Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bLaCkDoGoNe

veterán

válasz tiv83us #11 üzenetére

Multimédiára biztosan szuper a Mac, de játékokkal például mi a helyzet? Én is főleg munkára használom a gépemet, ugyanakkor szeretek játszani is néha-néha. Szépen hangzik ez a natív sebességen való Win futtatás, de hogyan működik a valóságban? Valamiféle emulátorra gondolsz, vagy arra, hogy lehet rá Win-t telepíteni?

Szerk: Olvastam a korábbi hsz-eket ezügyben, akkor ha jól értem, telepíthetek rá Win-t. Ennek viszont így szerintem nincs értelme, azért venni egy drágább vasat, hogy windowst futtassak rajta...

Szerintem a váltás fő akadálya (az árat leszámítva) az, hogy sok embernek megvannak a kedvelt, bejáratott szoftverei (amikért ne adj' isten még fizetett is esetleg), és nem szívesen vág bele abba, hogy:
    - megkeresse a másik oprendszeren futó, ugyanolyan szolgáltatásokat nyújtó szoftvert
    - ill. ha van egy szoftver PC-re is meg Mac-re is, akkor újra megvegye azt (pl. Adobe termékek)

Én is szívesen dolgoznék egy olyan géppel, ami megy és nem kell folyton ütni-vágni-szerelni, hogy jó legyen, de félek, hogy a megszokott kis környezetemet, programjaimat nem tudom még csak 50%-osan sem átvinni Mac-re.

dabadab: Engem is elsődlegesen ez foglalkoztat most játék témában... :D

[Szerkesztve]

• sh4d0w

félisten

LOGOUT blog

Pl. sokkal feszesebb órajeltempót tud, mint a PC... így pl. számítógéppel megtámogatott zenélésre sokkal jobb, mint a PC. A 120 BPM a Mac-en 120 BPM, PC-n 119.6, vagy 120.2 pl. Ilyen okokból kifolyólag én is gondolkodtam ilyenen, de hát az ára... :(

• Pacák

senior tag

A mac mindent tud, amit egy PC. Sőt. Többet tud a filerendszere miatt. A mac -en meg tudom mondani alapból, hogy egy .eps állomány milyen programmal készült, és abban a progiban nyílik meg az .eps, amiben készült. A PC -n, csak annak a programnak látom az ikonját a folderben, ami legutoljára magához rendelte az .eps kiterjesztést és persze mindent abban is nyit meg... :) Vááááá... :O
    Innentől nem neked szól, csak a tudatlan népeknek:
    A PC -ről meg hidden állományként látszik a mac -es resource fork állomány, ami mindezt lehetővé teszi. A favágók persze PC oldalon törölni szeretnék... hát nem... tessenek ignorálni. Így néz ki a resource fork: ._fileneve.kiterjesztes -> nem hozzápiszkálni! :DDD

Használnám én is otthon a mac -et, de anyagilag nem bevállalható. Játékra, openoffice -ban szöveget szerkeszteni és szórakozásra még megfelel otthon a PC, a mac egy pöttyet drága, pedig sokat kacérkodtam vele...

• szepi79

őstag

erre van 1 jó válasz: jobb klikk :DDD (forrás: bash.org)

még mielőtt megkövezel, nem az volt a kérdés, hogy szüksége van-e arra amit tud, hanem hogy tudja-e :D

de kérdezek mást: mennyire jó a MACes szervizhálózat? csak mert PCből nem gond még egy kisvárosban sem szervizt találni, MAChez gondolom fel kell mászni pestre (vagy jó esetben csak megyeszékhelyre), és gondolom ott sem bármelyik szerviz veszi be.

Új hozzászólás Aktív témák