- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Seaky
tag
Na megvan mit felejtettem el..
A mag/modul/HT (HyperTrading) viszonyait. Az Intel bevezette a HT-t ami már a P4 időkben sem volt sok értelme de legalább lehetett villantani hogy + még 1 szálon futnak a dolgok (mintha még 1 mag lenne a gépbe). Persze azt már sokan elfelejtik hogy ez a technologia maximálisan 20%-ot hozhat a konyhára de sajnos kb. ennyit is ronthat az igazi mag teljesítményén programtól függően. Azért mosolygok amikor s1156-os i5-ből 2 db igazi 4 magos van (750 és a 760) a többi HT-val megtoldott 2 magos és még is azt hiszi a User hogy 4 magja van hiszen a Windows eszközkezelője annyit mutat: 4-et vagy a 6 magos i7-nél 12-t!!!
Nos az AMD megoldása kicsit más mert nem vesz vissza a teljesítményből ha valami nem passzol és akar 80%-ot is lehet nyerni vele. Tehát az én szemembe ez inkább jelent plussz egy szálat mint a HT. És pont azt a részt osztotta meg (rakott 1 modulba 1-et) amit a hétköznapi használat során nem használnak a programok annyira. És bár nekem is 750i5-m van (2.66GHz@3.8) még is az AMD döntései Userbarátibb mint az Intelé szerintem.Azt már mindenki maga döntse el hogy ebből melyik tetszik.
-
Seaky
tag
Sziasztok!
Végig olvastam mind a 140 hozzászólást és bár néhány megjegyzésre igen csak eltorzult az arcom de megpróbálok emberi véleményt kreálni. Előre elnézést azoktól akiket ezzel megsértek vagy hülyeséget írok de pont azért van a fórum hogy "okosodjunk"! Ja és nem vagyok AMD fan csak próbálok "reálisan" érvelni. Amúgy megnézhetitek i5-m van.A hozzászólások elején mindenki sírt hogy másik foglalatot kap a CPU. Érdekes ilyenkor senki nem emlékszik rá (vagy ideiglenes amnéziát kap) hogy az AMD volt az aki volt olyan kedves hogy az AM2-AM3, CPU-alaplap párosításokat megengedte. Míg az Intel a s775 foglalatba kiadta újra a hulladéknak szánt 1 magos P4-et aztán új chipsettel ugyancsak s775-be a 2 magos P4-t és a végén ugyan csak új chipsettel a core2duo-t ami nagyon jó volt de akkor is új alaplapot kellett venni. No meg a s1156 és s1155 közötti váltást az előbbi kárára...
Szerintem a fogyasztás eléggé objektív dolog de mégse.. Én úgy tudom hogy az AMD és az Intel is másképpen számolja azt és pont az AMD javára. Az hogy a TDP 125W az a maximális érték amit csak is kizárólag erre a célra megírt programokkal (pl: prime95) lehet a CPU-ból kisajtolni. A hétköznapi használat során (szinte) soha nem éred el a max terhelést (talán videokonvertálásnál de még ott se). Mivel az új energiagazdálkodást jobb (és a legtöbb program 1-2 magnál többet nem használ) ezért még a gyári órajel fölé cibálja a CPU-t ami valljuk be eléggé korrekt dolog.
Szerintem az AMD csinálja jobban az APU-kat. Egy "elfogadtó" teljesítményű mellé beraktak egy hasonló VGA-t. Annak értelmét nem látom hogy egy brutális teljesítményű CPU mellé belöknek egy zsírkréta minőségű VGA-t. Aki már olyan procit vesz az tesz mellé egy tisztességes VGA-t min 40-50k értékben. Nagyon sok embernek raktam össze Lano-s gépet mert ár/teljesítmény mutatójuk nagyon jó, később tovább fejleszthető és technológiailag is előrébb van (USB3, SATA3, stb.)
Szerintem valamit kihagytam de így hajnalba már nem vagyok a toppon. Várom a reakciókat!
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hardcore café
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Intel core I7 8700k
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen R7 3700X / Beszámítás OK!
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes konzol + 6db játék garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest