- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
ertyu
csendes tag
Szia!
Nem, sajnos a kamerám az eredeti friss kiadású LeWa ROMmal sem megy. Ahogy bootol a telefon, mintha bevillanna az ikonja egy nagyon kis pillanatra, aztán jön a panel a pin kód bevitelre. Pin kód után nincs kamera ikon sem. (Sim kártya nélkül sincs...) Az eredeti és a fordított rom is ugyanezt csinálja. A telefon egy TCL S720. A 4pda.ru-n van egy forum, ami ezzel a készülékkel foglalkozik, amire eddig mentem, nagyrészt onnan van, csak ugye az orosz nyelv meg a gugli, nem mindig érteni ruszkije druzjá. Jó egy hónapja találkoztam a fórumon ezzel a problémával már, hogy nem megy a kamera, de ekkor még csak röhögtem rajta. Van fent egy javítás rá, a boot.img-t cseréli ki, de ha ezt megcsinálom, akkor megáll a boot a zöld lewa feliratnál. A multilang. pucér android, ami meg elérhető a telefonhoz, az meg bug-os, a sensorok sem mennek rendesen, az autofokusz is hiányzik. -
ertyu
csendes tag
Köszi az ötletet!
Úgy voltam vele, ha már megint nekiállok, akkor a legfrissebb ROM-ot fogom megcsinálni. Az általad leírtak szerint csináltam mindent, és igazad lett, nem hoz hibát, nem áll le a system ui. Viszont cserébe nem működik a hátlapi kamerám. Az ikonját sem rajzolja ki telepítés után, másik foto programot használva pedig nem hagy választani az előlapi/hátlapi között, nem érzékeli, hogy 2 kamera van benne.
A lendület megvolt, ha ez így sikerült, akkor megcsinálom azt a ROM-ot, amivel eddig szenvedtem, és hibátlanul megy vele a telefon - angolul.
Ezt is lefordítottam, viszont itt a hiba ezzel a módszerrel is továbbra is fennáll, a system ui sajnálatos módon leáll.
Szóval azt is mondhatnám, hogy "konvertáltam" a fordítás problémát kamera bajjá, vagy maradtam ahol voltam. Továbbra is szivat.Ha van valami ötleted még - akár kamera ügyben is -, várom, és előre is köszönöm.
-
ertyu
csendes tag
válasz
#18193920 #641 üzenetére
A build.prop-ot hagytam angolnak, de ha a fordított framework-res.apk van feltéve, mindenképpen leáll. Ha hagyom magyarnak, bootol, leáll a rendszer ui, néhány leállás alatt sikerül bevergődni a nyelvi beállításokba, és visszatenni angolra. Annyi változik, hogy angolul közli a drága, hogy Unfortunatly, system ui has stopped...
A google-s csel sem segített, a stock rom - gapps nélkül - fordításával is ugyanez a helyzet.
Rejtély... -
ertyu
csendes tag
válasz
#18193920 #638 üzenetére
Azóta lefordítottam az összes korábbi jBarttal is, de a rendszer ui mindig leáll... Úgy tűnik, kénytelen leszek feladni. Ha véletlenül a későbbiekben belefut valamelyitek egy ilyen esetbe, és sikerül megoldani, kérlek, jusson eszébe, hogy van egy tag, akinek beletört a bicskája. Üdv
-
ertyu
csendes tag
válasz
#18193920 #632 üzenetére
A bekapcsolás után kis ablak középen: Az android alkalmazások frissítése, elszámol addig, ahány alkalmazás fel van telepítve, (de ez minden bekapcsolásnál így van, csak most angolul), aztán szól, hogy le is állt. A PIN kódot már csak úgy lehet beírni, ha közben nyomsz egy ok-t, és elég gyors van a pin kóddal, mire jön a következő ablak.
A google apps fel volt telepítve rá, úgy vettem le a system mappát a teloról jelenleg. (régebben google nélkül is ugyanitt és ugyanígy szokott megállni.) -
ertyu
csendes tag
válasz
#18193920 #629 üzenetére
Szia!
Megcsináltam a fordítást az 1.7.3-as verzióval. Némi "technikai" változás van, de a lényeg változatlan. A framework-res.apk mérete nagyobb lett, mint a 2.0 ill. 1.9.2 fordítása után, de sajnos a végeredmény nem változott, ugyanúgy a rendszer ui leáll...
Szivat ezerrel...
Ami még feltűnt:
Eddig "félmagyarul" használtam, az alkalmazások magyarok, de a beállítások, rendszerüzenetek nem.
A középső sor ikonjai közül a settings mellett a "quick lockscreen" angol, a settings is angol.
A "félmagyar" verzióban a famework-res.apk egyedül az eredeti romból való, a többi fordított.
Ha a komplett fordítást felteszem, a Setting akkor is Settings marad, ahogy a képen látható, a quick lockscreen magyarosodik.Ahogy csináltam (hátha valami elkerülte a figyelmemet a folyamatban):
1. system mappa kimásolva a telefonról.
2. becsomagolva zip-be
3. fordítás jBarttal 1.7.3, hungobungo leírása és beállítás mintája alapján
4. a kész, lefordított zip-ből a sytem/app ill. a system/framework mappákban található apk-k átmásolása az aroma installer megfelelő mappáiba
5. a készre másolt aroma installer betömörítése zip-be
6. a zip másolása az SD-re
7. CWM - install zip from SD card
8. aroma teszi a dolgát, pipa a magyarított fájlok telepítése négyzetbe
9. amikor végzett, reboot
10. A rendszer ui sajnos leállt...Hol van a kutya elásva?
-
ertyu
csendes tag
Szia!
Köszi a válaszodat.
Igazából ezt már végigrágtam, meg az android magyarítás jBart-tal, illetve a jBarttal másképpen összefoglalókat is. Ezek alapján csináltam meg a fordítást. Sikerült is, működik is egyedül a framework-res.apk tűnik hibásnak. Ha kompletten fel van téve az egész, akkor boot után kiírja, hogy a system Ui váratlanul leállt. És innentől használhatatlan az egész, mert csak OK-t lehet nyomni, miután újra feljön az ablak.
Ha a framework-res.apk nincs felrakva, csak a többi, akkor már nagyon sok minden magyar, és működik is, de a beállítások, rendszer visszajelzések angolok természetesen.Megpróbálom akkor a fordítást korábbi verziókkal is, hátha az eredményesebb lesz. Az enyémet az 1.92-essel fordítottam eddig...
-
ertyu
csendes tag
Nagyrészt sikerült a magyarítás, de a probléma továbbra is fennáll, ha az egész fordítást egyben felteszem. Ezer variáció után rájöttem, hogy a bibi a framework-res.apk -ban van. Ha ezt felteszem, akad a system ui-val. Ha minden marad eredeti angolban, és ezt az egy fájlt fordítás után kicserélem, már megakad. A többi e nélkül tökéletes.
Tud valaki segíteni benne, hogy az a nyomorék framework-res.apk is működőképes, de magyar legyen? Ez lenne a lelke az egésznek, remélem a szakavatottaknak van tippje a dologra.
http://data.hu/get/7952727/framework-res_apk.zip
[IDE] feltöltöttem az eredetit, és a hibásat is, amit a jbart fordított.
Előre is köszi, ha segítetek.
Üdv -
ertyu
csendes tag
Sziasztok!
Na most sikerül megfőni....
A jBart fordítás másképpen segítségével lefordítottam, az aroma installer pedig feltette a magyar nyelvet, szóval a telefon megmagyarosodott!
DE!!!!!
Ahogy bootol ki is írja kapásból, hogy a "A Rendszer UI alkalmazás sajnos leállt." Nyomok egy ok-t, aztán újra jön az ablak.A legnagyobb gondom az, hogy a recoveryből még újra sem tudom rakni, mert nem tudok belépni, mert a hangerő fel+ powerre nem reagál, csak a mobileuncletoolsal sikerülne belépni, de odáig meg nem jut el sehogysem, mindig leáll a Rendszer UI.
Van ötletetek rá, hogyan lehetne megoldani?
-
-
ertyu
csendes tag
válasz
hungobungo #595 üzenetére
-
ertyu
csendes tag
Sziasztok!
Egy stock romot szeretnék magyarítani a jbarttal. A meglévő zip-emben vannak odex fájlok. Kell először deodexelni a romot, vagy fordíthatom így, ahogy van. A rom lewa OS v.5-ös.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest