- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Jaja, ez a baj, nem lehet teljesen tökéletesen eldönteni, hogy mi van. Ezért is írták többen (pl. én is), hogy halálbüntetést a bizonyítási eljárás miatt rázós bevezetni, és ezért írta a szerző, hogy USA-ban akkor van, ha minden kétséget kizárhatóan bizonyítható, hogy van jogalapja (vagy hogy is kell ezt mondani).
-
rudi
nagyúr
Hogy Cerebellum miért írta be, azt csak ő tudja. Én azt sejtem, hogy a gyilkosság egy bestiális, szándékos módját akarta leírni, egy olyat, ami szerinte (szerintem is) azonnali halálbüntetést érdemel.
Kétségtelen, hogy téged a pedofília része érint és nem a gyilkosságos (rettenetes, hogy így van, és ilyen mély nyomot hagyott benned, ezt mélyésgesen sajnálom), de mégiscsak egy kiragadott félmondatra reagáltál - legalábbis szerintem - ami nem egy szerencsés dolog. Érdemes kerülni, főleg egy ilyen komoly témában, vagy pedig alaposabban ki kell fejteni azt a szálat (ha oda tartozik). Egyáltalán nem akarlak bántani ezzel a megjegyzéssel, de így több fölösleges vitát (gyakran sértegetést) el lehetne kerülni. -
rudi
nagyúr
válasz
dragonfx #191 üzenetére
Az az igazság, amit bizonyítani lehet, gyakran elég távol áll a valóságtól. Hogy csak a gyors pélbámra utaljak. Naná, hogy a saját kocsim vezetőfülkéjében mindenhol ott vannak az ujjlenyomataim, csakhogy a tiédek is ott lennének, csakhogy a helyszinelésnél nagyon lazán elfelejthetik levenni ujjlenyomatot, hiszen van két tanú és egy részeg vádlott, aki mást állít, az eset meg egyértemlműnek látszik, minek is tennék.
No, de nem a példára akarom helyezni a hangsúlyt, biztosan jobbat is lehet mondani - mondtak is párat itt a topicban azóta. A lényeg az, hogy, ha lenne halálbüntetést, azt alaposan be kellene szabályozni, nem szabadna könnyelműsködni vele. -
rudi
nagyúr
Ez nekem is teljesen világos, csak az olyan meggondolatlan ''halálosztóknak'' írtam egy heveny példát mint dragonfx, akik lazábban kezelnék a dolgot. Ha az ő elgondolásuk lenne érvényben, akkor az én példám realitást kapna. Szerencsére nem így van.
A megtagadhatatlan bizonyítékok és a korrupció témája is érdekes, szerintem éppen emiatt lenne veszélyes a halálbüntetés, vagyis egy rosszul szabályozott halálbüntetés. -
rudi
nagyúr
válasz
dragonfx #165 üzenetére
Akkor egy példa a jófajta jogrendszerből a szabályokból. Beülsz mellém és haverom mellé a kocsiba, mind a hárman ittunk. Én vezetek, elütök egy gyalogost, meghal. Nincs a közelben senki. Megállunk, kirángatunk a kocsiból, betuszkolunk a vezetőülésre, és ekkor odaért egy járőröző rendőr. Ketten állítjuk, hogy Te vezettél, a te szavad ilyen esetben nem számít (ha gyanusított vagy). Féknyomból leveszik, hogy 40-esnél 60-nal mentünk, alkohol, gázolás, halál, máris megvanak a letöltendő éveid (pláne, ha mi az ítélőbizottsággal is kapcsolatban állunk - olyan kapcsolatban). Most akkor téged végezzenek ki?
-
rudi
nagyúr
válasz
#64791808 #155 üzenetére
Ehh, megint a praktikusság felől közelítesz csak egy apró buktató van az írásodban. Elején: Nos a halálbüntetés nem bosszú, nem elégtétel.
Végén: Aki pedig a valóban bűnösök élete mellett kardoskodik, az beszélje meg ezt egy olyan anyával, akinek kinyírták két gyerekét.
Szerintem a hangsúly a szándékosságon, tudatosságon és visszeasésen van. Akire ez a három definíció, vagy talán csak kettő is minden kétséget kizárólag bizonyítható, arra nincs szükség, a halála a legolcsóbb - legalábbis szerintem. (Persze, ha van pénz évtizedekig ''üdültetni'', olyan szociális helyzetben tartani, amit sok szabadlábon lévőnek (értsd hajléktalan az aluljáróban) sem biztosítanak, hát legyen... vagy mégsem?)
Viszont! A fenti definíciók közül (szándékosság, tudatosság és visszeasés) az első kettőt rettenetesen nehéz bármilyen jogrendszerben, minden helyzetben korrekten bebizonyítani. Szándékos az, ha kedves jó anyós évtizedek óta szekál, elborul az agy és egyszercsak belemártódik a nagykés? Szándékos az, ha ittas vezető halált okoz? Tragikus események, de szándékosak? Tudatos az, ha két ''szemtanú'' (értsd, hamis tanúzás) állítja, hogy odajött, köszönt és bumm lelőtte?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Bestbuy játékok
- Bittorrent topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest