Új hozzászólás Aktív témák

• moma

őstag

válasz Xantomas #37 üzenetére

"Be van épülve az oktatásba, a tanárok nagyrésze MS officeban készült dokumentumot kell beadni. Sokkal könyebb használni."

szerintem ez azért túlzás. az open office-t miért lenne nehezebb használni?
    beadásra meg menthetsz rtf-be , pdf-be vagy xp-s ms office-os formatokban, ha kell. Ha meg a tanár is átáll akkor meg pláne nem lehet gond :DDD (mellesleg az ms-nek van ingyenes readerje a legtöbb szoftverjéhez, ha igazán szükség lenne rá (nekem spec eddig nem kellett felrakni). egyébként én nem is gondolom azt, hogy ha valahol nagyon idokolt akkor ne lehetne bármilyen fizetős szoftvert - így akár ms termékeket - megvenni az egyetemeknek, de annak legyen tényleg valós oka. Mondjuk, ahol sok spec szoftver kell, ami csak winre van, akkor ott nyilván vegyenek windows-t, de mittom én egy közép suliban, vagy akár egy bölcsészkaron, első hallásra nem tűnik túl indokoltnak. vagy monjuk egy könyvtárban ahol jellemzően csak internetezgetés vagy szövegszerkesztés folyik ott megint csak nem látom értelmét. és van egy olyan érzésem, hogy ha felmérnék rendesen, akkor nem lenne óriási nagy azon helyek száma ahol elengedhetetlen a fizetős cucc.

moonman: :D

Új hozzászólás Aktív témák