- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nekem az Atom N280 mellett volt 2GB ram... Az i7 mellett rendszeresen teletöltöttem a gyári 4GB-ját, az első 1 hónapban, míg vadásztam bele még 4-et. Nem kell hozzá sok, néhány nyitott böngésző ablak, meg pár program amivel dolgozol, és már kakukk is a komplett 4GB. 8GB már nekem is picit túlzás, 6 szerintem elég lenne, de a 4 nekem pillanatok alatt telik meg.
Ami a bootot illeti, a gép bekapcsolásától számítva 55 másodperc (gyorsan lemértem), mire az asztalon eltűnik a homokóra. Persze, ebben benne van a külsö winyó felpörgési ideje 2X, meg mire összeszöszöli magát a BIOS. Persze, az SSD része marha gyors a végén, de összességében nem hoz többet a konyhára, mint durván 20s.
Persze, lehet nálad megy mindenféle FastBoot szörnyűség, olyanokat én nem használok. Olyankor nyilván HDD-vel is szignifikánsan rövidebb lenne a BOOT-idő.(#129) hb1: Érdekes, nálam sosem volt ezzel gond. Mármint a programfutás közbeni HDD-használattal, mindig bírta az iramot, nem lassított. Persze, lehet, más programokat használunk, és ezért a klünbség.
Talán szoftverfejlesztésben lehet gyorsabb az SSD programfordításnál, de az meg pont úgy adódott, hogy még SSD-ről nem csináltam.De ott pl. el tudom képzelni, hogy gyorsabban lefordítja a projektet a sok pici file-jával.
Ami a skálázását illeti, jogos. Ugyanakkor ahogy írtam, a 15W-os belépő Haswell Celeronnál nem látom gondnak azt a 15W-os TDP-t. Az Atom 2W-ja szerintem legfeljebb táblagépekben lehet komoly előny, egy hagyományos notebookban sokkal kevésbé. Én egyedül abban látom ezen Atomok létjogosultságát normál notikban, hogy ezeket a belépő Haswell Celeronokat nem gazdaságos ilyen áron nagy mennyiségben teríteni (elég csak a selejtet kiszórni így), mert az Atom sokkal nagyobb profitot hoz kisebb fizikai mérete okán. (Sokkal töb fér rá egy Wafer-re, tehát sokkal olcsóbban gyártható.)
Ami a régi procikat és a netezést illeti, én is szoktam néha netezni az 1Ghz-es Dualcore ARM-os mobilomon is (legalább 1GB ramos
), szépen türelmesen megvárom, míg 10-20 másodperc alatt összehozza egy nagyobb oldal betöltését. Ugyanakkor élménynek nem mondanám használni, sőt, kifejezetten időpazarlás, mondjuk út közben pl. a buszon úgysincs jobb dolgom. Ehhez képest a notim a kétmagos gyors Sandy Bridge i7-el mint a villám.
Barátnőm a mai napig egy Atom N280-as gépen netezik/Office-ozik (jobb híján), tehát lehet, de folyamatos szívás... Én mondjuk letervezek egy komplett útvonalat Google Maps-ban, amíg neki még be sem töltötte.... -
törölt tag
Én 8 gigát használok azért, hogy kikapcsolhassam a virtuális memóriát az SSD kíméléséhez. Jó, tudom, hogy elméletileg ha bekapcsolva hagynám, és a Windows 8 félhibernációs leállását is, akkor is később érném el azt az újraírás számot, ami már problémás, mint hogy le fogom cserélni, de azok a számok papíron vannak, egy becslés, a valóságban szórása van a dolognak, jobb kímélni, azt a +4 giga ramot meg jó pár évig fogom használni, ahhoz képest nem volt drága.
Egyébként egyetértek, szerintem is sokkal többet számít az SSD.
A boot időnél nagyon nem mindegy, hogy Windows 7 vagy 8, be van-e kapcsolva a gyors bootolás utóbbinál, mi minden van feltelepítve a rendszerre, stb., stb. Nekem most olyan 15 sec, de ez nem a teljes felállás, mert utána még van mit töltenie (igaz, pl. a böngésző azonnal elindul ekkor már).
-
Sinesol
veterán
Láttam már és elég szánalmas gameplay.
Azért valami igényesség legyen már ha játszik az ember
Az hogy fut valami hányadék minőséggel az nekem a bőven megse mozdul kategoria.Oké hogy nem progamer de hogy akarsz te tableten dotázni? Ne nevettess már.
Ennyi erővel a crysis 3 is elfut mert hogy azt is betölti a gép..tehát fut rajta. Minek nekünk vga..minden jatek elfut egy tableten. -
Sinesol
veterán
Dota alá azért kell a cpu, bőven megse mozdulna tableten.
Ez csak egy 5 perces ai botos game bench, de online sajnos Haswellel is besik 40 fpsre is mozgalmasabb részeknél, hála a valve optimalizációjának. De inkább az a baj hogy sokszor kb masodpercenként ugrál 40és 100 közt ami minden csak nem jó. .
-
rudi
nagyúr
Annyi tuti, hogy az i5-5300U a pörgetős hűtéses ThinkPad T450-ben bő fél órányi hajtás alatt végégi 2,7 GHz-et ment, nem vett vissza. És akkor sem esett a CPU órajele, amikor az IGP-t is terheltem a CPU mellett. Ellenben az alig pörgetős hűtéses ThinkPad L450-ben úgy 5 perc hajtás után levette a CPU órajelet 2,5 GHz-ről 2,1-re és ezt tartotta. Szerintem melegedés miatt féketett, mert 2,1 GHz-re váltáskor 90 °C-ot jeleztek a CPU magok. Illetve ez az alig hűtéses L450 IGP terhelsékor túlmelegedett 95 °C-ra, elkezdett throttlingolni (40%-ig), ekkor bekapcsolt a hűtése, mindent stabilizált, lement 85 °C-ra a CPU-hő és akkor lekapcsolt a hűtés. Ennek hatására megint lement a CPU 95 °C-ra, megint throttlingolt, megint jött a hűtés és újból indult a körforgás, amit nagyjából 2 perces ciklusokban csinált. Majd a ThinkPad cikkben leírom meg AIDA grafikonon is megmutatom, egész vicces volt.
Na, de amire ki akarok lyukadni. Szerintem a Haswell is belefért mindig a huzamos TDP limitbe, csak a notebookgyártók csináltak töketlen hűtéseket. Ez a két eltérően viselkedő ThinkPad igazolja, hogy a Boradwellnél is valami hasonló várható.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- LG LCD és LED TV-k
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen autót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest