- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- Egy óra, két rendszer
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
[Re:] Készül a Lenovo P780
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jamal0
tag
válasz
Pancsermeste #13202 üzenetére
Az észrevétel pontos tényleg QFN tokól van szó viszont sajnos nem a kontaktussal van a baj többnyire eddig kb 10 alaplapot próbáltunk állomással reflowozni de abból egy sikerült bár az külső behatás miatt ment tönkre így ez teljesen logikus volt a többi mind "egyszer csak" szindróma azok biztosan ic hibásak.
Eddig úgy áll a dolog, hogy kétféle hibával szembesültünk az egyik az volt, hogy volt térerő csak nagyon gyenge és nyílt, vagy gsm antenna közelében. A másik pedig, hogy egyszer volt egyszer nem de ugyan azon a helyen. Sajnos ez az ic különböző blokkjainak a meghibásodásának a jele. (szerintem a gsm amp túlzott melegedése miatt lehet ez a jelenség)
Ezek nem mind rideg tények kb a 30%-a spekuláció így nem tudom 100%-ra biztosan állítani, hogy ez a hiba folyamatlánca.Én ezeket mindig ónozással rakom fel aztán hőlégpákával nem nagy tudomány elég fluxal nagyon szépen egyenletes, de ennek nagyon örülök, hogy egy szakmabélit (gondolom) tisztelhetek a fórumon.
-
Jamal0
tag
válasz
Pancsermeste #13198 üzenetére
Nagyon jól eltaláltad melyik ic megy benne tönkre, a blokk diagramon nagyon jól látni az antenna switch modult ami a hiba forrása a legtöbb esetben, ilyenkor a jelenség az, hogy van térerő csak iszonyú gyenge és az is csak szabad ég alatt ideális körülmények között. Az alsó padek valóban különböző földpotenciálok és egyaránt hűtést is szolgálnak (valamennyire). Viszont ezeket az IC-ket csak infravörös vagy forrólevegő forrasztó állomáson lehet szerelni szakszerűen és tartósan.
Sajnos átpakolni alkatrészt nem nagyon lehet mivel ezek BGA tokozású ic-k és ezekhez megfelelő méretű kis ón golyócskák kellenek amivel még mindig nem lenne gond a baj ott kezdődik, hogy ehhez kéne sablon amit iszonyatosan nehéz találni és beszerezni telefonhoz. Egy új ic golyózva érkezik amit nagyon könnyű már a helyére tenni.
Ha valaki érez rá késztetést és rendel ilyen ic-t én szívesen megpróbálkozok egy térerő gondos alaplap szereléssel (sajnos van nekem is itthon vagy 2-3). -
han_lev
senior tag
válasz
Pancsermeste #13196 üzenetére
Yrtunk róla sokat sokkal korában. Az ezért felelős cpu lábacskái "elengednek", (nagyjából) így ha rámelegítenek (speckósan) talán rendbehozható, de rizikós.
-
georgeh
tag
válasz
Pancsermeste #13116 üzenetére
Nagyon köszi, az utolsó opció lett volna, amit megnézek az az energiaprofil...Azért ha vki rájön, hogy lehet beállítani, hogy ne kérdezze mindig, vagy jegyezze meg a helyszínjóváhagyást, hálás lennék.
-
ginagina
csendes tag
válasz
Pancsermeste #13116 üzenetére
ok köszi akkor marad így.
-
ginagina
csendes tag
válasz
Pancsermeste #13113 üzenetére
Hihetetlen és működik!!! Pedig feltúrtam a netet. De most váltott a kis aranyos és a helyszín jófáhagyására kér engedélyt iletve a névtelen adatgyüjtést minden alkalommal mikor a GPS-t bekapcsolom.És csak a bekapcsoláskor!!! Hiába utasítom el, vagy engedélyezem neki, újraindítom, de az ablak feljön.
-
ginagina
csendes tag
válasz
Pancsermeste #13101 üzenetére
Próbáltam az általad javasoltat de sajnos nincs változás.
-
ginagina
csendes tag
válasz
Pancsermeste #13097 üzenetére
Hmmmm és hogyan??
-
amtibacsi
aktív tag
válasz
Pancsermeste #13097 üzenetére
Hogyan ? Nekem is feldobja, de csak egyszer
-
ginagina
csendes tag
válasz
Pancsermeste #13028 üzenetére
De igen pont azt mondom hogy a gps bekapcsolása után jön elő ez a jelenség. Már próbálkoztam több dologgal is de változás nincs.
-
ginagina
csendes tag
válasz
Pancsermeste #13022 üzenetére
Nah nekem is hasonló a problémám. Feltelepítettem a Waze alkalmazást és azóta előjön ez a felirat. Hogy lehetne kiiktatni?
-
ath
senior tag
válasz
Pancsermeste #12983 üzenetére
hehe, a semmit nem lehet importálni
-
ath
senior tag
válasz
Pancsermeste #12981 üzenetére
szerintem a névjegyzék/menü/export-importnak működnie kéne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S22 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest