- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hungobungo
senior tag
válasz
szentturul #592 üzenetére
Csak azt az android verziót tudod rátenni, amit as telefon gyártója kiadott, nem tudsz rá csak úgy telepíteni bármilyen Androidot!
Ha gond van a beszélgetéssel, először azt kellene megoldani, a magyarítással csak utána foglalkozz, mert ha romcsere fog kelleni, ugrik a beleölt munka. Ha root-oltátok a telefont, akkor a Mobileuncletools mérnöki menüjében (Engineer mode) tudod feljebb húzni szoftverből a hangerőket, erről biztosan lesz fent egy rakás leírás. -
hungobungo
senior tag
válasz
hungobungo #585 üzenetére
Ok, töröltem a repobol az összes Latinime-hez kapcsolódó fájlt.
-
hungobungo
senior tag
válasz
poffsoft #580 üzenetére
Ő úgy érti, hogy a frissítés rendszer alapnyelvének magyarnak kellene lennie, ami egyébként így is van, ha a /system/build.prop-ban átírja a nyelvet (root jog + system partíció írhatóként újracsatolása szükséges), és nyom egy gyári beállítások visszaállítását.
Pl. erről:
ro.product.locale.language=en
ro.product.locale.region=USerre:
ro.product.locale.language=hu
ro.product.locale.region=HUEzt amúgy a jBart is megteszi, ha a beállításaiban megadja a magyarítás előtt, és az elkészült zip csomagot telepíti nem csak az apk-kat, majd nyom egy wipe -> factory reset parancsot a CWM-ben. Biztos vagyok benne, hogy erről is írtam korábban.
-
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
pajkos66 #547 üzenetére
Az imei egy MP0B_001 fájlban van eltárolva itt:
/data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/
Ezt a fájl generálhatod is az imei_mtk6515 parancssoros programmal, amit innen tudsz letölteni:
http://d-h.st/IZMhasználata (parancsorban):
imei.exe <15digit_IMEI_1> <15digit_IMEI_2>A fájlt vissza kell másolni (root jogokkal) a fenti helyre a fenti névvel, és a megfelelő hozzáférési jogokat megadni ( owner, group rw, más semmi ).
Telefont újraindítod, és örülsz -
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
Old Gyfland #513 üzenetére
Igen meg azt se felejtsd el hogy a huawei telón saját alkalmazások vannak az aosp appok helyett. Sajnos hiába szedtem ki magyar huawei romból a nyelvi fájlokat, ha nem lehet beletolni az apk-kba
Azért szerencsére a MIUI vagy LeWa már hibamentesen fordítható, és azt általában minden huawei telóra van. -
hungobungo
senior tag
Az a lényeg, hogy ment a ki/becsomagolás.
Én most szembesültem azzal, hogy a Huawei készülékek romjait NEM LEHET VISSZAFEJTENI, mert az apktool írója szerint nem szabvány resources elnevezéseket használnak, a krva anyjukat...
Pedig találtam egy kínai+angol nyelvű romot mlais mx28-ra portolt HuaweiUI-vel, nagyon király és gyors is, de így felejtős -
hungobungo
senior tag
Egyben kellene az egész romot fordíttatni a jbart-tal, gondolom ezeknek az appoknak függőségi gondjai lehetnek.
Nézd meg ezt a
hozzászólásom, lehet hogy ezzel menni fog! -
hungobungo
senior tag
válasz
#01993216 #438 üzenetére
Ha a telefon és az üzenetek nem fordul le, akkor az pedig tutira függőségi gond, régen amikor még nem tudtam mi az a framework, mindig ezekkel gyűlt meg a bajom amikor egyenként akartam magyarítani őket.
Apkchanger-t próbáltad már? Ez is apktool-t használ, de sokkal egyszerűbbne használható. [link]
Bele lehet tenni a framework-öket (bármilyen telefonét), az APKCHANGER mappa \ other \ frameworks \ frameworkslist.txt-be:
#framework name|framework tag|framework1 file name|framework2 file name|.....(8-ig)
LEWA|lewa|framework-resLEWA.apk|mediatek-resLEWA.apk|no
MIUI4|miui4|framework-res_miui4.apk|framework-miui-res.apk|noEnnek mintájára az 5-ös miui cuccait iderakhatod (a rom system\framework\ mappájában levő apk-kat), és amikor elindítod, ki kell válaszd ezt a framework-öt menüből. Ez után egyesével is lehet apk-kat beforgatni, csak a resources-t csomagold ki belőlük, nehogy a forráskóddal legyen gond.
-
hungobungo
senior tag
Hát generálj neki md5-öt, pl. Total commanderrel is lehet, ha jól emlékszem.
1.
Az im fájlok kijelölése totalcommanderrel, majd fájl menü -> checksum létrehozása (vagy ilyesmi)2.
md5 bepipálása3.
MÉG NINCS KÉSZ!4.
megnézed a módosított fájl új md5 értékét, és felülírod a nandroid.md5 fájlban a régit.5.
Mehet a visszaállítás. -
hungobungo
senior tag
válasz
#01993216 #396 üzenetére
Nem tudod esetleg a zippelt romot, vagy a romból a /system mappát zippelve felrakni valahová? Átnéztem egy Lewa forráskódot is a githubon, de csak cyanogenmod-ból átemelt naptárt találtam benne, más fórumokon meg utalást arra, hogy a miui-ból tették át a naptárat, szóval nem tudok többet tenni amíg nem látom konkrétan.
-
hungobungo
senior tag
válasz
#01993216 #377 üzenetére
Szia, Play áruházban keress rá hogy Naptár, a Google minden appja fent van
Ha esetleg szinkronizálással gond lenne, akkor kell a GoogleCalendarSyncAdapter.apk máshonnan, de ugyanógy be kell csak rakni őket a /system/app mappába 755 jogokkal (bármi amit letöltesz a Play áruházból a /data/app mappába települ, simán átmásolható a /system/app mappába, még a jogok is megmaradnak). -
hungobungo
senior tag
válasz
muchacoado #156 üzenetére
Szia, nem állítottad át véletlenül Windows-ban az alapértelmezett betűméreteket nagyobbra, mint 100%? Akkor szokott ilyen előfordulni. Windows 7(8-ban írd be a vezérlőpult keresőjébe hogy "képernyő", vagy jobb klikk az asztalra és testre szabás.
-
hungobungo
senior tag
Nyaralok de látom jol elvagytok nélkülem is ;-)
-
hungobungo
senior tag
válasz
muchacoado #123 üzenetére
A képre ráírtam egy-egy mondatban, ennél többre nincs szükség a használatához.
-
hungobungo
senior tag
Nem elég ha csak be vannak zippelve a fájlok/mappák, kell bele egy install script/parancsfájl, kb. olyan mint egy bat, ami elvégzi a telepítést. Ha nincs egy CWM barát alapromod, akkor marad a kézi csere, vagy esetleg egy univerzális install script beszerzése. Megírni nem annyira triviális.
Nézd meg ezt, jókat olvastam róla, Aroma Installer:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1461712 -
hungobungo
senior tag
válasz
osztraksajt #87 üzenetére
Belerakhatod simán, igen!
-
hungobungo
senior tag
Ha a root explorer-rel próbáltad és újraindulás volt a vége, akkor
1. nem követted az utasításaim: először csak a \system mappába másold az apk-t, ott add ki rá a helyes permission-öket, és onnan MOZGASD át a végső helyére.
2. a fordításkor a program elkefélődött, és nem indítható.Ezért írtam, hogy a kézi cserét lehetőleg olyannal próbáljátok ki ami nem kritikus, pl. Calculator.apk (Odex fájlokkal nem kell semmit csinálni).
