Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Valahol maga a cikk is arra példa, h vannak olyan epizódjai is az emberi történelemnek, amiről inkább hallgatunk, mert kevéssé felel meg a magunk előtt kialakítani kívánt képnek. Nem látom értelmét tovább vitatkozni arról, h vannak-e elnyomott tudósok vagy nincsenek. Éppen nemrég akadt a kezembe egy Varga Csaba által írt könyv a magyar-angol nyelvrokonságról. Elég terjedelmes munka szerintem megfontolásra érdemes, amit leírt, bár merőben eltérő attól, amit az egyetemen tanultam ebben a témában. De nem írom le azért, mert szociológus és nem nyelvész. Sok munkája van benne és a könyvnél jóval több ezen a területen. - Nyilván hallottál már róla, szal felesleges magyaráznom. Az ő munkája a nyelvrokonsági kapcsolatok feltérképezésében a lexikológiára épül, szemben az elfogadott nyelvtani azonosságokkal operáló, összehasonlító, egyébként tudományosan elfogadott módszerével. -
Galileit azért éreztem időszerűnek felemlegetni, mert éppen miatta volt a hajcihő valamelyik olasz egyetemen, ahol most a pápát nem akarta fogadni az oktatók és a diákok egy része, "Rotweiler" vele kapcsolatban tett korábbi kijelentése miatt.
-
finest
addikt
A tudomány arisztokratikus rendszer, ennyit mondtam. A paradigmaváltások nem mindig fájdalommentesek. Rendszerint Giordano Bruno és Galileo Galilei esetét szokták ilyenkor emlegetni.
Illigről, Dänikenről meg mindenki gondoljon azt, amit akar. Nagyon játékos gondolataik vannak, én élvezem őket. (Egész konkréten Illigről: érdekes felvetése h a Frank Birodalomról régészeti emlék nem sok maradt fenn. Nekem egyetemi tanulmányaim során valahogy mindig rettentő erőltetettnek tűnt minden, amit a Karoling időkről tanultunk, így tulajdonképpen Illig megerősítette az én tudat alatti tiltakozásomat a korszakról tanult dologkkal szemben.) -
Dany007
veterán
jó, akkor átfogalmazom xD Ha valaki előhozná a témát mondjuk történelem órán, akkor hülyének néznék. Nem került be az álltalánossan elfogadott normák közé. Persze tényleg mind1, hogy 1711 van-e vagy 2008, bár ezesetben még bejöhet a Nostredamus-i jóslat 97-98-ra asszem xD Az arab világból induló 27 éves háború stb... ( persze ez csak joke...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Viccrovat
- Bestbuy játékok
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Proxmox VE
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest