Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
A csecsemő idegrendszere flexibilis, de működése még lassabb, a feladatai kevésbé komplexek, mint a kész processzoré.
Csak a tanulás módja más. A sebessége nem.Ha jó memóriája van, és jó könyvei, talán. De az biztos, hogy minden olyan esetben, amit nem vernek külön a fejébe, a saját nyelvének logikáját fogja használni.
Könyvek nélkül, anyanyelvi környezetben lehet tisztességesen nyelvet tanulni. Én erről beszéltem. Persze lehetne normálisan, eredményesen oktatni is (jártam magán nyelviskolába valamivel több, mint fél évet, többet ért, mint négy év angoloktatás a gimnáziumban), de az nem célja az iskolarendszernek.Ilyenkor beszélik a magyarok a "Hunglisht", olyan szavakkal, amik nekem angolnak tűnnek, de amit egy angol életében nem mondana, vagy csak a kocsmában, a hetedik pohár után.
Mert a saját útjába áll azzal, hogy foggal-körömmel kapaszkodik abba, amit már tud, ismer. Amikor csak teheti, magyarul beszél, magyarokkal veszi magát körül, stb. Ez az a bizonyos makacs önfejűség, amiről már írtam az előbb.A kiejtést pedig felnőttként teljesen lehetetlen megtanulni. Közelíteni lehet csak, akcentus nélkül megtanulni már nem.
A gyerek akcentus nélkül tanul meg beszélni, mert nincs semmi alapja, nincs semmilyen rutinja szavak kiejtésében. De azt nem állítanám, hogy nem lehet akcentus nélkül beszélni egy idegen nyelvet felnőttként. Csak idő kell hozzá, meg jó sok gyakorlás. Vannak nyelvek, amik az átlagosnál több gondot okoznak magyarként, de semmi sem lehetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest