Új hozzászólás Aktív témák
-
rudi
nagyúr
Szerintem sem lesznek. Akkor már 2:1?
Megfelelő szinten írtam az LGA1366 perspektivikusságát az LGA1156-hoz képest. Ha valaki rászánja a sokpénzt és akar egy bika konfigot, akkor LGA1366-ban van konrét esélye arra, hogy majd pár év múlva is tud bele bika procit tenni alaplapcsere nélkül. LGA1156-ra erre egyelőre elméleti esély van, egyszerűen nem arra szánja az Iintel a platformot. Szóval 100k körli proci+lap áron szerintem belefér az a +15k alaplap szinten amivel drágább az LGA1366. Aki meg nem hajlandó kiperkálni az LGA1366 árát, vagy ahhoz hasonló összeget, messze jobban jár AM3-on.
-
Oliverda
titán
Ja, hát ez majd jövőre kiderül. Mindenesetre kb egy időben vagy kicsivel hamarabb az AMD is kidobja a hatmagos asztali CPU-ját amiből én arra következtetek hogy lesz rá válasz egy $300 körül i9 személyében.
Sajnos nem hiszem hogy a népszerűséget figyelembe fogják venni. Nem szokás. Szerintem LGA1156-ra kidobnak egy 32nm-es kétmagos procit HT-vel és bezár a bazár. A Gulftown-ból ugyebár nem lehet egyszerűen Socket 1156 kompatibilis CPU-t faragni, mivel nincs benne PCI-E vezérlő (újra kellene tervezni a lapkát), ellenben van benne IMC így a Clarkdale esetében alkalmazott GMCH-t (amiben van mem. controller és PCI-E vezérlő is) sem lenne olyan egyszerű odaültetni mellé a nyákra.
-
törölt tag
Van egy olyan gyanúm, hogy minderre még az intel sem tudna jelenleg válaszolni. Van egy elképzelésük, de hogy ezt hogyan fogják tudni keresztülvinni, az már egy másik kérdés. Minden azon múlik, hogy az intel mennyire rugalmas ebből a szempontból, és mennyire érdekli őket a vásárlók igényei.
-
kelzsoca
félisten
-
Oliverda
titán
LGA1366-ra nem is kell mert ahogy írtad az a csúcs asztali platform. Viszont aki ilyen platformot vett/vesz az később egyszerűen bele fogja tudni pakolni a Gulftown és Sandy Bridge variánsokat is. Ergo elég lesz egy sima CPU csere.
Nem volt szó átlag vásárlóról. Én általánosságban említettem azt hogy jelen állás szerint az LGA1366 időtállóbb.
Én azt mondom hogyha az ember nem szeret vagy akar 1,5-2 évente alaplap és RAM cserével bajlódni, viszont várhatóan a plusz teljesítményre a jövőben még szüksége lehet, valamint nem kerül csak pár ezer forinttal többe, akkor jelenleg az LGA1366-as rendszert kell választani.
"vagy pedig beruházok egy 1366-os lapba, 3-6GB memcsivel, egy i7-920 prockóval...és ugyan később lesz bele erősebb proci, (I)csak az átlag vásárlónak a büdös életben nem lesz pénze azokra, amiket majd az Intel ehhez a platformhoz a piacra dob(/I)..."
Erre azért én nem vennék mérget. Ott van példának az i7 920. Szerintem i9-ből is lesz egy alacsonyabb órajelű variáns az 920as jelenlegi árkategóriájába pozicionálva.
-
Oliverda
titán
A szandi bridzs már LGA1155-ös lesz. Lehet hogy erre gondolt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Megcélozta az NVIDIA-t a 2 nm-es node-jával a Samsung
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest