Új hozzászólás Aktív témák
-
Alchemist
addikt
az adataid 99%-a már így is külső szolgáltatóktól függ (ISP, Facebook, email, IM programok, stb mind-mind keresztül mennek mások kezein), és a kontrollt is nagyrészt elvesztetted felettük
A levelező kliensemben 10 évnyi levelezés (+rendszeres mentése), sok-sok website-ot letükröztem (nem árt majd a WikiLeaks-et is, nehogy olvasás közben húzzák ki a drótot
)
Ami megvan a lemezeimen (ezért is lehet manapság nagy vinyókat eladni!), az az enyém, utána nem függ ISP-től, hálózati összeomlésoktól, cenzúrától... etc.az adataid 99%-át nem csak öncélúan tárolod a HDD-den, hanem meg akarod osztani másokkal,
Inkább fordítva...
Egy tablet a feladatok 90%-hoz vitathatatlanul kényelmesebb, mint egy noti, de persze nincs is meg a számítási kapacitása.
Amíg nem lehet rajta villámgyorsan gépelni, addig számomra marginális a jelentősége, alkalmi játékszer.
-
t34mf4llb4ck
csendes tag
Hát azért az nem az adataim 99%a ami másoktól függ valamint ebben ottvan az egyéni akarat is. Például a facebook azt rakok fel amit én jónak látok amit nem akarok megosztani másokkal azt egyszeráen nem rakom fel és ennyi az egész ezzel szemben a felhő elveszi ezt a lehetőséget és még aztis elérhetőve teszi egy 3. személy(ek) számára amit én privát adat ként adott esetben mondjuk kép/videó formájában akarnék tárolni.
Az hogy az adatok hány %át tárolja az ember öncéluan és mennyit megosztásra az egyéni preferencia én például az adataim nagy részét öncélúan tárolom magamnak és annak akit engedek hogy lássa ezzel szemben lehet hogy valaki több 1000 képet rak fel facebookra mert ilyen is van. De ez nem igaz mindenkire
Ami az adatbiztonság hátterét illeti szerintem ennek nem a technológia vagy a hardweres megoldások az első számú felelősei hanem maga az user értsd az előbbi példámmal élve az emberek nincsenek tisztában azzal hogy amit közzétesznek az interneten azt mások mire használhatják vagy hozzáférhetnek-e.Az emberi hülyeség toronymagasan ver bármilyen hardweres megoldást, ezért gondolom azt hogy jobb az hogyha az emberek csak a kellő tájékozódás után nyúlnának saját felelősségükre ilyen dolgokhoz(bár ez sosem fog megvalósulni).
Röviden az én problémám ezzel az hogy fölösleges és teljes mértékben haszontalan megoldásokat erőltetnek erről híresült el ez a szegmens a parasztvakításról semmi másról. Majd amikor felmutatnak olyan megoldást ami tényleg kényelmesebbé és jobbá teszi a mindennapi munkát egy számítógépen vagy egyáltalán a kapcsolattartást akkor talán változni fog a hozzám hasonlóak véleménye is de addig ez nem több mint modern technológiának álcázott adatlopás és "megfigyelés".
-
t34mf4llb4ck
csendes tag
Hát nem tudom a számítási felhő nekem még mindig kicsit zűrős és problémás megoldás.
1.Ha a számítási felhő azaz a host ami az adataimat tárolja eltűnik hova lesznek az adataim és hogyan tudom újra használni őket?
2.egy 3. személytől adott esetben cégtől függök az adataim biztonságos tárolását illetően.
3.elvesztem a kontrollt a saját adataim felett mivel azok a felhőben vannak.Viszont hogyha egy házi szerver megoldásról beszélünk akkor miért lenne szükségem egy okostelenra/tablet-re hogy a házi szerver felhasználásával végezzen műveleteket mert akkor ugyanazt meg tudo csinálni a házi szerveren is sokkal kényelmesebben mint a tableten adott esetben. És pont ezért érthetetlen nekem az ARM és az egész piac viselkedése mert teljesen logikátlan és fölösleges "modern adat lopásra kifejlesztett technológiákat" kivánnak lenyomni az emberek torkán és erre még büszkék is.
-
LordX
veterán
Az a baj, hogy a felhős megoldáshoz olyan hálózat kell, ami nincs, és a közeljövőben nem is lesz. A Rel10-es LTE-Advanced tud 10 Gbps-et vezeték nélkül, de 1. kis távolságban, 2. half duplexben és 3. megosztottan a cellában levő mindenkinek. Na most az egész világon a Rel8-as (tehát az aktuális szabványnál 2-vel korábbi) LTE-t is csak 5 darab szolgáltató kapcsolta be kereskedelmi szinten, és még ezek is csak részleges implementációja az összes featurenek.
Az otthoni megoldással meg az a bajom, hogy ha elmegyek otthonról, nem működik, akkor meg már miért is vettem két gépet, miért nem az erőgépen dolgozok egyből?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest