-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
szobcsab
csendes tag
válasz
Jumbozorz #12884 üzenetére
Sziasztok!
Ugyan ezzel a GPS pontatlanság-problémával küzdök.
Furcsa, hogy a GPS TEST hamar talál jelet, és tartja is. Az IGO is jó úgy-ahogy, kirándulásnál a g.hu jó.
A GPS STATUS most fabatkát sem ér, a GMaps, a Waze használhatatlan menet közben.
A következő ROM-okat próbáltam már: ROW S226, ROW S228, VibeUI 2.0 (1447,1503), CN S124, ROW S124 1Gb, MIUI7, AOSP 4.4.4 CN, AOSP 4.4.4 ROW.
Eddig nem jöttem rá, mi a túró van a telómmal, régen jól működött minden. Kerestem megoldásokat külföldi fórumokon is, de még nincs eredmény... :-(
Szóval, ha van valakinek valami ötlete, szívesen venném én is! -
szobcsab
csendes tag
válasz
razorka777 #8611 üzenetére
Azonnal megkapod, ha épp nem telefonálsz az 1. kártyán.
Jó döntés volt megvenni, gratulálok! (sztem a Többiek nevében is tehetem...) -
szobcsab
csendes tag
válasz
han_lev #8208 üzenetére
Nekem konkrétan a normális Bluetooth AVRCP támogatás hiányzik. ( Audio/Video Remote Control Profile )
Az S124-ben csak AVRCP 1.0 van, ami pl. a bluetooth-os autórádiókon kapcsolgathatóvá teszi a zenelejátszást.
Kitkat-on elvileg lenne AVRCP 1.3 is, ami már ki is írja az autós fejegységeken az épp játszott média információit amellett, hogy a kormányvezérlőről lehet kapcsolgatni... Csak valahogy nem működik a kitkat hülye bezárogatós fajtája miatt, meg a Lenovo a záróképernyőt is átgyúrta a kitkathoz, ami szintén gátolja a működést. A végeredmény, hogy kiíratja a fejegységgel a médiainformációt, de nem lehet kapcsolgatni róla.
Jó lenne 1.3 támogatást gyúrni az S124-be, de eddigi információim szerint a kernelt kéne megpiszkálni.Van esetleg valakinek valamilyen infója ezzel kapcsolatban?
-
szobcsab
csendes tag
Jártam már így. Valószínűleg nem volt sikeres az előző flash, és összekócolódott a tárhely. Én formatáltam a telefont, a rom scatter file-jának megfelelően, de az nvram eltűnt. Szerencsére volt mentésem mindenről...
A helyedben megkérnék egy tapasztalt lenovobűvölőt, hogy rántsa helyre. -
szobcsab
csendes tag
válasz
han_lev #7811 üzenetére
Nekem ez van fent a Needromról: http://www.needrom.com/download/p780-android-4-4-2/
Ez már gyorsabb az elsőnél, buzerálva 2 nap az ideje, V101 modemet tettem bele és morelocal2-vel honosítottam. A Sony Xperia billentyűzet behegesztése az én perverzióm.
Használat: telefonálás nap 1-2 óra, viber üzenetek, sms, exchange levelezés, gmail levelezés, fényképezés vakuval, böngészés, zenehallgatás, nap 1-2 óra navigáció, egy kis OTG pendrive... Bluetooth, gps, wifi, mobilnet állandóan be.Üdv:
SzobCsab -
szobcsab
csendes tag
válasz
P780Amateur #7307 üzenetére
Ezt én is így tapasztaltam. Mindig kipróbálom a friss modemeket, de mindig visszakerül az S920.
sim1:Telenor
sim2:Telekom -
szobcsab
csendes tag
válasz
Blue Eagle #7293 üzenetére
Feltettem az S221 verziót. S123 -> S124 -> S220 -> S221 OTA frissítésekkel.
A Root Genius legújabb verziójával lehet kirootolni. Ez a Kinguser programot teszi fel. Azután recovery csere következett, és a Kinguser-t kiütöttem egy orosz fórumról származó Superuserrel. Most stabilan rootolt. A SuperSU-val szarakodott.
Modemnek továbbra is a "régi" S920V17-et ajánlom, az nem dobálja a térerőt. Csak itt nem modem.img a neve, hanem modem_1_3g_n.img. A letöltési link valahol egy régi hozzászólásomban van...
Kicsit jobban szívja az akksit, mint a 4.2. Egy nap alatt nyomorgatva + 3 óra navigációval -40%.
Uff
-
szobcsab
csendes tag
válasz
Blue Eagle #6758 üzenetére
P780_ROW_S124_140403
TWRP 2.6.3.0
MoreLocale2
Framaroot
S920.V17 modemHa tudok valamiben segíteni, szólj!
-
szobcsab
csendes tag
válasz
Blue Eagle #6590 üzenetére
A v101-et nem ajánlom. Nekem az S920.v17 működik hibátlanul.
-
szobcsab
csendes tag
válasz
karesz1234 #2750 üzenetére
BUÉK
Örülök, hogy Neked is működik.
Kipróbáltam más modemet is, de eddig az eredetileg belinkelt modem.S920.for.P780.zip tűnt a legstabilabbnak. (1.SIM-Telenor, 2.SIM-Telekom)
Ha más modemekkel is vannak tapasztalatok, kérlek, ne tartsátok magatokban. -
szobcsab
csendes tag
-
szobcsab
csendes tag
Jó hír: a firmware a rom része. Kicseréltem, de még tesztelni kell, hogy tényleg jobb-e.
Így:
1. letöltöttem a modem.img firmware.t pl.innen: http://lenovo-forums.ru/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=3283
2. a mobilomon lévő Total Commanderrel megnyitottam a tömörített állományt és a /etc/firmwares illetve a /etc/mddb mappákba másoltam a megfelelő file-okat, de a régieket egyelőre átneveztem, hogy vissza tudjam állítani az eredeti állapotot (rootolt a készülék, ugye)
3. beállítottam a file jogokat 644-re, a tulaj és a csoport: root
4. újraindítottam a cuccot, és imádkoztam, hogy találjon hálózatot.
5. talált.
6. örültem, és ideírtam.Ha javult, ha romlott, jelentkezek. ;-)
-
szobcsab
csendes tag
válasz
csonkadavid #1705 üzenetére
Pontosan így.
Gondoltam, hogy csak a modemet cseréltem le, mert maga a rom tetszik.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Honda topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1 humoros
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- iPHONE 14 128GB STARLIGHT .:FÜGGETLEN:..:BONTATLAN:..:1év:.
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- iKing.Hu - Apple Macbook Pro 13 Touchbar M2 -2022 - Használt, karcmentes
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol fejhallgatóval garanciával hibátlan működés
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest