Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
feelurself
aktív tag
Eleg volt mara az internetbol...
-
sisley76
tag
Egy dolgot ne felejtsetek el...a SW és HW gyártó kéz a kézben döntenek arról, h mi folyamatosan megvegyük a frissebb, újabb mobilokat.
Csak 2 jó példa szoftver oldalról. A felhasználok java része ismeri a két memóriazabáló app-ot, a FB-ot és a Vibert. Ha csak ezen 2 kis szemét progikból indulunk ki, akkor kb 1.5 év alatt közel 200MB-tal többet esznek a RAM-ból. OK...de őszintén mi olyan komoly kiegészítőkkel bővültek eme applikációk, mely indokolnák a méretnövekedésüket. Non plus ultra, h a face üzeneteire már csak a Messenger, másik "rendszerevővel" tudsz válaszolni (kivéve ha kis FB "törő" progit használunk).
Lassan ott tartunk, h ha egy 1GBos mobillal elkezdünk netezni a fenti applikációk egyike előbb-utóbb (teljesen) leállításra kerül. Belassulnak, jelezvén hogy ha legközelebb lejár a hűségnyilatkozatunk, akkor újabb, gyorsabb mobilt kell vennünk mert ez már szar nincs megállás...
A root joggal kigyomlálható firmware-kről és korábbi verziójú és kisebb app-okról most direkt nem beszélek. Átlag felhasználó csak frissít, frissít, frissít...és nincs több RAM, akad, laggol...
Egy szó mint száz, mi vagyunk a fogyasztói társadalom...el kell velünk hitetni, h bizony kell majd az a következő mobil.Pár év és a gyári bloatware-ektől és pár egyéb nekünk hasznos progik bizony be fogja lakni a mi kis szeretett telefonunk (akár) 6GB RAMját isBocs, h hosszúra sikeredett. További szép napot.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Dr.FantastiK #100 üzenetére
Azért 2 GB már nem olyan ritkaság manapság.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Dr.FantastiK
őstag
felolem lehet 16 Gb is, nem veszem zokon !! inkabb megveszem.
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
Kékes525
félisten
"hanem a túl agresszíven beállított memóriakezelés" Ez és az, hogy nemcsak agresszív, hanem prioritást ad, azoknak az előretelepített szolgáltatásoknak, applikációknak is, amelyeket nem használsz, másrészt nem részesíti előnyben a gyakran futtatott felhasználói programokat. Egyszóval a memóriakezelő beállításait szúrta el nagyon a Samsung. Persze egy bizonyos részig érthető, hogy miért. Azért mert ha jól beállítja, akkor csak "díszként" szerepelhetnének a sok bloatware-ok amit rátett. Vagyis jócskán csökkenteni kéne a bloatware-ok számát és már mindjárt jobban tudná optimalizálnia a memóriakezelőt is.
Amúgy ezen túl a rendszerrel mi a bajod?Lassan a telefonokban is annyi RAM, vagy több lesz mint egy átlag PC-én. Annak ellenére, hogy az applikációk tudása azért kisebb, mint a PC-és programoké.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Oppenheimer
nagyúr
Szerintem a Samsung mérnökei megdolgoznak azért, hogy bármennyi RAM kerüljön a telefonba, úgy tűnjön, mintha 1 giga lenne.
Appletől várnám azt, hogy iPhone 7-be raknak 4 giga ramot, és demózzák, hogy 50 App sem tölt újra, aztán a droidos gyártók elkezdenék majmolni, és csak úgy záporoznának a racionális 720p és 4,7"-es kikelzőjű telefonok 6 giga rammal.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Blyan
félisten
válasz Oppenheimer #96 üzenetére
Hát igen, ebben jó a HTC.
Amúgy nálam nem csak a rendszer a fos, hanem a túl agresszíven beállított memóriakezelés. Szinte azonnal kilő mindent. Mijaf@szé, azt nem tudom.
Ráadásul ránézésre sansz sincs arra, hogy ezen változtassanak. A S6 Edge plus és a Note 5 pont ugyanilyen. Csak ott plusz egyből fél gigát még ráhagytak.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
no more
veterán
-
Blyan
félisten
válasz Oppenheimer #93 üzenetére
A Cached résznél tök vgyok én is. Vagyis nincs különbség, de multitasking "akkor sincs".
Vagyis van különbség, a used és a cached aránya más és ezért is fos.[ Szerkesztve ]
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
-
Kékes525
félisten
válasz Just_Reboot #87 üzenetére
Az S6 újra töltése elsősorban a memóriakezelő beállítási gondja.
(#88) emvy:
-
Blyan
félisten
Csak nincs teletömve gyártói bloatware szarokkal.
Nyilván ha nem üres taskváltóval nézi, hanem x alkalmazás elindítva, akkor kerül bele jócskán - és ami még jobb, ott is marad.
Bezzeg nálam minden be van zárva az S6-nal most és ez az állás. Közel ennyi szabad RAM az 1 gigás készülékeken van.De még ez sem érdekelne, ha betöltve maradnának az alkamazások. De nem jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Just_Reboot #85 üzenetére
Ha sok a szabad RAM, az valami problemat jelent a memoriakezelessel (vagy nem nagyon futtatsz alkalmazasokat).
while (!sleep) sheep++;
-
Kékes525
félisten
válasz Just_Reboot #85 üzenetére
Az android RAM kezelésének hatékonyságát nem a szabad RAM nagysága jellemzi.
-
kpal
nagyúr
Amilyen falánk rendszerek vannak , egyedül a wp ami nem ilyen erőforrás igényes .
-
Den Hadnagy
senior tag
Véletlenül pont G2-m van, ajánlom kipróbálásra az Operát.
@80
Igazad van a szoftveres számonkérhetőségben, de szvsz nincs egyenes összefüggés a túlárazott készülékek, a túlárazás alapjául szolgáló mesebéli számok, meg a slendrián szoftverfejlesztők között.
Ha átlagjózsi csak azért megvesz egy 200+ ezer forintos telefont, mert 3-4-5-6 giga ram van benne, és mégsem működik az igényeinek megfelelően, az a PR-gépezet, a szoftverfejlesztő, meg átlagjózsi felelőssége/gondja.
De mindez nem jelenti azt egyből, hogy minden 3-4-5-6 giga rammal szerelt telefon felesleges/minek találták ki - ugye ez a cikkhez főzött hozzászólások témája/ nameg szar a droid.
Adott esetben persze el lehet fecsérelni a rendelkezésre álló bőséges erőforrásokat, de ettől nem kell automatikusan (!) mindenkinek az "Optimalizácijóóóó" mantráját ismétlgetve azt mondani, hogy szarszamszung, minek találta ki a nagyobb méretű ramot.
Ezután is lesznek, akik élnek az új hardverek adta lehetőségekkel, meg lesznek akik ugyanúgy semmibe veszik fejlesztői oldalról.
Ettől még örömteli dolog, hogy van fejlődés - én csak ezt mondom, bocs, ha netán kicsit zavaros vagyok."Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
bteebi
veterán
Teljesen igazad van. Engem halálra idegesít, hogyha a feleségem LG G2-jén a Firefox mellé megnyitok kábé bármit, majd visszaváltok a Firefoxra, akkor szinte biztos, hogy újratölt, pedig alig volt benne pár lap. Igaz, abban még "csak" 2 GB RAM van, de több éven keresztül az asztali gépemben se volt több memória, mégis egész jól elkaristolt még a Win 7-tel is. A ThL W8S-emnél (talán 2 éves, szintén 2 GB RAM-os, még 4.2.1-es droiddal) nem volt ilyen probléma, pedig abban mindig baromi sok lap nyitva volt. Ha ott egyszer betöltöttem valamit, akkor az (az esetleges fagyásig ) úgy is maradt. Most meg...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
gerii
addikt
válasz Den Hadnagy #75 üzenetére
Szerintem ha Átlag Józsi telefonja 3GB RAM-mal nem tud egyszerre pár lapot nyitva tartani, akkor joggal anyázza a szoftvereseket, mivel a HW bőven adott hozzá. Az hogy bloatware vagy egyéb anyámkínja, az mint végfelhasználót nem kell érdekelje, elég ha tudja hogy a hiba szoftveres. (ilyen telefon árazások mellett pedig ez elvárható lenne, én csodálkozom is hogy olyan telefonokat adnak ki amiket a selejt jelzővel köteles lenne visszavenni a forgalmazó.)
Gyakorlatilag úgy kezelik a szoftvert mintha az valami nagylelkű extra lenne, és nem kellene normálisan működnie a megjelenés idejétől kezdve (Sony). WH hibára van garancia SW-re nincs...[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
-
Blyan
félisten
válasz Oppenheimer #77 üzenetére
Köcsög kockák!44!!
-
Blyan
félisten
válasz Den Hadnagy #75 üzenetére
Miért, nincs egy titkos billentyűkombináció minden SDK-ban, amely optimalizál?
-
Den Hadnagy
senior tag
Igazad van, annyi talán, hogy az akkumulátor kapacitása viszonylag egzakt módon mérhető valami.
A másik meg: ok, hogy növekednek a számok, de egyrészt nő az egyszerre futó appek száma, plusz azok funkcionalitásának skálája is. Persze, hogy többet kajálnak.
Ezzel együtt sem tagadom a mérnöki felelősséget, csak nem tetszik ez a mindenhova bedobott zsigeri "optimalizálni kéne"-kapszula. Le merném fogadni, hogy a megnyilatkozóknak lila köd mögé vész a fogalom.
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
AS
félisten
válasz Den Hadnagy #72 üzenetére
Mert nem értenek hozzá azért, ez olyan mint a nagyobb akkumulátort mindenbe hsz.. Az még nem megoldás, a soc, és kijelző fogyasztása a lényeg. Jó példa erre a Note 4 és 5 milyen szép üzemidőt kapott, vagy A8 as.
Android örökekre ilyen marad, mert gyártok érdeke hogy eltudják adni a hardvereket.Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
Kékes525
félisten
válasz Den Hadnagy #72 üzenetére
A bloatware-ek elhagyása is már optimalizáció. Ha nem elég egy telefonnál a 3 GB RAM, az már optimalizációs problémát jelenthet.
-
Den Hadnagy
senior tag
Tényleg nem flamelni akarok, de itt mindenki szoftverfejlesztő?
Úgy dobálóztok az "OPTIMALIZÁCIÓÓÓ"-val, mintha az valami varázsszóra bekövetkező isteni csoda lenne.A bloatware-ek elhagyása valóban kívánatos lenne, nem csak a Samunál, hanem úgy en bloc a Google részéről. Miért is van nekem pl. Google könyvek, újságos alapból, és leszedhetetlenül? Ha feltételezzük, hogy basic user vagyok, és azr se tudom mi az a root vagy TWRP...?
"Ha máshogy éled az életedet, azt a társadalom önmagában kihívásnak tekinti. Nem kell, hogy árts, a másság félelmet kelt. Fél, mert rámutatsz, hogy máshogy is lehetne. Fél, hogy ha nem követed a normáit, a végén mégsem szakad rád az ég."
-
KYZRR
őstag
Előbb egy kicsit vissza kéne faragni az alkalmazások irdatlan memóriahasználatából.
Rosszullét kerülget, amikor a Facebook képes 150-200 megát megenni úgy, hogy meg sincs nyitva...You can only die once, make sure it is worth it...
-
Fejvadi
nagyúr
Legyen 6 Giga RAM, de legalább 20 mag. Hülye gyerekeknek az is kevés lesz.
-
Kékes525
félisten
Teljesen felesleges ennyi RAM. Inkább optimalizálni kellene a rendszert, választhatóvá tenni a bloatware-okat és/vagy csökkenteni a számukat és nagyobb, cserélhető akkumulátorokat tenni a telefonjaikba.
-
janeszgol
félisten
Annyira nem hülyeség, ha ezt a memóriát párosítjuk a kijelző felbontásával. Nyilván a 4K-hoz (sms-en és híváson kívül) kevés lehet a 6GB Ram. De valaki ezt fejlődésnek hívta. Vizionáljunk.
6+ GB Ram, 4K kijelző, 20+ megapixel felbontás, 4K Videó. Arra jó lesz, hogy csinálok egy képet vagy videót és belezoomolva látom, hogy valaki száz méterről is dohányzik-e. Ez a minél finomabb megjelenítőn szépen ki fog rajzolódni. Nem muszáj tolongani egy táblánál (amin pl utazási időpontok vannak), hogy érdemben lefotózzam.
Bemész a dokihoz, van valami kis seb a lábadon. Ő lefotózza, majd belenagyítva szépen látja a részleteket. Nem muszáj telefonba beleépíteni ezeket a technológiákat.
De ehhez sok a 14 nm-es csíkszélesség, mivel ilyen részletességű kamerához nagy szenzor kell. Annak kell a hely, szóval a SoC-nek kell össze mennie.Én ilyenekre gondoltam. A mai telefonoknál nagyon sok részlet elvesz. Vagy mert kicsi az optika, kevés a ram, gyenge a proci, kevés a kijelző.
-
Den Hadnagy
senior tag
Nem értem a fanyalgást. Ha a kezedbe adják, hogy használd, és jó, akkor nem mindegy, hogy 1 2 4 vagy 128 giga ram van benne?
Az mondjuk igaz, hogy ez mesterségesen generált hype katalógusadat-huszároknak. Pont azoknak, akik most pár szám ismeretében fujjognak.Az árazás meg az akksi válik egyre nevetségesebbé.
Lehet ekézni a droidot, de anno a csempére is azt mondták, hogy 512 megával el tud lenni. Most meg lehet nézni a bejelentett flagshipek specifikációit...
Verseny van, és a számokat mindenki ismeri. A több jobb elven lehet promózni, meg lehet a kocsmában hencegni is. Ez a másik megközelítése a dolognak.
Ha nem lenne semmi változás, akkor meg menne a sírás, hogy egyhelyben topogás van.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Luck Dragon #64 üzenetére
Csak maradjon 1080p a kijelzője, és meg is veszem.
-
Blyan
félisten
válasz Luck Dragon #64 üzenetére
Viszont a mai galaxykat nézve teljesen helytálló.
-
Ez gonosz volt, maga a cikkhez: kíváncsi leszek hogy tényleg ez lesz a jövő év trendje, azt el tudom képzelni hogy a zenfone3 meg lepi és ha van hozzá megfelelő Intel processzor, ha az lesz.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Ruzcak
tag
Szerintem itt nem arról van szó , hogy a programozók nem tudnak egy normális memóriakezelővel ellátott androidot írni ,egyszerűen csak stratégia.
Ha írnának egy normális droidot ami nem töltene újra ,sokkal kevesebben harapnának rá a hatalmas "innovációra".
Persze nyílván szerepet játszik az is ,hogy közben az appok forrásigényesebbek .
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Lassan több a RAM mint a tárhely...
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
bteebi
veterán
"Az igazság az, hogy érdemes azért először egy kicsit számolgatni, mivel nagy a különbség a "G" után álló "B"-ben vagy "b"-ben, mivel amíg előtti (giga)bájtot, addig utóbbi (giga)bitet jelent. Mivel 8 bit van egy bájtban, a 12 Gb-es chip igazából 1,5 GB-nyi adatot képes tárolni."
Ezt itt komolyan magyarázni kell? Na ne má'...
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
gerii
addikt
Hajrá Samsung, csak nehogy ezzel is újratöltsön
Arra azért kíváncsi lennék hogy egy W10-es Samu táblagépet mennyi RAM-mal adnának ki. Ennyiből már tényleg lehetne végeselem számításokra is használni, nemhogy ne töltsön újra az Index, de ők tudják.
Google-nél nem érzik cikinek, vagy nem akarnak rászólni pár gyártóra, hogy odafigyeljé már, mert ez már nekik is gáz.
[ Szerkesztve ]
-
babkukta
senior tag
nesze neked fejlődés Én már meg se lepődök ezen... néha poénkodunk itt a fórumon, h majd váltok készüléket, ha lesz benne 8k-s kijelző, 16 giga ram, meg 32 magos soc. Hát.. az az igazság, h lassan tényleg itt lesznek ezek is
Csak sajnos a helyzet ettől nem lesz jobb... hiába van 6-8-10 giga ram, ha a 800 megát zabáló droid rendszert nem tudja egy gyártó megírni normálisan 2-3 giga ram alatt, akkor azon a 4 meg a 6 GB se fog segíteni. Vagyis de, nekik időt spórol meg, mert így fele annyira se kell optimalizálni, mert van miből etetni a rendszert. Előre látom már a jövő évi szalagcímeket a flagshipeknél: 4k, 6 giga ram, 4 magos 3 Ghz-es ( ) soc, vagy éppenséggel 10 magos. Azért elég eszeveszett ez a gyors fejlődés.. mikor foguk már látni vmi előrelépést üzemidőben is?Üdvözlettel, Tibi
-
csongi
veterán
De jóó, már alig vártam
Végre érzem, lesz elég memória, hogy a 8K-s 4,5" hyper amoledes, 16magos vágyaim telefonját majd megvehessem.Megnyugtat, hogy folyamatosabban fog majd futni az android P, és bekapcsolás után 15 percet kibír majd az akkumlátor is , és pont elég lesz hozzá hogy a nyál analizálor megengedi, minden appnak. hogy a tartózkodási helyemen kívül minden egyes adatomat el szinkronizáljanak.Nem rossz a fejlesztés, de csak részlegesen. Hiába lesz kevesebb a fogyasztása, ha többet tesznek be, akkor a tényleges fogyasztás csak nem lesz kevesebb!!
Szerintem optimalizálják a szoftvert, használjanak kb ugyan ennyi hardvert, és felezzék az energia felvételt. Nah az előre lépés, ez csupán jól hangzó hír, de nem jelent takarékosságot, vagy spórolást. -
milkabrams
őstag
hiába lessz 6gb ram ha, a rendszer ennek a nagy részét megeszi
Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
Dhampir
félisten
Ehhez már legalább 16 magos processzor dukál.
-
isti215
tag
Lassan már tényleg erősebbek lesznek a telefonok mint egy átlagos gép/laptop.
Asztalos István Telefon számom:06301743895
-
janos1988
addikt
Jöhetnek akár a 32 GB-os telók is a Samsung azt is képes lesz teleszemetelni minden szarral úgy, hogy egy reboot után 30 GB foglalt lesz.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
Blyan
félisten
-
no more
veterán
Annyi RAM-mal talán majd nem tölti újra a tárcsázót az S10.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
félisten
válasz Jeanne d'Arc #42 üzenetére
Minel tobb, annal jobb, ez egyertelmu. Lehetne jobban optimalizalni, de olcsobb belerakni a tobb RAM-ot, tehat vegulis a felhasznaloknak jobb ez.
while (!sleep) sheep++;
-
Rickazoid
addikt
Nem tudom, szerintem nincs olyan, hogy túl sok RAM, csak túl kevés és elég létezik.
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
addikt
Ez túlzás szerintem. Optimalizálni kene tudni és nem lenne gond. Az Apple is azért megoldja 1/2 giga RAM-mal. ( nem vagyok amúgy isheep.
iPhone felvásárlás előfizetéses is!
-
batai15
félisten
Kesz vicc mar ez.
-
törölt tag
6Giga ne jöjjön az kevés idáig mindig megdupláztam a mennyiséget hogy fog kinézni
omnia 256mb
y300 512 mb
pop c7 1gb
redmi note 2gb
zenfone2 4gb
xxxxxx 6gb[ Szerkesztve ]
-
Blyan
félisten
válasz #16514048 #25 üzenetére
Jó a fejlődés, a probléma a Samsung igazából. A mostani 3 gigás készülékei kb egy 1 gigásnak megfelelő multitaskingra képesek, a Note 5 és az Edge Plus a 4 gigával viszont még nem éri el a 2 gigások képességét.
Ilyen formán nézve mi a töknek 6 giga ram? Jó, nyilván a többi gyártó majd hasznossá teszi majd.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz this is life #34 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy azok már jócskán a notebookok árain vannak, másrészt rendre 11-12"-os méretűek.
Azaz aki csak egy használható, 8"-os tabot keres, annak szívnia kell a 2 GB RAM-mal...
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
this is life
Ármester
válasz sz.balazs.95 #31 üzenetére
Emlekeim szerint csak az atommal szereltek 2 giga ramosok , az I.x procis tabok kozt mar talalsz 4 giga rammal szereltet. Az ocsosag miatt gondolom nem fer bele tobb.
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
AllTheBest
őstag
Fejlődni kell, telefonban nem látom sok értelmét, inkább tabletekben.
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
Beri78
őstag
na végre
fontos, hogy a telefonomban több ram legyen, mint az asztali gépemben"...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
sz.balazs.95
veterán
De persze a Windowsos tabokba továbbra is 2 GB-ot kell rakni...
-
aprokaroka87
nagyúr
4K miatt bizony kell majd a Ram
-
Obyboy
addikt
válasz #85552128 #10 üzenetére
Rá vannak feküdve nagyjából szó szerint.
Kb fél évente felröppen egy-egy hír valamilyen teljesen új világmegváltó aksiró ami már a laboratóriumi tesztek fázisában van és akár néhány éven belül megjelenhet a kereskedelmi forgalomban. De valahogy ezek sohasem jutnak el odáig, hogy a mostani technológiákat leváltsák vele."Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye."
-
tothmaxy182
őstag
Ha valamit növelnek, akkor az a RAM legyen!
Minden szavam magánvélemény!
-
Béééla
őstag
Durva, hogy hibrid táblagépeket Windowssal 2GB RAM-mal is ki tudnak adni (mondjuk oda kéne a 4) a telefonokba meg már csak az alkatrészek növelésével tudnak valamit "kitalálni".
Nem mondom, hogy a note méretű, PC-helyettesítőkbe nem lesz jó, de telefonba..Bélabá
-
törölt tag
"10 éve kisebb szervereknek is becsületére vált ennyi, ma meg mobilba nyomják, a folyamatosabb futásért. "
Szeretem ezeket a szövegeket. 10 év alatt változott pár dolog az IT világában, akkor még én se gondoltam, hogy valaha szükségem lesz 16 GB RAM a gépembe, most meg valóban jól jön...
"Másik oldalról meg az a röhej, hogy mobilokba lassan már 6 GB-ot szuszakolnak, W8 / W10-es táblákban és olcsóbb laptopokban pedig ráforrasztott, bővíthetetlen 2 GB-tal szúrják ki a szemünk."
Szerintem nem nagyon lehet összehasonlítani a két dolgot.
Nem értem amúgy sokaknál ezt a negatív hozzáállást, miért baj, hogy nem állnak le a hardverek fejlesztésével? Egyébként nem lesz kötelező megvenni, ha nincs rá szükséged, inkább örüljünk, hogy a 3-4 GB-os RAM-ok lecsorognak majd az alsóbb kategóriákba.
Ugyanezek a hozzászólások voltak amúgy anno a 3 és 4 GB-os híreknél is, most meg mindenki ki van akadva, hogy az Xperia Z5C-ben csak 2GB van, meg nincs 1080p kijelző...
[ Szerkesztve ]
-
BenHans
addikt
SAMSUNG=Ami nem megy ésszel, megy majd erőből és marketingből.
Jó lesz ez! 1GB Free 5GB TouchWiz. És már csak minden 6. applikációt vagy megnyitott oldalt fogja újratölteni és a homescreen talán már nem is fog. Persze nem gond ha újratölti mert olyan gyors hogy csak egyet pislog az ember....
Amúgy laikus/átlag felhasználó tényleg nem veszi észre, családtagnál és ismerősöknél is tapasztalom.
[ Szerkesztve ]
️🧡 "...gialla come er sole, rossa come er core mio..." Roma Non Si Discute, Si Ama🧡️
-
this is life
Ármester
Az lenne a kiralysag ha legalabb 8 giga ram , es 8 giga nand flashel dobnanak piacra telefont , a rohely itthon a laptopon vigan es furgen szaladgal a w10 csak 4giga rammal ...
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
ADAM1337
nagyúr
válasz fornettisuti #16 üzenetére
Már elkésted #9 hsz.
-
Blyan
félisten
Egy hozzászólás a GSMArenan...
Samsung Galaxy Note 6 with 6GB of RAM or gtfo. My body is ready for the increased multi tasking of 1 more app open for the extra 2 GB over the Samsung Galaxy Note 5
-
kengyel
nagyúr
6GB.-ram telefonba nem lesz kicsit sok
(#18) szupermacs
Én majd az árát nézem meg, egy 6GB rammal felszerelt Samsung telefonnak
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
fornettisuti
veterán
már most megmondom elsőként a világon, hogy note6-ban 6 giga ram lesz!
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
.mf
veterán
Lel. Szar a szoftver, de inkább toljunk alá még több vasat. 10 éve kisebb szervereknek is becsületére vált ennyi, ma meg mobilba nyomják, a folyamatosabb futásért.
Másik oldalról meg az a röhej, hogy mobilokba lassan már 6 GB-ot szuszakolnak, W8 / W10-es táblákban és olcsóbb laptopokban pedig ráforrasztott, bővíthetetlen 2 GB-tal szúrják ki a szemünk.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Hunt3r22
őstag
Mennyivel egyszerűbb több ramot belerakni minthogy rendesen optimalizàlnàk a tàcswízt.
Xr
-
Oppenheimer
nagyúr
Jöhetnek! Adjanak ki egyet 4.7"-es, 720p kijelzővel, és veszem is meg.
-
törölt tag
Inkább a minél nagyobb kapacitású aksikra feküdnének rá...
-
AS
félisten
Android = Ram, oda még 12 gb-t is elkel . Igaz végre szakítottam vele elég volt belőle. Tabletbe még jó ott nem használjuk minden nap .
És igen 2016: 4 k LG és Samsung és kinai telok tuti lesznek. 6 gb-t ram inkább Note 6 ban lesz majd talán elsőnek. Vagy egy Asusban.Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
rafis83
tag
Minél több hozzáadott fejlesztés + új hardver = több pénz a gyártóknak. Lassan gamer laptopok árán vásárolhat az ember telefont, hogy aztán töredéke legyen az élmény a játékoknál, videóknál mint egy normális asztali gépen, vagy laposon.
Viszont ezzel párhuzamosan egyre normálisabb a középkategóriás felhozatal is, mivel ott is nyomonkövethető a fejlődés. -
Frozzy
őstag
Ez is nagyon kellett
úgy mint a 4k kijelző a sonyba
vehetnének egy kis példát az Appletől
iPhone 14 Pro Max • AirPods Pro • Apple Watch S4 • MacBook Air 2017
-
hemaka
nagyúr
lol, komolytalan
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Franklin
addikt
Jön a GTA V droidra? :-)
-
boncser
aktív tag
A folyamatosabb rendszersebességre szerintem egy kis optimalizálással is rá lehetne segíteni.
6 giga ram egy telefonba....mikor lesz ennek vége?[ Szerkesztve ]
-
GeryFlash
veterán
Oppenheimer, ez már elég lesz?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest