Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz eldiablo #37 üzenetére

mondjuk en a nyakbaakasztot a cegen belul sem hordom lathato helyen, nem hogy kint. Persze elvileg kellene, gyakorlatban meg fogalmam sincs hol kellene dolgozzam, hogy tenyleg szamon is kerjek... eddig soha sehol sem volt belole gondom.
    Aki meg elegetelen a munkahelye juttatasaival, az szol a fonokenek, ha az nem hoz elredmenyt elmeseli a kilepo interjun mi volt a gond. Kuzdjon hazon belul, aki szereti ha faj.

• zolikaDB

veterán

válasz eldiablo #31 üzenetére

Nem lett duplaannyi a fizum, mint volt, kértük, hogy emeljenek ha már lehetőség van rá, a munkábajárási támogatáson, majdnem infarktust kapott az illető úgy ordított a megmaradt ( :DDD ) dolgozókkal, pedig jól is dolgozok/dolgozunk, és a cég a mindenkori történelme legnagyobb bevételét könyvelte el tavaly.
    Nem, nem kapunk inflációkompenzációt sem.

Szóval, te amúgy céges nyakbaakasztóval mész strandolni? Ott elég sokan látják :DDD És a leírásod, sztorid alapján bőven lenne létjogosultsága :DDD
    Gondolom, csak én kóválygok lassan 20 éve olyan munkahelyek körül, ahol ez nem így van, és valszeg minden melóhely olyan, mint a tied. Ja nem.
    Se a te, se az én esetem nem reprezentatív. Csak könnyebb kibickedni, amikor belekényelmesedve a jelenlegi helyzetedbe mész és megnézed, hogy melyik terméket tudod ár alatt, akciósan megvenni a dupla annyi inflációkompenzált fizudból :DD

• Tikakukac

titán

válasz eldiablo #31 üzenetére

Feltételezem akkor a ruháidról, autódról, telefonodról is eltávolítod a márkajelzéseket. Mert ugye, az is reklám...:))
    A PH!-s adatlapodat nem viseled, de azért az is csak reklám.

A három szinte teljesen ugyanaz. Oh boi, még csak nem is egy univerzumban van a 3 sík. :B

Forgathatjuk akárhogy, ha a cégnek jól megy a szekere, a megélhetésünk is biztosabb. Ez persze nem egy nyakba akasztón fog múlni, de ha ezzel is hozzájárulást tehetek a saját anyagi biztonságomhoz, akkor meg fogom tenni.

És innen indul a játék, na és hol a határ? Ki mondja meg hol a határ és mi a határ? Ugye, hogy ugye. És ez nagyon mélyre vezet, egy ideje én is azon töröm a bogyeszt, hogy hol van a vonal, amit még beleteszel, mert reménykedsz, hogy neked jobb lesz és hol van az, ahonnan már biztosan csak a cég nyer és te biztosan nem.

Ja, nekünk fizun felül jön az infláció kompenzáció pluszba.

Mondjuk amúgy ez lenne az alap mindenhol. De amíg nem lesz teljesen üres az ország közepes munkaerőből is, addig ez tényleg privilég dolog.

Erről jut eszembe ,van lehetőségünk bolti ár alatt vásárolni tisztítószereket és élelmiszereket azoktól a cégektől akikkel dolgozunk. Egy baja van, hogy kis tételt nem tudnak kiszolgálni. Meg is nézem van-e akciójuk.

Öregek tudnának mesélni, ez valahogy régen természetes volt. Most baze, anyámék kedvezményes menüjét is meglőtték a jobbik helyen, mert havi 6000 forintot így megspórolnak, ami 5 embernél már 30 ropi havonta. De közben ugye a nagyfőnöknek olaszbó' kellett kádat hozatni, mert itthon nem volt elég jó. :P

• Tikakukac

titán

válasz eldiablo #26 üzenetére

Van olyan kollégám aki ha kilép a céges nyakba akasztót gyorsan eltünteti, mer' nehogy má' reklámozzam ezt a g**i céget.

Van ellenjuttatás érte? Nincs? Akkor ezzel meg is vagyunk. Van erre is egy orbitálisan nagy keret, abból a megfelelő összegért vagyok reklámtábla. Volt már ilyen facebookos okoskodás is, megmondtam, hogy nope.

Mondja ezt úgy hogy ugyan abban a pozícióban pár év alatt megduplázódott a fizetése és Ő is kapja a kompenzációt. Van akinek egyszerűen nem lehet jót tenni.

Boltban voltál mostanság? Nekem is majdnem dupla lett a fizum, egyfelől mert rendesen dolgozok, másfelől, mert mindenért lassan kétszer annyit is fizetek a boltban.

Ez így eddig nem sok muníció :B

• Egon

nagyúr

válasz eldiablo #16 üzenetére

Lehet persze jól is csinálni, de azért nem egyszerű. Az antialkoholista pl. nyilván nagyon örülne a házi pálesznek... ;]
    Ami meg az infláció követést illeti: szerencsés az az iparág, ahol ezt meg lehet lépni. Nálunk a cég bevételét képező napidíjak emelkedése bőven elmarad az inflációtól, így átlag 15%-os béremelés lesz pl. idén.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés