- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stabi83
senior tag
válasz
7Heads Drago #119 üzenetére
Érdekes hogy a Z Flip a maga 3300-as akkujával és SD 855+al simán megy másfél napokat. Exinosos barátaim pedig tényleg merülnek, nagyobb akkuval és kb azonos használat mellett.
-
Cattle_Decap
tag
válasz
Schuler888 #123 üzenetére
Nem kotekedtem, maradtam a tenyeknel.
Az S20 lekvar es hasonloan virsli uzemido jellemzo a Note-ot is. Toll ide vagy oda. Gyer. Marpedig ez teny. Ahogy a 60 Hz es a 120 Hz (idei modellek eseten 144 Hz) szinten.
Ezen nincs varialni. Akkumulator szempontjabol rossz otlet a toll.
Ha igy megis kotekedesnek tunik nincs mit tenni.
Dicsertessek!
-
k-adi
nagyúr
válasz
Cattle_Decap #120 üzenetére
kit
érdekel
az
s20
??se a cikk témája se a kérdés nem arra vonatkozik.
-
Schuler888
senior tag
válasz
Cattle_Decap #120 üzenetére
Csak annyi, hogy ez volt az erdeti kerdesem:
"Annak is bele van epitve az akksi melle egy plusz hely meg a toll szamara?"
Es nem erre jott a valasz. Sokat elvesz a terfogatbol a tollnak a helye, meg a hozza kapcsolodo dolgok. -
Cattle_Decap
tag
válasz
Schuler888 #118 üzenetére
Mi ebben a tereles?
Az S20 Ultra kozel akkora mint a Note 20 normalis kiadasa lesz. Abban nincs ceruza. Es 100 ora alatt van az endurace ratingje. Ez hol tereles? Teny.
Es ez 97 orat birt 60 Hz-en. :)
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Schuler888 #116 üzenetére
És mi köze van a tollnak a gyorsmerüléshez?
Vagy mi akadályozza hogy nagyobb akkut tegyenek bele?
Habár az s20 nagy akkuval is titanicot játszott. Szóval vagy nem értenek hozzá, vagy csak leszarják a usert. -
Schuler888
senior tag
válasz
Cattle_Decap #117 üzenetére
A kerdesre valaszolj, tereles helyett. Nem az S20 Ultrarol volt szo.
-
Cattle_Decap
tag
válasz
Schuler888 #116 üzenetére
Az S20 Ultra sem birta kozel sem addig.
Szoval ez mellement.
-
Schuler888
senior tag
válasz
Cattle_Decap #112 üzenetére
"Es kiderul 60 Hz-en kevesebbet bir mint az Asus telefonja 144 Hz-en."
Annak is bele van epitve az akksi melle egy plusz hely meg a toll szamara?almat ne kortevel hasonlitsunk mar..
-
Cattle_Decap
tag
Indeed.
Remelem mar ott a telefon a gsmarenas sracoknal (lehet itt is talan?) Es kiderul 60 Hz-en kevesebbet bir mint az Asus telefonja 144 Hz-en. Az lesz csak ciki mint tavaly volt.
Aki ugy vesz csucs Samsungot, hogy nem szurkeimporton keresztul szerzi be a hongkongi kiadast SD-vel az meg is erdemli a szemetet 400 rongyert.
-
Teal'C
veterán
Én arra lennék kiváncsi hogy a sok anyázó fanyalgók közül már holnap este hányan rendelik elő valamelyik note 20ast anélkül hogy pl holnap megnéznék a bemutatót majd utána a szinte azonnal megjelenő minden szarságra kiterjedő teszteket és vonnak le következtetéseket. Szerintem kb 0 lesz a létszám mert ezeknek az embereknek csak az számít hogy meglegyen elsőként aztán kitöltsék a fórumot köpködéssel mondván "nem is ilyen lovat akartam"
A galaxy buds+ pedig vízálló így le lehet mosni akár alkoholos kendővel is "én is így tisztítom" szóval nem hiszem hogy csak úgy tesznek rá egy másik matricát és eladnák újként egy valamirevaló üzletben. Persze megesett már hogy bementem egy kereskedésbe és nem egy mobil izzadt fűlzsíros volt stb... kifordultam ennyi épeszű ember nem vásárol ilyen helyen ilyen terméket gondolom azt már mondanom sem kell hogy mindenhol van lehetőség kibontani tüzetesen átnézni stb...
Bocs ha nagyon eltértem a tárgytól
-
philoxenia
MODERÁTOR
Maradjatok a topik témájánál!
-
darkarthur
senior tag
Úgy nézem, ez az Intel vs. AMD, Exynos vs. Snap téma örök.
Köcsög Samsung.. akkor aki itt ma hozzászólt remélem ohan a boltokba az S20 FE készülékért szeptemberben mely nem hogy Snappal jön, de még olcsóbb is lesz!Legutóbb Note4-nél merült fel a kérdés akkor, hogy melyiket vegyem, a Snapot, vagy az Exynos-t, aztán végül nagyon jó döntésnek bizonyult az Exynos-os változat, mert én még vígan használtam, mikor az F-es modellek már megdöglöttek.
Senkit sme kötelez egyik gyártó sem, hogy a termékeit használja!
Mikor bezzeg kéne a szoftver és a kiépített inftrastruktúra, akkor áll a kezében a kínai cuccal az ember és bámul maga elé hülyén. -
-
HaliGab23
senior tag
válasz
HaliGab23 #105 üzenetére
Egyébként vártam a Note20at, de jó lesz még ez a Note10+ egy ideig.
Értem én Babmestert, de nem ilyen stílusban kell előadni.Sok ember vágyik az újdonságra, amit minél előbb szeretne magáénak tudni (nem csak azért, hogy villogjon vele!!) és méltán megbízik egy Samsung szintű gyártóban, de sajnos a pöcs Samsung top menedzsment megpróbálja hülyének nézni a népet. (A 2015ös gyártású akkor felső kategóriás Samsung tévém képe szebb, mint az ugyanilyen 2019es millió Ftot meghaladó tévém képe... pedig nézegettem a képét MMben...)
Remélem minél jobban visszaesik a ranglistán, és beszopja ezt az üzletpolitikát!
Ha Trampli nem esik neki a Huaweinek, a Samu meg Apple elkezdett volna szépen lemaradni a fenébe a Huawei mögött.
Remélem így is lemarad és elkezdenek gondolkodni, bár erővel, pénzzel és politikával sok mindent meg lehet oldani.. -
?!? Ha az eladó az amazon, az pont olyan, mintha a gyártótól vennéd. Sztem a hozzáállás miatt még gyakran jobb is, mint a tipikus magyar kisker. Természetesen a visszaküldés ingyenes, adnak DHL kódot (nyomtatható is), bármelyik postán feladható. Még ki sem léptem a postáról, már jött az üzenet a banktól a visszatérítésről...
@janeszgol: alkohollal alaposan fertőtlenítettem a 2 szett gumiharangot, és igyekeztem szépen visszacsomagolni, de ez nyilván nem 100% olyan, mint a gyári új. Tudtommal ezeket az amazon megvizsgálja és újracsomagolja, majd értelemszerűen refurbished termékként árulja újra.
-
törölt tag
Tavaly akkor vásároltam meg a Note 9 készüléket amikor megjelent a 10. A Telekom-tól el tudtam hozni 180 ezerért két év hűséggel a 0 perc + 3Gb net kombóval aminek 1890 Ft a havi díja. Úgy érzem nagyon jó vétel volt, most is erről írom a hozzászólást. Azóta sem látok ennél jobb ajánlatot hasonló áron.
-
doooo
veterán
válasz
7Heads Drago #99 üzenetére
Nem szokásom trollkodni... de még flamelni sem (ami nagyjából megegyezik valahol a trollkodással), szóval ezt nem fogom magamra venni.
-
Stabi83
senior tag
Egy kicsit el van tévedve a Samu ezzel az Exinosal...
Amikor ilyen árakon mérik a termékeiket akkor nem kéne kísérletezni a saját megoldásaival, főleg hogy évek óta köztudottan gyengébb mint a konkurencia. Felső közép kategóriába kéne kisérletrzniük nem itt.
Amikor elkezdtem játszani a gondolattal hogy visszatérek a samura akkor nagyon komoly kitétel volt hogy csam SD-vel szerelt telefon jöhet szóba. Végülis az lett és nem is bántam meg. -
-
janeszgol
félisten
Ne haragudj meg, de ez elég szomorú. Aztán megkapja más.
Én még a kiállított darabokat sem próbálom ki soha. Bár saját gumiharanggal megoldható lenne, illetve én inkább a fejeseket szeretem, az pedig tisztítható. De valahogy nem.De lehet új szett gumiharangot kap a visszaküldött füles, akkor viszont semmi probléma nincs belőle.
-
-
doooo
veterán
válasz
janeszgol #52 üzenetére
"Itt nem a marketinggel van gond. Az SoC gyors, csak lefojt. Ez a gyártó sara.
A kamera jó (mint sok Samsung csúcskészülékben, komolyan mondom az S8 igazi álom ebben), de sajnos a nagy fókuszproblémákkal küzd. Ez sem a marketing sara.
És ne a vevőké legyen. Amúgy te is tudod nagyon jól, hogy frissítéssel változhat egy telefon."Igen, az nagyjából mind igaz, és egyik sem olyasmi, ami kiválthatna olyasfajta történeteket, mint amiket a kedves delikvens leírt (főleg nem ha "céges telefon", hisz akkor nem gyors fényképezésre, meg játékra van használva egész nap; na nem mintha lenne cég a bolygón, aki épp S20 Ultrát venne a munkásainak, de ebbe ne menjünk bele, felesleges). Ezek mind köztudott nehézségek (nehézség, mert attól még szupergyors a telefon (játékok sem játszhatatlanok amikor túlmelegszik, véletlenül sem), és jó a kamerája), hozzátéve, hogy a lassú fókusz nyilván kisebb probléma mint a melegedő telefon. De még az üzemidő sem rosszabb az átlagnál, egyáltalán nem.
Egyébként az S20-ak közül számtalan helyen mondták már, hogy minden kritériumban az S20+ a legjobb. Üzemidő, kamera gyorsaság, stb. Nekem az Ultrán egyetlen dolog tetszik, ami máshol nincs, a zoom kamerája, mert az, azon a szokatlan 4x nagyításon, amin alapból dolgozik, nagyszerű képeket készít (de mellette 5x-en is abszolút tökéletes még).
-
törölt tag
Fülhallgató higiéniai terméknek minősül, így felbontás után NEM veszi vissza semmilyen formában az értékesítést végző.
Természetesen a jótállás (garancia) ugyanúgy vonatkozik rá, tehát a meghibásodás más tészta. -
törölt tag
-
Schuler888
senior tag
válasz
Polarstar #81 üzenetére
Igen ezt irigylem en is, de ahogy anno az s10+nal a kapszulat,(amit iden tobben is masoltak nagyobb meretben is
) ugy azt a kis kuklopsz szemet mar megszoktam, a pulzus/pulzoximeter hianyozna ha nem lenne watchom, am teljesen elégedett vagyok es orulok hogy nem az s20 ultra mellett dontottem :)
-
válasz
Schuler888 #80 üzenetére
Ja. Sem noccs, sem luk nincs a kilencesen.
-
Somatom
veterán
Srácok, az megvan, hogy itt a Note -ról van szó? Ha tudatos vásárlóként jobbat szeretnék, akkor milyen választási lehetőségeim vannak? Milyen telókban van toll és a hozzá tartozó funkciók?
-
törölt tag
válasz
janeszgol #62 üzenetére
Most én nem az előzetes utánaolvasásról beszélek. Ha előrendeled neten a telefont, kézhez kapod, majd van rá 2 teljes heted kipróbálni. 2 eset van.
1.: A tudatlan(nem hülye) vásárló, aki simán elhiszi, hogy ez ilyen, nincs semmi gond, a többi telefon is melegszik, nyár van, stb.
2.: Aki benne van a telefonos világban, tudja, hogy ennek nem kéne így melegednie, de ahelyett, hogy visszavinné, telesírja a fórumot.(a hülye)
-
törölt tag
válasz
janeszgol #51 üzenetére
Ha vállalod a moderátorok válaszlépését, akkor én szívesen beírom.
Az Okostelefon nem azért "okos", hogy a tulajdonosa nyugodtan legyen hülye. Ha nem tetszik valami, 2 hétig vissza lehet vinni minden szó nélkül.Szerinted aki ilyen szinten bedől a reklámoknak, az épeszű ember? Biztos van fényterápiás csodalámpa és társai is a lakásban.
Másik fele meg, hogy ha van fél millája hazárdírozni, pár havonta telefont cserélni, hadd ne sajnáljam...
-
janeszgol
félisten
Na ez már korrekt hozzászólás volt.
Oké elismerem valamilyen szinten hibás a felhasználó is. Ez az Exynos idén lett ennyire béna. Én tavalyról nem emlékszem ekkora balhéra (és a testvérem sem panaszkodik, akinél S10+ van). Se SoC szinten, se kamera szinten. Zsákbamacska volt az idei év.Szek.: az is igaz, hogy a tesztek után 2-3 héttel már jöttek is a videók a problémákról, szóval néha tényleg egyszerűbb várni 2-3 hónapot. A megszokás nagy úr, és néha mellé visz.
-
S e t h
nagyúr
válasz
janeszgol #54 üzenetére
Istenem, látszik a válaszodon, hogy te valóban egy rosszindulatú, gonosz ember vagy.Ez szép volt azok után amit mutattál privátban.
Pszichológusnak azért nem mutatnám meg.A gyártót évről évre a profit hajtja, minden mást letoj. Persze vannak olyanok, akik ezt saját bőrükön tapasztalják meg, de aki ma, amikor minden információ elérhető a neten képes
- beszopni a marketinget és kicsenget az ígéretekért egy rakás pénzt,
- majd panaszkodni kezd, hogy vele mennyire kicsesztek, nos ez inkább tűnik számomra bűnbakkeresésnek, mert nehezebb felvállalni azt, hogy na ezt néztem be, nem voltam körültekintő.Ezt értem erre az esetre, amikor a gyártók évről-évre jönnek ki minimális változtatásokkal egyre magasabbra pozícionált árakkal, a fogyasztók meg egyre kritikusabbak, hogy basszus, miért is vettem én ezt meg, főleg ennyiért, miközben egy béta szoftos xar az egész?
Ha egy egész széria hibás, akkor azt mondom oké, ez nem látható előre, na de az hogy milyen chipsettel van szerelve egy készülék annak nem lehet utánajárni? Főleg ha egy TECH portálon vagy regisztrált tag? -
-
allergia
csendes tag
Őszintén szólva végtelenül elszomorít egy-két fórumozó stílusa, beszéde. Azt hittem ez az oldal sokkal szakmaibb, de tévedtem. Köszönöm azoknak, akik 'megvédtek'!
Amit leírtam az S20 szériáról, az az én véleményem. És tartom. Hogy egy elhibázott széria amivel átverték az emberek egy jó részét. Ezzel vagy egyetértesz, vagy nem. Mindenki azt gondol amit szeretne, (még) joga van hozzá.
Utolsó mondat, és ezzel a magam részéről ezt az oldalt is hanyagolni fogom: a feleségemnek a CÉGES mobilja az említett Samsung. Privátban 11 Pro van neki, amit imád. Ahogy nekem is két telefonom van, egy privát (PIXEL 4XL, amit imádok, meg van egy gamer telóm, egy rog2) és egy CÉGES 11 Pro Max (amit gyűlölök). De ezek a fránya a céges telefonok már csak ilyenek: megkapod, örülj neki és használd, amúgy meg pofa be.
Még egyszer leírom: az a jó, ha valakinek más véleménye van. De itt egy jó páran nem szakmai alapon vitatkoznak, hanem egyből átmennek személyeskedőbe (egy nőnek (!!!, XXI. század, baromarcú....) is bőven lehet 1300 eurója bármilyen telefonra....). Bocs, de ehhez nekem nincs kedvem, se időm, energiám, ennyit nem ér az egész.
Sziasztok, további jó acsarkodást! -
janeszgol
félisten
Itt nem a marketinggel van gond. Az SoC gyors, csak lefojt. Ez a gyártó sara.
A kamera jó (mint sok Samsung csúcskészülékben, komolyan mondom az S8 igazi álom ebben), de sajnos a nagy fókuszproblémákkal küzd. Ez sem a marketing sara.
És ne a vevőké legyen. Amúgy te is tudod nagyon jól, hogy frissítéssel változhat egy telefon.Ott van a kezedben, és döntenéd kell. Visszaviszed azt a telefont, ami amúgy tök jó lenne, tetszik neked, esetleg még normális konstrukcióban el is hoztad, vagy vársz a javításokra. Őszinte leszek én sem biztos, hogy azonnal visszarohannék vele.
-
janeszgol
félisten
válasz
BabMester #46 üzenetére
Mi értelmeztük. Akkor sem fogod tudni. Hiába mész be az elektronikai szaküzletbe, hiába próbálod ki. S20+ kb kb 4 hónapig szenvedett a zoommal. Válasz? Jön rá frissítés.
Ezt te honnan fogod tudni eldönteni? Amit 7heads írt, a tesztek kis százalékában emlegették ezt.
De ha ennyire magabiztos vagy, akkor fáradj be légy szíves a készülék topicjába, és mond meg az első körös panaszkodó embereknek, hogy hülyék.
Én ezt nem merném megtenni, mert egy: nem vagyok ostoba, és kettő: nem ők a hibásak, nem ők az ellenség, hogy ilyen gyerekesen fogalmazzak, hanem a Samsung, aki ilyeneket tesz le a nagyérdemű elé a felépített marketingje hátán.De amúgy több gyártónál is előfordult, hogy bizony az első körösek szívtak. De te ezt nem tudod kivédeni, mert az élet bármely területén lehetsz te is első körös (autó, mosógép stb), és gondolom nem szeretnéd, ha lehülyéznének, degradálnának emiatt.
Jó dolog elsőnek lenni, mutatni, hogy nekem van ilyen, csak sajnálatos, ha egy többszázezer forintos készülék ezt nem tudja maradéktalanul betölteni, ráadásul még meg is szólják, hogy minek vette meg annyira hamar.
-
doooo
veterán
válasz
7Heads Drago #48 üzenetére
Pontosan, nem kell lefejezni senkit sem, egy marketingest sem. Főleg ha ezek szerint jól teszi a dolgát.
Azt meg nem tudom miről jutott eszedbe ez a frappáns mondás, de valószínűleg jobb is így. -
doooo
veterán
Mik szerint? Úgy beszélsz, mintha tényleg újonc lennél, úgy az egész életben... még, hogy feleség... Van pénze 1300 eurós mobilra, de nem képes továbbadni rajta, vagy visszavinni az üzletbe, mert... miért is nem? Jobb "szenvedni"? Lehet belőle ilyen ócska sztorikat kreálni?Amikben minden mindennel rejtélyes összefüggésben van, minden mindenből adódik... annyi baj van az egész dologgal, hogy kár is belemenni a részletekbe. Szakértő létedre engedted, hogy becsapják az ördögök (marketingesek)? Milyen törődés ez?
Nem fogsz továbblépni a rangodon, ha csak a flamelés, meg a trollkodás megy (csak úgy mellesleg, ha már ennyire rá vagy kattanva a rangokra... pont ahogy azt egy igazi, laikus kezdő tenné, aki valamiért szeret össze-vissza beszélni). -
BabMester
senior tag
válasz
7Heads Drago #45 üzenetére
Mint írtam, utánna nézel és bemész egy műszaki áruházba vagy szolgáltatóhoz és kipróbálod.
Ja hogy annyira hype vagy, hogy elorendeled, látatlanban megveszed, mert te akarsz lenni a legmenőbb? Akkor önként sétálsz abba a bizonyos erdőbe..Fele ennyi komment lenne, ha az 3 dühös kispolgár értelmezné is a kapott válaszokat, nem csak hőbörögne meg vérszemet kapna 1 szóra amit meglát.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
BabMester #12 üzenetére
A kamera az látszik, az lenne a legkisebb baj ha csak ennyi lenne az egész. A melegedési problémákról szó se volt a tesztekben. Még a Ph-n se, mivel nem játékot szoktak rajta tolni. A bloatwarekről nem szólva. Az ilyen dolgok mindig csak a usereknél derülnek ki. De persze te nyilván ránézésre tudod ezt.
Az 120 hz zabálást is csak az s20 csinálja ilyen hajmeresztően.
Mit ígért amit nem tartott be?
Ha megnézed a samu reklámot eléggé becsapós az a zoom kérdés. Megtévesztő. -
hroberto
veterán
Vissza szeretnék térni Samsungra, de amíg az Exynos-t erőltetik, biztos nem fogok.
-
-
leslien
nagyúr
-
BabMester
senior tag
Mit ígért amit nem tartott be? Európában sosem reklámozták SD-nal. Pont ezaz h nem ver át, mond valamit amit te másként értelmezel mert hype meg menő akarsz lenni, ezért rá vagy porogve az új telefonra.
Gondolkodni kell.Ezért egyszerűsödik meg butul lefelé minden és mindenki, mert hulyebiztossá kell tenni mindent, már a reklámokat is nem csak a termékeket, hogy ne legyen ez...hiszen nyilvánvaló ha valaki a magyar átlagkereset duplájáért telefont vesz vagy 2év hűséget köt akkor nem néz utánna.
-
_flamer
aktív tag
válasz
Rinocerosz #1 üzenetére
Igazad van sajnos..
-
AS
félisten
Nagyon szomorú...
-
allergia
csendes tag
Köszi a konstruktív választ! Lelkes újoncként ezek szerint többet tudok a telókról mint te, őstagként. Vicces.
Figyu, ha a Samsung a kedvenc márkád, a te döntésed, tiszteletben tartom. Amit még én leírtam, hogy a telók spec listája nem kis részben marketing, azt meg te tartsd tiszteletben. Köszi! (És persze még sok-sok jó Samsung telót neked). -
hemaka
nagyúr
Nem kell megvenni, aztán befejezik.
-
válasz
Schuler888 #24 üzenetére
Így van, én ugyanezt írtam: "dual rekesz" = "blende állítása" (1.5 / 2.4)...
-
Schuler888
senior tag
"dual rekesz valóban jelentett előrelépést kontrasztban / élességben"
Leginkabb a blende allitasaval a fenyviszonyokhoz valo f ertek valtoztathatosaga, fenyerossege volt az igazi durranas, ami tenyleg okos huzas volt, legalabb annyira mint 2evvel elotte a DualPixel ultragyors fokusz -
Schuler888
senior tag
válasz
Polarstar #21 üzenetére
Ha jol emlekszem, egyik topikban Bog vegleg megelegelte jogosan, hogy mindenfelekkel vadoljak meg oket egyes marka fanjai-haterei, hogy eppen melyik ceg fizeti le oket(talan mar az osszeset felhoztak a kedves userek, mikor kinek mi tetszett/nem tetszett) a tesztekben, hosszu-hosszu evek ota...
-
Masooo
aktív tag
Amúgy én is osztom azt a véleményt, hogy mindenki azt vesz amit akar, arra használja amire akarja és ha neki örömet okoz, akkor az is az ő dolga.
A fenti novella a tudatos várálásról szólt és arról, hogy hogyan lehet sok hamis vagy nem teljesen valós marketing állítást kiszűrni. Amennyiben valaki magára ismerne, részint még az agyához kaphat, részint elnézést, általánosság, nem személyeskedés.
Sokan eleve csak megvesznek egy csúcsnak kikiáltott telót és napi net meg sms meg telózás megy rajta 2-3 fotóval. A fenti hibákra meg nem is gondolnak mert számukra érdektelen. Mint régen az almás logó mítosza. (annyi eltéréssel, hogy azért az a teló akkor jó volt, csak sokan inkább státuszként értelmezték és azért kellett, nem a tudása miatt, jó, néha most is páraknak.)
Szóval béke
-
joey04
titán
tartsák meg.
-
törölt tag
Csak szépet és jót mondhatok, mert különben kitiltanak, bannolnak, végleg, meg minden.
Szóval akkor kussolok.
-
allergia
csendes tag
válasz
BabMester #12 üzenetére
BabMester, hidd el, mocskosul sokan vesznek úgy telefont, hogy fingjuk nincs mit vesznek. És nem Józsinak hisz, hanem a Samsungnak.... A Samsung meg jól átveri őket.
Hiába próbálja ki a kamerát a boltban, sokra nem megy vele. Teljesen irracionális fényviszonyok között kap egy képet, jól ki néz, örül neki, minden szuper. Aztán kipróbálja természetes fényviszonyok között a 108MP-t, és kiderül (ha rájön egyáltalán, amúgy....), hogy az autófókusz szar, a 108MP mögött meg nincs szoftver. Csinál 30 képet, és hopp, hova tűnt az akksi, az előbb még majdnem teljesen fel volt töltve? És mitől meleg a teló hátulja?
Tudom, én csak "lelkes újonc" vagyok itt, de a többségnek lövése nincs, mi micsoda egy telóban. Mi miért lehet jó vagy rossz. A MARKETINGET hiszik el: minél nagyobb számú a kamera MP-je, minél több lencse van rajta, minél több RAM, minél nagyobb akksi. Ha ezek megvannak, akkor csak jó teló lehet. Pedig egy frászt! -
janeszgol
félisten
válasz
BabMester #12 üzenetére
Picit magas lovon vagy. Meg most is vitaznak ezekrol. En a megjelenes napjan (lehet picit elotte vagy utana) mar rageltem itt, hogy szerintem nem lesz jo. De nem hibaztatom azt, aki megvette. Azt sem, aki orommel hasznalja, es azt sem, aki meg talalkozott ezekkel a problemakkal.
Inkabb csak megutkozok, hogy a Samsung ezekhez adja a nevet. -
mbotnd
tag
A Xiaomi 108 MP-lel az egyik legjobb telefonos kamerát hozta. Tudom, nem a MP-en múlik, hanem a Samsungon.
-
Masooo
aktív tag
Amúgy, ezek után van még valaki aki megbízik a Samsungban?
1. az Exynos átverés volt
2. a 100x Zoom és a 108MP kamerarendszer átverés volt
3. az 5000 mah akksi 120 hz-en úgy merül, mint egy 5 éves agyonhasznált androidos teló
4. és mindezt 1000 EUR (feletti) áron
5. ja, és a bloatware cuccokról ne feledkezzünk el.....
Zárójel: feleségemnek ilyen van. Nincs olyan nap, hogy ne emlegetné a dél-koreaiak anyukáját....Én sem veszek samsung terméket elég rég óta, sok ok miatt, mint pl az időzített meghibásodások, mosogépek dobjának anyaga stb okok miatt, de:
Amennyiben az ember egy kicsit is átlátja a világot amiben él, akkor tudja, hogy minden a pénzről szól és minden a pénzre is megy, épp ezért állítanak részben valótlan dolgokat minden másodpercben valamelyik reklámban szerte a világban. A termékek életciklusokra vannak tervezve épp azért, mert a pénz kell a gazdaságnak pörögni kell stb, és ez a felszín, írhatnám és beszélhetnénk erről a témáról órákat is. Legyen itt ez most a bevezető, aminek ezennel vége, aki akarja tovább gondolja.
viszont:
1. Az emberek jórésze antutura és hasonló oldalakra pörög (ez már feltételez egy hozzáállást és igen, azt is), azaz pl ilyen oldalak segítségével lehetett tudni, hogy az exynos gyengébb chip, max melegedésről nem volt adat. Ráadásul ez a chip márka is jó ideje a piacon van, a tendenciából is lehetett tudni évek távlatában, hogy nem erősebb az SD-nél, és korábban is voltak vele malőrök. (ezen felül ha veszek valamit, én mindig utána keresen a terméknek és általában nem veszem meg a hype vagy az újdonság meg most kell de rögtön okok miatt, de ebben minden ember eltérő. Én nem tudok tisztelni egy telefont, egy kocsit vagy a nőd labda mű ocsmány melleit, ezért sem veszek újdonságot az első pár hétben)
2. A fotózás is egy szakma, egy tudomány, de az összegyűjtött hatalmas tudás már most is a rendelkezésére áll bárkinek. Aki eszi a reklám maszlagot az elhal a leírt számoktól, akinek meg esze van, kicsit ráles, miért van az, hogy 24mpixel körül vannak a már egészen profi gépek értékei és miért nem 108. Az is biztos meglehetne sokoknak, hogy 100x optikai zoomhoz mennyi lencse is kell, mekkorák és mekkora súlya is lenne annak a rendszernek, pl a sporteseményeken látható hatalmas optikák adhatnak ebben némi érdeklődést felkeltő támpontot. Egy pici tudatosság, egy pici érdeklődés és máris tudod, hogy csak digitális zoom lehet (persze a samsung sem állította hogy ez optikai lenne) és akkor annak is utána lehet keresni, hogy az hogy épül fel, milyen veszteséggel jár stb. A neten pedig olvasható a megapixel háború és cikkek sora vesézi ki több nyelven is, hogy ez mit, mit várj tőle, mi az értelmes szám ami még valóban kell és hasznos, stb. Ennek is utána lehet nézni.
3. A képfrissítés eszi az akkut témáról már más márkáknál akik korábban hoztak 60nál nagyobb frissítést, volt szó, ezt is lehetett tudni előre, hisz feltehetőleg a samsung sem oldja meg ezt a gondot, ha egyéb nagy gyártóknak sem sikerült.
4. Amíg sokan azt hiszik, az a menő ha penge kocsi teló csaj és stb van mert akkor ők a világ császárai, addig meg fogják venni ezeket. Amíg pedig van akinek ez a dilije, cégtulajként én lennék a hülye, ha nem használnám ki azokat a "hülyéket" akiken jót röhögve verhetem fel az árat. A marketing és az üzlet kemény dolog.
5.A világ ilyen, kell az adatod, akkor is ha sokat nem ér, mert a nagy számok törvénye alapján, a sok adatból, lesz valami ami hasznot is hoz majd, és egyéb más miatt is jók az általad nem kért előtelepített sz-rok pl a telódon is.Szóval sorry, de igen. Aki kicsit is okosan vásárol, nem a netre posztolgatja a kajáját hanem érdekes dolgokra is használja a netet, annak a fent leírt szitkok zömmel előre tudhatóak voltak. Ettől a samsung nálam már régen elásta magát. Másnál is, meg nálad is. Viszont látod mindenki ugyanoda jut el. Mi akik megnézzük mit veszünk, épp arra a végkövetkeztetésre jutunk, mint azok, akik kifizettek 400k Ft-ot és rájöttek, hogy nem úgy van, ahogy gondolták. Tanultak, csak tanuló pénzt is fizettek, de ha ezen élmény miatt vették a fáradtságot, hogy a neten rákerestek a sérelmeikre és ettől okosabbak lettek (félek ezt így leírni de megelőlegezem), akkor megérte.
Sorry, nem lett rövid és még lehetett volna hosszabb is.
-
törölt tag
Egyetértek a sok negatív kommentel ,nekem is s20 széria van ,az egyik legszarabb telefon 2020-ban,iszonyatosan melegszik,játék alatt szinte égeti az ember úját cod mobilnál használom,hamar merül és mivel állandóan forró se gyors töltés ami már elavult eleve,se teljesítménye ,le eső fps...hiába van jó tulajdonsága ,ha az összkép rossz ,ennyi pénzért nem csúcskészülék .
-
allergia
csendes tag
Persze, hogy "tudtam". De ahogy a Youtuberek is csak jó egy hónappal később kezdték el pedzegetni, hogy bizony egy pár dolog nagyon nem stimmel, egy átlagos felhasználótól mit lehet elvárni?
Te vettél valamit, amiről azt mondták hogy "X". Aztán később kiderült/rájöttél, hogy rohadtul nem annyi, csak a 80%a annak amit mondtak.
Amúgy nekem tök mindegy, nem Samsungon vagyok, nem is leszek soha (nem kis részben pont ezekért, mert évek óta kamuznak; "Kamera újragondolva", S9-es, meg van még? hehehehe)....
Amiket leírtam, szerintem elég objektív dolgok (Youtube-on van pár tonna videó arról, mi mennyi....). -
fairi
őstag
Komoly háttértudás is szükséges ezekhez.
100-szoros zoom, csak digitális lehet, az optikai rész 5x-nél nagyobb nem lehet.
Persze Huawei erre rácáfol komoly valódi 10x telekamerájával a P40 pro+-szal és ott a 100x zoom is használhatóbb emiatt.
Samsung szintű cég 100x zoommal reklámozott valamijében talán ember jobban bízik, mint egy adatlopó komcsi kínaiban. Igaz kár volt, most tanult belőle sok ember.
Bizalmi tőkével élt vissza Samsung, és ez igaz a 108 MP-vel is, és a többi dologgal. -
Bdanyy
addikt
Rengetegen nem fogják tudni mert nem techforumozásból áll az életük, hanem elmennek szolgáltatónál hűség lejártakor upgradelni.
Samsungnál meg nem csak telefonnál, tvnél stb is szarabb ugyanazzal a névvel az itthon kapható az amerikaihoz képest. És sok tesztben meg sincs említve. -
janeszgol
félisten
válasz
Rinocerosz #1 üzenetére
Csak úgy tudják megoldani, hogy hamarabb visszaveszik a teljesítményt. Lásd most a pontszámokat én azt gyanítom, picit húztak rajta órajelben, viszont több szálú feldolgozásnál hamarabb visszavesz, ezért lett kevesebb pontszám.
Meglátjuk. -
BabMester
senior tag
Tudtad előre, hogy Exynos lesz benne.
A 100x Zoom digitális, tudtad előre. A 108mpx-nélkül meg senki nem ígért jobb képet, csak nagyobb felbontást amit meg kapsz.
A nagyobb képfrissítés jobban meríti az akkumulátort ez tény.Azert akarsz pénzt vissza mert nem tudatos vásárló vagy, hanem olyan aki nem szereti átgondolni mit vesz?
-
allergia
csendes tag
Sok sikert! Esetleg visszafizethetnék a pénzt annak a pár millió embernek, akik az Exynos chippel vették meg az S20-as szériát, SD áron.
Amúgy, ezek után van még valaki aki megbízik a Samsungban?
1. az Exynos átverés volt
2. a 100x Zoom és a 108MP kamerarendszer átverés volt
3. az 5000 mah akksi 120 hz-en úgy merül, mint egy 5 éves agyonhasznált androidos teló
4. és mindezt 1000 EUR (feletti) áron
5. ja, és a bloatware cuccokról ne feledkezzünk el.....
Zárójel: feleségemnek ilyen van. Nincs olyan nap, hogy ne emlegetné a dél-koreaiak anyukáját.... -
Rinocerosz
őstag
A főbb probléma a melegedés volt, szóval ha meg tudják oldani akkor már előrébb vannak. Persze még így is számtalan területen erősebb a Snapdragon...
Sajnos Eu-ban ezt le kell nyelni mert túl nagy választék nincs esetleg még az iPhone, de az meg nem android.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- iPhone 15 Pro 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4318
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest