- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jedis
senior tag
A legtöbb nívós márkának is vannak különböző típusai, amik árban, és minőségben is külön-külön szinteket képviselnek. Ez érthető is, mivel minden gyártó úgy van vele, hogy a piac lehető legnagyobb részét akarja lefedni. Természetesen a legolcsóbb típusokhoz ők is az árban hozzá illő belsőt pakolják. De azért ők sem adják egy bizonyos szint alá, mivel az már a márka hírnevét veszélyezetné. Pl. Thermaltake-ból nincs 5-6000Ft-os táp, míg a fentebb említett hákácé-ból van, ellenben a hákácé-ból nincs 20 EFt-nál drágább, mert azon az árszinten meg már nem tud labdába rúgni a nagyokkal. Pl. a Thermaltake-nak is van középkategóriás típusa, a Munich, és a Hamburg, de azok is 15EFt-nál kezdenek. A felsőkategória alján, ott van a Smart, a topkategóriában pedig a Troughpower, amit 30 alatt nem kapsz.
-
jacint78
addikt
Nem sznobok vagytok, hanem tudatlanok, laikusok! A korzer tápjait is veszik és hatalmasra tartják,mert a laikusnak mindegy, hogy seasonic vagy valami isten tudja milyen kínai gagyi bele van, ha corsair rajta a felirat, márpedig mindegyik megfordul bennük....
"Végülis egy codegen is megfelelt annó, mert annál nem jobbak."
Te meg itt vágtad el magad
Miért is
Az én, sőt ismerőseim számítógépében egytől egyig 300W-os codegen táp volt és egyikkel sem volt semmi baj, de ettől még egy gagyi szar..
-
jedis
senior tag
És akkor egy kérdés mester. Egy ilyen alsó kategóriás márka, miért nem tesz ugyan úgy 4db 8-as tápcsatit a 650-es tápjaira ? Pedig mekkora reklámfogás lenne a cégnek, hogy az ő 650-eseikkel SLI-t, vagy CF-et is lehet építeni. Egy alap netezős géphez, vagy alap multimédiás géphez bőven megfelelnek ezek a tápok ( igaz én akkor is előbb raknák egy ilyenbe 100 wattal kisebb márkásat inkább ), de ha már az ember egy komolyabb HC gamer gépet épít, nem nagyon rúghatnak labdába, csak a legnagyobb márkák. Sokan beleszaladtak már az ismerősi/haveri körömben az ilyen spórolós játékos gépekbe. A gép legfontosabb része a táp, és utána az alaplap,a többi csak utána jön. Aki benne van a "szakmába", ezt jól tudja. Én még ráadásul a márkás tápok mellett használok márkás szünetmenteset is ( APC ). Furcsa mód nekem hosszú évek óta egyetlen egy fagyásom, vagy újraindulásom sem volt, és HW-m sem halt meg soha, de ez biztos csak szerencse ( a hülyék szerencséje tudod ).
-
jedis
senior tag
Szóval akkor én, és a hozzám hasonlók itt a PH-n hülye sznobok vagyunk, hogy ugyan azért a teljesítményért, és megbízhatóságért képesek vagyunk dupla árat kifizetni csak azért, hogy arra a sz.r bádogdobozra termálték legyen ráírva, ne pedig hákácé ?
"Végülis egy codegen is megfelelt annó, mert annál nem jobbak."
Te meg itt vágtad el magad
-
jacint78
addikt
Komolyan azt hiszed, hogy attól, hogy alaplapokat csavarozgatsz be már tisztában vagy a hardverekkel és pláne a tápokkal? Jézusom, gondolom te is olyan "szakember" vagy akinek az ámokfutása után dolgozhat az ember két napig, ismerem az ilyet....
Mondjuk egy táp minőségét, az alapból rajtuk lévő PCI-E csatik számából lehet lemérni ( szerintem ).
Ezek után végleg elvágtad magadat, a véleményed kb. annyit ér, mint a használt WC papír... Egyáltalán tudod, hogy, hogy működik egy kapcsolóüzemű táp, vagy, hogy mi is az?
-
jacint78
addikt
Mondjuk egy táp minőségét, az alapból rajtuk lévő PCI-E csatik számából lehet lemérni ( szerintem ).
Szerintem ezt ne is feszegessük tovább, nincs is több kérdésem igazából. Ez kb. olyan, mint amikor azt mondják, hogy 4GB-os a videókártya akkor azon minden megy mégha egy GT620 is.
-
jedis
senior tag
Persze, a maguk idejében jók voltak, de mutass már nekem egy olyan Codegen tápot, ami biztonságosan kiszolgált volna, egy húzott FX-8350 -est, és egy húzott 290-est .
Mondjuk egy táp minőségét, az alapból rajtuk lévő PCI-E csatik számából lehet lemérni ( szerintem ). Az én 650-es Troughpower 650-es Gold-omon 4db 6+2 -es tápcsati van alapból. Nézz csak szét a "budget" kategóriájú tápoknál ( ahová a Codegen is tartozik(zott)), hogy egy 650-es tápra mennyit ( mernek ) rakni ők ! Általában 1db 8-as, és 1db 6-os van rajtuk. Szóval akkor vagy az én 650-esem nem 650 ( hanem 800 inkább ), vagy azok nem 650 -esek ( max. 500 ).
-
bteebi
veterán
Jófélék, de az sajnálatos, hogy nincsenek kisebb, "normális" teljesítményű (350-500 W) tápok is. Az én gépem az esetek 95%-ában kb. 55-60 W-ot fogyaszt, ami még egy 300 W-os tápnál is csak 20-25%, egy 600-asnál viszont csak 10%...
-
waterman_
aktív tag
elnézést az off-ért, de az a nagy SPM felirat egyszerűen sikoltott az SPM fokozatért.
-
törölt tag
Inkább a szoftver fejlesztési költséget és a kommunikációs modul árát fordítsák valami nagyon jó minőségű ventilátorra, azzal beljebb van a user
-
jedis
senior tag
Én kb. egy jó éve, egy jó kis leárazás alkalmával vettem egy Troughpower 650-es Gold-ot 21-ért !
Egy FX-8350-es procit, és egy Asus 290-es kártyát hajtott, és egyiket sem alapon .
Még játék alatt sem volt hangja . Hát kérem itt kezdődnek az igazán minőségi tápok. Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a következő tápom is Thermaltake lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyedi ékszerdobozka
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest