- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Érdekes, nekem volt, és soha nem tudott 200km-t se a gyári adat egyébként is maximum 270km, főleg, ha ment a klíma, zene stb. És nem gen1-es. Amiről beszélsz az a Tesla azok tudnak 300-at sokkal nagyobb akksikkal. Látszik, hogy úgy beszélsz, hogy elolvastad a gyári adatot a névleges hatótávot használhatod hajzselének, mert annyit is ér.
-
-
törölt tag
Tökéletesen megválaszolta a számodra felmerülő kérdéseket. Ez fizika, a neten rengeteg ilyen elemzés van, hogy miért is degradálódik jobban és miért is visel el kevesebb ciklust az akksi, ha gyorstöltöd.
"Ráadásul a telefonokat sokkal gyakrabban töltjük mint az autót."
Nem, a jelenlegi akkutechnológia nem tart ott, hogy ez igaz legyen, egy Nissan Lief-et, ha nem töltöd naponta akkor nem is használod igazán. A balatonhoz még el tudsz vele menni csak-csak, de visszafele tolnod kell, ha nem töltesz rá. -
subset
senior tag
Szerintem nem kellene kisarkítani a dolgot.
Senki nem mond olyat, hogy ki se vidd a napra a telefonod....stb. meg még amit itt írogattok, ezek abszurd dolgok. De az igenis kivitelezhető, hogy feleslegesen! ne 40W-al tölts egy picike akkut ha nem muszáj.
Ha úgy akarod akkor úgy töltsd ! De ne azt mond, hogy tök mindegy neki - mert nem !
Meg úgy is eldobod mielőtt már vicc lenne az üzemidőd, meg kicseréled pár forintból az akkut....ez így már megint más téma, így is hozzá állhatsz a Te akkud azt csinálsz vele amit akarsz.
Tényekről, fizikáról és kémiáról van szó.
Ami a mai napig azt mondja, hogy egy manapság használatos akkumulátor degradálódik a használat függvényében. Ennek mértékét a töltés milyensége nagyon nagyban befolyásolja.
Nem tudom, hogy a batteryuniversity.com tesztjét elfogadjátok-e vagy tök hülyék ők is a dologhoz ?
Régi cikk, de Li-ion akkuról szól amikről mi is beszélgetünk.
https://batteryuniversity.com/learn/article/ultra_fast_chargers
A kisülés mértéke a töltés mértékével történt meg a tesztben, egy telefonnál ugye nem így fog történni, de azért beszédes az ábra, mindenki értelmezze mit látEgy mondatot még idéznék a cikkből:
"If possible, charge at a moderate rate."Ahogy Rocket6 kolléga is írja, hogy elektromos autónál nem mindegy a gyors illetve normál töltések száma a gari/élettartam szempontjából.
Pedig ott még külön és komoly hűtése is van az akkunak, mégsem mindegy a gyártónak hogy töltesz.....
Vajon miért ? Sejtitek a választ ? -
Noukoum
veterán
válasz
#95462144 #56 üzenetére
Tudod hogy a gyorstöltés és a csepegtetés nem zárja ki egymást? Ellenben a lassútöltés és a csepegtetés irodai munkán kívül elképesztően macerás. Én cáfoltam meg magam? Írtam a pédát, választ nyilván nem kaptam. (tömeges panasz a gyorstöltés miatt elhullt akkumulátorokról)
"Most akkor totálisan magad cáfolod két kommentben. De, ha csepegtetsz hosszabb lesz az akkumlátorod élettartama, mint ha folyamatosan gyorstöltöd ezek tények."
1. Tehát nem cálfoltam meg magam.
2. Igen csepegtetéssel valóban hosszabb lehet az akkumulátorod élettartama (ahogy írtam is)
3. Folyamatos gyorstöltés mit takar? 0-100? ilyet nem írtam. Vagy hogy mindig gyorstöltést használsz? Attól nem lesz baja, mint mondtam.
Elektromos autót meg nem igazán értem miért kell idekeverni. Azokat sokkal nagyobb teljesítményű töltővel töltjük, és sokkal nagyobb élettartamot vár el a felhasználó mint telefonok esetében. Ráadásul a telefonokat sokkal gyakrabban töltjük mint az autót. Maradjunk a telefonoknál, mert még mindig várom miért is rosszabb a gyakorlatban a gyorstöltés mint a lassútöltés. -
TunerJoe
senior tag
válasz
#95462144 #56 üzenetére
De mégis ki a franc fogja (vagy kinek van lehetősége?) 50%-tól töltögetni? Meg nem engedni 25 fok fölé a hőmérsékletet, ami már alapvető internetezős, youtubeozós használat mellett is nehezen tartható, nyáron, kültéren meg főleg. Egy telefon arra van, hogy használd, nem arra, hogy ilyeneket figyelj. Egy idő után úgy is elhullik az aksi, szerintem az már mindegy, hogy ez 2 vagy 3 ne adj isten 4 éven belül következik be, mert nem egy nagy összeg szervizben sem, de otthon sem egy nagy mutatvány elvégezni.
-
törölt tag
Nem, a legjobb 50-80% között tartani. Az elektromos autóknál, ha elolvasol egy specifikációt külön élettartam van a gyors illetve a lassú töltésre, ami ODB kábelen kiolvasható. A grafénos akksiról biztosan hallottál. Egy normál jelenleg használt akku 25 fokon biztosítja a legoptimálisabb hatásfokot, a grafén ennek ellentmondva -20 és +40 fok között állandó teljesítményt nyújt, a normál akkuval ellentétben nem veszít radikálisan a kapacitásából.
Ezt írtad:
"Akkor töltsed lassan a telefonodat, biztosan tovább fogja bírni (nem)."
Most akkor totálisan magad cáfolod két kommentben. De, ha csepegtetsz hosszabb lesz az akkumlátorod élettartama, mint ha folyamatosan gyorstöltöd ezek tények.
-
Noukoum
veterán
válasz
#95462144 #54 üzenetére
“De a meleg nagyon is károsítja az akkumulátort, és sok esetben szoftveresen ki sem lehet kapcsolni a gyorstöltést.”
Pontosan. Na de mennyitől káros neki? Nyáron ki se vidd otthonról, otthon is csak hűvösben klíma közelben tárold vagy mi?
Vannak már elég régóta nagy teljesítményű gyorstöltővel árusított mobilok, olvastál tömegpanaszt hogy hullanak el az aksik idő előtt? Mert én nem.
A legjobb példa hogy mennyire a gyorstöltés a ludas az iphone.. Ott tavaly szeptemberig nem volt gyárilag gyorstöltés, mégis 1-2 év után kellett az akkumulátorcsere na akkor hogy van ez? Vagy az 5w is gyorstöltőnek számít? Az van hogy ilyen az aksitechnológia, nem kell ellenséget keresni a gyorstöltés személyében. Ja hogy káros az akkura? Mert az nem hogy használod, vagy egyáltalán bárhogy töltöd? Mint mondtam általában azért hal meg ilyen hamar az aksi mert ilyen a technológia, mert sokat használjuk, töltjük és mert 0-100ra töltjük a telefont. Személyes tapasztalat alapján az utolsó egy elég fontos dolog, és sokat dobhatunk az aksi élettartamon ha figyelünk rá. (40-80, de a 20-90 is sokkal jobb) Csak ha 3 óra a töltés, akkor elég nehéz megcsinálni.. -
törölt tag
A Honor 8 egy érdekes jószág volt sokáig használtam és a mai napig az egyik legmegbízhatóbb droidos telefonom volt. Viszont sokaknak az akksival rengeteg problémája volt. Töltés közben nagyon melegedett és a gyorstöltést ki sem lehetett kapcsolni szoftveresen én egy sok éves adapterre cseréltem le emiatt a gyárit, hogy ezt kiküszöböljem.
A barátnőm a mai napig használja másodlagos telefonként az akksija már csak 86%-os. Gondolkodtunk egy akksicserén mert a mai napig megbízható.De a meleg nagyon is károsítja az akkumulátort, és sok esetben szoftveresen ki sem lehet kapcsolni a gyorstöltést.
-
-
subset
senior tag
Már többször le lettem ugatva a P30 Pro topikban
, hogy :
"Áááá, nem melegszik az, meg ha igen az is kit érdekel, meg élettartam szempontjából sem árt neki az állandó ha kell ha nem 40W-os gyorstöltés....stb.....meg, hogy nevetséges vagyok az 1A-es töltőmmel"...akkor az
Nem mondom, így is hozzá lehet állni, valószínűleg őket még ki fogja szolgálni...aztán majd jön úgy is a következő telefonjuk.
Pedig ezt szerintem annyira egyszerű belátni hogy mi aszarértkínozzam feleslegesen az akkumat. Az esetek 99% százalékában nálam legalábbis pont ráér lassan is feltöltődni...de ez csak én vagyok.
Mindenki úgy töltsön ahogy nem szégyell !
Reméljünk a guruk lassan már 120W-al is megtehetik....a fél tenyérnyi akkut.... !!!
Egészségükre -
Micsurin
nagyúr
Ez nem erről szól... Nexus 9-et, Honor 8-at, P8-at, S7-et, S8-at G4-et szétszedve az évek alatt semmilyen újítást nem találtam még ami valóban érne valamit egyedül S7-8 és a csöves rendszer volt talán előrelépés a többiben nulla energia volt a témába ölve de még csak próbálkozások nyomait sem lelted fel.
-
Farkas82
tag
Eddig is agyonb*szta a tiniket a fürdőkádban a töltőn lévő telo, de most majd még meg is főzi őket
-
törölt tag
Jó lesz ez, majd lehet félévente akksikat cserélgetni. Addig is télen, még ha rövid ideig is, de fűtésnek jó lesz.
-
subset
senior tag
Na ez aztán baromi jó hatással lesz az akku élettartamára...a kis lítium-ionok nagyon fognak neki örülni
120W-egy telefonhozkomolyan ezen a téren kell versenyezniük a gyártóknak ?
Ja de nagyon hiánypótló is a dolog ezt el is felejtettem, sokak várják már biztos, hogy 30 helyett csak 15 perc legyen egy töltés, e nélkül nem is tudom mi lenne velünk ebben a rohanó világban. Így valóban több időnk marad megkeresni a pénzt az akkucserére, vagy aminek a kedves gyártók még jobban örülnek, hogy veszel majd egy modernebb 150W-os telefont -
Micsurin
nagyúr
Na akkor már nem csak a Huawei Apple vonalon lesz megszokott a 1-2 év közötti akku csere.
-
válasz
Sennheiser87 #27 üzenetére
A szieszta az az amit 13-16 óra között csinálok
-
Ezekiell
veterán
-
gattolino
senior tag
Mert, ha valakinek nincsen 20-25 perce, akkor az már durva. Reggel felkelsz és míg elkészíted a kávéd, meg a reggelid az kb. 20 perc és majdnem feltöltött. Ennél gyorsabb szerintem már jobban roncsolja az akksit. Azért mondom a 20-25 percet, mert felesleges 0-ra lemeríteni és 80-nál tovább tölteni
-
válasz
Sennheiser87 #24 üzenetére
Most is simán feltöltődik a telefon egy ebéd+kv szünet alatt. (12-13 között)
-
Sennheiser87
csendes tag
Csodálatos hír, amennyiben nem méregdrága a technológia. Maga a tény elképesztő, hogy egy kávészünet alatt feltöltheted a mobilodat
Az én Rogom 230W-os töltővel dolgozik, szóval azért annyira nem vagyok elájulva
-
Ezekiell
veterán
-
jacis
nagyúr
Érdekes, hogy nem az akku technológián dolgoznak hanem a töltés oldalt reszelgetik inkább.
-
Predatorr
őstag
Valami adapter kéne, hogy egy autós töltőkúton pikkpakk csurig legyen a telefon.
-
eclipse19
senior tag
Már úgyis éppen kezdtük elfelejteni a régi szép időket, a robbanó akkus sztorikat.
Most majd megint lesznek, ha valami egy picit is nem jól sikerül. -
gattolino
senior tag
Hát ennek aztán sok értelme van. 50W bőven elég. Laptopom 65W. Annál több parasztvakítás
-
törölt tag
Féltégla telók mellé féltégla töltők.
-
kbyte1024
veterán
Na ja és kb 0darab teló támogatja ezt a töltést
-
Ezzel úgy vagyok mint az üvegtigrisben:
Rezső: Animal Planet. Sok pici állat.
Lali: Hát, mondjuk állat itt is van elég.
Rezső: Más is van. Dubai kettő. Csadoros nők.
Lali: Attól nem áll fel. -
TunerJoe
senior tag
Egy ekkora tápon szerintem már igazán lehetne 2 vagy 3 port. Az egyikkel a notebookot a másikkal a telefont lehetne tölteni megosztott teljesítménnyel (mondjuk 90W-30W felosztásban), márha lehetséges ilyen persze, nem vagyok egy villanyszaki.
Egy telefont szerintem már-már feleslegesen gyors ekkora teljesítménnyel tölteni, ha már 60-al is 13 perc alatt megvan, igaz ez csak az én véleményem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- BIOS frissítés
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest