Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tcp

tag

válasz Taranti #30 üzenetére

"Minden eddig nyilatkozó szakember komoly biztonsági kockázatokat lát a felhőben (és a Facebook-IWIW-stb-ben is...), nem hinném, hogy rövid/közép távon sokan kezdenék használni."

A FB-ot manapság 500 millió ember használja, és tovább nő a számuk. Az 500 milla több, mint az USA teljes lakossága, ha ország lenne, akkor a legnagobbak közé tartozna.
    http://index.hu/tech/2010/07/28/facebook_sztori/

Egyéni szinten lehet parázni a felhőtől, a közösségi oldalaktól etc (én is elég paranoid vagyok), de a tömeg magasról tesz az aggályok nagy részére.

Felhő: nemrég voltam egy konferencián, aminek az egyik elsőszámú szervezője a felhő technológiában igencsak érdekelt cég volt. Persze hivatalosan nem csak a felhőről volt szó, és sok olyan technológiát mutattak be, ami másra is használható, de alapjában véve a csapból is a felhő folyt. A legnagyobb pillanat az volt, amikor 3 nagyvállalat IT vezetője ült a színpadon, az egyik közülük bank, ami közismerten paranoid ilyen téren. Feltették nekik a kérdést, hogy na és a felhő? Még a bankos manus is azt nyilatkozta, hogy erősen vizsgálják a kérdést, és ha a költség előnyöket nézzük, akkor nem kérdés, előbb utóbb valaki a nagyon nagyok közül lépni fog ezen a téren, a többieknek meg muszáj lesz követni, mert az üzleti világ úgy működik, hogy nem lehet lemaradni, ha az egyik .10$-al olcsóbban tud valamit gyártani/szolgáltatni költségelőny miatt, akkor milliárdokat fog keresni ezen.

Új hozzászólás Aktív témák