-
hungobungo
senior tag
Na akkor elölről:
1. A jBart-tal lemagyarítottad a fájlokat.
2. Átmásolod a root-olt telefonodra bárhová (SD-re) csak a \system\apps és csak a \system\framework mappákban lévő apk fájlokat.
3. Telefonodon a root explorerrel átmásolod (kicseréled a régieket az újakra) a fent leírtak alapján DE CSAKIS ÚGY
4. Ha valami gebasz lenne, recovery-ből visszaállíthatod csak a system-et. -
hungobungo
senior tag
Root Explorer-t használj a fájlok bemásolásához. Simán bemásolni nem szabad őket, mert nem tudod kiadni rájuk a megfelelő hozzáférési jogokat, így a telefon nem találja őket és állandó újraindulással reagál (pláne a framework-nél).
Amikor belépsz a \SYSTEM\ mappába, a jobb felső sarokban nyomd meg a gombot amivel írhatóvá válik a partíció [R/W] vagy ilyesmi.
Mindent, amit módosítottunk, először másoljuk a /SYSTEM/ mappába (érdemes kipróbálni pl. egy kissebb cuccal, mondjuk calculator.apk).
ITT ADJUK KI RÁ(JUK) a rw-r--r hozzáférési jogot, és ezután a MOZGATÁS funkcióval küldjük a helyére (/SYSTEM/APPS vagy /SYSTEM/FRAMEWORK).így már egyrészt átkerült fizikailag rákerült a /system partícióra a fájl, vagyis a csere pillanatok alatt lezajlik, másrészt a mozgatás már nem fogja a hozzáférési jogokat módosítani/elrontani úgy mint másoláskor.
Érdemes újraindítani a bemásolás ELŐTT és UTÁN is a telefont, mert ki tudja hogy a lecserélt appok közül már melyik van a memóriában...
-
hungobungo
senior tag
Mivel a módosított fájl már más méretű lett, ez normálisnak tekinthető (az md5 ellenőrző összeg azért jó, mert ha sérült a fájl, ki lehet szúrni vele).
Van egy nandroid.md5 kiterjesztésű fájl a könyvtárban, azt töröld, majd hozz létre egy ugyanilyen nevű üres fájlt. Ezzel a visszaállítás nem jelez hibát, de nem is ellenőrzi az eredeti checksum-ot mert nincs mivel összevetni.
Ja és egy jótanács ne az egész system mappát cseréld, hanem csak azokat amiket írtam (apk-k)!
-
hungobungo
senior tag
Most megfogtál: nagyon régen többet vacakoltam vele, lehet hogy rosszul emlékszem, ezért módosítottam is a leírást. Bár ha a tar-t kicsomagolod, átrakod zipbe, és máris kész vagy
Van egy recovery creator program, azzal elvileg egyszerű a nulláról megcsinálni bármilyen csomagot.
-
hungobungo
senior tag
LENOVO TELEFONOK:
A Lenovo vagy egyedi felület használatába kezdett, vagy ez valami MIUI rom?
Lehet, hogy érdemes lenne saját ösvényt készíteni neki, tekintve hogy elég sok az alap angol a screenshot-ok alapján....
Aki kedvet érez a Lenovo magyarításhoz, és tud angolul a kellő mértékben, privát írjon, segítek az indulásnál, előkészítem az adatrögzítést, csak pötyögni kell excel-ben hozzá.
Kell hozzá az az apk, amit fordíani szeretne. Ez nálad ha jól látom főleg a /system/app/Settings.apkNincs esetleg hivatalos magyar Lenovo telefon hasonló felülettel? Biztosan segítene...
-
hungobungo
senior tag
Nem vagyok gyár, emberi erővel zajlik a művelet
A lényeg hogy egyértelmű legyen, ide is vagy privátba is megírhatjátok:
Pl. ennyi elég:
Phone.apk:
<string name="cancel">Mégse</string>
...Settings.apk:
<string name="cancel">Mégse</string>
...Ezt belerakom a meglévőbe, és felnyomom a githubra.
*** -
hungobungo
senior tag
HA VALAKI ESETLEG TALÁL HIÁNYZÓ STRINGET, ÉS ELKÜLDI, SZIVESEN BELETESZEM A REPO-BA!
-
hungobungo
senior tag
Fizikailag benne van? Akkor vagy permission gond, vagy nem érvényes alkalmazás, ez a kettő lehet.
Amúgy simán belerakhatod az eredeti zippelt romból az új zipbe azokat amikkel gond van/hiányoznak, CWM-ben lehet aláíratlan zip-eket is telepíteni gond nélkül, még csak az aláírással sem kell foglalkozni, így addig is használhatod a romot, amig nem 100%-osan magyar.... -
hungobungo
senior tag
válasz
gabika318 #36 üzenetére
Szia, factory reset/wipe dalwik cache volt, ugye?
A phone lefagy, de mivel system process egyből indítaná a rendszer, ezért a jeleség.
Ha nincs benn a magyar nyelv, akkor nem rakta bele vagy a framework-res.apk-ba vagy a SystemUI.apk-ba (már nem emlékszem melyikbe).
Próbáld a logokat tanulmányozni, abból kiderül mivel volt gondja... -
hungobungo
senior tag
na ilyet se láttam még... szerintem amig nem oldódik meg, használd offline-ként:
https://github.com/hungi/Android-JB-Translation
Itt kattints a ZIP (Download this repository as a ZIP file) gombra, kiszanáltam a repóból egy csomó mindent, talán jobb lesz mint a legelső verzió.
-
hungobungo
senior tag
a workdir az, amit "ideiglenesen" használ, ide tölti le a fordíási bázist, ide csomagolja ki a zippet, ide fejti vissza az apk-kat, stb. Ha vannak lefordítatlan stringek, érdemes innen kiszedni az angol stringeket!
Az output-ba teszi a végső zipppelt romot.
Köszi, szóval akkor a 4.1.x és a 4.2.x verziókon biztosan jó lesz. Már csak egy 4.0.x tulaj visszajelzése hiányzik.
-
hungobungo
senior tag
Amíg ki nem irtom a vírust (szerintem fals pozitív), szedjétek le a jBart-ot a hivatalos oldalról, majd
jbart\data\settings\repo.android.v4 fájlba ezt írjátok be:https://github.com/hungi/Android-JB-Translation=Hungarian Translation for Android JB (by Hungi)
https://github.com/hungi/LeWa-v4-Translation=Hungarian Translation for LeWa 4.x (by Hungi)A setting-ben állítsátok át a Hungarian-ra és az időzónát Europe\Brussels -re!
-
hungobungo
senior tag
Szia!
Ez fordított helyzet: a 'toast_invalid_input' nincs benne az alap nyelvi stringek között, de a hu zh_CN zh_TW loklizációkban megtalálta. Nem kell vele törődni. Sajnos amit te szeretnél, azért nem szólHa rákeresel, benne kell lennie a magyar fájlban ennek. Ha véletlenül kétszer teszed be ugyanazt, na azért már szólni fog!
-
-
hungobungo
senior tag
A fordítási alapfájlokhoz hozzá tudsz nyúlni, de nem fogod tudni hogy MIT kellene mire lefordítani.
Ha csak annyit látsz a telefonodon, hogy "Next", attól még nem fogod tudni hogy mi a string név (azonosító), csak akkor ha kiszeded az eredeti angol strings.xml-t a values mappából (ez az alap minden nyelvhez), és rákeresel. A Notepad++ használatát javaslom az ilyen kisebb munkákhoz, utána már valami intelligensebb xml szerkesztőt, utf8 kódolásra figyelni kell.Pl.:
EREDETI a \akarmi.apk\res\values\strings.xml fájlban:
<string name="next">Next</string>MAGYARíTOTT a \akarmi.apk\res\values\strings.xml fájlban:
\akarmi.apk\res\values-hu\strings.xml:
<string name="next">Tovább</string>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest