- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Apple iPhone 11 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Sziasztok. Eljött a búcsú ideje 1,5év után.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
sziasztok. Na most lett elegem az iOS bugjából.... Nem tudok lementeni egyes videókat, mert gondol egyet és közli a windows-zal, hogy "a rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik" és se kép se hang, hiába csatlakoztatom újra a telót, fel sem hozza gép, csak miután a telefont újraindítottam. Ez a hiba random videók esetén jelentkezik. Bétázáskor is ugyan úgy előjött(nagyon régen is, olyan iOS9-nél és mostanában is, iOS13nál) és leadtam hibára is,akkoriban is és most is, le is videóztam, azóta sem voltak képesek javítani
Sajnos elfogyott elfogyott a türelmem....
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
martin1369 #5605 üzenetére
i11-ben már csak kizárólag hivatalos apple szervizben lehet akkut cseréltetni, mert össze kell társítani az alaplappal… amúgy ezt fogja kiírni valószínű
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
SpongyaBob #5596 üzenetére
Nekem több mint 1 éves(pontosabban 1év 4hónapos) az i11 és 90% az akkukapacitás… Én Huawei SuperCharger töltővel töltöm…
Nekem ilyen ütemben csökkent eddig az akkukapacitás:
2020.08. 100%
2021.08. 1év 95% -5%
2021.10. 93% 1é2h -7%
2021.10. 92% -8%
2021.10. 91% -9%
2021.11. 90% -10%
2021.12. 90% 0%(hónap eleje!) -
st3v3np3t3r
nagyúr
Az egyik kolégám vasárnap vett egy 1.5éve a szekrényben porosodó, még ki se bontott Huawei P30-at(a régit megfürdette egy medencében), majd megkérdezem, hogy milyen az akkuideje... annyi volt az össz baja mikor vette, hogy kb.15perc kellett a telónak, mire bekapcsolt töltőre csatlakoztatva...
Valamennyit biztos, hogy csökkenhetett a kapacitása az akkunak, de nem hinném, hogy olyan drasztikusan sokat.
Mondjuk a quora-s cikkben írt 10%/hó önkisülési érték az nagyon sok szerintem, az a 10% inkább kb.2-5%/hó lehet. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Richie86 #5380 üzenetére
Nincs számottevő teljesítmény- és képességbeni különbsége a SoC-nak az előző évi generációhoz képest, még nagyon üzemidöben sem. Lényegében semmi elmaradása nincs egy A13-nak az A14-hez képest. 5-10-15 esetleg nagyon maximum 20% teljesítménybeni különbség, de ezt nem észrevehető. Neg hát 5G-s telefont nagyon felesleg még venni,annyi felárat meg még nem ér meg, hiszen normális lefedettség sincs még. Nem bánnáf meg a 11 Pro-t.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
MiklosSaS #5238 üzenetére
Nem mondtam, hogy nincs szemmel látható difi, csak azt, hogy feleseges. eleve 120Hz-en nagyobb a fogyasztás, mivel a képfrissítés sűrűbb. Én abszolút felesleges a 120Hz, főleg azért, mert szem átlag 24kép/másodperces frissítést már folyamatos mozgásúnak érzékel(egyes orvosi cikkek szerint, bár a 24-30 és a 60 között én is érzékelek még difit), ebből adódóan, felharmónikus frekiket figyelembe véve nem hinném, hogy valóban akkora difit mutatna egy natív 120Hz-es kijelző. A legnagyobb gondot a kijelzők terén a hàttérfény vezérlés okozza, a PWM ugyanis nagyon sok embernél okoz panaszokat(nálam pl. abszolút nem). A PWM-et kellene a gyártóknak elengedni védre és áttérni DC szabályzásra.
A hájpolásra visszatérve, szerintem a 90Hz-es és 120Hz-es nagyon is túl vannak hájpolva, főleg azért is, mert sok ember számára nincs érzékelhető differencia egy 60Hz-es kijelzőhöz képest.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Új frissítés! 14.4.1
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Elvileg a 14.0 óta benne van.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
ILLDisPozed #4779 üzenetére
Ott a környezeti hőmérséklet miatt esett meg hirtelen
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
El Diabl0 #4773 üzenetére
Nekem van olyan kolégám, akinek 5éves i6S-e van, gyári akkuval ami 5év 65%-os. Ha gondosan van kezelve az akku, akkor nem csak 2évet bír. Ha nyúzva van éjjel-nappal, akkor elképzelhető a 2 év, vagy rövidebb idő. Nálam a rekord 1,5év volt eddig ami egy telefon bírta nálam. Az i11-gyel én is megvagyok elégedve,pedig sok éven keresztül androidos voltam.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Nagyon használat függő az akku romlásának mértéke. nekem fél év alatt 1%-ot esett a kapacitás.
Minél több a töltési ciklus(100>0,0>100) annál nagyobb tempóban romlik. Bár a szakik azt mondják, hogy a közbenső töltögetés nem számőt bele a töltési ciklusokba, ettől függetlenül ugyan úgy romlok az élettartam.
A funkcióval mint írtam nincs baj, inkább egy konyhanyelvi leírás kellene, hogy mitől függ és miért van az, hgy egyeseknél kevésbé, másoknál meg gyorsabban romlik az akku élettartam.
Többek között amit fontos tudni, ami gyorsítja a romlást:
- hőhatás(legyen az külső/környezeti/ vagy belső/pl. sok játék vagy nagy felbontású film, ami terheli a procit/)
- túl sokszori töltés(itt a napi többszöri rátöltést kell érteni)
- intenzív használat
- túlzott akkuterhelés(magas fényerő, intenzív terhelést igénylő játékok amik szinte maxon hajtják a processzort)Viszont amit meg lehet tenni a romlás lassítása érdekében:
- redukálni kell a töltések számát
- nem szabad magas külső hőhatásnak kitenni
- meg kell próbálni kevesebb időt tölteni teljesítmény igényes játékokkal
- redukálni kell az intenzív használat idejét
- meg kell talalni azt a fényerő szintet, ami még megfelelő, de nem virít túlságosan/ezzel a kijelzőt is lehet óvni!/ így kímélve az akku terhelésétEz a külső hőhatás, pl. akkor kellenetlen ha tűző napon telefonálunk és közben a nap közvetlenül a sötét hàtlapra vagy tokra szórja káros erejét.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
El Diabl0 #4768 üzenetére
Ez nem az apple hibája, hanem nem tudják értelmezni a felhasználók. Ez persze nem tudható be annak, hogy mert nem értenek hozzá. Nyilvàn kellene egy köznyelvi tájékoztatás erről, hogy mit is jelent konkrétan és hogy mikor is kellene cseréltetni az akkut.Az androidba se ártana hasonló funkció.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Nincs mit. Kicsit utána néztem.
iOS11.3-ba került be Béta verzióként az iPhone Battery Health, majd az iOS12-től lett végleges(bár itt: [link] az olvasható, hogy az iOS12.1-gyel jött be).Béta verziós funkcióként ha jól emlékszem akkor megjelent egy kapcsoló, ahol a "lassítás" kikapcsolható volt, ha az akkukapacitás annyira megromlott. Nem tudom, hogy ez megvan-e még.
Amúgy ez a funckió régebbi idő óta benne van az iOS-ben, csak mint rejtett funkcióként volt jelen, a háttérben dolgozott. Ez az a funkció, ami az iPhone felhasználók körében úgy híresült el, mint az "Apple szándékosan lassítja az iPhone-kat x idő elteltével"... Nos valójában csak egy kis kommunikáció hiányosság történt, mivel az Apple elfelejtette tájékoztatni a felhasználókat, hogy az iOS-be beletettek egy akku állapot figyelőt, ami ha szükséges, korlátozza a teljesítményt annak arányában,ahogy öregszik az akku, megkísérelve azt, hogy az üzemidő ne romoljon. Bár véleményem szerint nem akart rosszat az Apple ezzel a funkcióval, szerintem is nagyon hasznos, de a hallgatásnak nagy nagy lett az ára.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Elvileg 3110mAh-s az akkuja(ez a 100%)... ha 93%-os akkor kb.2892mAh a max.kapacitása. Ahogy romlik az akku, az iOS azzal kb.arányosan csökkenti a A13 proci teljesítményét(igen, ez volt az "eltitkolt szándékos lassítás"... de ez a funkció kikapcsolható lesz, de akkor jobban fog merülni. Ha 1,5nap átlag üzemidővel számolsz, akkor ez kb. lesz 1,4nap. Drasztikusabb változás majd olyan 70-75%nál fog jobban tapasztalni, ha eléri az 50-60%-ot, akkor illő lesz akkut cserélni, de ez önköltséges.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Válaszom erre ugyan az,mint az iPhone topikban
ha nem fizeti incassozzák a számlját, és levonják a fizetése 30%-át - Ez részben igaz is, de az inkasszó és a fizetésletiltás nem ugyan az, és a fizuletiltás min.33% nem 30. Nagyon ritka esetben alkamzzák az inkasszót és a fizetésletiltás egyszerre. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Cranberries #4696 üzenetére
+1
És az eladó nyilatkozzon arról, hogy a készülék vagy tehermentes vagy áruhitel terheli xx hónapig amire kezességet vállal, hogy fizeti annak lejártáig.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
El Diabl0 #4596 üzenetére
Oh, hasonló nekem is szokott lenni. Bár nem hívással.
Telón BT és BT fejes kikapcsolva. Telón BT bekapcs, majd a fejes bekapcs, nem hajlandó csatlakozni, csak ha a telefonon manuálisan indítom a csatlakozást vagy ha ki/be kapcsolom a BT-ot.Én szerintem ez egy bug lehet vagy amit leírtál, hogy csak apple cuccal megy jól.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Cranberries #4450 üzenetére
tényleg, valamit félre néztem
-
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
7Heads Drago #4435 üzenetére
elvileg menne, de nekem a jelenlegi telefonra hibát ír, viszont másik készülék kalkuláció alapján ~238-318ezer közötti értékre ~600Ft/hét azaz ~2400/hó ~50ezer/év és ~21ezer önrészt ír.
A telekomnál közel ugyan ennyi lenne a biztosítás.
Akkor jobban megéri a szifonos apple care -
st3v3np3t3r
nagyúr
ez igen
Sajnos sok helyen limitálva van 16 karakterre és csak betűt és számot enged jelszónak
speciális karaktert nem.
Én a kombatibilitás miatt 16 karakteres jelszavakat használok a legtöbb helyen.
Találkoztam olyan weboldallal is,ahol a minimum kritériumok:
-legalább 8 karakter
-legalább 1 nagy betű
-legalább 1 szpeciális karakter
és az iPhone által generált jelszóra azt írta, hogy érvénytelen formátum,holott mind három teljesül. -
st3v3np3t3r
nagyúr
Túl egyszerű jelszót állítottál be
Amúgy a haveibeenpwned.com oldalon elérhető elérhető az eddig nyilvánosságra került jelszavak(csak a jelszavak) listája SHA-1 vagy NTLM hash kivitelben,ami kicsomagolva egy 26GB-os TXT fájlban van. A hash-et visszafejtve kapjuk meg az eredeti jelszót, a legelső hashelt jelszó az az 123456, de van olyan is, hogy 123456789. Amúgy kíváncsi lennék, hogy az ennyire nem egyszerű jelszavak,azaz az egyediek,pl.keresztnév és születési év egyben, milyen oldalról szivárgott ki aminek volt ismert adatszivárgása. De gyanítom, hogy valaki más is hasznáhat akár hasonló jelszót, és Ő által használt egyik weboldalnak lehetett ilyen incidense. Mivel magyar keresztnév nem sok van a világon,így azért nem egy nagy csoportról van szó. Az 123456.abcd1234 és társai jelszavak használók köre sokkal nagyobb. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
7Heads Drago #4266 üzenetére
Szebben fogalmazva, kötelező lesz(nincs más választási opció!) a 3év jótállás 250ezer Ft értékű új tartós fogyasztási cikkeknél,ha hivatalos forgalmazó, akkor is;ha szürkeinportos,akkor is!
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
#40993792 #4106 üzenetére
Nekem az outlook fiókom rendszeresen próbálják feltörni, leginkább kínából. Pár hónapja olyan emailt kaptam, hogy meghalt egy rokom és x millió €-t hagyott rám. Ugyan úgy, az email elég gyanús címről érkezett
Egy kolégám a citromailes címére kap állandóan Telekomos számlás leveleket, hogy fizesse be, pedig kb.10 éve 20as
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
tesz-vesz123 #4057 üzenetére
Az appok minősége pedig ég és föld Androidhoz képest!
Az Apple nem enged meg olyanokat, amik droidon előfordulnak. Bár iOS-en nincsenek gyártóspecifikus apphibák, mert nem kell több száz más-más telefonhoz igazítani. Persze ettől függetlenül előfordul, hogy régebbi iPhone-kon egy-egy app bugos. De tény, az az apphelyzet mind droidon, iOS-en nincs! -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
tesz-vesz123 #4036 üzenetére
Nekem át kellett irogatni
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
tesz-vesz123 #4026 üzenetére
Ki lehet hozni többet is
[link]
-
st3v3np3t3r
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, garancia.
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest