- Újabb DeepSeek-vita: kevesebb vagy több áramot zabál majd az AI?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Soundcore Space One Pro - hordozható komfort
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz ctvagyok #130 üzenetére
Erre itt egy kielégítő válasz szerintem, nyilván nagyban látványosabb mint kicsiben, de lényegében ugyan úgy működik. Szóval a válasz az, hogy nem egyformák, az upscale jobb.
Továbbra se az értelmét firtatom, mert nekem nem kéne.[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Hivatalosan nincs, sehol leírva Sony oldaláról, hogy pontosan mi van, a készülék megjelenése november ugye. Azt ugye had ne mondja, hogy én írtam el legelőször ezt a spekulációt, mivel teljesen logikus, hogy a UI-t totál értelmetlen 4K-ban renderelni és csak erőforrás pocsékolás.
Ti azt nem értitek, hogy tök lényegtelen, hogy a rendszer mit lát, tényleg mindegy. Te mint user 4K pixelt fogsz látni, ha fejtetőn állsz akkor is, tök mindegy hogy FHD a tartalom vagy 4K. Sokadszorra az FHD fel van automatikusan konvertálva 4K-ra a megemlítéshez, te 4K-t fogsz látni akár felkonvertálva FHD-ről (ami nem egyenlő a natív FHD-val(!!!) még mindig), vagy natív 4K-t.
Jobban ezt nem tudom csavarni, 1:1 ugyan az a helyzet mint TV-k esetében, ott is ugyan ez történik. -
persil
nagyúr
Te meg mindig nem erted, hogy mit ir skynet Le van irva hivatalosan, hogy 1080p az ido nagy reszeben es csak akkor valt 4k-ra, ha az anyag megkoveteli. Tehat igen, 4k kijelzo, de javareszt alacsonyabb felbontasban, amikor a rendszer ugy iteli meg, hogy nincs szukseg a nativ felbontasra. Ha elinditasz egy videot, ami 4k-s, akkor felvalt olyan felbontasra. De konkretan le van irva, nem tudom ezen mit nem lehet erteni, meg mit lehet ennyit vitazni.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
vicze
félisten
válasz Skynet258 #124 üzenetére
Nem vagyok feszült, max. te értelmezed bele.
Vitatkozhatunk, hogy tyúk vagy tojás. De.
Az FHD kép fel van skálázva a hardverrel, így 4K-t látsz ebbe nem tudsz belekötni, azon már lehet vitatkozni, hogy van-e értelme és látsz-e minőség különbséget így, valószínűleg igen. Pontosan úgy, ahogy egy 4K-s TV-n is látsz különbséget a felskálázott 1080p és a natív skálázatlan 1080p között, nyilván nem olyan mint a natív 4K, de javít rajta valamennyit. Így érted? -
Skynet258
veterán
Kicsit nyugodj meg, nem is akartam megvenni, olvasd el újra amit írtam, ott a lényeg (mostanában mindenki ilyen feszült itt a PH-n, mi van veletek? Nem kell itt vérremenően védeni egyik gyártót sem... ). Más részről: nem, nem 4k-t látsz, ha az Androidban és a menükben szambázol:
"It’s entirely possible that Sony has opted to keep the interface rendered at 1080p most of the time for better efficiency, only switching to full-blown 4K when the displayed content requires it."
Mármint ott van, hogy ez a lehetséges metódus, de ha így van, akkor FullHD anyagot látsz az időd nagy részében, és mondjuk egy 4k videó fut le natív felbontásban. De akkor meg nem tudom mitől ájultak el a srácok, hogy milyen szép. Igen, 4k kijelzőt láttak, de FullHD felbontásban. Teccikérteni?
-
-
Skynet258
veterán
Mondjuk az mókás, hogy:
- rendszer alatt akkor elvileg nem áll szét a fülünk olyan szép, mert ott FullHD-nak rendereli a droid a képet. Így aki a menüben császkálva azt mondja, hogy ez más, ez jobb, ez szebb... az akkor nem tudom mit lát, mert igazából FullHD-t.
- itt egy papíron 4k-s panel, ami ránézésre csudajó, a program FullHD-nak mutatja... de most akkor komolyan, ennyire hatalmas előrelépés ez a 4k kijelző dolog, hogy el sem lehet dönteni egyértelműen, hogy akkor most mi is a felbontás.
Egy 1280*720 felbontás és egy 1920*1080 pixeles felbontás között lehet látni a különbséget simán. Viszont ha a 4k nem látszik egyértelműen... akkor valóban nagyon nagy szükség van ám rá. -
vicze
félisten
válasz Danny365 #118 üzenetére
Jé igazam lett. (Kell a klikk na...)
@gti16v: Nem. A program annyinak látja, mert annyi. 1080p módban fut rajta az Android egyszerűen, ez tök normális, és nem az első eset, pont ugyan úgy tudod állítani mint pl. Windows-ban a képernyő felbontásokat. Akkor azt is jól mondtam, hogy akkor vált 4K módra, ha a tartalom ezt szükségessé teszi, ezenkívül auto upscale van 4K-ra HW-an.
[ Szerkesztve ]
-
gti16v
őstag
én nem értek hozzá,de nem lehetett,hogy a program amivel (kipattant a 4K-full HD téma)tehát,hogy a program egész egyszerűen még nem látott ilyen kijelzőt még és ezért írt ki téveset?
http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2014_2_20_al6xxx6fbd.jpg
-
Danny365
őstag
Ennyit arról, hogy full HD screen van benne.
Egy tekkettő cikk után legközelebb kicsit óvatosabban okoskodni...
-
mike710
aktív tag
válasz Fitzgerald #104 üzenetére
Millio 4k-s kép van plusz "leírták már páran" hogy tartalmat csinálsz magadnak.Ha csak egy honlapot meg nyitsz már ott van a tartalom vagy te 4k-s filmeket szeretnél nézni? Amoled és ips panelek korában én inkább a proci-tol várnám a nagyobb energia hatékonyságot.
Az meg tényleg érdekes, hogy nem vette más észre csak a tech2.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
válasz Just_Reboot #114 üzenetére
Nem magyarázom helyettük, mondtam egy olyan elméletet mint a Tech2.
-
vicze
félisten
válasz Just_Reboot #101 üzenetére
Az elég könnyen meglehet, hogy az Android FHD-t hajt meg, de a panel 4K(nem kell natív legyen egyáltalán), persze a többi elmélet is pont ennyire lehet valós. Sőt az is lehet, hogy csak bizonyos tartalmaknál vált módot(4K-ra) és felbontást, mert más tartalomnál felesleges.
-
balgab84
aktív tag
Most olvastam a tech2-on, h a kiallitott darabok, meg nem rendelkeznek 4k-s panellel amit az ujsagirok kaptak, ezek meg csak full hd-kijelzovel rendelkeztek. Ezek csak DEMO telefonok voltak
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
válasz Skynet258 #108 üzenetére
Vagy csak a tech2 portál vágyik extra kattintásokra... Már ott sántít a dolog, hogy a Sony albumában nem lehet megnézni a kép felbontását (meglehet). Emellett sehol máshol nem bukkant fel még ez a hír, külföldi oldalakon se, pedig egy ilyen fiaskónak lenne nemzetközi szinten is komoly visszhangja. Ettől persze még lehet igaz, de éppúgy lehet kacsa is.
-
joey04
titán
válasz Fitzgerald #106 üzenetére
Ennyi. Ahogy már a QHD is.
-
Skynet258
veterán
Ejha, ha ez valóban így volt, akkor az elég necces... Már csak azért is mert a ph-s srácok elég panelt kellett lássanak ahhoz, hogy egy ilyet ne nézzenek be. Ha mégis...
Más részről meg akkor ekkora hatalma van a marketing szövegnek, hogy még a profik is benyalják, ami meg szintén elgondolkodtató...
-
Just_Reboot
addikt
válasz Fitzgerald #106 üzenetére
"A készülék fő tulajdonságát már a cím elárulja, ám azt nem nagyon lehet leírni, amit a 4K-s, 806 ppi-s panel élőben, szemtől szemben mit nyújt."
@Bone123: Nem Full HD-t akartál írni?
-
Fitzgerald
veterán
Ahhoz képest itt az egyik szerkesztő el volt ájulva, hogy milyen gyönyörű a 4K kijelző
A placebo-hatás -
Fitzgerald
veterán
Aha. De ezek a korábbi tapasztalatokra alapozott felvetések. Mégis mi okunk lenne ennek az ellenkezőjét feltételeznünk?
Az én logikámat meg hiába próbálod megbélyezni ezzel az amish gépromboló eretnek szöveggel, olyan példákat bedobálva, amelyek nyilván nem állják meg a helyüket.
Ez a logika nyilván nem applikálható csak úgy vaktában bármire.
Itt inkább arról van szó, hogy eddig két darab nick 0 darab pozitívumot tudott felsorolni a mobilos 4K kijelzők mellett,
továbbra is csak a technika ellenes blabla amit itt látok.[ Szerkesztve ]
-
ctvagyok
őstag
Ha ez igaz epic fail
Szerintem viszont ez kamu.
-
Just_Reboot
addikt
Az a 4K csak Full HD volt srácok.
FULLHD KIJELZŐVEL DEMÓZTA A 4K-S XPERIA Z5 PREMIUMOT A SONY AZ IFA-N
[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
válasz Fitzgerald #98 üzenetére
Ahogy te magad írtad, ezek feltevések, nem tények.
A tartalomról annyit, hogy amíg nincs hozzá megfelelő technika és annak elterjedtsége, addig nem is lesz túl sok tartalom, mert minek.. A te logikáddal fölösleges volt a színes kijelző is, hisz a kezdeti időszakban nem volt semmi színes tartalom a mobilokra.
[ Szerkesztve ]
-
mike710
aktív tag
válasz Fitzgerald #98 üzenetére
"Ok szép, ezt biztos mindenki aláírja" Egy kijelzőről beszélünk tehát nem tudom mit szeretnél még. Mellesleg már egy snapdragon 801 "kihajtotta" a 4k-t.Bár ez sokkal inkább a gpu feladata.
-
Fitzgerald
veterán
"ez a felsorolás teljes mértékben nélkülöz minden tényt."
Azt hogyan csinálja?
A "csinálsz magadnak" tartalom az nem az amire én gondolok. Én tartalomszolgáltatásról beszélek, ha nem volt teljesen egyértelmű.
A SoC-el kapcsolatban meg ha abból indulunk ki, hogy a Snapdragon 805 volt az első chip ami képes volt úgy meghajtani egy 2K kijelzőt, hogy az UI-n kívül az összes tartalom röccenés nélkül fusson, akkor úgy érzem teljesen jogos a felvetés.
Arról nem is beszélve, hogy a felbontást ha visszavesszük full HD-ra az ilyen chipekkel szerelt készülékeken, jelentősen megnő az aksiidő, zárójel bezárva.
Persze hogy nem volt Bluray-es full HD tartalom, ergo nem is volt értelme az egész dolognak még jó sokáig.
Tovább megyek: 2K kijelzőket már igen hosszú ideje lehet kapni. Hol vannak az UHD-tartalmak, 2K filmek, stb. (Youtube nem ér!) ?
Költői volt.[ Szerkesztve ]
-
Lirion
addikt
válasz Fitzgerald #96 üzenetére
hátrányt (irgalmatlan fogyasztás, nincs az a SoC ami meghajta röccenés nélkül, nincs rá tartalom, stb.)
A magam részéről se mellette se ellene nem vagyok 4k kijelzőnek, de ez a felsorolás teljes mértékben nélkülöz minden tényt. Miután megjelent a telefon és letesztelték, lehet levonni következtetést, hogy mennyit fogyaszt és hogy meghajtja-e a soc röccenés nélkül, tartalom pedig majd lesz (pl. csinálsz magadnak). Amikor a full hd és a blue-ray megjelent, azokra se volt tartalom...
-
Fitzgerald
veterán
Már várható volt hogy előbb utóbb megjelenik valaki ezzel az arrogáns, a végleteket ecsetelgető pszeudo-intellektuális agymenéssel.
Hányszor írják még le, hogy miért nincs értelme, és hogy mik a hátrányai egy ekkora kijelzőnek egy ilyen kicsi eszközben? Ok szép, ezt biztos mindenki aláírja. Mondjál nekem akár csak egy darab előnyt, ami a rengeteg hátrányt (irgalmatlan fogyasztás, nincs az a SoC ami meghajta röccenés nélkül, nincs rá tartalom, stb.) képes ellensúlyozni . Tudom hogy a hozzád hasonlóknak a technika ellenesség a vesszőparipája, de attól még nem lesz sem igazad, meg mi sem leszünk technikai analfabéták, vagy technika ellenesek.
Úgyhogy ez offense. -
mike710
aktív tag
No offense de ha egy mobiltechnikaval foglalkozó fórumon is ilyen buta begyepesedett emberek vannak (pedig tegyük fel érdekli őket a technológia és az újdonsagok) akkor mi lehet a többi átlag emberrel. Mindenki felvan háborodva hogy minek a 4k telóba mikor a cikkben le van írva hogy eszméletlenül szép? Mert mi van fáj hogy halad a világ? szerencsétek hogy nem én döntök a sorsotokrol mert bamulhatnátok bamba fejjel a crt kocka monitort 800x600on hogy hol a leg olcsóbb a 3310.
-
Skynet258
veterán
A G3 QHD panleje meseszép - miután kikapcsoltad azt a barom szoftveres túlélesítést. Én ezt kb 1 hét után megtettem, mert engem is nagyon zavart a kijelző. Azóta öröm ránézni, csak nem értem egyrészt miért kellett, másrészt miért nem raktak bele egy szoftveres kapcsolót... Alapból valóban rossz ránézni.
-
benike1999
tag
Én szerintem nem baj hogy a SONY végre mert lépni és egy kicsit felkavarni az állóvizet és senki nem mondta hogy meg is kell venni ezt a telefont aki kételkedik annak ott a Z5 ami tuti nem fog akadni és megfelelelő lesz az üzemideje és az meg baromság hogy nem lehet észrevenni a felbontás növekedését a panelon mert ha odateszem egymás mellé tegyük fel az LG G2 és a G3-at(mindkettő volt a tulajdonomban még a G3 van is) akkor azért csak a nagyon felbontás gyűlölők mondják azt hogy ezek egyformák pedig egyáltalán nem ugyanaz,és ez egy 4K-s panelnél azért méginkább nem lesz az
-
Fitzgerald
veterán
-
isti215
tag
válasz FireFox1996 #52 üzenetére
Azmiaz hogy drágább a z5 compact mint a sima z5???
Asztalos István Telefon számom:06301743895
-
Psychopeti
senior tag
Ilyet is tudunk csinálni! Nem baj ez. Hátha lejjebb majd a 4K-s kijelzők ára
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
Daniel0520
csendes tag
Kíváncsi leszek, hogy a Snapdragon 810 hogyan fogja meghajtani ezt a brutális felbontást. Én úgy gondolom, hogy várhattak volna még vele.
-
atike
nagyúr
válasz Wapmester #84 üzenetére
Használom, Mate 7-em van. Folyamatos net (wifi, 3G), sok telefonálás, hálózati, kamerás dolgok... Az eddigi telefonjaimat naponta mindenképp kellett töltenem. A Mate 7-et elég kétnaponta, de ha kijön egy lightosabb nap, van hogy csak a 3. napon rakom töltőre... Nem érdekelnek a számok, tuti van jobb, tuti jobb az S6 is... Azt tudom amit én magam látok és tapasztalok. És ez alapján nálam bizonyít...
-
gti16v
őstag
2013 szeptemberében vettem meg az első Z- met,de már májustól kapható volt, akkor most lesz nem sokára kapható a Z5,kerekítsünk :30 hónap osztva 5-el tehát átlag fél évente,ami pont 2 x annyi mint a számításod
-
gti16v
őstag
Ezzel nem értek egyet,lehet,hogy kicsit hiperaktívan kezelem a telefonokat,de nagyon éreztem a Z és pl a Z2 közt a teljesítmény beli különbséget,és a másod telom a 6 magos K zoom igazi trabant a sonym hoz képest.
-
Sebhelyes
senior tag
Más a táblát nézni, meg közelre fókuszálni, DE egy szóval sem mndtam, hogy kinek mit kéne vennie, minthogy semmi közöm hozzá és nem is érdekel Ha valakinek 20/10-es látása van és/vagy 10cm-ről nézi a telefont, vagy akár egyáltalán nem, vegye és élvezze a 4K-s képernyőt! Hajrá!
-
legenda
érdemes kivárni, mert más gyártó megoldotta már, hogy azonos méretű kijelző esetén, az újabb 1440 * 2560 felbontású például kevesebbet fogyaszt, mint a korábbi 1080 * 1920, bár az (s)amoled, amit példának hozni tudok, de nem kizárt, hogy az ips megléphet ilyet.
[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
persil
nagyúr
válasz Wapmester #72 üzenetére
"hogy a felbontás mennyire fogja befolyásolni az üzemidőt."
Valószínűeg jócskán. Ráadásul "annyival" nem került bele nagyobb akksi, mint amennyivel ez a szörnyeteg többet fogyaszthat.De ne legyen igazam és használjátok egészséggel, nem vészmadárkodni akarok, csak egy vélemény.
-
Wapmester
senior tag
válasz BazsiBazsi #69 üzenetére
pedig az lesz a jövő év nagy slágere Oculus Rift, Samsung Gear VR, HTC Valve, Sony Project Morpheus, Microsoft Hololens stb és ezek csak a nagyobbak voltak, még ki tudja kik szállnak bé és akkor gondolhatod, hogy minden gyártó durván rá fog állni a 4K-ra.
(#70) persil: én tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, de a Z2, Z3 is igen jól szerepeltek a gsmarena üzemidőtesztjén, a Z5 Premium-ban pedig nagyobb akku került a nagyobb kijelző mellé szóval meglehet hogy hozza a z3 szintjét, a kérdés már csak az , hogy a felbontás mennyire fogja befolyásolni az üzemidőt.
[ Szerkesztve ]
-
persil
nagyúr
válasz Wapmester #68 üzenetére
A gyártó(nem csak a Sony, hanem mindegyik), rengeteg szimpi dolgot meg szokott ígérni(de főleg az üzemidővel kapcsolatban), ami általában nem, hogy barokkos túlzás, hanem konkrét hazugság.
Szóval hagyjuk ezt a két napot, egy kézen meg lehet számolni hány telefon megy el két napot(az 48 óra), ha normálisan használod. Persze, ha lenyomod ezt, meg kikapcsolod azt, meg ne hallgassál zenét, ja és csak életveszélyben hallozd meg a mentőket, 0% fényerővel(= ezt csinálják az innovatív ultratakarékos módok), akkor többet is bírnak. De akkor meg értelmét vesztette a készülék. Szóval, ha nyomkodod faszán, beszélsz, írsz, olvasol, játszol kicsit, meg pár órát megy a zene, esetleg térképet böngészel, a többi spéci feature-ről nem is beszélve, akkor továbbra is álom marad a két teljes nap.(főleg a mozi kijelzővel, amit ebbe raktak)Szrk.: "3430 mAh"
Azért ettől most nem estem hasra, jó néhány telefonban van már ennél combosabb telep, jóval kisebb fogyasztású alkatrészek mellett is.[ Szerkesztve ]
-
BazsiBazsi
aktív tag
A VR miatt én ennek kifejezetten örülök.
-
persil
nagyúr
Biztosan rekord üzemidőre lesz képes a hatmillió ppi-s kijelzővel a teló... Ja, nem.
-
Lirion
addikt
válasz Sebhelyes #54 üzenetére
A 20/20-as látást szeretik sokan felhozni referenciának. Láttál már szemészetben Snellen táblát? 11 soros, a 8. sor szimbolizálja a 20/20-as látást, ha annál lentebb el tudod olvasni a szöveget (ide értve azt is, ha az csak szemüvegben/kontaktlencsében megy), akkor jobban látsz. A 10. sor olvasásával kétszer olyan jól látsz, mint a normál látás, tehát az apple által leközölt adatoknak megfelelően kb. 630 ppi-s kijelző kell ahhoz, hogy biztosan ne legyen számodra pixeles az általuk meghatározott távolságból. Azon kívül az általuk megadott távolság a minimum, ahonnan nézve már nem lesz pixeles a kép.
Egyébként meg mindenkinek másmilyen a látása, de sokan szeretik eldönteni mások helyett, hogy mennyire kell élesnek lennie a képnek, mi az, ami már mindenkinek felesleges. A 4k-t telefonba én is sokallom, de belátom, hogy van egy szűk réteg, akik profitálhatnak belőle (helló VR), így nem tartom teljesen feleslegesnek. Amellett nem kötelező a z5 premiumot megvenni, aki nem akar nagy felbontást, annak ott a z5 full hd-val, kezelhetőbb méretben, valószínűleg jobb teljesítménnyel és hosszabb üzemidővel vagy ha mindenképpen phablet, akkor a note 4/5.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLine3000
addikt
Engem nem érdekel ez a minél nagyobb felbontás mizéria. Ha nekik jól esik, ám legyen. De h én nem veszek ilyet, az is biztos. Nagyon jól elvagyok 4,5 collon az 540x960al. Semmi hiányérzetem sincs. Biztos megvan ennek is a célközönsége és el is fognak adni belőle néhányat.
-
helixP
nagyúr
Az a baj, hogy ez önmagában ez nem innováció.
alces: "régóta tesztelhetik, hogy nehogy újra melegedési problémákkal kelljen küszködni" ahogy az összes többi telefont, ami melegedett vele.
Sebhelyes: +1. Ez olyan innováció, mintha az emberi fül számára hallhatatlan tartományban tudna sugározni a telefon. A többi, az csak azért mert elérhető, és "mért ne?" jellegű...
[ Szerkesztve ]
-
Wapmester
senior tag
válasz aprokaroka87 #60 üzenetére
majd kiderül hogy gurul ezzel a SoC-al, de miért ne próbálják ki, ha a SoC tudja? A Sony felület is leginkább már a Stock androidra hasonlít, nem sokat cifráznak rajta, így majd engem is érdekelni fog mennyire lesz gördülékeny. A 3 giga ram az tényleg érthetetlen , 4 lehetett volna simán.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Wapmester
senior tag
de nagy itt a siránkozás, előbb utóbb úgyis meglépte volna valamelyik gyártó a 4K-s kijelzőt telefonban, fejlődni kell, ezt el kell fogadni, ahogyan idén mindenki QHD-val nyomult jövőre úgyis várható volt a 4K, a Sony meg beelőzte a többieket, ennyi. Akinek kell úgyis veszi, akinek nem meg úgysem fogja venni ha 100K-s lesz, akkor sem.Ha amúgy is a csúcskategóriában mindegyik telefon már képes a 4K videófelvételre, akkor miért ne legyen 4K-s a kijelző? A 4K-s tévék is egyre jobban terjednek, szóval lesz mire használni
-
Akinek meg az a baja, hogy fejlődik a világ és ez már minek egy telefonba, akkor térjen vissza a Nokia 3210-hez oszt viszonlátásra!!
Akik fórumot olvasnak, azoknak szerintem nem baj, hogy fejlődik a világ, hisz olvasni járnak a fórumra.
Természetesen mindenkinek van saját véleménye is, és ez így normális.
Mindenki más oldalról közelíti meg azt, amit fejlődésnek hívnak.
Csupán arról van szó, hogy megéri-e, van-e értelme. Akinek aggályai vannak ezekkel, azok először mérlegre teszik, hogy előny/hártány. Gondolkodnak. A vége persze lehet ez is, az is. A lényeg, hogy nem "hú, megjelent gyorsan meg kell vennem", hanem körbejárják.Z1-et használok megjelenése óta, épp a por és vízállóság miatt.
Ez teljesen racionális döntés.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Sebhelyes
senior tag
A "hozzáértő szakemberek" csak arról az apró tényről feledkeznek meg a "technológia ott van, miért ne" létjogosultság meghatározás közben, hogy az emberi szemnek kb. 340dpi a felbontása a normál telefonnézési távolságban, kb. 10 centiről nézve lenne 800dpi, de olyan közelről fókuszálni még 20/20-as látással se lehet, max. nagyítóval lehet "élvezni" a 4K-t...
-
alces
tag
Ahogy a fullHD-t, teljesen természetes, hogy a 4K-t is a Sonynak kellett bemutatni. Ennyi. Lehet bármit mondani, ez fejlődés, nem kell az első generációs szériát megvenni, kiforrja ez magát a következőre. De gyanítom, már régóta tesztelhetik, hogy nehogy újra melegedési problémákkal kelljen küszködni.
Akinek meg az a baja, hogy fejlődik a világ és ez már minek egy telefonba, akkor térjen vissza a Nokia 3210-hez oszt viszonlátásra!!
Z1-et használok megjelenése óta, épp a por és vízállóság miatt. Mezőgazdaságban dolgozom, semmi baja, de a kollégák mellől kihullott már egy két konkurens. rövidebb idő alatt.
Ha veszek egyet, akkor a laptopot kötöm rá külső kijelzőnek.... -
FireFox1996
őstag
Várható pre-order árak: [link]
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
Xaels
félisten
Premium mert beleb@szták a 4k kijelzőt... Hát emellé igazán tehetnének még 1-2 dolgot, mert ettől nem lesz ez premium.
(#49) balaaazs alapvetően az elgondolás jó, hogy van egy kisebb, egy közepes meg egy nagy telefon, hogy lefedjék az igényeket.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL
-
balaaazs
senior tag
Nem saját magkat szivatják meg azzal, hogy 3 féle Z5 -öt dobnak piacra?
¯\_(ツ)_/¯
-
AndyRich
csendes tag
Egész eddig mindenki ekézte a Sony-t, hogy semmi újat nem villant a csúcskészülékeikbe!
Majd minden egyes fórumon azt lehetett olvasni a Z3 ill. Z3+ esetében is, hogy hát ez kevés lesz, mert pusztán akku üzemidővel, vékony készülékházzal, új procival (810) nem lehet itt már piacot szerezni!
Most meg itt a 4k kijelző, s erre jönnek a kommentek, hogy ez meg má' túl sok, ez meg má' minek, stb
Hihetetlen a magyar ember
Nekem egyébként a teljes "Z" sorozat meg volt a Z3-ig, jelenleg is azt használom, s maximálisan meg voltam ill. vagyok elégedve mindegyikkel.
Egyébként a víz és porállóságot hajlamosak sokan elfelejteni, pedig ez egy olyan innováció ami szinte a Sony védjegyévé vált, s egy praktikus, nagyon életszerű funkció, amivel évek óta veri a konkurenciát a márka!
Én pl idén nyáron több víz alatti felvételt csináltam a gyerekeimről medencében, úgyhogy ez a gyakorlatban is jól működő dolog, s a vízben nincs túlmelegedési probléma sem, nem áll le a kamera
Meg úgy tűnik a Z5 prémiumnál sincsen, nézzétek meg róla a videót a neten ahol 10 perces 4K videót készítenek vele! -
razzorr
őstag
Tejóisten!Ezt meg minek? Ez lesz az új trend mostmár? Mert aki 2k kijelzőt tesz a gépébe,az már nem lesz menő. Így szépen elérkeztünk oda,hogy ez lesz az alap high endben. Meg egy permetező méretű akku szép krokodilbőr szíjjal felrakva a hátadra. De jobb ha alapból adna ajándékba a Sony egy powerbankot szupergyors töltővel,mert hogy ezzel a kijelzővel a hardver kora délutánra leszívja a telepet,már ha használja is az ember, bár egy okotelefon azért van hogy használjuk. Még mindig ráz a hideg.
-
Szegeny iphone, meg csak most gondolkodnak a 2GB-os ramon.
Nem kell őket félteni. A célhardver célszoftver páros jobban optimalizálható, mint a szerteágazó hardver+droid összetétel.
Tehát nem biztos, hogy a 2GB RAM-mal elkéstek. Vélhetően teljesen más a RAM-kezelés, stb...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
balgab84
aktív tag
Brutal jo lett! Szegeny iphone, meg csak most gondolkodnak a 2GB-os ramon.
-
Van bármi értelme ekkora kijelzőméretű eszközbe ilyen felbontást rakni...?
Szerintem nincs.
Természetesen irányított fejlesztési erőltetés megy.
Nekem laikusként úgy tűnik, hogy az optimalizáció helyett a "tegyük fel, hogy végtelen hardverünk van" felé megy az út. Ha pedig egyvalaki megcsinálja, akkor a többieknek utána kell menni, mert lemondanak a márkáról, hogy "nem fejleszt", részvényvesztés, gazdasági visszaesés, mutatószámok romlása... Amolyan fejlesztésgazdasági korbács ez.
Ennekutána kötelessége a gyártóknak villantani, hogy "helló! mi is meg tudjuk ám csinálni!" Aztán hogy ennél többre ténylegesen futja-e terméktámogatásra, az már más.
No és persze kell nyomni az ötéves tervet, a látszólagos piacgazdaságban.Ebből a telefonból (is) hiányzik valami. Talán az Ericsson.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
félisten
Erő és technológiailag tökéletes volt hogy a Sony mire is képes, nekem nagyon tetszik és minél hamarabb szeretnék róla egy MA tesztet.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Lirion
addikt
Szerintem elég lett volna a QHD is, de a hozzáértő szakemberek szerint bőven van létjogosultsága.
Amúgy ahhoz nem kicsi ego kell, hogy kijelentsd, ki mit tart vagy nem tart feleslegesnek. Arc az van..
(#39) NecroPedo
+1.5 collal már tablet lenne, nem telefon és nem is phablet.[ Szerkesztve ]
-
Cattle_Decap
tag
Most akkor ez a széria lesz az Ultra helyett? Nem várható csúcskategóriás nagy méretű Sony? Ez a cucc pedig nagyon szimpatikus lenne 1-1.5 collal nagyobb kijelzővel. :/
-
gerii
addikt
válasz Seangaijin #26 üzenetére
A vas lehet hogy elbírja, de az Android nem.
-
atike
nagyúr
Van bármi értelme ekkora kijelzőméretű eszközbe ilyen felbontást rakni...? Gyakorlati előny...? Nem semmi, hogy képesek vagyunk rá, oké, jogos. De van ennek bármi vélt vagy valós előnye...? Gondolom milyen erőforrás igénye lesz...
-
kkdesign
senior tag
És nekem már a Lumia 820-am kijelzője is szép pedig nem is hd ... na meg a kis 55centis tv-m ami full hd, nekem az is gyönyörű nem értem sokaknak mi ez a 64k kell a telefonba mert különben már nem elég nagy az e-penisem sztori.... Persze kutatólaborokba, egyetemekre, virtuális valóság termekbe igenis fejlesszenek nyugodtan, meg fejlődjön is a technika, de ésszerű variánsokat is dobjanak piacra, pl 5' fullhd. Több mint elég LENNE egy átlagjúzernek aki villogni akarna és ezzel nyerne akku időt, erőforrást. Deháááát SAJT.
-
kbyte1024
veterán
Király, most majd a többi gyártó is követni fogja ezt,mert nehoigy már nekik ne legyen...
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
a.sebi
őstag
Én támogatom a kijelző felbontás növekedést , de egy prémium ciccba 4 gb ram kell és 128gb belső tárhely, a kijelző premium lett , de a többi csak egy átlagos felsőkategoriás cucc !
-
Seangaijin
senior tag
válasz aprokaroka87 #30 üzenetére
Én se állítottam, hogy a belső volt 4k, hanem hogy a külső A puding próbája az evés, ahogy te is mondtad, ez lesz az igazi teszt a 810-nek.
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Seangaijin #26 üzenetére
az a külső 4k kijelző
itt viszont a beépitett lesz a 4k
de pl a snapi800 már valóban volt 4k tv-ot támogatás,ám a belső kijelzőt "csak" QHD-ig támogattatulajdonképpen ez lenne adott esetben a Snapi810 igazi éles tesztje.
-
calocsay
tag
Legalább annyira értelmetlen, mint az iPhone retina kijelzője mobilba. 4-6" között növelni a pixelszámot értelmetlen. A rövid videókhoz a HD és FullHD bőven elég, ott se látsz pixelt szemüveggel se. Egy 42"-os TV az más, de ez így csak ürügy, hogy vedd meg a legujabbat, de semmivel nem leszel előrébb.
Nokia 520 - Nokia 735 - Nokia 105 - Nokia 215 - Samsung A5 (2017) - Nokia 2720
-
medica
senior tag
Az árdrágítás egyik vadhajtása
[ Szerkesztve ]
Két pont között legrövidebb út ha el sem indulsz
-
MeGabee
senior tag
Lehet hogy csak én öregszem,vagy a szemem romlik,de nekem a HD kijelző is bőven elég.A telefon az telefon,nem azon fogok filmeket nézni....
TV-ben viszont jöhet a 4K
Amúgy nagyon tetszetősek lettek az idei Sony-k,ez a minimalista desing nekem nagyon bejön.(Eddig is bejött)"Ha az ember elegendő információ nélkül dolgoztatja az agyát, az éppolyan, mintha üresen pörgetné nagy fordulatszámmal a motort."
-
Seangaijin
senior tag
Be van itt mindenki csokizva a Snapi 810 miatt. Olvassunk már kicsit utána... Mikor csak bejelentés előtt állt a soc már akkor azzal hirdették, hogy 4K ready, 4K 3D gaming stb. Gyártó honlapján is kiégeti a retinát a 4K. Mellesleg ez a főzőlaposdi is unalmas... Ha egy snapdragon 800 bírja a 4K felvételt és vissza is tudja azt játszani, plusz támogatja a külső 4K-s megjelenítőt, akkor egy sokkal erősebb 810 nehogy ne legyen már elég. Sírunk-sírunk de sose nézünk utána semminek.
[ Szerkesztve ]
YouTube csatornám gameplayekkel: https://www.youtube.com/c/seanjrrussel
-
petipetya
nagyúr
Ezzel akart villantani a Sony?
"nincs rá lezsóidő"
-
sefan67
aktív tag
Nem vagyok a fejlődés ellen, de ha már feleslegesen 4K kijelzőt pakolnak a mobilba, akkor tehettek volna ugyanennyi giga RAM-ot is bele... Ha már a lúd 'prémium', legyen kövér prémium.
Azt már meg se említem hogy min. 5A akksit illett volna beleragasztani.[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
Telefonon a 4k felbontás a teljesítmény rovására mehet csak. Majd ha lesznek sokkal jobb akkumulátorok, akkor persze megváltozik a helyzet. De addig...
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
atikó
őstag
Jo lett, es vegre a hangero gombok lejebb csusztak!
-
isti215
tag
A sony erre is 2 nap üzemidőt igér átlagos felhasználás mellet.Hát kíváncsi leszek.Illetve nem fog ez akadozni??
Asztalos István Telefon számom:06301743895
-
cuebler
senior tag
jó lenne, ha a 4K felárát el lehetne költeni hasznosabb dolgokra - ram, erősebb antenna vagy akksi, felvágósoknak titán ház , etc... már látom is, ahogy újgazdag pistike a szakmunkásképzőben mutogatja a barátainak, hogy 4K, vazze. nézik-nézik, de attól még mindig csak egy telefon...
"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
V.Dave
senior tag
most a sony akkor 3 havonta mindig új zászlóshajót dob piacra?
Xiaomi mi 8 6/128
-
nagyúr
Innováció.... *facepalm*
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
aprokaroka87
nagyúr
a snapi810 speckoi közt csak én nem látom a 4k kijelzők támogatását?
bocs megvan
na ez lesz majd az igazi SOC teszt is
[ Szerkesztve ]
-
tothmaxy182
őstag
Csalódás... 8K-ra számítottam!
Minden szavam magánvélemény!
-
AS
félisten
Most mar tudjuk mi lesz e a s7 lg g5 be xd
Nubia Red Magic 8 Pro Realme GT 2 Pro , Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Watch Active 2
-
roli543
őstag
Szerintem elég nagy katyvaszban van a Sony eladások terén, így kellett valami, ami ki emeli a mezőnyből, és szerintem sikerült is. Az alap z5 és compact társa az ujjlenyomatolvasón kívül nem nagyon fejlődött, a kamerákra kíváncsi leszek. Szóval én drukkolok a Sonynak nagyon
Apple iPhone 13 mini + Watch SE 44 mm / iPad 2017 & Airpods Pro
-
Atmo
senior tag
Nagyon fontos volt. Azon kívül, hogy bikára zabálja a teljesítményt (cpu->akku), semmi értelme, szabad szemmel észre se lehet venni a különbséget ilyen pici felületen....vicc...marketingszlogennek viszont kiváló 5let. Jeah, the first 4k mobile by sony...yeeeah
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb: mindenből beérem a legjobbal ;)
-
joey04
titán
Lirion kivételével szerintem mindenki hülyeségnek és feleslegesnek tartja ezt szerintem.
-
M0Dair
senior tag
Egy dolog nem fejlődik, az akksik. Ha ilyen felbontások és hardverek lesznek, lassan már óránként tölteni kell a telefonokat, vagy powerbankokkal mászkálni ami nevetséges. Kitalálhatnának már valami "okos megoldást".
-
mtcob
senior tag
Ha már egy prémium verzión gondolkodtak, várhattak volna ezzel egy pár hónapot és akkor 820+4GB RAM, 4K kijelzővel (esetleg kapacitív tollal és hozzá tartozó szoftveres extrákkal) ütött volna
Ez így kevés lesz, főleg a felárért cserébe, arról nem is beszelve hogy erősen kétlem hogy elég lesz a 810 neki[ Szerkesztve ]
-
doooo
veterán
Ne tudom, mennyit változott a képernyő minősége, a felbontástól függetlenül, de azért erősen kétlem, hogy a fentebb említett két mobilt lekőrözné...
A Snapi 810 teljesítményében is kételkedem.. ha legalább egy Exynos 7420 szintű chipset lenne benne (ami persze jelen pillanatban rajta kívül még nincs)... talán ha vártak volna vele néhány hónapot.. és időhúzásképpen, most mutatatták volna be a Z3+-t... De túl sok a "ha". Már teljesen mindegy. Nemsokára minden kiderül. -
aprokaroka87
nagyúr
tyüha....
oszt ezt egy Snapi 810 kihajtja úgy hogy nem lesz belölle fözölap? -
B1T3
addikt
Már a QHD is – mondhatni – túlzás, a 4K pedigszimplán röhejes. Esetleg VR-hoz jó (mondjuk oda még erősebb hardver kéne), de valljuk be, ha elkezd terjedni ez a nevetséges hozzáállás, hogy belepakolják a 4K kijelzőt a telefonba, csak hogy nekik is legyen olyan (ahogy a QHD-val is volt), akkor a vásárlóknak úgyis csak (optimistán) max. 0,5%-a veszi a VR miatt, a többiek meg azért, mert a csúcskategóriában nem nagyon van más. Amúgy hétköznapi felhasználóként Full HD-ban is vannak szép panelek még 5,5" környékén is, míg QHD-ban is csúnyák (lásd G3, ahol számomra zavaró szöveget olvasni), szóval ez kizárólag az erőfitogtatásról szól jelenleg a Sony részéről, mivel már nem igazán lehet nagy innovációval előrukkolni. Mindezzel nem is lenne baj, csak nagyon tartok attól, hogy ebből is trend lesz. A Sony nekem pont azért volt szimpatikus az utóbbi időben, mert nem erőltette a QHD-t, hanem megmaradt a FHD-nál. Erre pont a 4K kijelzővel próbálják felhívni magukra a figyelmet, aminek a terjedésétől (a mostani technológiai „vívmányok” közül) leginkább tartok, mert azzal csak azt érnénk el, hogy hiába az egyre és egyre erősebb SoC-k, maga a teljesítmény egy helyben toporogna, mert ami pluszt hoz a hardver, azt a felbontás le is nullázza (ahogy a Note 3 után a Note 4 sem hozott forradalmat a TouchWiz futtatásába).
-
ctvagyok
őstag
Szerintem még korai a 4k, elég lett volna jövőre vagy két év múlva ellőni. Most jöhet minden gyártó a saját 4k telefonjával, ami új flagshipet jelent mindenkinél. A felbontás meg nem minden, kíváncsi vagyok tesztekben meg fogja e közelíteni a Note 5 vagy az iPhone 6S kijelzőjét.
Remélem az alkalmazások és rendszer felbontásának állítását megoldják a többiek, mert még a 2k-t is túlzásnak érzem mobilban netezésre.
Ja és a káva, az lehetne egy csöppet vékonyabb oldalt. -
Mustaros
aktív tag
ha valaki vesz egy 50 colos TV-t , akkor megértem , hogy igyekszik 4k-sat venni... A telóknál meg csak azért 4k-s gondolom , hogy többet tudjanak kérni érte .. mert sok értelmét nem látom.. Fullhd-s telóm van , de az is overkill..
-
MartOOn
addikt
ha nem (nagyon) megy a teljesitmeny es a fogyasztas rovasara akkor en el tudnam viselni a tobbi teloban is. artani nem arthat.
HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E
-
vicze
félisten
Nagyon, nagyon remélem, hogy ebből nem lesz divat.
Pusztán csak erőforrás pazarlás semmi másnak nem érzem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Ég veled, KEndre! :(
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Asztali konzolt tervezne a Valve?
- Apple asztali gépek
- Anime filmek és sorozatok
- ASUS routerek
- Újabb DeepSeek-vita: kevesebb vagy több áramot zabál majd az AI?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest