Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #227 üzenetére
Bocs, nem 14 hanem 15(a numpados entert nem számoltam bele). De képen is megtekintheted.
Szer.: A franc, a nyílbillentyűkön van még 4. Szóval 19.Hála a Win8-nak jól leszoktatott róla...
ASUS k50ij-sx036l> "Csak 12 szokott lenni."
Ezt vitatnám, nekem mások a tapasztalataim. -
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #223 üzenetére
pl: funkcióbillentyűk: 14 db-ból 8 működik.
-
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #207 üzenetére
Ez így tévedés. Nem fogod tudni mindig kiválasztani a Windows verziót. Az újonnan érkező win8-as laptopoknak már nem mindig készítenek el drivert a 7 alá, és egyre inkább ez lesz a trend.
(#220) joysefke
4 éves laptop, te már ilyet nem kapsz. -
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #198 üzenetére
Windows 8 és a saját laptopom:
- Nincs OpenGL
- DirectX-szel is problémák vannak
- A webkamera fejjel lefele van
- Kerner hibernációs vacaknál 2 percig kell szórakoznom a hálókártyával, hogy legyen netem
- kettő darab funkcióbillentyűzetre reagál
- arra a kettőre is 30-60 másodperc késéssel
- Nyomtatómat szerencsére felismeri, de az olyan funkciók mint a tonerkímélő nyomtatás már nem elérhetőWin7-nél már jobb a helyzet, de az sem 100%-os.
Sőt továbbmegyek: Sok olyan gépet láttam, amin elfutkos a Win8, de kevés olyat aminek a hardvereit teljesen kihasználná. Azért driver ügyben a win sem tiszta.
-
kispx
addikt
Az ismeretségi körömben az egy kezemmel megtudom számolni, hogy hány ember játszik a géppel (Konkrétan kettő) Attól, hogy neked gémer körökben mozogsz, attól még másnak más ismerősei vannak.
> "Ha egy ilyen korú emberke akar játszani egy AAA kategóriás játékkal és nincs linuxra?"
És ha konzol only játékkal szeretne játszani, de nincs konzolja? Tehát már a win alatt sem lehet játszani? Eszméletlen, hogy mikeken eltudtok vitatkozni. -
kispx
addikt
válasz
Studiossrác #139 üzenetére
De azért ha a Win8-hoz nincs driver, akkor az már a gyártó hibája és ne fikázd a Win8-at
Ezt a kettősmércét szeretem... -
kispx
addikt
válasz
VaniliásRönk #115 üzenetére
> "függőségeket meg 50/50 alapon vagy jól rakja fel, vagy nem"
Az ilyenek nem a véletlen műve. -
kispx
addikt
válasz
VaniliásRönk #110 üzenetére
Tudnál egy reprodukálható esetet mondani?
(Nálam sosem volt vele gond, még a bugos LTS közötti kiadásokban sem) -
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #101 üzenetére
Mivel a meta-package függőségei is törlődni fognak (legkésőbb a következő autoremove-ig), ezért el fogja távolítani.
Kezdjük az elején:
0) MInek használsz egy inkább informatikusoknak szánt rendszert ha nem értesz hozzá? Ha ennyire nem értesz hozzá, akkor miért nem egy kezdőknek szánt disztrót használsz? Én sem azt használom, mert nekem egy másik disztó kényelmesebb.
1) Minek a meta-package segítségével telepítetted fel? [implicit kérdés: Miért nem a gnome-desktop-environment csomagot pakoltad fel? Lehetőséged megvolt rá, csak nem éltél vele. ]
2) Ha a meta-package segítségével telepítetted fel, akkor minek akarod az egyik függőségét eltávolítani?
3) Ha már a meta-packaget telepítetted fel, és annyira kell a pár MB, akkor miért nem töröd meg a függőségeit? -
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #91 üzenetére
Ez nem véletlenül lett így megtervezve, mert amit el akar távolítani az egy meta-package. A rendszer telepítésnél elég csak az a meta-packaget teplepíteni és automatikusan behúzza a összes függőségét (magyarán megmondva a teljes rendszert). A függőséget itt meg kell törni, mivel a rendszer ez a meta-package segítségével lett telepítve.
-
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #76 üzenetére
> "Nézze már meg legyen szíves, mi történik, ha az alapból kapott Transmission torrentklienst el akarja távolítani!
Csak úgy kíváncsiságból."
developer@developer-pc:~$ sudo apt-get purge transmission
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi csomagok el lesznek TÁVOLÍTVA:
transmission*
0 frissített, 0 újonnan telepített, 1 eltávolítandó és 0 nem frissített.
A művelet után 29,7 kB lemezterület szabadul fel.
Folytatni akarja [I/n]?
(Adatbázis olvasása ... jelenleg 165902 fájl vagy könyvtár van telepítve.)
Eltávolítás: transmission ...
developer@developer-pc:~$Mit is kellett volna észrevennem?
(#84) Penge_4
> "Valószínűleg be van drótozva, mint KDE alatt az Akonadi, Nepomuk meg a Strigi, amiket csak letiltani lehet."
Az openSUSE disztróból biztosan eltávolítható az Akonadi. -
kispx
addikt
válasz
sing1ep1ayer #61 üzenetére
Azt is tedd hozzá, hogy nálam a merevlemezt nem tudja kikapcsolni... a maximum processor state sem csinál semmit sem... (És ez a Win8-ban sem változott). Egyedül a Wireless adapter settingssel tud többet...
-
kispx
addikt
válasz
Dark Archon #41 üzenetére
> "hogy parancssorokat a DOS óta nem kell pötyögni Windows-ban"
Kár, hogy a Window pár éve alapértelmezetten belerakta a "grafikus felülető" powershellt
Kár, hogy nekem az aktiválás miatt a parancssorozomnom kellett a supporttal való telefonálás közben.> "Csúcsnak számító, igazi előre lépés volt az is néhány éve, hogy a PPPoE konfig menüből elérhető volt"
Jó pár éve kezdtem el a Linuxxal ismerkedni és már akkor is úgy volt. Szóval az a néhány év elér rég volt.> "szar driverek"
Informatikusai alapműveltség: A drivereket ki csinálja? A gyártők vagy a kernel fejlesztők.> "szar böngésző"
Ez is a kernelfejlesztők csinálják?
Nem a Linux hibája, hogy XY telerakja Flashes reklámokkal az oldalt és az megeszi a gépet. Ez Win alatt is megeszi a gépet.> "tetves cégek szebbnél szebb tartalmat próbálnak a böngészőbe"
Jah, csak szerintem a "szebbnél szebb" bloatware reklámok nem tartalmak. Nem azért megy a user a weboldalra, hogy reklámokat nézegessen, hanem a tartalmát nézze.> "meg a francért nem 16 szín van még mindig, még gyorsabb lenne a Linux, a kerék is jó lenne még négyszögletesnek..."
A driverek még mindig a gyártók sara. Viszont a "négyszögletes kerék" sokszor a többi kerék előtt járt technológiailag.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest