Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
Átlagos árakról van szó, amikor megjelent, akkor a legtöbb helyen 14.990 - 15.490 Ft között alakult az ára és nagyon hamar el is fogytak a jó (olcsó) helyeken elérhető előrendelői példányok (több ismerősömnek már nem is jutott, csak egy pár héttel a megjelenés után, mikor jött friss szállítmány, ették is a kefét a megjelenés előtt egy pár nappal, hogy már sehol sem kapható), de persze mindenből lehet olcsóbbat találni, konzolos játékokon is lehet egy kis keresgéléssel 1-2-3 ezer forintokat spórolni. De itt most a különbségekről/hasonlóságokról volt szó.
Nekem meg nem került egy forintomba sem a Diablo 3, közvetlenül a kiadótól kaptam tisztelet példányt. Szerencsére, mert elég hamar ráuntam, rablásnak érzem az árát. Ehhez képest a vadiúj PC-s Skyrim 7.990 Ft-os árának minden egyes fillére megérte, van is benne 180+ játékórám.
-
persil
nagyúr
válasz
Stauffenberg
üzenetére
"Ott az Activision-Blizzard, ami eléggé felnyomja az árakat PC-n is (lásd: Diablo 3 normáls kiadás PC-re - 15.000 Ft)."
Elég rossz példa, mert, ha 1 percet rászánt valaki a keresésre, akkor n+1 helyen megtalálta 11-13 ezer között.
Én is 11990 forintért rendeltem elő. -
Stauffenberg
nagyúr
Konzolon is a legtöbb új játék 12-14k körül jelenik meg. PC-re szoktak sokszor 7-8k körül, vagy elég hamar lemegy az áruk erre a szintre.
Példa egy új AAA címre (előrendelés):
PC - Tomb Raider + fém doboz + 2 DLC = 7.990 Ft
PS3 - Tomb Raider + fém doboz = 12.590 FtJelentős árkülönbség és a PC verzióhoz még DLC is jár, de ne felejtsük el, hogy amennyit 1-2 év alatt megspórolsz azt bele is boríthatod a géped fejlesztésébe. Na meg azért ez nem minden PC játékra igaz. Ott az Activision-Blizzard, ami eléggé felnyomja az árakat PC-n is (lásd: Diablo 3 normáls kiadás PC-re - 15.000 Ft).
Szerintem minden platform egyaránt pénzigényes. Amennyit két év alatt megspórolsz az (általában) olcsóbb játékokon, azt bele is borítod a fejlesztésbe. Épp ezért nincs értelme azon vitatkozni, hogy melyik az olcsóbb vagy drágább. Én nem látok köztük sok különbséget. Mindenki játsszon azzal amivel szeret.
-
DMG
senior tag
Viszont ha csak a multiplatform játékokat nézzük, akkor még mindig kifizetőtőbb egy erős PC-t építeni és azon játszani, mert a PC-s játékok max 12k-ért hozzáférhetők, a PS4-re meg gondolom marad az a horror árszabás mint PS3-on.
Nade nem akarok belemenni a PC kontra konzol vitába, vagy épp szítani azt, csak a gondolatmenet felvetette bennem ezt az észrevételt.
felteszem én maradok annál a vonalnál aki az egyel régebbi konzollal retro-zik, PS3 idején vettem Ps2-őt, most meg madj veszek Ps3-at, mire lesz elég időm kitolni a PS3 exluzívokat, addigra vehetek egy PS4-et mert jön az 5. 
-
Stauffenberg
nagyúr
A PC sosem a gazdaságos játékról volt híres ha a hardvert nézzük és aki PC-t tart játékra az nem racionális pénzügyi döntés eredményeként választja ezt a platformot. Nekem sem lenne ha nem kéne munkára. Nem játék miatt vettem, arra ott az Xbox360. De kellett egy gép amivel itthon is probléma nélkül tudok videót vágni, renderelni, nagy méretű RAW fotót feldolgozni, stb. A maga idejében sem volt egy drága bivaly gamer konfig, megvan már két és fél éve, de még mindig minden játék elfut magas részletességgel FullHD felbontáson.
Ez a mutatván csak azért lehetséges, mert pár éve kifulladt a jelenlegi konzol generáció és már egy olcsó PC is nevetve elvisz mindent ami multiplatform. Egyik ismerősömnek most raktunk össze 120 ezerből konfigot (házzal, táppal, mindent a nulláról) és köszöni nagyon jól elvan, minden hasít.

De most versenyre kelni az új generációs konzolokkal megint komoly pénztemető lesz. Egy pár évig még biztosan. Én nem is fogom megpróbálni, dolgozni továbbra is prímán tudok majd a jelenlegi vason, aztán legfeljebb az Xbox360 cserélődik le valamelyik új darabra (de még mindenképpen megvárom mit alkot majd a Microsoft, pedig a PS4 elég szimpatikus a jelenlegi infók alapján).
-
Dany007
veterán
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Én most nem a több vagy minőségibb játékról beszéltem, hanem egyszerűen csak gazdaságosságról.
Hiszen "váság van".
De én továbbra is PC-s vagyok, sosem volt huzamosabb ideig konzol a kezemben.Egyszerűen arról van szó, hogy az elmúlt sok év tapasztalatai alapján én már nem biztos, hogy PC-t vennék.
Vegyük alapul az elmúlt ~ 7 évet mióta kiadták a PS3-at / Xbox 360-at. Ebben az elmúlt kb 7 évben én 3x költöttem PC-re, újítottam konfigot. Első körben csak fejlesztettem, asszem cpu + vga. Második körben komplett konfigot raktam össze játékra kihegyezve (100k-s VGA stb), majd harmadik körben ezt a konfigot újítottam be eggyel újabb generációs VGA-val plusz ramokkal (akkor az még nem volt olcsó ~ 36ezer volt 4GB). A lényeg a lényeg, hogy már pár éve nem nyúltam a géphez így összesen az elmúlt ~ 6-7 évben közel 500 ezer forintot költöttem PC-re! És most, 2012-2013-ban ott tartok, hogy az előbb említett PC-m az elmúlt 1-2 év játékainak minimum követelményét is alig üti meg! Érted? Sok esetben már a minimumot se üti meg!Ennyi pénzért ha anno Boxot vagy PS-t veszek még mindig vígan játszanék mindennel ami kijön rá. Okés, nem olyan szép grafikán, nem 1080p-ben, de legalább elfutna akadás nélkül. Sőt, még úgy is egy rakás pénzem maradna ha az elmúlt 6 évben legálisan, boltból megjelenéskor megvettem volna azokat a játékokat amik érdekelnek. Még úgy is egy rakás pénzem maradt volna.
Szóval ha ezek alapján a PS4 is hasonlóan "tartós" lesz és a multimédia funkciókkal együtt ki tudna váltani egy htpc-t akkor simán megérné a 100+ ezer forintnyi összeget.
Persze továbbra is a PC-t preferálom, de ilyen tények mellett már nem lehet elmenni szó nélkül. Ahogy írtad, 1-2 jobb stratégiai játék meg a munkánk kívül mással már nem nagyon tudok érvelni a PC mellett. -
Low Noise
senior tag
Én mint egyszeri halandó is megvagyok elégedve, sokkel kevesebbre számítottam az új konzoloktól, mint amit a PS4 es videókon láthattunk. Ezeket portolhatják PC-re 1:1-ben nem fogok panaszkodni.
[link] -
DMG
senior tag
Vagy azért örül neki, mert az architektúra PC közelibb mint az előd, és talán egyszerűbb lesz fejleszteni minden platformra ezután. Attól függ pesszimistán vagy optimistán tekintünk a kijelentésre. De szerintem az én verzióm esélyesebb, különben nem sícsérné a mérnökök döntését, hanem fogná és berendezkedne PS4-re.
-
Def26
félisten
Én már a konzol exkluzív doom 4 szagát érzem.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Erről a fejlesztőket kellene megkérdezni. Nyilván lehetett volna 4 bulldozer modul is, de szerintem a Sony mindenképp arra akarja rávenni a fejlesztőket, hogy az IGP-t használják általános számításokra. Ennek megfelelően a nyolc Jaguar mag ilyen elvi értelmezés mellett még sok is.
-
dahneey
tag
Abu, szerinted a 8 Jaguar mag nem lesz szűkös a Cell után? Azt tudom hogy rengeteg számítást rápakolnak az IGP-re, de nekem kevésnek tűnik így a CPU. Persze órajelekről nem tudni semmit, de az egészet netbookokba szánták. Az x86 nem lesz hátrányos a fejlesztőknek? Gondolom a portolás egyszerűbb lesz, de az elején még a Cell-re váltással is sokat szívtak.
-
.LnB
titán
A Rage baki óta kicsit kevesebbet ér számomra a szava. De a Quake 3 miatt csak egy félisten

-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
atidzsiforc
üzenetére
Senki nem tud erről még semmit.
-
atidzsiforc
őstag
Kicsit off, de a ps4 is fog rendelkezni eger-bill tamogatassal?
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Jah, értem. Akkor ez a véleményem: [link]
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
üzenetére
Arról volt szó, hogy kihalnak a PC-s játékfejlesztők. Én erre mondtam, hogy nem igaz, sokan kitartanak még a PC mellett, de tény, hogy főleg azok akik olyan játékot fejlesztenek, ami csak ezen a platformon valósítható meg (vagy technikailag vagy pénzügyileg). A multiplatform címek meg a kijelentés szempontjából lényegtelenek.
-
törölt tag
válasz
Stauffenberg
üzenetére
Azért a véleményed eléggé csak a szimulátorok és egyedüli PC játékok körül forog.
Ha olyan címeket nézünk amik konzolon és PC-n is megtalálhatóak akkor valóban igazad van mert a PC-s játékipar hatalmas átalakulása = konzolportok!
A szimulátorok, MMO-k rétegjátékok. Arma2 meg Train Simulator 2013 meg WoW miatt nem fognak az átlagemberek PC pártiak lenni.
Én meg csak az FPS-ek miatt voltam PC párti de annyira hulladék a mostani felhozatal, hogy még ezt a csótány gépet se fejlesztettem inkább. Veszek egy koznolt aztán ennyi
-
Osiris
őstag
Mindenki sír, hogy a ps4 hardvere nem elég erős, meg nem elég időtálló, de a hardverközelibb programozás és a közös cpu-gpu memória azért a mai pc-knél sokkal hatékonyabb gépet eredményez. A másik dolog amin nem lepődnék meg, hogy ha a ps4 későbbi fw frissítéseivel (a kézikonzolokhoz hasonlóan) magasabb órajelre állítanák a konzolban az apu-t, hogy ezzel is kényszerítsék az usereket a frissítésre. Ez pl. jó stratégia lenne a ps3-nál tapasztalt kalózkodás kivédésére (mikor az új fw-k telepítése kiiktatta a törést), meg az időtállóságnak is jót tenne.
-
Stauffenberg
nagyúr
"Pedig a trend sajnos egyértelmű."
Miért is? A PC-s játékipar hatalmas átalakuláson ment át az utolsó pár évben. Nem érdemes a hype hadjárattal megtámogatott AAA (vagy annak mondott) címek alapján következtetéseket levonni. Fel tudnék sorolni több tucat MMO, RTS és szimulátor címet amik csak PC-re jelentek meg és rendkívüli minőséget, újszerű szemléletet, innovatív játékmenetet tartalmaznak, de a sajtó nem ír róluk egy sort sem (vagy csak ritkán egy fél böfögést), mert a sok Battlefield, Call of Duty, Halo, Assassins Creed, stb hír közé egyszerűen nem férnek be.
Még az is nagyobb hírértékkel bír a gamer sajtóban, hogy Gabe Newell lehajolt egy elejtett CD lemezért, miközben elfingta magát és fültanúk beszámolói alapján a rotyogás az új Valve konzol nevét adta ki morze kóddal.
Tök felesleges azon ugrálni, hogy melyik platformon van több jó játék. Én szeretem a konzolokat, arról szólnak amiről a játéknak szólnia kell, de a PC-t is fent kell tartanom mert konzolon a szimulátorok még nyomokban sem léteznek, nekem meg balszerencsémre ez a kedvenc játékstílusom. Akkor is ha a gamer sajtó alig ír ezekről a remek alkotásokról és szinte csak a szakosodott portálokról és blogokról lehet informálódni.
-
Thrawn
félisten
Ha igaz novemberben jön, reméljük nem csak paperlaunch lesz. A teljesítményt tekintve inkább nem találgatok, de egy konzolban mindigis egyedi(bb) módon lehetett már hardverszinten is kialakítani dolgokat egy megszokott alaplap/APU/memória hármashoz képest, ami előnyt jelenthet a PS4-nek.
-
"Még pár év és megveheted ugyanezt a szintű cuccot számítógép formájában is."
Amennyire kovetem a dolgokat, a Kaveri ugyanazt az architekturat hozza majd, mint a PS4, teljesitmenyben valoszinuleg tobbet is es ahogy a dolgok kineznek, elobb lehet majd megvenni, mint a PS4-et.
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Sirandrish
üzenetére
Azért kicsit fura, hogy 4 aktív skilled lehet +2 az egereden(szintén négy gomb a ps-kontrolleren, meg mondjuk r1+l1 a két egérgomb)
. A folyamatos egyszerűsítése(casual játékká tétele) a játéknak, is érdekes. Kicsit olyan, mintha a játékosok bétatesztelték volna a játékot pc-n, hogy aztán konzolon gond nélkül megjelenhessen, egy kicsit átvarrt UI-val, hogy azért mégse legyen hőbörgés. Aztán lehet ez egyfajta összeesküvés elmélet, de már nem csak bennem fogalmazódott meg hasonló. 
Nem lennék ebben a blizzardban azért olyan 100%-ig biztos.
-
törölt tag
válasz
Sirandrish
üzenetére
Nem, a D3 kieg PC-re jön előbb beta állapotban kis idő és normálisan megy ki konzolokra is

-
Xaels
félisten
Ősszel terveztem az addigra majd 3éves VGA-m lecserélését, de ha a PS3-as játékok Gaikai-on keresztül megfelelően fognak menni és az aktuális BF sem kap kompromisszumokat PS4-en akkor lehet inkább azt veszek én is. Amire meg kell arra még jó lesz pár évig a 6970.
-
Az id Software Atyaúristene
Az utolsó szót írjuk már kicsi betűvel, mert vallásnak helye nincs a fórumon, de akkor is nah

Ui.: legjobb volna lecserélni valami másra

-
persil
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
"Még ott van neked a Blizzard"
Elég volt megnéznem a ps4-es verzió ui-ját és összetettem minden végtagom, hogy mi nem ezt kaptuk
"Bár már ők is egyre jobban kacsingatnak a konzolok felé"
Nem lenne ezzel nagy baj btw, amíg van rendes, normálisan elkészített pc-s ÉS konzol verzió. A portolgatással van baj, amikor rpg-be 4 irányú körmenüt kapunk, meg oldalra "lapozható" inventory-t, akcióba kezelhetetlen kamerát és az optimalizálatlanságról már nem is merek szólni.orichalcos
"Ettől függetlenül még a PC-re is fejleszthetnek jó játékokat."
A próféta szóljon belőled
-
oriic
HÁZIGAZDA
Ettől függetlenül még a PC-re is fejleszthetnek jó játékokat.
(#5) Abu85
Bár korábban nem hallottam róla még csak pletykát sem, de lehetsége hogy a Doom 4 is ezt fogja haszálni?
(#8) Sirandrish
Na ez bennem is felmerült mint kérdés. Mármint hogy konzolra majd előbb jön a kiegészítő.

-
persil
nagyúr
válasz
Sirandrish
üzenetére
Pedig ez rá(juk) pont nem volt jellemző.
Nem is nagyon/alig van már olyan normális pc-s fejlesztő, aki nem csak portol. Mondjuk számomra még a crytek szimpi, a motorjaik elég komolyak és tőlem bárki fejre állhat, de igen is, hogy jól optimalizálnak.
Semmi bajom a konzolokkal, annak idején egy barátommal annyit ps1-eztünk, hogy ihaj, az viszont nagyon bassza az arcom, hogy nincs rendes pc-s fejlesztés, csak átportolják, sokszor változatlan user interface-szel/irányítással és vigyed. Duh.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ha csak ezek teljesítik az igényeit, akkor ő sem tud mit csinálni. A PS4-nek azért nyal, mert hardveres támogatása van a megatextúrázásra. Ráadásul a CPU úgy kódolja ki neki a textúrákat, hogy az IGP memóriájába azokat nem kell átmásolni. Ez az ideális hardver arra, amit Carmack kitalált.
-
Dany007
veterán
Pedig a trend sajnos egyértelmű.
Én is úgy vagyok vele, ha megint "be akarnék szállni a gamer-ek" közé, akkor nagy valószínűséggel majd valamelyik új generációs konzolt venném meg. Látva a korábbi tapasztalatokat.
Mert hiába van már ma is erősebb PC-s hardver, mint amilyen a PS4 lesz, mégis a szar portolások és optimalizálatlanság miatt a PS4 valószínűleg még 4 év múlva is fasza grafikával és akadás mentesen fogja futtatni épp aktuális játékokat. Azonos áron vásárolt PC-t meg addigra már minimum 2x fejleszteni kellene legalább GPU / CPU szinten addig. -
persil
nagyúr
Nagyon nem örülök neki, hogy tetszik az új konzol Carmack-nak.
Mielőtt valaki félreértene, ezzel nem a konzolok ellen megyek, csak mintha a kijelentés mögött azt látnám, hogy egyel kevesebb pc-s fejlesztőnk lesz nem sokára.Mondjuk már a rage-nél rossz irányt vettek.
-
Jakesz
addikt
Mr. Carmack az utóbbi időben nagyon benyalt a konzoloknak.
Új hozzászólás Aktív témák
- TP-Link TL-SG2218 16 x Gigabit Lan + 2 SFP Alza gari
- Xiaomi Redmi Note 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A01 Core 2 SIM kártya helllyel rendelkező mobiltelefon.
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI GT 710 1GD3H Low Profile DDR3 1 GB/64 bit Videokártya
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
felteszem én maradok annál a vonalnál aki az egyel régebbi konzollal retro-zik, PS3 idején vettem Ps2-őt, most meg madj veszek Ps3-at, mire lesz elég időm kitolni a PS3 exluzívokat, addigra vehetek egy PS4-et mert jön az 5. 
Nem szóltam akkor.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)