Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Kikapcsolható lesz a PWM az iPhone 17 modelleken
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
vtata
csendes tag
ha meg annyira zavar valakit, hogy egyre több embernek van diplomája, akkor menjen el phd-zni, hogy kitűnjön a töb
Lehet hogy úgy tűnik, hogy egy vén, a munkájába belecsömörlött egyetemi oktató vagyok, de nem.
Egy 20 éves BSc hallgató vagyok, aki reméli, hogy mire megszerzi a diplomáját, az még érni is fog valamit, pedig sajnos nem úgy néz ki.
Ennek megfelelően úgy gondolom, eléggé közvetlenül látom a helyzetet (ráadásul egy kicsit van lehetőségem a "katedra másik oldaláról" is belepillantani).a tökéletesselejt kifejezést inkább nem kommentálnám.
Akkor én igen, mert félreérthető:
Értelmiségi-alapanyagnak tökéletes selejt. Nulla motiváció, az egyetemre csak azért jár, hogy +X évig eltartsák a szülei, és majd esetleg legyen valami papírja.
Az egyetem pedig asszisztál hozzá.elmaradt matek+fizikatudást meg egy félév max egy év alatt simán be lehet hozni egyébként.
Természetesen be lehet, a gyengébb középiskolákból érkező, de motivált hallgatók ezt jól demonstrálják.
Azonban lassan oda jutunk, hogy felesleges lesz, annyira alacsony minden elvárás.
Nagyon visszataszító, amikor egy MÉRNÖK informatikus képzésen (és nem egy utolsó falusi főiskolán) a hallgatói képviselet például a fizikaoktatás teljes megszüntetéséért lobbizik, és kiharcol egy kompromisszumot, ami az ilyen témájú tárgyakat a középiskolai színvonal ALÁ degradálja. Nem mese.Tudjátok: Sz*rból nem lehet várat építeni...
remélem ezt a jelenlegi közoktatásban és felsőoktatásban dolgozók többségére értetted.
Természetesen bőven lenne mit fejleszteni, de már a követelmények egyszerű szigorítása (és ezzel párhuzamosan a létszámok csökkentése, majdnem mindegy, hogy a felvettek számának limitálása, vagy erőteljesebb belső szűrés által) is nagyon sokat dobna a kimenet minőségén.
Szóval az, hogy sem a felvételnél nem szűrünk és egy 600 fős keretet feltöltünk nagyrészt hülyékkel, majd ezeket végig is rugdossuk valahogy az egyetemen, hogy megkapjuk utánuk a támogatást, hosszú távon szerintem kifejezetten káros.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lelövi a Roccat márkanevet a Turtle Beach
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Mini PC
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mikrotik routerek
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- MacBook Air M3 13.6" 8/256 100% akkumulátor
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- !!AKCIÓ!! AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Enermax ETS-T50 W-ARGB (Brutál hiányos+hibás alkatrésznek csakis) INGYEN FOXPOST
- Apple Watch Series 10 45mm GPS, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Titán dizájn, Pro kamera és Galaxy AI-512GB
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest