- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
Új hozzászólás Aktív témák
-
finest
addikt
Valahol maga a cikk is arra példa, h vannak olyan epizódjai is az emberi történelemnek, amiről inkább hallgatunk, mert kevéssé felel meg a magunk előtt kialakítani kívánt képnek. Nem látom értelmét tovább vitatkozni arról, h vannak-e elnyomott tudósok vagy nincsenek. Éppen nemrég akadt a kezembe egy Varga Csaba által írt könyv a magyar-angol nyelvrokonságról. Elég terjedelmes munka szerintem megfontolásra érdemes, amit leírt, bár merőben eltérő attól, amit az egyetemen tanultam ebben a témában. De nem írom le azért, mert szociológus és nem nyelvész. Sok munkája van benne és a könyvnél jóval több ezen a területen. - Nyilván hallottál már róla, szal felesleges magyaráznom. Az ő munkája a nyelvrokonsági kapcsolatok feltérképezésében a lexikológiára épül, szemben az elfogadott nyelvtani azonosságokkal operáló, összehasonlító, egyébként tudományosan elfogadott módszerével. -
Galileit azért éreztem időszerűnek felemlegetni, mert éppen miatta volt a hajcihő valamelyik olasz egyetemen, ahol most a pápát nem akarta fogadni az oktatók és a diákok egy része, "Rotweiler" vele kapcsolatban tett korábbi kijelentése miatt.
-
finest
addikt
A tudomány arisztokratikus rendszer, ennyit mondtam. A paradigmaváltások nem mindig fájdalommentesek. Rendszerint Giordano Bruno és Galileo Galilei esetét szokták ilyenkor emlegetni.
Illigről, Dänikenről meg mindenki gondoljon azt, amit akar. Nagyon játékos gondolataik vannak, én élvezem őket. (Egész konkréten Illigről: érdekes felvetése h a Frank Birodalomról régészeti emlék nem sok maradt fenn. Nekem egyetemi tanulmányaim során valahogy mindig rettentő erőltetettnek tűnt minden, amit a Karoling időkről tanultunk, így tulajdonképpen Illig megerősítette az én tudat alatti tiltakozásomat a korszakról tanult dologkkal szemben.) -
finest
addikt
válasz
concret_hp #22 üzenetére
Most mit csináljak, lektoráljam a csávó írását? A dátumokat is meghagytam pedig van benne tévedés, ettől még érdekes cikk. Írd meg neki a véleményed a linken megtalálod a szerző Znetes oldalát, onnan üzenhetsz.
-
finest
addikt
válasz
Crystalheart #20 üzenetére
Írd meg helyett!
-
finest
addikt
válasz
Dare2Live #18 üzenetére
LOL, ez tetszik!
Taníts minket, Mester! Titkon megírhatod nekem a valódi neved, csak hogy lássam, világszerte ismert publicista-e vagy már?(sic!)
concret_hp: Nem néztem be, az angol szövegben is ez van. A görög világ nagy vívmányait az arab filozófia mentette át számunkra. Ennyiből védhető, ha nincsenek az arabok újra ki kellett volna találnunk, amit a görögök már felfedeztek.
-
finest
addikt
válasz
#53246592 #10 üzenetére
Jaj, ne má! Menjetek ezekkel a Félelem Budapest utcáin topikba! Ez egy elég rossz asszociáció volt Viszlát részéről, érdekes történelmi anekdotákat várok nem rasszista vicceket!
Még egy ilyen és a 7. hsz-ig töröltetek mindent! -
finest
addikt
válasz
philoxenia #2 üzenetére
Írd meg egy cikkben, kiteszem neked a blogra!
De most viccen kívül!
Kezdem is az elsővel: Ha valaki elmegy az Ópusztaszerin Nemzeti Emlékhelyre, a Feszty-körkép mellett egy csomó kiállítást is megtekinthet az épületben. A kedvencem a magyar királyok viasz szobrai a másodikon. Azok között is III. (Kun) László királyunké, akinek a szobra mellett egy figyelemreméltó felirat van. Arról szól, h a királynak felesége nem volt, csak ágyasai, azok is mind kun nők. A neveik: Edua (ami a kun nyelven felkelő Holdat jelent), Mandola (ami elég egyértelmű) és a még beszédesebb nevű Kúpcsecs. -És még sokan unalmasnak találják a múzeumokban kitett ismertetőket! Nekem ez napokra elég gondolkodni valót adott.
Egyébbként a skanzenen, a falusi iskola kiállításán is van egy érdekes olvasókönyv, de azt fedezze fel mindenki magának, h a vitrinben mi szerepel az oldalon, ahol felcsapták!Hakudoshi: Örülök, h tetszett!
-
finest
addikt
válasz
Crystalheart #5 üzenetére
A könyvet nem ismerem. Írtam Galeanonak a cikkbeli pontatlanságok miatt, engem ezek jobban bosszantanak, mert hitelét veszti a többi adat. - Gondolom, valami anekdótázós könyv lesz ez a világ dolgairól, azért nem nézték át az okosságokhoz tartozó dátumokat.
Popper Pétere emlékeztetett a dolog, nála fordult elő, h olyan mennyiségbe nontotta a könyveket, h ne msikerült újra átolvasnia és uygan azt az anekdotát egy könyvön belül kétszer is elmeséli más személyeknek tulajdonítva őket... -
finest
addikt
válasz
Crystalheart #3 üzenetére
Nincs összefüggés az egyes adatok között. A nemesek nem végeztek/végezhettek kétkezi munkát Spanyolországban az 1700-as évek végéig. Ennyi.
Hogy mi mennyire magától értetődő nem tudom. Én biza sok infót nem ismertem ezek közül, szóval bocs, ha untattalak!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Végleges a HDMI 2.2-es verziója
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen joysticket vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest