- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
Amit linkeltél egy LGA 775-ös lap, 2007-es max 2008-as évjárat lehet (de ki tudja, lehet 2006-os)
Örülj, hogy még működik, mert support az már biztossan nincs rá, nem beszélve a granciáról.
Egyáltalán hogyan akarod elvárni, hogy egy ilyen öreg csotrogányt támogasson a gyártója egy 2012-ben megjelent operációs rendszer mellett??? 5-6 évvel a gyártása után
Feltételezem az XP és a Vista sőtt még a 7 is jól mentek rajta szvsz így is többet kaptál mint amiért fizettél, szavad sem lehet azzal kapcsolatban, hogy nem minden integrált alkatrésznek van rajta w8 drivere.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
#06658560 #210 üzenetére
-Kb havonta játszom egy játékkal, az évi 12, ha a nyarat és decembert nem számolom akkor évente 9 darab játék. 20 ból egy lenne Linuxon, az se úgy menne ahogy kell.
Nem, ne jöjjünk azzal, hogy a játék nem általános használat, mert éppen eléggé az. Nem mindenki HC gémer, de ha megtettszik egy játék, akkor ne azért ne játszhasson vele, mert Linuxra az nins meg.
-MS Office, igen van amikor csak ez működik
-Minőségi gördülékenyen működő szoftverek
-Néhány speciális szoftver, mert mindig van valami amit speciális, de használni kell, és természetesen csak Windowsra van meg. Az utsó például a pulzusmérős órámhoz kapott grafikonrajzoló és kiértékelő alkalmazás. Windows only. Tudom, futni meg edzeni meg pulzust kiértékelni rétegigény... De mindig van valami apróság, amihez windows kell.
J.
-
joysefke
veterán
Ugyan miért kötöd ki neki azt, hogy Win8-at tegyen fel rá? A Win7 (és egyelőre még az XP) is szupportált
Ő sem mondta azt meg, hogy milyen Linux kerüljön a gépére. Egy disztrót keres ami megfelelően működik.Mindig ez van, ha a Windowsal van valami baj, akkor az megfogható, hogy "bezzeg az XPm nem működik"
"a windows 7-em beszart", "szar a windows 8 ablakkezelése" etc.de ha valaki egy konkrét Linux problémával jön elő, akkor ilyen válaszokat kapni:
1, Miért az ipi apacs indián Linuxot használod, nekem színváltós linuxon minden tökéletes, próbáld ki azt,
2, RTFM
3, Minden a [KDE| Gnome | mittudoménmilyen ablakkezelő] hibája, próbáld ki a [Gnome-t | mittudoménmilyen ablakkezelőt| KDE-t ]
4, A következő verzióban majd megjavulJ.
-
joysefke
veterán
válasz
#06658560 #200 üzenetére
Kb 2000-2001-ben ültem először Linux elé, azóta rendszeresen előszedem. Nem nem próbáltam ki minden disztrót és minden alkalmazást, de azért próbáltam már párat. Az általános tapasztalatom az, hogy desktop fronton használhatóságban a Linux rengeteget fejlődött, de nyomában sem volt egy aktuális windowsnak sem 2000-ben, sem 2013-ban és semmikor a két évszám között sem.
Nem azt mondom, hogy használhatatlan, sőtt van egy jópár terület ahová nagyon megfelelő a Linux (akár még a Windowssal szemben is), de ez nem a desktop, legalábbis, ha nem csak a legegyszerűbb feladatokat akarod megoldani.
Onnantól kezdve, hogy valaki vesz egy laptopot, OEM Windows Licensz van hozzá én semmi előnyét, értelmét nem látom egy Linuxnak.
Ja, előbb utóbb fogok venni egy Rspberry Pi-t, azon is Linux fut, tehát nem lehet azt mondani, hogy csípőből gyűlölöm a rendszert, úgy gondolom egyszerűen pragmatikus vagyok, és mindenhova a legjobb megoldást keresem, mentesen mindenféle ideológiáktól
J. -
joysefke
veterán
válasz
#06658560 #195 üzenetére
Nem értelek.
Mondom volt négyből egy softphone ami többé kevésbé működött. Igazán jól (a saját termékünket leszámítva) egy windowsos fizetős cucc működött. (itt most az nem játszott ugye)Csupán arra akartam rávilágítani, hogy attól hogy valami free and open source még lehet egy rakás hulladék. Alapvetően szerintem Linuxra több a hulladék (ingyenes) szoftver mint Winre. Van sok pizitív példa is, de találd meg a tengerből az egy csepp iható vizet...
J.
-
joysefke
veterán
Nézd, le kellett tesztelnem 4 db Softphone-t, fogtam egy szimpatikus disztrót, ami az openSUSE volt, mert nálunk a Linuxos szervertermékek nagy részét egyelőre SUSE-ra fejlesztik. És igen nagy szopás volt a "kézi csomagkezelés" főleg addig ameddig a céges proxy nem volt hajlandó átengedni a Yastot bármilyen beállítással próbálkoztam (najó a végére megoldottam).
A végére meg tudtam volna fogni a szép szögletes monitoromat és a sarkával agyon tudtam volna b**zni azokat a Linuxos ürgéket akik ezt a jelenlegi dependency rendszerre vonatkozó döntést hozták. Minden eggyes missing vagy öreg libraryért egy csapást a fejére amíg mozog. Garantálom akkor nem a read the fucking manual szöveggel jött volna amikor lesújtok rá
Én csak négy egy nyomorult telefont akartam a frissen felrakott Linuxra installálni, nem a fél oprendszert lecserélni, az eleinte nem kooperatív céges proxin keresztül....
Bazz leszedek egy ki tudja hány éves Windows képfájlt a MS oldaláról felrakom és azonnal tudom installálni a szoftvert rá. És működik.
Es ha azokban a konyvtarakban, amiket hasznal, mondjuk biztonsagi res van, akkor az ugy is fog maradni, kiveve, ha kezzel vegigmesz a rendszeren levo osszes DLL-en es valahogy megprobalod kideriteni, hogy az milyen verzioju, van-e valami problemaja, elokerited valahonnan az ujabb verziojat, stb, stb.
Először működjön a rendszer aztán majd ráérek aggódni a biztonsági problémákon...
Mellesleg a gyári, Winhez tartozó dll-ek, a Win updaten keresztül frissülnek, a szoftver gyártója pedig remélhetőleg updateli a saját cuccát, a saját könyvtárát, ha biztonsági rés van benne. Ebben a kontextusban én semmilyen előnyt nem látok a Linux megközelítésében.
J.
-
joysefke
veterán
válasz
#06658560 #183 üzenetére
Igazad is van, kibaszott nagy fos volt az egész. Volt olyan linuxos SIP softphone ami még SIP üzeneteket sem volt hajlandó küldeni!!! Négyből egy működött többé kevésbé.
Bazz, nekem se free nem kell legyen, se opensource csak működjön. Csak hát a megrendelőnk nem értett eggyet, szerintem ezek azóta sem SIP softphonnal telefonálnak, bagóért megkapták volna tőlünk a licenszeket, de ugye van az akinek csak az ingyen az elég olcsó
J.
-
joysefke
veterán
Kb 1,5 -2 éveegy frissen installált SUSE-ra valami szaros sip telefont kellett telepítenem, szó szerint a fél oprendszert frissítenem kellett a vacak függőségek miatt, úgy hogy a volt legalább egy tucat library, amit kézzel kellett megkeresnem, összevadásznom. Fél napom ráment mire működött (illetve akarom mondani, mire elindult az a csoda FOSS sip kliens, azt nem mondtam, hogy igazából működött is).
Egy frissen feltelepített Windowsra akármilyen internetről letöltött appot egyből fel tudsz rakni (nagyon kevés kivételtől eltekintve), az működni fog nem igazán vannak függőségi gondok.
(max .NET-et kell frissíteni, de az ugye kb egy komponens /és azt is a gyártó szállítja/ és nem a fél oprendszer)J.
-
joysefke
veterán
Az ötlet gazdája Tobias Ruff, a város önkormányzatának egyik tagja....
A projekt – a 2000 telepítőlemez elkészítése és terjesztése – mintegy 4000 eurójába kerül a városnak, erre jönnek még az ingyenes lehetőség promóciós eseményeinek költségei....
Tehát a városatyának sikerült 4000 EUR-ból 2000 DVD-t készítenie. Hmmm..
J-
-
joysefke
veterán
Szokásos Windows vs Linux flame...
A cikk meg kb olyan stílusban van megírva mintha egy fizetett Linux hirdetés lenne (nyilván nem az, de a stílus)Én személy szerint csak Wint használok, otthon is és cégnél is (Win 7 Enterprise + Office 2007, Visio, Outlook+Exchange) és nem csak hogy müxik, hanem nagyon jól müxik. Linuxal mindig negatív tapasztalataim voltak (tizenegy-két-három év alatt kipróbáltam már jópár disztrót), az biztos, hogy sokat fejlődött használhatóságban. de az én tapasztalataim szerint azért nem lehet egy Windowssal használhatóságban, a használat egyszerűségében összehasonlítani...
Ha valami nem-kocka megkérdez engem a Linuxról, hogy mi az, egyszerűen azt mondom neki, hogy "nem neki való, legyen boldog a laptopjával vásárolt OEM Windows 7-el", ha nagyon kiváncsi, csak annyit mondok próbálja ki, hogy saját maga dönthesse el, "mennyire jó neki a Linux" Persze azért nem árt egy full backup a Win partícióról, hiszen ki tudja, lehet hamarabb visszakerül mint gondolná...
Oszt ennyi.
Nah megyek niggerelni, bele kell még raknom az aktuális ajánlatba a néhány Linux support licensz mellé 2-3-4 Windows Server 2008 R2 Standard licenszt, hogy a MS-os fiúk se halljanak éhen
J.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest