- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
Nowhereman #54 üzenetére
Az oktatás a következőképpen zajlik: van egy terem, bemegy egy tanár és bemennek a diákok. Senki más nincs jelen. Tehát ha ott probléma van, annak a két fő résztvevője a diák (diákok), meg a tanár. Más nincs jelen, másra tolni meglehetősen nehéz lenne a dolgot.
Ha a tanár nem tud rendet tartani, az a tanár hibája. Az én hibám nem lehet, két okból: 1. nem vagyok ott, 2. ha ott lennék, rend lenne. Sajnos az én időmben (amikor a korosztályom pályát választott), azok mentek tanárnak, akik sehova máshova nem feleltek meg. Ez meg is látszik a mostani oktatás szinvonalán.
Alapvetően nem a zsigeri válaszolással van a gondom, hanem azzal, amikor úgy válaszol valaki, hogy nem olvassa el az előzményeket vagy nem érti meg. Nem azt mondom, hogy nekem teljesen mindegy egy válasz stílusa, de számomra sokkal elfogadhatóbb, ha valaki két k.va a..d között úgy mondja el a mondókáját, hogy van benne érvelés vagy bizonyíték, mintha a káromkodások közül kifelejtődik az érv. -
bambano
titán
Anno a nagy taxis sztrájk után birkanyírás közben beszélgettem az esetről a fodrászommal. Mesélte, hogy neki sírnak a taxisok, hogy milyen rossz a helyzetük. Ilyen elvonás olyan adó, stb. Erre azt válaszolta nekik, hogyha nem éri meg, ne csináld.
Aki nem hajlandó 70 ezerért görcsölni a gyerekkel, ne menjen tanárnak. Ez nem gazdasági kérdés, ez etikai/erkölcsi kérdés. Amikor felvették, elé tették a szerződést, benne volt minden, feladat, fizetés, stb. Ott és akkor kell eldönteni, hogy annyiért az a meló kell vagy nem. Utána nem etikus azt mondani, hogy annyiért mégse, vagy fel kell mondani, ha van jobb. Ha meg nincs jobb, akkor megkapta azt a pénzt, amennyit ő a munkaerőpiacon ér.
Az meg egy orbitális baromság, hogy viseld el, hogy egy taknyos gyerek kioktat. Ha egy tanárban ez egyszer is felmerül, villámgyorsan hagyja el a pályát, mert nem odavaló. A tanár azért van ott, azért kapott képzést, járt gyakorló tanításra, hogy ne kelljen elviselnie, hogy a gyerek keresztülnéz rajta. Ha lecigányozod a kisebbségi diákot, valóban rasszista vagy. Ha bevésed neki a karót, mert ő sem csinálta meg a házifeladatot, meg másik x darab diák, kisebbségi hovatartozástól függetlenül, akkor nem vagy rasszista.
Egyébként a blogbejegyzés nem a középiskolásokról/nak szólt, hanem a fórumozóknak, kortól függetlenül. -
bambano
titán
Pedig jó lenne, ha visszaállítanák a kétkezi munka becsületét, mert 10-20 év múlva nem lesz egy ember, aki megjavítsa a csapodat vagy elfűrészeljen neked két deszkát, ha polcot akarsz. Én nagyob tudom becsülni a kétkezi munkásokat, csináltam én is fizikai munkát. Ráadásul az asztalos meg a kovács munkája szerintem még szép is.
-
bambano
titán
válasz
#95590400 #13 üzenetére
Ez nem kiáltvány, nem is az a célja, hogy hirtelen mindenki majd rendes ember lesz, nem vagyok se ennyire hülye, se ennyire naív.
A célja, hogy legyen egy link, amit beszúrhatok, ha valaki nagyon alulmúlja a szintet, ne kelljen mindenkinek egyesével elmagyarázni.
Flame warnak szántam, úgy látom, az nem lett belőle. Pedig Hofi is megmondta, akinek nem inge, ne vegye magára. De akinek inge, az ötöccködjön már végre fel... -
bambano
titán
Másik blogbejegyzésem a kritika almás volt, ahol olyan dolgokért anyáztak velem, mondván, hogy miket irkálok, aminek az ellenkezője volt a blogban, vagy egyáltalán nem volt a blogban. Utána futottunk egy 300-as threadot, mire eljuttottam odáig, hogy néhány türelmes olvasó, akinek szándéka volt megérteni, megértette, hogy mit írtam. Ezek után jött 4 darab 0 napos újonc, akik kezdték előröl az egészet. Nem foglalkoztak azzal, hogy szó nincs olyanról az egészben, amit felhánytorgatnak, azzal meg pláne, hogy megnézzék, milyen vita folyt, darálták a baromságaikat, mint egy wurlitzer.
[Szerkesztve] -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi haladó szinten
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Béta iOS-t használók topikja
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Gitáros topic
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, külső akkumulátor eladó
- Latitude 5450 27% 14" FHD IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe magyar vibill gar
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest