Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz joey04 #54 üzenetére

Na ez igen! Így már más szemmel néz rá az ember. :R
    Egyetlen dolgon akadt meg a szemem.
    Mégpedig, hogy én úgy vettem ki, hogy ahhoz, hogy "elveszett módba" kapcsoljuk a telefont, ahhoz még bekapcsolva kéne lennie. Ez pedig nehezen kivitelezhető mikor elrabolják. Van rá esély, csak kevés és tényleg kapkodni kell. Mert ugye a rabló az első saroknál kikapja belőle a simet és kikapcsolja a p...ba.
    Meg persze nagy v.színűséggel ez is addig lesz ilyen jól működő amíg nem törik fel a 7-est.

De el kell ismerni, hogy ez már tényleg valami! Mert azért így szoftver / aktiválás nélkül talán tényleg nem eladható egy készülék. Ha még ezt megfejelik egy ujjlenyomat olvasóval ami esetleg fizikai védelmet is nyújt, tehát mondjuk kikapcsolni se tudják amíg nem csekkolja az ujjlenyomatot... Na úgy már tényleg nagyon frankó lenne.

szerk.: egyébként mi lett veled? Igen jót tett ez az arcelvétel + banán kombó. Azelőtt brutális iFan voltál, most meg egyetlen egy ilyen hsz-t se látok. Mindegyik racionális és meglepően tisztán látónak tűnik.
    Mitől változtál meg ennyire? :P

• Dany007

veterán

válasz joey04 #47 üzenetére

Na azért a Siri-t ne bántsd! :D Jó, itthon nemsokra megyünk vele, de azért támogatott országban bizony jó dolog lehet. Főleg a sok frissítés után. Az LTE ja. Nem sok értelmét látom 20-on akárhány Mbittel tölteni hacsak nem torrentezek a telefonon és HD filmeket szedek le. Minden másra a 7,2 is bőven elég.

Kíváncsi leszek az eredményekre. Szinte biztos vagyok, hogy gyorsan lesz belőle teszt. A tökéletességet azért említettem mert akkor v.színűleg egy idő után felhagynának vele. Mármint a lopással. Bár ahogy mondjátok a legtöbb tolvaj IQ 60 környékén mozog... Azoknak meg mindegy. De szerintem egy idő után ilyen körökben is elterjedne a hír, hogy nincs értelme lopni. És 1-2 kukázott iPhone után talán ők is rájönnének, hogy mondjuk érdemesebb Samut vagy LG-t lopni mert azt nem csak alkatrésznek tudnák eladni.

És ha ez sikerülne akkor megint nagyon nőne a szememben az Apple. Mert akkor tényleg tudnának valami kiemelkedőt alkotni.

Másrésztről ez a MyXperia dolog szintén életképesnek tűnik. Ha tényleg megy kikapcsolt állapotban is. Sajnos nem tudtam kipróbálni mivel 2.3.7 van a telefonom... :D Ez meg csak ICS-től felfele működik... Majd ha lesz egy kis időm nézek valami főzött ICS-t JB-t a telóra... Gyárit mégegyszer nem rakom fel.

• Dany007

veterán

válasz joey04 #45 üzenetére

Ja, jó értem mire célzol. User szempontból már nem fölösleges ha csak egynek is hasznos. Jó.
    De te is a második bekezdést, ugye? :)

• Dany007

veterán

válasz pit stop #38 üzenetére

Erről a Sony programról tudnál valami konkrétabbat? Mondjuk a nevét? :D Mert érdekelne!

• Dany007

veterán

válasz savoo #32 üzenetére

Erről volt szó. Hogy mennyivel kényelmesebb ujjlenyomat olvasót használni, mintsem begépelni 8-10 karakteres kódot. Nézd vissza. :)

@Blyan:

Laptopnál aktiválódhat képernyő felnyitásra is a figyelés.

@joey20:

Oh nemondmár, hogy egy komplett cég megvétele (asszem megvett egyet az Apple ennek érdekében) meg a sok-sok fejlesztés már megéri ha egyetlen egy ember használja is? :) Dehogyis.

"El kell dönteni, hogy neked ér-e ennyit, vagy sem. Ha nem, akkor ne használd (Én se biztos, hogy használni fogom). De attól még nem lesz fölösleges."

De épp akkor lesz fölösleges ha nem teszi értelmetlenné a lopást. Gondolj bele. Akkor miben fog különbözni egy hagyományos mintán alapuló feloldástól?
    Mennyivel fog nagyobb biztonságot nyújtani egy egyedi ujjlenyomatot olvasó rendszer mint az egyedi feloldóminta vagy akár kód? Egyiket sem lehet csakúgy hasra ütve feltörni... Viszont ha szakértők kezébe kerül, akkor mindegyik feltörhető. Na akkor ezen a ponton mi értelme van az ujjlenyomat olvasónak?

Egyébként nem lehet ezt feltörhetetlenre megcsinálni? Vagy csak valami ki...ott nehezen feltörhetőre? Mert mindjárt értelmet nyerne az egész...

• Dany007

veterán

válasz joey04 #27 üzenetére

Elképzelhető de jó lenne erről valami statisztika. Na nem a vita kedvéért hanem kíváncsiságból.

Jómúltkor néztem volna i4-et apámnak. Még amikor az i4s jött ki... Mindegy elkeveredtem egy olyan oldalra, ahol be lehet jelenteni és meglehet nézni a lopott iPhone-ok imei számát. Hogy ha valaki olyannal találkozik ne vegye meg... Na de ott rengetegen voltak! Nagyon sokan.
    Pedig már akkor is az a hír járta, hogy ezeket simán le lehet nyomozni, meg visszakövetni, meg GPS meg anyámkínja és megtalálják... meg hogy a boltosok be se veszik ha nem tudod igazilni a vásárlást, meg letiltja a szolgáltató meg stb stb stb... Mégis tömve volt az oldal lopott iPhone tulajokkal....

Szvsz nem megnehezíteni kell a lopást hanem értelmetlenné tenni.

@savoo:

Nem 4 számról volt szó, hanem 8-10 karakteres(!) kódról. Annál pedig sokkal egyszerűbb suhintani az ujjaddal 2-3-at reflexből, mint keresgélni a gombokat.

Amúgy hogy fog menni műszakilag ez az ujjlenyomat olvasás? A gomb folyamatosan figyelni fog mikor kap ujjat? Vagy még külön aktiválni kell a leolvasót egy gombbal olvasás előtt?
    Csak mert ugye jelenleg megnyomod a home gombot és elhúzod a zárt. 1,5 másodperc. De ugyanezt hogy fogod megcsinálni úgy, hogy közben ujjlenyomatot olvasson? Valahogy aktiválni kell, mint a Sirit is, mert ha folyton "figyel" akkor az gyorsan leszívja az akksit.

@dreamdancer:

Szvsz bármire használható lesz. Csak szoftver kérdése mihez rendelik hozzá.

• Dany007

veterán

válasz devast #22 üzenetére

"Notebook-omon is biometrikus azonosítás van, és áldom az eget, hogy minden bejelentkezéskor/feloldáskor nem kell begépelnem a 8-10 betűs jelszavamat..."

Okés, de telefonon van lehetőség mintázatos feloldási lehetőségre is... Nem kell minden alkalommal bepötyögni valami jelszót.
    Ennek is akkor lenne értelme ha a képernyőfeloldást helyettesítené. És akkor ha kikapják a kezedből vagy a zsebedből vagy akárhonnan...

Telefonon se kell 8-10 betűs jelszavakat begépelni rendszeresen. Hova? minek?

De mondom ha a rendszer feltörhető lesz így is, akkor semmi értelme.

@joey20: Okés, várjuk meg. :) Mondom, ha megszünteti a lopás értelmét akkor le a kalappal. Ha nem, akkor semmi értelme.

• Dany007

veterán

válasz joey04 #20 üzenetére

Az okés, de ha nem használja az ember, akkor ez csak egy ugyanolyan n+1 fícsör lesz, mint amivel teletömték az új Samsung S4-et...
    Mert amúgy tényleg jó lenne. És ahogy mondod a csalók / tolvajok figyelmét se ártana felhívni arra, hogy nincs értelme így ellopni. És hidd el ha tényleg így működne egy idő után elterjedne az emberek közt, hogy hiába lopsz iPhone-t ujj nélkül dobhatod a kukába. Hacsak nem lopsz mellé ujjat is! :D

Most hirtelen rákerestem erre az Activation Lock-ra és a második találat címe: "Apple iOS 7: Will 'Activation Lock' Be Cracked Before Release Date" :DDD
    Szóval na, ha feltörhető lesz a dolog, akkor abszolút semmi értelme. Fölösleges pénzkidobás volt a tervezéstől kezdve a kivitelezésig.

• Dany007

veterán

válasz saelin #18 üzenetére

A jó kérdés az, hogy ezesetben nem tudom majd odaadni a telefont az asszonynak mert az ő ujjlenyomata nincs benne? Vagy épp akármelyik családtagnak?

Vagy ha esetleg valami baleset történik és telefonálni kell az iPhone-ról akkor mi lesz? Segélyhívni még azért lehet majd róla?

Meg mint mondtam, az ötlet jó. De csak akkor van értelme ha ezáltal értelmetlenné tenné a lopást. Ergo csak akkor lenne értelme ha a telefon ujjlenyomat nélkül használhatatlan lenne.

• Dany007

veterán

Nem arról volt szó legutóbb, hogy a kijelző fog ujjakat olvasni? Pont azért hogy ne kelljen huzogatni az ujjadat?
    Az ötlet jó lenne ha ezzel értelmetlenné tennék a lopást! De több, mint v.színű, hogy ez is megkerülhető lesz ahogy eddig minden. Innentől kezdve pedig semmivel sem véd jobban, mint egy feloldási minta vagy hasonló. De legalább többe kerül. :) És el lehet adni, mint innovációt.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés