Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• solena

tag

Önmagában, sterilen nézve, a füttyögéssel és a beszólással nincs baj. De a helyzet sosem steril.

Tisztában vagyok vele, hogy amikor a fiúk elkezdenek kamaszodni, elkezd megváltozni a testük, és zavarja őket. Csak szólok, hogy a lányokkal is ez van: baromira idegesítő, hogy az a ruha, ami még április-májusban jó volt, szeptemberben már rövid, két elcseszett dudor nő a mellkason, a csípő szélesedik, ezért a nadrág sem úgy jön föl. Baromira frusztráló, s az embernek ideje sincs felfognia, mi történik, és elfogadni, hogy na akkor látványosan beléptünk a pubertásba. Az ember önértékelése még szerető családi közeg esetén is a bányászbéka alfele alatt van, és elkezdni felfedezni az új világszemléletet...

Az ember lánya kóvályog haza az iskolából, és kapja a nem túlzottan félre- (de legalább teljesen meg nem-) érthető beszólásokat, füttyögéseket olyan emberektől, akik az apjuk is lehetnének, és súlyra, erőnlétre egész számban kifejezhető többszörössel rendelkeznek. Iszonyatosan ijesztő, hogy nem lehet tudni, az agresszor megáll-e ennyinél, vagy utánamegy, esetleg letaperolja... Mert nem buborékban nő fel, hallja a híreket, kamaszodik, van elképzelése a világról.

Én megedzőttem. Ma már nem veszem fel az ilyeneket, elengedem a fülem mellett, de azért ott van bennem valamennyi félsz visszamaradva. Meg tudom magam védeni, ha valaki mégis tettlegességig menne (összeteszem a két kezem, hogy nem blokkolok le), de alapvetően elkerülöm az ilyen szituációkat: agybedugós füles, napszemüveg (este emiatt szar közlekedni, mert a szemüveg nélkül az agresszor tud szemkontaktust teremteni) és pókerarc. Sajnos, nem egyszer kellett magam és a barátnőimet megvédenem.

Ja, a kiscsajok nem a pasik miatt teszik ki, amijük van, hanem mert ez ömlik rájuk a médiából. Felnőttként meg, szórakozóhelyen szintén nem ez az elsődleges, hanem hogy megmutassa, hogy mennyivel jobb csaj, mint a többi. A többi nőnek szól.

Ezt meg itthagyom, csámcsogjatok rajta: Oppressed majority (azaz, milyen lenne, ha a Védett férfiak megvalósulnának)

(és mielőtt valaki bősz feminácinak titulálna: azzal sem értek egyet, hogy a csajok agresszorkodjanak a férfiakkal. A másik beleegyezése nélkül nem b*sztatjuk a másikat, és tiszteletben tartjuk a határokat)

Új hozzászólás Aktív témák