Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• VerBert2526

csendes újonc

Sziasztok!

A szelfi kamera ilyen képeket produkál... :O A képek felső harmadát-negyedét érdemes nézni, teljesen el van mosódva. Ez mitől lehet? Normál fotó beállításon van, nem portré módon, de ha videóra, lassításra, bármi másra megyek, akkor is ilyen a szelfi kamera képe. Kicsit aggódom, mert leejtve, ütve, öntve nem volt a telefon, szerencsére úgy tudok vigyázni a kütyüjeimre, mint a hímes tojásra. Nem vagyok egy nagy szelfis, visszakerestem és utoljára májusban készítettem szelfit a telefonnal :D Akkor még nem látszódott ilyen probléma, vagy csak nem vettem észre...?! Külsőleg nem látok semmi problémát akárhogy forgatom fénynél is a telefont.

Márciusban vettem zsír újonnan MM-ből a készüléket, azonnal ment rá a GSM Shopban az üvegfólia és a tok. Augusztusban cseréltettem rajta üvegfóliát, mert az előzőt bénán rakták fel, levegősödött és már untam nézni. Ennyi a rövid története.

Köszönöm, ha tudtok segíteni.

[kép] [kép]

• VerBert2526

csendes újonc

válasz kutga #5834 üzenetére

Köszönöm szépen! Akkor ezek szerint csak a töltőfejbe beledugós része az USB C... a telefonba ugyanúgy lightning-ot kell dugni... :)) Máris utána nézek, hogy lehet-e azt is venni az MM-ben :) ... vagy megtartom a 7-esem lightning-os fülhallgatóját, ezt még mérlegre teszem :) Mégegyszer nagyon köszönöm! :)

Bluetooth-os fülhallgatókkal kapcsolatban nincs tapasztalatod? :)

• VerBert2526

csendes újonc

Üdv újra!

Érdeklődni szeretnék, hogy ki és milyen bluetooth-os fülhallgatót használ a 11-hez, ami nem AirPods? Csak az "agybadugós" verziók érdekelnének. Működik egyáltalán a telefon más gyártó bluetooth-os fülhallgatóival? Kinek mik a tapasztalatok?

Másik "problémám", hogy van egy nagyon jó 3,5 mm-es jack csatlakozós fülesem. (A 7-esemhez anno még kaptam a dobozban lightning csatlakozós fülhallgatót, ahhoz a telefonhoz így csak azt használtam.) Most viszont a 11-esemhez az MM-ben találtam átalakítót, USB-C és 3,5 mm-es jack csati a két vége, tehát az én nyelvemre lefordítva ezzel tudnám használni a 11-esemhez a 3,5 mm-es jack fülesemet. Viszont a leírásban azt látom, hogy az átalakító csak iPad és iMac modellekhez ír kompatibilitást. Ezek szerint hiába USB C a telefonom csatija, ezzel az átalakítóval nem működne, hogyha 3,5 mm-es jack-et dugnék bele? Bocsánat a túlontúl bárgyú kérdésért. :B

• VerBert2526

csendes újonc

válasz Šolaire #5826 üzenetére

Én is ezt imádtam minden belakásban (4-->5, 5-->7, 7-->11), hogy tényleg semmi dolga az embernek, ahogy írod is, mintha a régi telefont használnád tovább, csak a külcsin van felturbózva és a körítés más :) Nekem is kérte a szoftverfrissítést, az is megtörtént, azzal semmi probléma nem volt, de az iCloud-os mentés alatti megszakadás az azért szinten tartotta a vérnyomásom :DDD

Az akksi üzemidőről nálam annyit, hogy vasárnap este látott a telefon utoljára töltőt és még mindig 58%-on van úgy, hogy azért reggelente és esténként becsülettel nyomkodom a közösségi oldalakat és a napi pár telefonálás is megvan - persze nem vagyok kütyü függő, ezt fontosnak tartom leszögezni. Pazar előrelépés számomra ez a készülék :)

• VerBert2526

csendes újonc

Üdvözlök újra mindenki!

Januárban jártam itt utoljára, akkor még csak terepszemlén, múlt héten pénteken viszont megvételre került az iPhone 11-es, fekete színben, hozzá pedig egy Apple gyári, 20 W-s töltőfej. Az MM-ben vettem 210 ezerért, az adaptert 9 ezer körül. Egy közeli mobilboltban rakattam rá 9H üvegfóliát és vettem egy piros tokot is, azóta is szerelmes vagyok ebbe az összeállításba :)

A kis rose gold 7-esemhez képest hatalmas előrelépés, engem a kijelző minősége és mérete teljesen lenyűgöz, bár nekem ez már két kezes készülék így, de egyáltalán nem bánom. A súlya is megvan, de nem zavaró, tegnap este órákon át olvasgattam rajta és nem nehezült a kezemben. Az akksi ideje csúcsszuper, tegnap este vettem le töltőről és ma lesz az első éles nap a munkában, a koránkeléssel, a reggeli nyomkodással, a napközbeni pihentetéssel és az esti nyúzással. Nagyon kíváncsi leszek, hogy este és/vagy holnap mennyin fog állni az akksi és kell-e rátölteni, vagy elleszek vele 2 napot.

A beüzemelés közben sajnos adódott problémám, pár percre elment az internet otthon (péntek este 7-kor...) és a telefon s*ggre ült, éppen akkor, mikor az iCloud-ból szedte vissza a mentéseket. Volt egy félig halott telefonom, meg egy kezdődő agyvérzésem. Bár azzal nyugtattam magam, hogy a kis 7-esben még mindig minden ott van és semmilyen adatom nem fog elveszni, de kicsit ijesztő volt a helyzet... Hard reset-tel tudtam egyáltalán kikapcsolni, újraindítani, hogy valahogy ki tudjak jelentkezni az iCloud-ból és csináljak egy totális alaphelyzetbe állítást. Ezt is kb fél óra alatt nyeferegte le... el se hittem, hogy ez ennyi időbe telik, azt hittem az egész telefon kuka lesz. De mikor nagysokára kijelentkezett, és minden visszaállt a gyári beállításokra, akkor kaptam egy "új telefont" és új sor, új bekezdés: sikerült mindent visszaszedni az iCloud-ból. Nem tudom, hogy összefügg-e a két dolog, ezek után az órával (Watch SE) való összepárosítás, és az adatok szinkronizálása is majdnem egy órán át tartott. De végülis az is tökéletesen működik, ahogy maga a telefon is. Azt a 3 órán át tartó pánikot viszont senkinek sem kívánom... :Y ... mire a telefon és az órám is normálisan működött. Remélem ezzel az összes izgalmat letudtuk a további ~ 3 éves együttműködésünkre :DD

• VerBert2526

csendes újonc

Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat, véleményeket és tanácsokat :)

Majd egy hozzáértő emberrel - AZ emberrel - megnézetem, hogy mit is tud a laptopom USB C csatlakozója. De ha nem képes leadni a gyorstöltéshez elegendő W-t, az sem kifejezett probléma számomra.

Ahogy írod is g4mer, azért tervezem ezt a készüléket megvenni, mert hatalmas előrelépésnek gondolom a 7-hez képest, és abban is igazad van, hogy hosszú távra tervezek vele. Legalább 3 évre, úgy, amióta most a 7-et is nyúzom. Nem tudok és nem is akarok vitatkozni az érveiddel, dj79-el sem, spórolhatnék még egy kicsit és vehetnék még egy ennél is jobb készüléket, aránylag alacsony felárért, teljesen igazatok van. Viszont ezek az árak nekem már olyan szintű lélektani határokon mennek túl, hogy erőszakot kell tennem magamon, hogy ennyi pénzt kiadjak egy telefonra. Még akkor is, ha 3 évig használom és egy karcolás sincs rajta ezalatt, egyszer sem esik ki a kezemből és meg is engedhetem magamnak, hogy megvegyem. Amikor 3 éve ilyenkor a 7-et megvettem 150 ezerért, már akkor esküdöztem, hogy én soha az életben nem fogok ennyit kiadni egy telefonért, pedig nem a kenyérre valót költöttem el rá... Ez csak egy telefon, semmi több, csak egy telefon, ami megkönnyíti az életem és igen, marhára kényelmes használni és marha kényelmesen be vagyok rendezkedve erre az ökoszisztémára. Ha ez sz@rrágás, akkor vállalom. :) :B Persze ez csak vicc. :) De most mégis itt vagyok, és 200 felett nézek új kütyüt... :U Én az életben nem indítottam el semmilyen mobiltelefonon a Youtube-ot, egy darab zeneszám nincs az iTunes-ban, soha semmilyen játékkal nem játszottam telefonon, nem tud meghatni, hogy 1, vagy 2 nap alatt merül le és az sem, hogy milyen fekete a kijelző feketéje, mert a fekete az fekete. :)) Végülis oda lyukadok ki, hogyha nem haldokolna a 7-esem akksija, akkor én örök életre beérném azzal is :DD

Bocsi, ha túlmagyaráztam, de sajnos én ilyeneken nagyon sokáig el tudok dilemmázni. És persze nagyon remélem, hogy senkit nem bántottam meg, mert egyáltalán nem állt szándékomban. :R

• VerBert2526

csendes újonc

Sziasztok! :)

Érdeklődnék, hogy van-e valakinek pontos, vagy akár csak megközelítő információja arról, hogy meddig lesz gyártva az iPhone 11 készülék?

Sajnos eljött az idő, hogy a 3 éves 7-esemet leváltsam, az akksi cserét nem merem bevállalni. Nagyjából 1-2 hónap múlva lenne aktuális a 11 vásárlása.

Várható esetleg árcsökkenés? Várjak ennél több hónapot a cserével? Az iStyle-nál 215-ért lehet beszerezni, míg Alzánál és társainál 220-225 körül. Az MM-ben láttam 1-2 hete 200-ért, ahogy elnézem, akkor kellett volna lecsapni rá. :F

Jók az értesüléseim, hogy már nincs töltőfej a dobozban? Csak egy USB C végű kábel van benne? A laptopomon van ilyen csatlakozó, ez akkor azt jelenti, hogy onnan is tölthetem a telefont, igaz? Azt lehet-e esetleg tudni, hogy ez a csati a laptopomon normál töltést fog tudni biztosítani, esetleg gyorstöltést...? :))

Bocsánat, ha ez így hirtelen sok kérdés... :B

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés