- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- De mennyi az annyi?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
slimshady
senior tag
válasz tibcsi0407 #46 üzenetére
Oldjak meg. Szivesen latnek valami utos kamerat a Nokiatol. Evekkel ezelott is korrekt megoldasokat tettek le az asztalra amik mind a mai napig megalljak a helyuket, azota pedig sokat fejlodott a technologia, vajon most mire lennenek kepesek?
üdv.: SlimShady
-
kpal
nagyúr
Face ID-s ,40 vagy 50 mpx-es kamera és meg van lenne a következő telefonom . Ideje már a Nokianak egy új csúcs kamerás telot kiadni.
-
szori
tag
Hozzátenném, hogy a családban van két Nokia 3, ami nagyon jól és stabilan működnek egyelőre. És van egy Redmi Note4 is, ami elvileg "bestbuy" volt 65 ezerért, és hibák ezrei jönnek benn elő. A 40 ezres Nokiák eddig jobban beváltak, teljesen más minőség. Már fogásra is.
(Mielőtt valaki félreérti, nem a Xiaomit akarom leszólni, hanem csak arra célozni, hogy a Nokia sokkal minőségibb a saját tapasztalatok alapján, nem hiába drágább is.)
-
Azie
őstag
1.5 évet vártam rá, elkéstek vele.
"Believe in the ideal, not the idol." - Serra
-
TTomax
félisten
Aham,tehát akkor ezért tudtam megvenni a független nokia8am 125kért,én speciel ennek nagyon örültem,az is biztos hogy nem fogok szaladni a nokia9ért.
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
Fabianus
tag
A többiek azt próbálják elmagyarázni, hogy van árnyoldala a gyors típusváltásoknak.
Ha úgy írod le, hogy gyors a fejlődés, akkor nagyon pozitív a kicsengés.
Ha úgy, hogy nagyon gyors a tervezett elavulás, ami nagyrészt nem valódi műszaki tartalom változást jelent, hanem gerjesztett piaci igényt, akkor már nem hangzik jól. És ez utóbbira próbálnak rávilágítani. Nem akarok személyes vélemény fejtegetésbe menni, de szerintem, érted, ha akarod. A fejlődés nem azonos a gyors modellváltással. -
félisten
Na de varj. Ha szerinted az uj modell nem elorelepes, akkor teged miert zavar, hogy piacra dobjak?
Ket dolgot mondtok ebben a szalban:
- tul gyakran jonnek az uj modellek, emiatt gyorsan elavul a regi (lentebb leirtam, hogy mi ezzel velemennyel a gond)
- az uj modellek nem hoznak elorelepestNa most akkor melyik az igaz? A ketto ellentmond egymasnak.
while (!sleep) sheep++;
-
HKorn
veterán
Nézd, ha nem lenne a kényszer, amit a gyártók generáltak saját maguknak, hogy félévente kidobják a következő csúcsmodellt, akkor nem lennének félmegoldásokra kényszerülve.
Nekem az, amikor kijön egy "új" modell, de valójában, annyi történik, hogy megemelik a processzor órajelét, esetleg kap +1GB RAM-ot és rásütik a következő csúcsmodell sorszámát, akkor az eléggé izzadtságszagúnak tűnik.
Nem mondom, hogy a háttérben ezalatt nem történik semmi, nyilván zajlanak a fejelsztések gőzerővel, de tény, hogy sok töltelékmodell jelenik meg.
Ne értsd félre, nem vagyok a fejlődés ellen, de esztelen rohanásnak sem vagyok pártolója.
Run&Ride
-
félisten
válasz tibcsi0407 #27 üzenetére
Hadd ne tartsam mar normalisnak, ha valaki szerint jobb az, ha neki es masnak is van X, mint az, ha neki van X, masnak meg 1.5X.
Most azt mondod, hogy szerinted az emberi irigyseg az elorebbvalo, mint a fejlodes. Attol, hogy az emberek nagy resze irigy, ne tartsuk mar ezt jonak.
while (!sleep) sheep++;
-
HKorn
veterán
Te tényleg elég gyakran ellentmondasz magadnak.
Leegyszerűsítem:
Én azt mondom minden évben történik csak igazi innováció, de flagship modellek félévente jönnek, amire néha csak ráfogják hogy van fejlődés, közben pedig minimális.
Ez pedig tőled:
(kozben persze elvezve azt, hogy minden evben megmasfelszerezodik a teljesitmeny)
Tehát te is azt mondod, hogy igazából csak évente másfélszereződik meg a teljesítmény.
Köszönöm, szerintem is ez alatt nem tekinthető igazi fejlődésnek, max autóiparban divatos facelift megoldásnak.
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
-
tibcsi0407
félisten
Annyi lehet, hogy a fel ev mulva megjeleno VR-elmeny mar nem fut el a gepeden, csak az ujon.
Tehat:
- neked megmarad az, ami van
- aki megveszi az ujat, az meg tobbet kapKimondtad a lényeget, amivel meg is magyaráztad, hogy miért vesz valaki újabbat annak ellenére, hogy a régebbi olcsóbb. Mindkettőnek meg van a tábora, Te tartozol az egyikbe, míg én a másikba. Mindkettő tábor népes.
Ez is azt mutatja, hogy mindkettőnk okfejtése megállja a helyét, viszont Te úgy mutatod be a Tiédet, mintha a szubjektív gondolkodásod lehetne az egyetlen járható út, minden más hülyeség, mindenki más hülye.utdetailing.hu
-
félisten
> fél év kevés lenne bárminemű nagy innovációhoz
ezen mindig rohogok, tobb tizezer hiperintelligens mernok bevezet egy 14 nanometeres gyartasi processzt X milliard dollarert, hogy Bela a forumrol beirhassa, hogy ah, ezek nem innovalnak semmit (kozben persze elvezve azt, hogy minden evben megmasfelszerezodik a teljesitmeny)
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz tibcsi0407 #24 üzenetére
> Tegyük fel a következő modell erősebb hardvert és nagyobb felbontású kijelzőt ad. Akkor benne van a pakliban, hogy a "régi" (fél éves) hardveren sokkal rosszabb VR-élményben lesz részed.
Nem, nem, nem. Az elmeny, amit a meglevo geped ad, nem veszik el. Annyi lehet, hogy a fel ev mulva megjeleno VR-elmeny mar nem fut el a gepeden, csak az ujon.
Tehat:
- neked megmarad az, ami van
- aki megveszi az ujat, az meg tobbet kapHa nem lenne fejlodes, akkor
- neked megmaradna az, ami van
- masnak se lenne tobb> A józan logikával az egész IT szektor szembemegy, ezt ne feledd.
Nem tudom, honnan vetted ezt a kijelentest, az IT szektor koszoni, jol van
while (!sleep) sheep++;
-
tibcsi0407
félisten
Miért nem veszi el?
Tegyük fel a következő modell erősebb hardvert és nagyobb felbontású kijelzőt ad. Akkor benne van a pakliban, hogy a "régi" (fél éves) hardveren sokkal rosszabb VR-élményben lesz részed. Valószínűleg az újabb VR játékok pedig akadozva, vagy gyenge minőségben fognak Nálad futni.
Ehhez még hozzátenném a korábbi kommentemet is a szoftveres támogatás romlásáról is.
A józan logikával az egész IT szektor szembemegy, ezt ne feledd.utdetailing.hu
-
félisten
válasz tibcsi0407 #20 üzenetére
"Az előnyöknél picit rácáfoltál, hiszen írod, hogy gyorsan fejlődik a hardver. Tehát ezzel be is bizonyítottad azt, amit kedvező áron megveszel, az már elavult. (nyilván a fejlődés léptékéhez mérten)"
Dehogyis. Ha kijon egy uj modell, amivel mondjuk tudsz VR-t hasznalni, akkor egy kovetkezo modell nem veszi el toled a VR-t, csak plusz szolgaltatasokat fog majd adni.
Bocs, olyan allitasokat teszel, amik total szembemennek mindenfele jozan logikaval, igy nagyon nehez beszelgetni (kb. 'az eg zold, a fu kek').
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
tibcsi0407
félisten
Így van. Ezzel senki sem jár jól.
Sajnos a kolléga eszmefuttatása arra sem tér ki, hogy a túl sok kiadott mobil a szoftveres támogatás rovására fog menni, mivel sokkal nehezebb több különböző telefont támogatni.
Jellemzően az új mindig több figyelmet kap, míg a régiek le vannak sz*rva.utdetailing.hu
-
HKorn
veterán
válasz tibcsi0407 #20 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy azért a nagy technológiai fejlődés sokszor elmarad, nem is csoda, fél év kevés lenne bárminemű nagy innovációhoz, ezért jobb hijján megoldják +RAM, vagy kicsit gyorsabb processzorral a csúcsmodell technológiai fejlődését.
Szerintem is az évi 1 csúcsmodell tényleges tartalommal sokkal jobb lenne, mint ez a fejetlen rohanás.
Run&Ride
-
tibcsi0407
félisten
Az előnyöknél picit rácáfoltál, hiszen írod, hogy gyorsan fejlődik a hardver. Tehát ezzel be is bizonyítottad azt, amit kedvező áron megveszel, az már elavult. (nyilván a fejlődés léptékéhez mérten)
Én valahogy jobban kedveltem az évi 1 zászlóshajót gyártónként, de a konzumer szegmens miatt simán eladható 2 is.
Szerintem az is idő kérdése csak, hogy az Apple is stratégiát váltson, hiszen évente kétszer is tömött sorok állnának az Apple boltok előtt.Nincs itt pszichológiai zavar, ez is a piac hozadéka. Nem csak én vagyok így vele, hanem nagyon sok telefonos tulaj a fórumon.
Van akinél már szinte az összes zászlóshajó megfordult ebben az évben kezdve a Note 8-tól a Mate 10-ig minden.
Én próbálok a kettő között egy arany középutat találni, de továbbra is jó hardvert tudni a zsebemben, ezért is vettem Oneplus-t. De már itt is ez a második generáció, ahol egy évben két telefont is kiadtak.
Az 5 esetében például olyan sok dolog nem indokolta, hogy ne úgy nézzen ki az induláskor már, mint az 5T, de még is meghozták ezt a lépést, mert így is megveszik sokan.[ Szerkesztve ]
utdetailing.hu
-
félisten
válasz tibcsi0407 #18 üzenetére
Tehat a piaci verseny hatranyai:
- zavar, hogy csucskeszulek vasarlasa utan rovid idovel mar nem a te eszkozod a legjobb a piaconElonyei:
- arverseny, adott technologia egyre olcsobban erheto el
- technologiai verseny: rendkivul gyorsan fejlodnek a termekek, olyan teljesitmeny fer el a zsebunkben, ami 5 eve meg desktopon sem volt gyakoriTehat az egyik oldalon a teljes tarsadalom nyer azon, hogy olcson jobb termekek erhetoek el, a masik oldalon meg egy pszichologiai zavarrol van szo. Szerintem.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
-
tibcsi0407
félisten
Kiforgatni így az ember szavait max az Index szokta.
Tisztában vagyok vele, hogy lenyomja az egy éves készülék árát, de akkor nézzük a másik szempontból is.
Ha up to date szeretnél maradni, akkor sűrűbben kell készülékeket váltanod, mert amit pár hónapja vettél, az egy-két generációs lemaradásban van.
Ne egy geek fórumon kelljen már erről bemutatót tartanom, hogy miért szeretné az ember a legfrissebb hardvert birtokolni. Még csak racionális magyarázat sem kell rá, mivel ilyen az IT világ, sokszor nem érted miért kell, de kell.
Szóval az egy éves készülék árával max az jár jól, akinek nem fontos, hogy friss legyen a hardver, csak szimplán szeretne egy jó telefont.
utdetailing.hu
-
Soybex
őstag
válasz tibcsi0407 #5 üzenetére
Miért járnának rosszul a vevők? Pont hogy jól járnak, mert a jelenlegi flagship árak esni fognak és így olcsóbban hozzájuk lehet majd jutni.
Az információ nem egyenlő a tudással. A tudás egyedüli forrása a tapasztalás.
-
Szabcsizz
őstag
Az ízlés szubjektív dolog,de szerintem ezek a tokok marha rondák.
-
félisten
válasz tibcsi0407 #12 üzenetére
1) az árakat letoljak nagyon alacsonyra (olyan eszközöket vehetsz meg pár százezer forintért, amiket két éve senki, a hadsereg sem tudott volna legyártani akármennyi pénzért.. abszolút csúcstechnológiát kapsz)
2) irtózatosan gyors a fejlődésTehát ha szerinted az lenne a jó, ha még mindig a butatelefonos korszakban lennénk, ahol egy gombos Nokia is kiváltság, akkor megértem, hogy probléma a verseny.
Abszolút fordítva ülsz a lovon.
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
válasz tibcsi0407 #10 üzenetére
Nemtom, 2017-ben ezt általános iskolában kellene tanítani, szerintem..
(Majd leírom holnap, ha addig más nem.)
while (!sleep) sheep++;
-
félisten
-
hemaka
nagyúr
Hat arra a jovo januari vagy meg kesobbi valasz mar edes keves lesz.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
=Mentor=
őstag
Lehet hogy ez már nem a régi Nokia, de a hagyomány megmaradt, hogy a karácsonyi szezonról mindig lecsúsznak a csúcskészülékeikkel....
-
HKorn
veterán
válasz tibcsi0407 #2 üzenetére
De az is hova jön, most jött ki az S8. F@szé' rohan mindenki ebben a világban...
Run&Ride
-
HKorn
veterán
Alig pár hónapos telefon és már frissítik? Mi ez a rohamtempó?
Nokia 8 is elég komoly kis teló, mit fog tudni a 9?
[ Szerkesztve ]
Run&Ride
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akvarisztika
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Amazon Fire TV stick/box
- Mikrotik routerek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Iphone 13Pro 128Gb Graphite független Eladó!
- iPhone 15 128GB green 6 hónapos német ALZA vásárlás! Akku 100%! 2025 június 18-ig Apple garancia!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest