekötni a képminőségbe.
A többi már tényleg csak ízlés kérdése.A marketingről meg tényleg annyit, hogy amíg az Apple és persze hívőik azt hangoztatták, hogy 3,5" az ideális, akkor az volt, most hogy a cég feljebb lépett, hopp...máris jobb méret a 4" is.
Sajnos így megy ez, nem csak itt, máshol is, de ezt nagyon sokan kifejtették.
Amit Xero linkelt- amire én is reagáltam-, az ami teljesen rátapint a lényegre.
Értelmetlen felbontásnövelés tenyérnyi méretben, amikor lényegében még TV-t is csak kevés háztartásban néznek fullHD felbontásban.
Totál felesleges hw/akku erőszakolás, mégis váltig állítják a mutánsszemű emberkék, hogy márpedig a full Hd (4-5-6"-on!) ehez képest pixeles, vagy ha nem is, de lényegesen rondább...na ne.
De ezt meg látod én tartom, de ha a piac harap rá, akkor bizony a 2, 4K-s kijelzőnek is lesz létjogosultsága...Cyberpunk:
-a Végtelenségig nem növelhetik a méretet, mert már gyakorlatilag most ott tartanak, ami már nemhogy a használhatóság, hanem ténylegesen a jóízlés határait súrolja.
De hát mindig van valami trend, amit épp felkapnak, a piac meg a konkurencia meg szépen megy utána(valamilyen szinten kénytelen is).
Aztán majd lepang ez a dolog is.
Remélem egy idő után ballanszba kerülnek a hw/sw dolgok is és végetér a számháború.kovadika:
-Jaj, igen megint ez a "persze, akkor nézzé' fekete-fehérben"-hüyleség.
Azt is meg kéne nézni, hogy pl az akku technológia hol tart és hogy jelent-e akkora minőségi ugrást ekkora felületen ekkora pixelszám, hogy indokolja azt a többlet terhelést....főleg, hogy gyakorlatilag használati távolságból még csak nem is igazán látod a különbséget.
Techdemo...kell ilyen, szó se róla...de hogy ténylegesen szükség van rá felhasználói szempontból...az kicsit meredek. -
Nekem egy normális méretű telefon kell ami elfér a zsebemben valahol 3.5"-4.3", ha meg nagyobb kijelző kell akkor 95%, hogy alapból is vinnék táskát, abba meg elfér a tablet, ha meg mégse akkor viszek táskát
-
Ryath
csendes tag
Arról már lehet tudni valami értelmes pletykát, hogy mikor jelenik meg ?
Én nagyon várom, mi lesz az igazság, mert ha meglesz a képernyő növekedés akkor megveszem az első iphone-omat.Nekem nagyon bejött az ios7, sokaknak az nem. Sokan azt nem szeretnék, ha növekedne a képernyő, én alig várom. Nagy kezem van, és párom 5ös almája is majdnem elveszik benne,úgyhogy tűkön ülök.Már csak azt remélem nem 350 ezerről indul majd az ár
-
Touch-ko
őstag
+1!!!!
Marketing. Sajat velemenyem szerint a Samsung kezdte el az egeszet, megpedig innovaciokent hirdettek.. Szereny velemenyem szerint nem volt mivel elorukkolniuk es a kijelzo novekedese maradt csak egyeduli dologkent.
Az persze a kutyat sem
Erdekelte, hogy anno tulszaturalt kek szinu volt az egyebkent feher, de szep nagy volt a kijelzo mar akkor is...
Szerintem a nagy kijelzok nagy keszuleket eredmenyeznek es a nagy keszulek egy bizonyos meret utan a mobilitas (hordozhatosag) rovasara megy, emiatt nem tartom szulsegesseget es letjogosultsagat egy note meretu telefonnak. Ezert nem lesz ekkora meretu "tavol keleti csodamasinam"Az idealis meret a 3.5-4.0"-ig. Bar a 4 inchet is szoknom kellett anno.
-
Kasya
nagyúr
-
Peterson_
addikt
Nem csak Te vallod ezt, ennél a hírnél többen is kifejtettük a véleményt.
De így is vannak akik benyalták, hogy ez tényleg kell nekünk.(érdemes kicsit végigböngészni a hsz-eket)
5", vagy 6"-on...mi a tosznak. -
Xero
nagyúr
Az 5" biztos hogy nem maradna azonos felbontáson. Ezt most borítékolom.
Persze a developer meg dögöljön meg, mert a távol-keletiek számháborúból élnek, a birkája meg megette a maszlagot.
Pont tegnap írtam le erről a véleményemet.
-
bolvar
senior tag
Sajnos már így is messze a legjobban optimalizált os(bár ez köszönhető a tagolatlanságának),de a többi gyártó is csak a tepsi méretre növeléssel tudta növelni valamelyest az üzemidőt...jelenleg sajnos nincs rá megoldás a mai technológiákkal szerintem.És pl nekem már a 4" se kényelmes a 3'5 nekem tökéletesen bevált amit nyugodtan hordozhatok és kezelhetek 1 kézzel.Ez egy telefon nem pedig mozivászon szvsz.
-
halkow
őstag
na most akkor jöhet a marketing tévedtünk nem kicsit nagyot!
nem növeltük a (alig)kijelzőt 4-évig ezt elk.r.uk nem kicsit nagyot,ki fogja megváltoztatni ezt a qrrva igényeket?
a samsung fogja ? nem csináltunk semmit 4-évig..... by gyurcsány ft. apple
reálisnak tartóm hogy valóba két méretben jön ki szerintem egy 4"-os és egy 5"-ös azonos felbontással szóval az szerintem marad a régikből -
kispecek
aktív tag
Apple
-
Xero
nagyúr
Ha marad azonos spec-el 4"-on egy másik modell, akkor pont nem érdekel.
De valós hasznát továbbra sem látom a bohóctelefonoknak.
-
19ati93
senior tag
ez a dizájn bűnronda (tudom hogy illusztráció)
elég könnyű hozzászokni a nagyobb telefonhoz,szerintem az ideális valahol 4,3 max 4,5 körül van -
Tidzsimon
őstag
Steve-vel meghalt a kreativitás is.
-
sys25
aktív tag
Jöjjenek csak a tepsi szifonok!
Nekem csak jó lesz!Sok méretre+alma logora izguló kisgyerek fogja gyorsan és aránylag olcsón elpasszolni az 5S-t csak hogy minnél hamarabb megvehesse az új almás pingpong ütőjét(lesznek nem kevesen)!
Na akkor fogok én használtan 5S-t venni! -
big-J
őstag
Ezekből egy is sok.
-
Joe100
csendes tag
válasz
dreamdancer #90 üzenetére
"A kínai FB mint forrás, névtelen Foxconn-alkalmazottaktól? Ez most komoly?! Ha csinálok egy "Foxconn Worker" profilt a FB-on és kirakom, hogy az iPhone 6 beépített szopóhardverrel fog rendelkezni, én is kikerülök a MA nyitólapjára?"
Igen sajnos ez nagyon komoly, az összes oldal lehozza, én is gondolkodtam már ilyen kamu híreken, mert mindenki lehozza, ugyanis Apple-nél nincsenek hírek, ezért gyártani kell a sok kamu hírt mivel erre kattint a nép. Ez hozza meg az olvasottságot.
Szép-szép a nagy kijelző, de nem fér el a zsebedben, nem hordozható. Én nem akarok mindig táskát cipelni magammal a telefon miatt. Az iphone 4 mérete is zavaró sokszor zsebben.
-
M5Norbi
őstag
Igen tényleg nem szerencsés az S3 alakja. Tényleg sokszor fél az ember hogy megröpteti.
És nyilván sokan kritizálták mert minap volt kezemben S4 és ezerszer biztosabb fogása van.
De valószínűleg at S3 azért lett ilyen mert az S2 utáni perek miatt muszáj volt baromira különbözni az almától.
Touch-ko::
Na igen de ott azért igen markáns a különbség. 4 col kontra 5,7 col.
-
Burt1793
veterán
válasz
Cyberpunk #98 üzenetére
Nálam is ez a helyzet, csak én egy több nagyságrenddel szarabb telót használok ugyanígy.
Nem kell félni, hogy hogy fog kiesni a kezemből, ha jobb kézzel átfogom, akkor a telefon bal oldalán 2 centit túlnyúlik a hüvelykujjam. Nagyon könnyen kezelhető. A nagyobb méret a nagyobb aksi miatt hasznos igazán, mert azért egy rendes 5 colos kijelző már kevesebbet is fogyaszt mint ez a 4,3-as, az aksi meg már majdnem dupla ekkora teljesítményű...(#99) Griff55: Ja persze...
sak tudod amikor már a halálomon vagyok, tekerek mint állat, nem szeretnék a kezemen egy 6 colos tepsivel még pluszban a légellenállásomon rontani, meg amúgy is hogy nézne az ki?
Kicsavarja a kezemet 50-nél.
-
Touch-ko
őstag
Egyik isnerosom a zsebeben tartotta a Note3-at.. Az elso zsebeiben nem fert el, igy a farzsebeben tartotta, onnan meg kiesett es nem vette eszre.. Volt rajta biztositas ergo most egy ujat hasznal, de elmondasa szerint iPhone-t fog venni legkozelebb, ugyanis arrol valtott Note3-ra... O is a nagy kepernyo csapdajaba esett, am rajott, hogy nem praktikus egyaltalan szamara...
-
oceanrush
senior tag
5.7"-os iPhone *-* jojjon csak minel hamarabb, lehetoleg 128GB tarhellyel.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Peterson_ #91 üzenetére
Tisztában vagyok a jó dolgaival is. Hiszen jó darabig nekem is tepsik voltak, viszont az árnyoldalaival is. Buszon kényelmesen netezek, írok stb i5-el egy kézzel,a másikkal meg kapaszkodom, és nem igen tartok attól, hogy véletlenül leejtem, mert fogást kell váltanom. Vagy séta egyik kézben szatyor a másikban mobil. Sport esetén is jobb ez a méret szerintem. Persze netezni, meg filmezni jobba nagy ezt én is aláírom, de nem kapok kevesebbet, csak kisebb képet. Némi kompromisszumért cserében praktikusabb, több helyzetben tudom kényelmesen használni. Ezért változott meg az álláspontom is.
-
tib85
tag
válasz
Cyberpunk #82 üzenetére
Szerintem legalább annyira fontos az alakja,mint a mérete. Pl céges telefonom egy S3 , magamnak vettem egy BB Z10-t.
S3 nem sokkal nagyobb, de az idióta szappan alakja miatt nagyságrendekkel rosszabb fogni,mint a Z10-est.
A samut már többször ejtettem el,mert csúszik a hátlapja,meg az alakja miatt is rossz fogni. -
legiaap
félisten
Engem inkább az érdekelne, hogy akkor a felbontást is növelik majd? Mert ha igen akkor megint lesznek egy-két appok amik nem fogják kihasználni a teljes kijelzőt és idiótán fog majd kinézni.
-
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #82 üzenetére
Hát so-so...
Telefonálás, netezgetés közben tudom, megy a szövegbevitel is, de azért mondjuk biciklizés közben nem biztos, hogy neki mernék állni sms-t írni.
Ha jobban rá kell fogni, még mindig ott van, hogy ledobom az egész telefont kisablakba.
Tehát megint nem kellene kijelenteni semit tényszerűen,mert nem hiába.
De egyébként ezen húztam a számat feljebb is, mert nagyon szembe mész az egykori önmagaddal.
Nem baj, persze, csak pont neked kellene objektív(ebb)en szemlélni a másik oldalt is.(#92) legiaap:
-Ha esetleg így lesz, azokat nem írják később át? -
dreamdancer
őstag
Augusztusban kezdik meg a gyártást (szeptemberi bejelentést feltételezve).
Biztos már januárban kijelzőket, készülékházakat meg szivárványhártya-olvasókat küldözgetnek a Foxconnak, hogy ne, ebből lesz majd összelegózva, nézegessétek bő fél évig, csak úgy poénból.
A kínai FB mint forrás, névtelen Foxconn-alkalmazottaktól? Ez most komoly?! Ha csinálok egy "Foxconn Worker" profilt a FB-on és kirakom, hogy az iPhone 6 beépített szopóhardverrel fog rendelkezni, én is kikerülök a MA nyitólapjára?
-
Burt1793
veterán
válasz
Cyberpunk #77 üzenetére
A Sony Z1S alig nagyobb az i5-nél, de ez a tft kijelző nagyon csúnyán fest az iphone mellett.
(#82) Cyberpunk: Azért nem a note3-at kell nézni, ott az S4 is, aminek teljesen jók a méretei. Nekem nagy a kezem, egy kézzel jól tudom használni, alig nagyobb az S2-nél (1-1 centi magasságban és szélességben).
-
Peterson_
addikt
Nekem ugye 4" után lett 5.7...Hát hogy is mondjam, hazudnék, ha azt állítanám, hogy ezt minden egyes szituációban kompromisszum nélkül lehet használni fél kézzel,mert nagyon nem így van.
A feljebb is említett szoftveres megoldások miatt viszont egész kulturált és igenis használható, na és ez az amit lényegében bármelyik gyártó bármilyen rendszer alatt meg tud oldani.
Kisebb méretnél ilyen megoldásokkal csak a kényelem faktor növekedne.Viszont na, azért farmerzsebbe egyszer próbáltam tenni, hát mintha még egy lenne a koronaékszerekből
-
M5Norbi
őstag
Igen én is így érzem még épp elfér.Pl kocsiban vagy ha leülök kiteszem a farmerzsebből de menet közben abszolút nem zavaró. Több előnyét érzem eddig annak hogy a kijelző nagyobb az eddiginél (4col) mint hátrányát annak hogy a készülék is nagyobb.
De még szokom csak két hete van meg.Ez és a Moto G versenyzett.
-
Peterson_
addikt
válasz
Cyberpunk #77 üzenetére
Igaz, pont ezt tárgyaljuk odaát a másik cikknél
Anynival sajnos tényleg nem kisebb a "jó" Sony-szokás miatt, viszont szvsz ezt már többen bevállalják,mert mellé bizony elég brutális teljesítmény lesz.(720p+ugye az S800).
Ha(!) a többi rendben lesz, még jól is alakulhat. -
prolad
addikt
Szerintem ha valóban 2 méret lesz,akkor az egyik marad 4 colos,a másik meg 5 körül (ha valami hasonló dizájn lenne mint a képen akkor bőven kezelhető lenne).Retinaszkennert valószínűtlennek tartom,a retinafelbontás viszont (szerintem) meglesz,mert duplázzák a mostanit (tehát 2272x1280),a technika adott hozzá.
-
Cyberpunk
félisten
-
kovsol
titán
Volt 4" telefonom, most meg egy 4,7" Nexus4 -t használok. Viszont szerintem az ideális méret a kettő között van. Az én kézméretemhez 4,3" lenne az ideális telefon.
Nagyon bízom benne, hogy pár év múlva ha a Nexus4 -t cserélnem kell majd, akkor azért még kapok 5" alatt telefont. -
petipetya
nagyúr
A 4,7 még hihető. De 5,7-es Iphone...?
A logikám azt diktálja, hogy két Iphone modell jön idén, egy alu és egy műanyagházas 4,7-es.
Persze ez csak az én véleményem. Mindenesetre nem tudom hová tenni az 5,7-et, és kétkedve fogadom a hírt.
-
M5Norbi
őstag
válasz
Cyberpunk #53 üzenetére
Hát igen kinek mi a fontosabb. Én most 4,8-nál tartok (S3) és sokkal jobb rajta pl böngészni mint 4colon volt.
Az nem lenne rossz ha kisebb lenne a keret mert akkor kisebb lehetne 1-1 cm-el főleg hosszában. De ezzel együtt még kb elviselhető méret.(nekem)De ha úgy adódna 4,5 col lenne az ideális főleg vékony kerettel.
-
lacuspapus
tag
Azért a 4,7 colos kijelző még jól is elsülhet. De mondjuk nem ártana egy full hd kijelző bele, mert idén a nagyok már a 4k-t fogják nyomni, és az apple-nek most már muszáj előre haladni. Kíváncsian várom.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Lolka Bolka #56 üzenetére
Nem vagyok kíváncsi a kötekedésedre. Leírtam a véleményemet, ha nem tetszik, ne válaszolj rá.
-
Griff55
senior tag
ez már eléggé régi hír... de én még ettől se vennék iphone-t
-
C$abi
aktív tag
Szerintem hülyeség ez. Óriás (javítom magam: átlagos) méretű iPhone-t csinálni nem fognak. Max. csak tervbe vették.
-
roli543
őstag
Én a helyükbe egyébként max 4,5-re váltanék, de szerintem a kijelző méret a legfőbb vonzereje a telefonnak... és akkor végérvényesen kihalnak a kicsi felsős telefonok...
-
fugu
tag
Mint ahogy az előző (mostani) is két méretben érkezett.
Nem nyár végén szokták kiadni ezeket a szarokat? Kicsit korán van még az iphos pletykákhoz nem? -
Dany007
veterán
Melyiket nevezzük flat-nek? Most az iOS7-re gondolsz?
Mert az most is az. Apám i4S-én volt szerencsém "élőben" tapasztalni. Jó meg szép meg minden. De ez már tényleg a letisztultságnak egy olyan foka, ami már átesik a paci túloldalára. A kis "móricka rajz" szerű ikonok, rikító színek... Nekem nagyon nem jön be.
Ellenben maga az elrendezés a vonalvezetés meg hasonlók, na az igen. -
M5Norbi
őstag
Nem lesz ez rossz ha növelik kicsit a kijelzőméretet.
Aki kipróbál egy nagyobb kijelzőt utána nemigen akar megint kisebbet. Persze nyilván nem kell phablet de azért egy 4 colos és egy 4,5-4,7 colos Iphone nem lenne rossz.Tuti hogy a nagyobb lenne sikeresebb.
Persze ha valaki szinte csak telefonálásra használja az Iphone-ját (vagy más okostelót) annak elég az Iphone 4/4S 3,5 colos kijelzője is.
-
atiapa
tag
Ha igaz, már váltok is át ... mire is?
-
tDr1v3r
veterán
Nyilván nem csak én, de nekem ez áll kézre, nem tudok mást mondani... ha meg tudják oldani a 4" felettieket normálisan (van rá esély mert jó kreatívai vannak) akkor hajrá, viszont mindenképp maradjon legalább az 5-ösöknek a méretében készülék.
Amúgy az 5" részemről is túlzás, akkor inkább már a phablet Note3 a 6 vagy hány coljával, megfelelő szoftverekkel... de azt kétlem hogy sebességen kívül lehetne másban ütni mert elég rendben van funkcionalitásilag.
-
Kaminski
tag
Szivárványhártya? Mi az?
-
Nigér
őstag
A 4,7", vagy még nagyobb iPhone az melyik termékcsaládba tartozik majd?
Az lesz az iPad Micro -
Peterson_
addikt
Az én telefonom jó példa erre, mert már tényleg az óriás kategória, de legalább figyeltek rá, hogy mindenféle szoftveres finomsággal használható legyen egy kézzel is:
Jobbra/balra áthelyezhető billentyűzet, vagy ugye virtuális ablakba lekicsinyíthető az "egész telefon".
Ez mind jó megoldás és simán alkalmazható kisebb méretnél is.Cyberpunk:
-Mondod ezt úgy, hogy pont Te voltál a péklapát telók lelkes éltetője?
Érdekes.... -
Cyberpunk
félisten
Ne! Nem kell beállni a tucatgyártók közé.
-
batai15
félisten
válasz
fordfairlane #32 üzenetére
És ronda is..
-
Touch-ko
őstag
Mennyivel lesz dragabb? Pont annyival, hogy Te mar ne tudd megvenni..
Szerintem a kijelzo meret novekedese baromsag, probaljak meg megoldani az iOS7-ben azt, hogy ne 1 nap alatt meruljon le a telefonom..
A kijelzo pedig mar tul nagy lenne 4.7 meg 5.7 inchesnek.. Mindenesetre en mar varom, mert iden cseres lesz az iPhone5-om. -
erdoke
titán
Én egy kézzel zoomolok, és sok mindenre a telefon csak szükségmegoldás akkor is, ha 4" és akkor is, ha 5... Ha csak tehetem, viszem magammal az iPad Airt, ég és föld a különbség egy 5" kétkezes pingpongütőhöz képest is.
Egyébként okosan áttervezett felülettel akár meg is oldható az egykezes használat. Az biztos, hogy a mostani felülettel nem szívesen vennék 5" vagy még nagyobb kijelzős telefont.(#27) Rossi
Kedves Sas,
Bizonyára gáz a 326 ppi, de majd ha öregszel, elég lesz. Sőt, nagyon úgy tűnik, hogy a 2013-ban okostelefont vásárlók legalább 80 %-a nem igényelt nagyobbat.
Vannak emberek, akiknek olyan szinten mások alakítják a véleményüket, hogy rosszul érzik magukat kevesebb lóerővel, GHz-cel (vigyázz, az 5S csak 1,3!), maggal (OMG, csak kettő!), pixellel, internet letöltéssel, stb. Az már nem is érdekes, hogy lát-e különbséget a 400-nak hazudott pentile matrix, vagy az RGB 326 között, a szám a lényeg, ami a specifikációd listán szerepel. Mások ebből már kinőttek, és használják, ha tetszik... -
Rossi
addikt
Örülök ennek a hírnek, az 5S-től a legnagyobb visszatartó erő számomra a 4"-os méret volt és az alacsony felbontás.
Elég nagy kezem van, jelenleg egy 4"-os telefont használok, de sokszor érzem kevésnek, boltban megtapogatva pl. a Galaxy S4 simán kezelhető méretűnek tűnt nekem.
-
batai15
félisten
-
Ricardo
titán
Az oldalra tett home gomb elég érdekes lenne
Mekkora gomb férne oda? Nem hiszem hogy a most behozott ujjlenyomat olvasást rögtön elfelejtenék.
tDr1v3r: A trend jelenleg ebbe az irányba mutat. Valamit lépniük kell. Én a cím alapján arra gondoltam hogy a "hagyományos" mellett jön egy nagyobb is. Ha viszont meglépik, hogy a kisebb lesz a 4,7-es akkor elég merészet húznak vele. A visszhangja érdekes lesz a hírnek mindenképpen.
-
tDr1v3r
veterán
Én még mindig kétlem hogy növelnének rajta... már a 4"-osra növelés se volt egy túlságosan pozitív húzás (nehezebb elérni a notif. center-t, bár igaz nem is használja mindenki), ha még többet növelnének rajta (lévén hosszítani úgyse fognak többet aránytalanul) már kényelmetlen lenne nekem egy kézzel gépelni rajta.
Azért ne felejtsük el hogy ergonómiai döntés volt az eredeti 3.5" is... méghozzá nem is rossz ha magamat nézem.
-
Johnny194
aktív tag
Na megvan a mai Apple pletyka
4,7" a kisebb készülék, és szivárványhártya azonosító, hogyne -
nobiand
aktív tag
Muslinca
Na de vajon egy ekkora kijelző növekedés, mennyivel növelheti meg majd a készülék árát? -
kelly416
veterán
Szerintem egészen merész formát választottak, ami egyáltalán nem néz ki rosszul. Tetszik a vékony keret is, így maradhat a kis készülékház, de az oldalra tett "ismertető jel" home gomb, az nagyon jól néz ki. Szerintem.
-
kbyte1024
veterán
Szivárványhártya mi?
és ha muslica megy a szemembe???
-
kovadika
őstag
Szerintem ez a helyes irány. A C-szériát el lehet felejteni, iphone két méretben: 4 és 5 colos változatban. Így sokkal nagyobb szegmenst tudnának lefedni. Van akinek tényleg kevés a 4 col. Lehet, hogy üzenetezésnél meg sok másnál irányítható egy kézzel, de böngészésnél édes kevés és ott már zoomolni is kell, tehát az egy kezes használatot el is felejtheted.
A képen nem értem miért lovagoltok. Fake, régóta fent van már a neten. -
nem tudom, melyik nagyon ügyes készítette a cikkben levő illusztrációt, de sikerült neki a home gombot pont oda tennie, ahol még véletlenül sem esik kézre.
-
batai15
félisten
A nagyobb kijelző még oké, de ez a forma?
-
dokee78
félisten
A kép csak illusztráció
Pedig milyen tetszetős. -
Kasya
nagyúr
Az Apple egy bizonytalan kisgyerek modjara nem tudja mit csinaljon, ezert egy keszuleket 2 meretben ad ki...na persze. Ha ki is ad 2 kulonbozo meretet, azt nem ugyan azon nev alatt fogja megtenni igen nagy valoszinuseggel.
A szivarvanyhartyat meg ketlem...meg az S-ficsor se mukodik rendesen sokszor a Samsungnal, az meg fix, hogy nem fogjak az erzekelot a szem ele tenni par centivel a felhasznalok. Foleg vezetes kozben...de oldjak meg, nem vagyok semmi uj ellenzoje
-
ucli
senior tag
Remélem,hogy ami a kép alatt van az igaz.
Ki adna ki ilyen telefont jobb oldali gombbal?
Nem tűnik jónak. -
WinPho
senior tag
Szivárványhártya? Asztarohattélet! Azt majd hogyan?
-
Spoortcyty
tag
Szerintem 5 colnál se több se kevesebb nem kell
-
w333
félisten
2 méretben lesz kapható és a képen 3 telefon van ... vagy az csak 2S ?
-
babkukta
senior tag
persze h feljebb mennek. Az Apple tudja, h komoly veszélyt jelent számára az Android. Ezért is megpróbál ő is minden méretben terjeszkedni, mert ugye akinek 5-5,5"os teló kell, nincs más választása, csak droid, esetleg WP.
Azért látszik, h picit összecsinálta magát az AppleKénytelen lépni a nagyobb kijelző felé. De ezen kívül igaza volt, tényleg a 4" az még az a határ, ami 1 kézzel simán kezelhető. De most itt nem arra megy ki a játék
-
Dany007
veterán
Hehe. Na majd most fognak agyvérzést kapni az iFan-ok.
Először hogy a 3,5 col a tökéletes. Aztán mindenki szajkózta hogy áh ennél nagyobb nem kell meg hülyeség. Jött a 4 col. És most megint mindenki azt mondta, hogy az Apple nem megy ennél feljebb mert ez a tökéletes... Hát hatalmasat röhögnék ha tényleg jönne 4,7-es iPhone...
Bár nekem még talán beleférne ha kellően vékony a keret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest