- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
~~~ HUAWEI P8 ~~~
Főbb szabályok:
1. Olvasd el az összefoglalót! | 2. Használd a keresőt | 3. Kérdezz, válaszolunk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#16820480 #316 üzenetére
Nekem is több olyan van, ami EMUI 3.1 -ben nem tetszik. Felületében a legjobb a 3.0, de funkciók/használhatóság tekintetében 2.3 -nak komoly előnye van bármelyik későbbi verzióval szemben (szerintem).
940 -nel már elvileg lemennek 16 nm -re, és várhatón azzal lépnek be igazán a felső kategóriába a Kirin SoC -k. Illetve akkor is, ha 20 nm lesz, de azt ugye a fent említett okok miatt sem lenne jó választás. A "húzkodós" A53 ugye még nem ez a kategória. GPU -ban sem.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #314 üzenetére
Igen, pl. Voda van hogy beletesz olyan funkciókat a Huawei FW -kbe, ami EU -s verzióknál nincs (Pl. 2.3 alatt csak náluk volt EU -ban fényképező hang némítási lehetőség). Ez viszonylag ritka és inkább korábban volt jellemző, mert azért már egységesebb. Pár dolog persze még különbözik, ami sanszos hogy ennél sem lesz benne az alap SW -ben (bár lehet már kínaiból is ki van véve előző EMUI -khoz képest). Pl. 4G kapcsoló, Drive mód, hang profilok...stb.
Magyarítást nem tudom megállapítani, mert sokáig nem volt nálam. Az is EU -s volt. Majd köv. hónapban megint kerül hozzám egy. Ami nekem feltűnt, hogy jó a színhűség, talán Huawei -ek között a legjobb, viszont betekintési szögben, napfényben láthatóságban közelében sincs a P7 -nek. ÉS nem is mindig éreztem a P8 előnyét normál használatban (mindig max. fényerőn használom a telefonokat). Bár ugye ennek is meg van az oka. Meg szerintem a P7 -nek van a legjobb kijelzője a Huawei készülékek között, és járt már nálam szinte az összes (középső kategóriától felfelé) az elmúlt 2 évben. Ez szubjektív vélemény.
Rengeteg előrelépés van az elődhöz képest, szerintem sokkal több, mint anno P6 és P7 között. Ettől függetlenül úgy érzem csak "teszt" készülék lesz. Az A72 -es magokat és néhány + dolgot jobban várok jelenleg. DE nekem bejött a telefon.
Igen, Cloud -hoz kell vagy 10-15 perc, de utána már nincs szükség a VPN -re, mert újraindítás után sem dobja el a bejelentkezést. Tehát csak belépésig van rá szükség, utána teljes értékű program lesz VPN nélkül is.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #312 üzenetére
Igen, ezt írtam én is.
Rendelgetések miatt. Bár sokan félnek tőle, de egy-két Huawei -en rendszeresen használtam (és használok most is) moddolt kínai ROM -ot. Egyedül a Telenorral van gond, a többit mind "felcustolom" (3G és 4G hálózaton oda indított és onnan érkező hívások torzítanak, a többi szolgáltató jó).
Viszont szokott lenni néhány gyárilag pucolt verzió, amiben nincs magyar nyelv. Pl. angol, orosz, spanyol SW -nél. Nem ritkán szolgáltatós, pl. Tigo.
Melyik verzióban rossz? Nálam csak EU -s volt. Amúgy P7 L00 -ban (china dual) is volt egy-két ilyen, volt kínai karakter is.
Viszont a korábban általad kérdezett (másik témában) Cloud+ hozzáférést sikerült megoldanom VPN -nel.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #120 üzenetére
3.0.5 csak béta, vagy inkább alfa tesztként működött. Nem volt nyilvános FW. Itt viszont szerintem elsősorban nem az EMUI -val, hanem a telefon FW -vel van a gond, ami béta.
Majd kiderül, mert Kínában még kevés az infó, de rövidesen csorog le néhány dolog. Meg ugye elsőként rövidesen a Mate 7 is megkapja (EU).
Hasonlóságok amúgy azért lehetnek máshoz képest, mivel EMUI 2.3 óta erősen figyelnek a felhasználói visszajelzésekre, amit egyébként következetesen bele is tesznek a frissítésekbe. Illetve az új verziókba.
Szerintem nem mindenben van a "helyén" a szoftver. Az értesítési sáv, ha így marad, akkor nagyon kényelmetlen. DE pl. az adatforgalmi menü is nagyon sokat változott. Bizonyos funkciókat elhagyott, aminek a legtöbb országban nincs jelentősége, mert nem nevetséges adatkorlátok vannak, de nevetséges összegért lehet venni + adatot is. Az ingyen Wifi -ről ne is beszéljünk.
2.3 után a 3.0 -ban a lebegő gomb is butult, vagyis értelmetlen lett. A nyitott alkalmazások bezárására szolgáló menü sem jó a korábbi verziókhoz képest. Most már nem jelzi a legfoglalt/szabad RAM -ot, ha nincs nyitott program...stb...stb...stb.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #116 üzenetére
Nagyon nem jó. Ráadásul ez inkább a Huawei sara, ő dönt a régiósításban.
Az említett esetben csak egy egyedi FW van. Az egy dolog, hogy ennek a mai világban már nem sok értelme van, de ez pont a Voda, aki több készüléknél is halálra szivatja az embereket. Többször szaladtam már ebbe bele, és most is van 3 olyan készülék, aminél ez a probléma (nem mindegyik Huawei).
Az egyiknél most durván 5 hónapos csúszásban más szolgáltatókhoz és a függetlenekhez képest. 3.0 -val, minden országban ez a helyzet. Egy másik, de nem Huawei készüléknél a droid főverzió frissítés úszik, most már már másfél hónapja a többihez képest.
Egyébként a 3.1 jelzés semmit nem jelent, mert 3.0 béta verzió ugyanúgy 3.0 volt. Nekem még ez is elég bétának tűnik, de a telefont tekintve az FW biztos az.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #108 üzenetére
Az nincs, többek között. Nem EU veriókban én több olyan dolgot is szoktam látni, ami itt sem lenne rossz. Pl. Drive mode. Azért írtam direkt csúnyán, és direkt "nem EU verzió" -t, mert pl. az oroszokat is kényeztetik szoftveresen.
DE ilyen akár a PM Plus is 3.0 -nál, Auisztriában már elérhető, Magyarországon nem... Mindegy, mert már "adaptáltam", így bárkinek elérhető.
Az egyik nagy problémát még mindig abban látom, hogy egy készülékből rengeteg verziót csinálnak. Ezek általában mininális különbségek, az is inkább szoftveresen tér el, régiónként. Pl. P7 -ből 11 verzió van.
-
törölt tag
válasz
#16820480 #56 üzenetére
Nem igazán hiszem, de majd meglátjuk. Mivel az EMUI fejlesztése során nagy hangsúlyt fektetenek a felhasználói visszajeljzésekre ("VIP" fórum). Ezt pedig elég sokan írták annak idején. Bár van olyan (jó) dolog, ami 3.0 -ból kimaradt 2.3 -hoz képest. Ez azért szerintem fontosabb.
Bár az értesítési ikonok elrendezési variálása sem kevésbé fontos (szerintem).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós kamerák
- Napelem
- Milyen monitort vegyek?
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Corsair Katar Elite WL egér eladó (csak vezetékesen megy)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest