- Sony LinkBuds S - a kényelem ára
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Értem mit mondasz. Ha 4 szálra optimalizáltak egy játékot, akkor jobban fut 4 magon, mint egy olyan, amit 2re írtak. Ezt így is gondoltam.
Csak azért írtam azt amit írtam, mag használattal illusztrálva, mert szerintem többen tévesen azt hiszik, hogy a 3. és a 4. mag csak akkor van használatban, ha 3 ill. 4 szálas alkalmazást/játékot indítok el.
Nem így van: mindig használatban van. A Windows állandóan használja, nem olyan hatékonysággal talán, mint egy 4 szálra optimalizált szoftver esetén, de nem áll kihasználatlanul sohasem.
Most néztünk éppen egy youtube full hd lejátszást, full scrren-ben: [link]
Nekem 25% kb. a cpu használat, e3200 3,3Ghz-en 50%. -
törölt tag
-
törölt tag
Az E8400 hol 27eFt? Szerintem kb. 34-35k. Annyiért meg AMD vonalon 4 magos Phenom-ot lehet kapni, ami nem 2 magos. Sajnos az X4 620 nagyon betett a 2 magos core szériának
Valamit lépnie kell az intelnek, valószínűleg lejjebb viszik az i5 árait, vagy vmi olcsóbb 4 magos procit dobnak az 1156-ba, mert egyre többen vesznek AMD-t
-
törölt tag
válasz
Dr. Romano #50 üzenetére
egy E2180 van a gépemben és ... mindenre elegendő.
2 hete még nekem is az volt, csak már elegem volt belőle, hogy futott PostgreSQL, upload download, videó konvertálás, dvd írás, opera 20 db megnyitott site-al és behalt a 2 magos...
Most nincs ilyen.
-
törölt tag
Maximum az AMD említett 3 illetve 4 magos procijai jöhetnek számításba, DE! Még mindig kevés az olyan alkalmazás ami kihasználja ezeket.
Ez egy tévedés: nem kell külön 3 v 4 mag használatra optimalizált alkalmazás, a windows kiosztja az összes rendelkezésre álló magnak a feladatokat, én állandóan látom szinte a cpu használatot és általában a 3. meg a 4. mag szokott legmagasabban lenni:
Chaser:
Ha valaki bespájzolt ddr2-vel akkor meg lehet még c2d procikon filózniLehet, pl. akinek van 4GB DDR2-je és 4 magost szeretne, az vehet ~10k körül AM2+ -os AMD lapot is, amelyben mennek az AM3-as procik is, pl. az Athlon X4 620 is. Így 10+20k -ból megvan egy 4 magos gép. Egy baj van ezzel, az új 6 magos AMD-ben mér nem lesz DDR2 memó kezelő, tehát a DDR2 napjai meg vannak számlálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest