- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Google Pixel 6 - új rendszer új köntösben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Na ez igen! Így már más szemmel néz rá az ember.
Egyetlen dolgon akadt meg a szemem.
Mégpedig, hogy én úgy vettem ki, hogy ahhoz, hogy "elveszett módba" kapcsoljuk a telefont, ahhoz még bekapcsolva kéne lennie. Ez pedig nehezen kivitelezhető mikor elrabolják. Van rá esély, csak kevés és tényleg kapkodni kell. Mert ugye a rabló az első saroknál kikapja belőle a simet és kikapcsolja a p...ba.
Meg persze nagy v.színűséggel ez is addig lesz ilyen jól működő amíg nem törik fel a 7-est.De el kell ismerni, hogy ez már tényleg valami! Mert azért így szoftver / aktiválás nélkül talán tényleg nem eladható egy készülék. Ha még ezt megfejelik egy ujjlenyomat olvasóval ami esetleg fizikai védelmet is nyújt, tehát mondjuk kikapcsolni se tudják amíg nem csekkolja az ujjlenyomatot... Na úgy már tényleg nagyon frankó lenne.
szerk.: egyébként mi lett veled? Igen jót tett ez az arcelvétel + banán kombó. Azelőtt brutális iFan voltál, most meg egyetlen egy ilyen hsz-t se látok. Mindegyik racionális és meglepően tisztán látónak tűnik.
Mitől változtál meg ennyire? -
Dany007
veterán
Na azért a Siri-t ne bántsd!
Jó, itthon nemsokra megyünk vele, de azért támogatott országban bizony jó dolog lehet. Főleg a sok frissítés után. Az LTE ja. Nem sok értelmét látom 20-on akárhány Mbittel tölteni hacsak nem torrentezek a telefonon és HD filmeket szedek le. Minden másra a 7,2 is bőven elég.
Kíváncsi leszek az eredményekre. Szinte biztos vagyok, hogy gyorsan lesz belőle teszt. A tökéletességet azért említettem mert akkor v.színűleg egy idő után felhagynának vele. Mármint a lopással. Bár ahogy mondjátok a legtöbb tolvaj IQ 60 környékén mozog... Azoknak meg mindegy. De szerintem egy idő után ilyen körökben is elterjedne a hír, hogy nincs értelme lopni. És 1-2 kukázott iPhone után talán ők is rájönnének, hogy mondjuk érdemesebb Samut vagy LG-t lopni mert azt nem csak alkatrésznek tudnák eladni.
És ha ez sikerülne akkor megint nagyon nőne a szememben az Apple. Mert akkor tényleg tudnának valami kiemelkedőt alkotni.
Másrésztről ez a MyXperia dolog szintén életképesnek tűnik. Ha tényleg megy kikapcsolt állapotban is. Sajnos nem tudtam kipróbálni mivel 2.3.7 van a telefonom...
Ez meg csak ICS-től felfele működik... Majd ha lesz egy kis időm nézek valami főzött ICS-t JB-t a telóra... Gyárit mégegyszer nem rakom fel.
-
pit stop
addikt
Több értelme van szerintem annak amit a Sony csinált. Egy olyan gyári program, amivel méterre megtalálod a készüléked amíg van benne aksi - és ehhez csak fel kell lépni netre és beütni saját azonosítódat. Unibody készülékháznál ez elég jól működik, és rögtön az után utánatudsz menni, hogy eltűnt. Csak ezt gyárilag kéne beleépíteni úgy, hogy ne lehessen egykönnyen eltávolítani (ez még hibádzik, és ha tolvaj ismeri meg ért hozzá, akkor viszlát).
5s várhatóan 5-től nem fog nagyon különbözni, így tolvaj nem fogja könnyen észrevenni, hogy most ezen van olvasó vagy nincs. Egyébként se észkombájn a többség, ha meglát valami értékesebb telefont és lehetősége van viszi. Ha meg nem tud vele mit kezdeni alkatrész lesz vagy Duna/Balaton alján végzi. -
Dany007
veterán
Elképzelhető de jó lenne erről valami statisztika. Na nem a vita kedvéért hanem kíváncsiságból.
Jómúltkor néztem volna i4-et apámnak. Még amikor az i4s jött ki... Mindegy elkeveredtem egy olyan oldalra, ahol be lehet jelenteni és meglehet nézni a lopott iPhone-ok imei számát. Hogy ha valaki olyannal találkozik ne vegye meg... Na de ott rengetegen voltak! Nagyon sokan.
Pedig már akkor is az a hír járta, hogy ezeket simán le lehet nyomozni, meg visszakövetni, meg GPS meg anyámkínja és megtalálják... meg hogy a boltosok be se veszik ha nem tudod igazilni a vásárlást, meg letiltja a szolgáltató meg stb stb stb... Mégis tömve volt az oldal lopott iPhone tulajokkal....Szvsz nem megnehezíteni kell a lopást hanem értelmetlenné tenni.
@savoo:
Nem 4 számról volt szó, hanem 8-10 karakteres(!) kódról. Annál pedig sokkal egyszerűbb suhintani az ujjaddal 2-3-at reflexből, mint keresgélni a gombokat.
Amúgy hogy fog menni műszakilag ez az ujjlenyomat olvasás? A gomb folyamatosan figyelni fog mikor kap ujjat? Vagy még külön aktiválni kell a leolvasót egy gombbal olvasás előtt?
Csak mert ugye jelenleg megnyomod a home gombot és elhúzod a zárt. 1,5 másodperc. De ugyanezt hogy fogod megcsinálni úgy, hogy közben ujjlenyomatot olvasson? Valahogy aktiválni kell, mint a Sirit is, mert ha folyton "figyel" akkor az gyorsan leszívja az akksit.@dreamdancer:
Szvsz bármire használható lesz. Csak szoftver kérdése mihez rendelik hozzá.
-
Dany007
veterán
Az okés, de ha nem használja az ember, akkor ez csak egy ugyanolyan n+1 fícsör lesz, mint amivel teletömték az új Samsung S4-et...
Mert amúgy tényleg jó lenne. És ahogy mondod a csalók / tolvajok figyelmét se ártana felhívni arra, hogy nincs értelme így ellopni. És hidd el ha tényleg így működne egy idő után elterjedne az emberek közt, hogy hiába lopsz iPhone-t ujj nélkül dobhatod a kukába. Hacsak nem lopsz mellé ujjat is!Most hirtelen rákerestem erre az Activation Lock-ra és a második találat címe: "Apple iOS 7: Will 'Activation Lock' Be Cracked Before Release Date"
Szóval na, ha feltörhető lesz a dolog, akkor abszolút semmi értelme. Fölösleges pénzkidobás volt a tervezéstől kezdve a kivitelezésig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest