- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
Ha az új árakat nézzük, igazad lehet. de szinte soha nem veszek procit a megjelenésekor, új árban. Egy E8400 27k körül már van. Na ahhoz képest érzem én úgy, hogy kemény cucc.
. A Q9550 nekem is bökte a csőrömet, de valszeg a quadok közül több ilyet nem veszek. Az i920-al szemezgetek, de itt a cikkben nagyon bogarat raktak a fülembe a 860-al. Nem tudom mi legyen. Lehet, hogy ki kellene várnom a 32 nanós quadokat? Vonzóak a 65/45W TDP-k.
. Vagy a hat magosok? Dilemma. Tavaszig biztosan kivárok. Ha addigra nem rendeződnek a kilátások, beruházok valamire.
#85 Nehogy azt hidd, hogy megsértődtem..
.
-
Chaser
legenda
Kitelhet tőlük ez is, de a c2d széria miatt elnézném
De 1ébként van realitása, hogy válaszolnának valami értelmeset?
jattila40 : Az E8400 egy kiváló cpu, kiválóan x@r árazással, elnézést, hogy így fejezem ki magam, de ez van. E3200 kb 3.5x olcsóbb, azonos órajelen talán max 40%-kal marad el alkalmazástól függően. G31-es lappal is 3300-4000mhz elérhető úgy 90%-uknál, ha már tuningról van szó. E8400 árán kapsz Q8200-t, messze nem igaz, hogy sokkal többet fogyasztanak a 45nm-es k_vadok, idle kb ugyanannyit mint bármelyik 45nm-es c2d, load egy e3200-höz képest ugyanaz a gép kb 25W-tal vett fel többet konnektorból. SSE4.1-et az is tudja, VT-t nem. Nézz pár tesztet pl tömörítésnél mennyit számít 4 mag
-
brd
nagyúr
Részemről már megfelel.
Így, aki tudja, mi a különbség, azt nem zavarja, aki pedig nem, és érdekli a téma, az úgyis olvasgat a témában, és legalább nem vesz feltétlen emiatt drágább CPU-t.
Esetleg még a "...csak elveszítjük a két operációs rendszer egyszerre futtatásának..." részben a "két" szót kicserélném "több"-re, de ezt már enyhén kukacoskodásnak érzem én is.
Egyébként, a patch-el (Guest Additions, WMWare Tools stb.) támogatott OS-ek esetén minimális különbség van a sebesség terén, mert megpatch-elik az OS, és az emulált eszközök azon részeit, amelyek nagyobb gondot/lassulást okozhatnak. Igazából az egyetlen nagyobb hátrány ugye az, hogy a HW-es támogatás nélkül a legtöbb ilyen program csak 1 CPU-t (egy szálfuttatási lehetőséget) nyújt a Guest OS-ek felé. Persze ez a legtöbb esetben nem jelentkezik igazi hátrányként desktop környezetben, de esetenként azért fontos lehet. -
Rover623
félisten
Felesleges túlspilázni...aki nem tudja, mi az a "VT", annak hiába írod körül...
De azért a pontosítás nem árt:
Továbbá a régebbi processzoroknál az sem biztos, hogy támogatják a virtualizációt. Ezt a funkciót ugyanis az Intel már futó sorozataiban is később aktiválta. Korai E5000-es vagy E7000-es modellekben például nem működik, az újakban viszont már igen.
Ennél kicsit bonyolultabb...
A Celeronok helyből nem támogatják. Az E4000 szintén nem.
Az 5000-eseknél a legkisebb kivételével van amiben van, van amiben nincs.
A 6000-esek tudják...kivéve 6390. A régiek is tudták, kivéve 6540.
A 7000-eseknék 7200/7300/7400-ban nincs, feljebb vegyes.
8000-esekben van, kivéve 8190.Más: ha már "körkép", miért nem teljes az egyes procicsaládok listája? Miért maradtak ki bizonyos változatok? Pl. E5200, 7200, 7300, 8200, 8300...meg a Quadok közül is néhány...még itt a "Jó árak" rovatban is fellelhető néhány közülük...
-
Chaser
legenda
LoL..csak az első oldalt olvastam
ettől függetlenül az SSE4.1-et előnynek tenném be a 7-esek mellé. EE k_vaddal én se találkoztam, mert nem is kerestem, ha azt mondod nincs nálunk akkor elhiszem. Fogyasztási adatokban semmilyen furcsaságot nem érzek, megadtak egy max értéket, a cpu-k fogyasztása ez alatt van, hol a hiba? 45nm-esek esetében szűkíthettek volna éppen, de inkább mondjanak többet mint kevesebbet. 1ébként sztem a 45 nanosok gyári hűtőjével "dokumentálták" a 65 vs 45 nm-es cpu-k fogyasztásának különbségét
Mért nem tették számszerűsítve? Nekem sajnos nincs rá lehetőségem őket faggatni, talán neked hamarabb adódik majd
-
Dr. Romano
veterán
Ezzel én is így vagyok.
Nekem is egy E2180 van a gépemben és a 8800GT-vel együtt mindenre elegendő. Persze nem fullHD felbontást használok.
Ha esetleg a CPU mégis picit kevés bizonyos játékhoz, csak beállítom 3GHz-re és megint nincs semmi problémaDr. Akula
Hidd el, ő is épp az alapján írta amit írt és azért amennyi CPU-t letesztelt(ek) már lehet is "némi" alapja."Stalker: CS-re 1920x1200 / maxra közel sem."
Még a szerkesztés előtt ott volt, hogy nem fullHD felbontást használva....1280-ban még nem fogott ki semmi rajta a GTA 4-en és az Arma 2-őn kívül (nah azokon "csak" high/medium" és szűrők nélküli beállítás mehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Elektromos cigaretta 🔞
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Villanyszerelés
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Eladó Lian Li O11D MINI-X gépház
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- FSP DAGGER PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W Sfx tápegység
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest