Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• RenegadeC2

aktív tag

válasz #16820480 #126 üzenetére

Ezért írtam, hogy ha "áldozol a kényelemért", akkor egy nagyon jó rendszert kapsz. Azért azt fontosnak tartom megemlíteni, hogy mivel a BSD családba tartozik, Aqua helyett használhatsz te X11 ablakkezelőt is, úgy túrod szét ahogy akarod, ha nem sérti a végfelhasználói szerződést (elvileg...). Szóval azért annyira nem zárt, csak akkor oda az "optimalizáltság". Simán lehet úgy buherálni mint egy Linuxot, még a gyári kernelt sem muszály használnod. Az más kérdés, hogy egy MacBook-ot általában nem azért vesz az ember hogy ezzel foglalkozzon. De a lehetőség adott.
    Válogatásnál én a válogatás album nevét írom be előadónak :) Lehet hogy nem túl elegáns, de gyakorlatias. Ha megvan az előadótól a komplett album akkor úgyis benne van ott is (azért nem törlöm ki az albumból hogy ne kétszer legyen meg, ugye), ha meg nincs akkor meg úgyis mindegy.
    CDDB: azért én először meg szoktam nézni mit iratok vele be: pl. ha nem egyezik az adott albumban a számhossz, már lépek is a következőre, mindig van több választási lehetőségem, még a legalternatívabb előadóknál is.

• RenegadeC2

aktív tag

válasz #16820480 #121 üzenetére

Az a kijelentés hogy "soha többet nem akar mást használni" szerintem is túlzás, de tény és való, hogy megvan ennek a zárt rendszernek is az előnye. Adott a célhardver, mindent arra optimalizálnak, és itt az erőssége:
    Kb. mintha Gentoo-t raknál fel, csak itt nem kell egyfolytában (főleg gyengébb gép esetében) a forgatásra várnod, nem kell babrálnod a make.conf fájlt meg játszani a USE flage-ekkel. Magyarán mondva áldozol a kényelemért, hiszen az optimálizációt már végrehajtották helyetted Apple mérnökei. Sok rendszer megfordul a kezem alatt, Debian, Gentoo, Slackware, OSX, Windows, stb., de az egyik legkényelmesebben használható a Mac. Más filozófia ezt aláírom, ezért másképp kell bánni vele. De BSD az alapja ennek is, aki abban jártas egy kicsit, ha másnem konzolon (+ kis utánaolvasás) eligazodik. A csicsa már csak egy plusz, végülis a felhasználók ezért veszik, mint azt tették anno a Windows 1.0 esetében (is). (Halkan jegyezném meg, hogy szerintem neked, mint Linux usernek sokkal könnyebb átállni egy OSX-re, mint egy olyannak aki soha életében nem látott még UNIX-ot, csak windowst)

ID3Tag-re való átállás nekem is nehezemre esett, de sajnos túl kellett esnem rajta, mert szinte az összes mp3-lejátszó ma már ezt erőlteti. Némelyik létezni sem tud nélküle, lásd ugye Apple termékek.Leszedtem hát EasyTAG-et, és pár óra alatt megcsináltam a dolgot, hála a CDDB-támogatásnak. Megmaradt az általad favorizált rendszer is, és minden fájlom ki van töltve a megfelelő információval.

Új hozzászólás Aktív témák