- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vitya103
tag
Akinek. Meg jött a b162 nekik. Mikori a biztonsági frissítés?
-
tween
őstag
Huzamosabb ideig tartó Instagramm használat mellett nem melegszik fel a telefon?
-
yodee_
őstag
válasz 7Heads Drago #2297 üzenetére
Munkatársam a T-nél vette.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
7Heads Drago
veterán
Zöld színben hol lehet hozzá jutni? Jó áron........
Szolgáltatónál nem is lesz ilyen színben?[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
yodee_
őstag
Nem tudom ki hogyan használja a telefont, de nekem április óta van meg bőrtokban hordom és egy karc sincs sem a házon sem a gyári fólián.
Honor Magic 6 Pro | Lenovo Thinkpad X280 | Lenovo Thinkcentre M920s
-
Dave920117
tag
Az én gyári fóliámon is van már pár karc és meglehetősen friss a telefon. Nekem már van új, de még nem teszem fel. Eazyguard az enyém is. Egy Crystal és egy Antireflex HD fólia.
Egyébként még nekem sincs frissítés. Edigital, független, DUAL sim
-
Norbi.
őstag
Nekem három hét után tiszta karc volt a gyári, azóta most egy EazyGuard márkájú van fent, ez is bő. 2 hónapot bírt, már tiszta karc, szerintem csütörtökön kipróbálom a MobilOutFitters félét. Hátlapi fóliából elég jó, amit felraktak.
Xprotector márkát rendeltem hozzánk a boltba, általában meg vagyok elégedve a cuccaikkal, a P10-re nem ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
tween
őstag
Nem értem ezt a fólia mizériát. nem elég ami gyárilag rajta van? Bőven tökéletes szerintem.
-
Norbi.
őstag
-
entee
csendes tag
válasz choco01 #2276 üzenetére
Én vettem már üvegfóliákat, Nillkint részesítem előnyben, korábbi mobilokkal szerzett tapasztalatokból. Hát, még nem mertem rárakni. Van egy Amazing H+ PRO, ami extra vékony lekerekített szélű meg minden, de nem ér ki a képernyő széléig, hogy ne legyen levegős.
Aztán most vettem egy szintén Nillkint, a 3D AP+ PRO-t, ami egy teljes előlapot takaró hibrid megoldás. A kijelző területén edzett üveg, mellette meg hajlékony gumi szerű fekete anyag van, hogy a lekerekítésnél felfeküdjön rendesen. Ez nagyon pontosan illeszkedik, oda próbáltam, de a kijelző jobb és bal oldalán nem ér ki az üveg teljesen a széléig, egy kicsit kitakar abból a fekete rész, félek, lehet, hogy zavaró lenne.Vikooo: Nekem eddig is mutatta a headsetek akku állapotát.
-
glehel
senior tag
Ezt olvasták már?
Gondolom igen.
https://www.engadget.com/2017/04/20/richard-yu-statement-on-huawei-p10-storage-gate/A az enyém vodafonos és 750 fölött teljesít. Szerencse?
-
törölt tag
válasz choco01 #2278 üzenetére
Én most frissítettem, pár nap múlva meg írom a tapasztalatom. Próbáltad facto reset után mit mutat a telo, lehet frissítés után be van ragadva valami azért merül olyan gyorsan két óra az p.csafüst...b150 rommal 3.5-4.5 óra volt nekem attól függ mennyit játszottam vagy mennyit voltam wifi közelben.
[ Szerkesztve ]
-
sajo13
senior tag
Megjelent új frissítés, a B162-es.
Mirrorlink van benne (autókba), VoltE, VoWifi funkció, optimalizált energiafogyasztás, Google biztonsági frissítések. -
choco01
addikt
Hali.
Van bevált üveg fólia aliról vagy ebayrol?
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
glehel
senior tag
válasz ssscsaba #2274 üzenetére
Leírás itt van.
http://www.stechguide.com/huawei-p10-b164-nougat-update/Firmware meg itt
http://hwmt.ru/hwmtsite/firmware-database/?firmware_model=vtr-L29C636&firmware_page=0
Azzal a különbséggel hogy én a 636-os verziót tettem fel. Rebrandolni kell és 2x frissíteni.
Nem tudom független e én csak voda kártyákat használok. -
xxattixx
csendes tag
Üdv!
Tudná valaki linkelni a legfrissebb független romot olyat amit a szerviz menüből lehet felrakni. Most VTR-L09C432B150 van rajta ami nem akar frissülni. Köszönöm -
bivalyos
tag
Üdv, hol tudom azt beállítási hogy az értesítési hangok csak rezegjenek ? Sehol nem találom.
Üdvözlettel: bivaly
-
bivalyos
tag
Üdv, hol tudom azt beállítási hogy az értesítési hangok csak rezegjenek ? Sehol nem találom.
Üdvözlettel: bivaly
-
törölt tag
Nektek sem működik az 'OK Google' zárt képernyőn?
-
Dave920117
tag
válasz martin0414 #2243 üzenetére
Hát érdekes kérdés. A múlt héten írtam pont ide, hogy kinn az udvaron este 7 körül fb-messenger-instagram hármastól annyira forró lett, hogy az valami hihetetlen. Igaz a múlt héten volt 37-38 fok, de érdekes, mert a tesóm is kinn volt egy P9-el ugyanezekkel az appokkal szórakozott és neki csak épphogy bemelegedett.
Akkor megnyugtattak, hogy a külső hőmérséklet magas és emiatt lehet.. De egy telefonom se volt eddig így. Hiába volt kinn meleg, nem voltak tűz forróak. És én még csak nem is játszottam a telefonnal.
-
Vikooo
addikt
[ Szerkesztve ]
-
glehel
senior tag
végül megoldódott de azért jó lenne ha valaki le tudná szedni twrp-ben a vodafonos oem info particiót.
a garancia miatt, túl gyors voltam és elfelejtettem lementeni.
Vodafonnál vettem 1 simes változat VTR-09 és most lett belőle a legújabb szoftveres és dual simes készülék
-
veterán
Sziasztok! iPhone 7-et használtam viszont most az új iPhone előtt ki akarok valami mást is próbálni. Ezt néztem ki valamint a P9+-t. Melyik ajánlottabb inkább? Egy árban vannak és egyedül ez tetszett meg a "mai kínálatból" semmilyen más készülékek. Szóval azon töprengek, melyiket kellene beszerezni a sima P10-et vagy a P9+?
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
Darkcomet
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Új vagyok még erre felé, csak két hete használom a p10-et. A kamera nekem is csalódás. Igaz, hogy álló témánál jól teljesít, sőt, igen jól, de amint mozgás van, gyalázat, amit csinál. Ha mondjuk valaki csendéleteket, vagy kajákat, vagy fákat, vagy álló embereket fényképez, amolyan instagram "buzi", akkor remek képeket lehet vele lőni. Habár itt is tetten érhető az előre beállított opciókat használva a szoftwer túldolgozása. Viszont mozgó témánál igen csak alul teljesít. A fókusz hektikusan működik, nem oda fókuszál, ahova szeretném, nem azt látja, amit én. Ebből a szempontból még az öreg G3-am is jobb, nem hogy a G4-em. A manuális beállítás opció pöcsölős, és pláne az zavar, hogy nem lehet profilokat csinálni, amiket aztán kipakolhatnák a kezdő képernyőre, és csak egy klikk, és uccu neki. Ehhez playről kell appokat összebogarászni. Szóval aki fix témákat fotózgat, annak kiváló ez a kütyü, aki olyan, mint én, hogy kiveszem és egyből le akarok kapni valamit, mert nincs idő pöcsölni vele, annak egy bukás, amit ez a kamera csinál.
-
glehel
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem küldeni valaki egy vodafonos oem partició mentést kb 64 mega.
-
pixelblondie
senior tag
39.
Amugy nem ertem mi ez a macera itt a pro móddal. Életemben nem használtam, mindig automatán lövöm a képeket, számomra az s7 és az edge kamerája sehol nincs ehhez képest. Különösebben nem is kell kutatnom az instagramomon ott vonul fel az egész galaxy széria az s4től fogva.
Anya11: örülök
[ Szerkesztve ]
as good as it gets
-
Anya11
csendes tag
válasz martin0414 #2245 üzenetére
A strandon voltunk mikor a gyerek játszott mobil nettel a Ninja Chickennel, mikor megunta nem lépett ki csak a képernyőt kapcsolta ki. Kb 1 óra múlva kivettem a telót a táskából, szó szerin tűz forró volt, alig bírtam megfogni. Ki is írta h a telefon hőmérséklete nahyon magas, néhámy funkció nem elérhető. Gyorsan kikapcsoltam, elég lassan hült le de szerencsére semmi baja nem lett.
-
Vikooo
addikt
válasz martin0414 #2243 üzenetére
Pont azzal játszottam a napokban, a G4 hez viszonyítva ez langyos. Hozzá teszem a környezeti hőmérséklet 30 fok fölött van és a Kirin960 is termeli a hőt, szóval ha langyos vagy épphogy meleg a kamera környékén a telefon, akkor nincs baj.
-
martin0414
csendes tag
Nektek nem melegszik a telefon játék közben? Nekem eléggé felmelegszik pl Angry Birds 2-nél a kamera alatti részen. Ha valaki meg tudná nézni nekem, azt nagyon megköszönném
-
Vikooo
addikt
válasz badxgirl #2239 üzenetére
https://m.dpreview.com/reviews/huawei-p10-camera-review/6
Ott van a nagyok szintjén. A Google Pixel jobb nála de ott jobb a hw és a HDR+ is egy csoda.
Anya11:
Rosszabb fényviszonyok között, gyorsan mozgó alakokat meg magas ISO -val és gyorsabb zarsebesseggel kell fotózni. Olyankor amúgy is az emlékét orokited meg a pillanatnak nem feltételezem, hogy életed képet szeretnéd elkészíteni.Amúgy meg az S7 -nek ott a másik ütő kártyája a 12 millió fókusz pont. Azt eddig semmi nem tudja verni és gyorsan mozgó alakoknal az is fontos, hogy gyorsan meglegyen a helyes fókusz.
[ Szerkesztve ]
-
Kovaratis
senior tag
Jól látom hogy itt nincs topicgazda? Jó lenne egy összefoglalót írni.
Vodám van, TWRP-vel, és ROOT-al. Rá tudom valahogy varázsolni a 151-es Voda frissítést?
-
badxgirl
aktív tag
Mondtam hogy az automata mód miatt sírok, nem mindenki pro fotós hogy állítgasson és idő sincs rá mindig.
Azt hiszem ez egy szabad fórum, ahol a negatív véleménynek is helye van.
Ha ideges lettél sajnálom. De ezt a telefont a kamerájával adták el. Akkor tegyék hozzá hogy a sok szuper vélemény, teszt, elismerés a pro módra vonatkozik.
Mások is leirtak akik értenek hozzá, hogy pl egy s7 miért kevésbé zajos vagy miért mosódik el ritkábban. (rekeszértéket és záridőt említették azt hiszem)
Sőt volt aki nem lett ideges, inkább segített a pro mód megértésében.
A linkelt videókat ezúton is köszönöm.
Te pedig ne légy ideges ilyen apróságok miatt, pont nem azért írtam hogy a te napod elcsesszem.Amúgy most jött vodásra végre a b151. Kamera frissítés is van benne, az dob valamennyit? Ki hogy tapasztalta?
-
Vikooo
addikt
válasz Pirosribizli #2232 üzenetére
Gyári beállítások visszaállítása...ennél kevésbé drasztikus módszerre számítottam
-
Vikooo
addikt
válasz Pirosribizli #2230 üzenetére
És mit javasoltak?
-
cirx
senior tag
akinek nem inge...
S23 GREEN
-
törölt tag
.... bölcs maradtál volna.
-
cirx
senior tag
De unalmas má ez a kamera fika. Gondolom ezt is poénból kapta meg.
Mindenki aki nyünyörög vegyen dslr gépet, ne itt sírjon egész nap. Fudeidegeslettem.
S23 GREEN
-
törölt tag
válasz dredjudge84 #2219 üzenetére
Nem csupán úgy tűnik. Ez gsmarena teszt kép. Használd Te is ha akarod.
-
dredjudge84
őstag
válasz #04331520 #2204 üzenetére
Mi lenne ha ugyanolyan iso-val csinálnád meg azt a két képet, amit fentebb posztoltál? Úgy hasonlítsd össze. Így úgy tűnik, mint ha szándékosan fikáznád a p10-et. Pont hogy a végén jobb eredményt kapnál, de az is lehet, hogy elég alacsonyabb iso is, mint honor 8-nál, akkor meg még jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Anya11
csendes tag
válasz pixelblondie #2209 üzenetére
Jó ötlet 😊 Nagyon jó kép! Én még nem jöttem rá hogy lehet képet csatolni 🤔
-
Vikooo
addikt
válasz badxgirl #2212 üzenetére
Írd meg légyszi mekkora ISO -val készültek ezek a képek?
Az S7 jóval nagyobb rekeszérték (f2.2 vs f1.7) miatt alacsonyabb ISO értéket tud beállítani (nincs magas zajszűrés), illetve a zársebesség is gyorsabb (nincs bemozdulás).
Ajánlanám a pro mód tanulmányozását ha már ilyen telefonnal fotózol, ott a RAW bekapcsolást amiből jó sok részletet vissza tudsz hozni, a manuális beallítással pedig a lehető leg alacsonyabbra állítani az ISO -t. Persze addigra elmulik a pillanat.
Ha jó point and shoot kell akkor iPhone -t használj.
[ Szerkesztve ]
-
badxgirl
aktív tag
válasz badxgirl #2211 üzenetére
Azt még hozzátenném hogy szép makro képeim nekem is vannak. A gondok villanyfénynél, 2-3m távolságnál vagy mozgó objektumnál kezdődnek.
Megnéznék szobában lőtt fotót kicsit távolabbit, vagy pl fél méter-méterről udvaron egy kutyát aki aztán ide is oda is néz tehát mozog valamennyit. Esetleg táncoló embereket 2-3 méterről. Ezek a témák nálam mind olajfestmény szerűen mosottak, részlet szegények, elmosódottak, melyik milyen.... Mégegyszer írom, csakis automata módban. Az írásom a pro módra nem terjed ki mert ahhoz nem értek. -
badxgirl
aktív tag
Kamera.
Én totál hülye vagyok hozzá, pro mód kínai, tehát mindig is automata módokban kattintgattam.
S7 után 2 dolog zavar.
1: bár napfényben szépek a képek, beltérben lámpafénynél akár vakuval akár anélkül, nagyítasban olajfestmény szerűen foltosak a képek. Nagyítás alatt azt értem mikor duplakoppra nagyít valamennyit, majd mégegy duplakoppra megegyet. Nyilván az s7 sem lőtt ugyanolyan képeket mint kint napfényben, de ennyire foltosakat sem. Itt nagyon elvesznek a részletek. Pl ha a 3m-re lévő szekrenysort fotózom, s7 képein olvasható volt az a felirat egy dobozon vagy bármin ami p10-nél már nem olvasható.
2: irdatlan lassú. Vakuval végképp. Van gyerekem, kutyám, róluk van legtöbb képem. S7-el csak kattogtattam, 10 képből 8 éles lett, igen komoly mozgássebesség kellett hogy belemozduljanak. Napfényben vaku nélkül kb esélytelen volt a bemozdult fotó. Tényleg mindig a pillanatot kaptam el.
P10-el nekem 10 képből kb 9en bemozdulnak, nem tudok 1 pillanatot elkapni mert elmosódik. A gyereket még csak csak le tudom fotózni mert ő 4 évesen már mozdulatlan marad ha megkérem bár így csak jó mű képek lőhetők... De pl a kutyát aki egy örökmozgó kölyök, szó szerint esélytelen, ami értelmes képem van róla azt a férjem s7 edge-ével lőttem míg megvolt.Lehet hogy a pro mód jobb a p10-ben. De azokra is gondolni kellett volna akik ehhez nem értenek, vagy épp nem akarnak állítgatni ezt azt. Elvégre a mobil kamera pont arra van, hogy kéznél legyen, bármikor előkapjuk és elcsípünk egy látványt egy pillanatot... Na arra ez a telefon nem felel meg. Pedig a szuper pro mód nem zárja ki, hogy az automata mód is jól be legyen lőve... (szerintem legalabbis)
Amúgy imádom a telefont, de a kamera nekem igenis csalódás.
Szinte biztos hogy mást mondanék ha értenék a pro módhoz, és lenne időm használni. De nem értek, ahogy sokan mások sem, illetve az a 3-4mp ameddig tartana beállítani ha tudnám mit hova érdemes egy egy fotónál, pont elég ahhoz hogy bőven elillanjon amit épp fotózni akartam. -
Kovaratis
senior tag
válasz pixelblondie #2209 üzenetére
....vagy egy kávézót...
-
törölt tag
válasz nemesadi #2200 üzenetére
Na ez tényleg jó. Az első kép ami nem zajos. Hogy csináltad? Állványról? Más: A Honor 8 nemhogy vetekedett a Canon Ixus kompaktommal, hanem sokkal jobb volt nála. A problémám igazából annyi volt - de ezek szerint van remény - , hogy Honoron (papíron) nem Leica volt és nem volt rajta optikai képstabilizátor és mégis jobb képeket lőtt mint a P10. Igaz a két szenzor (monokróm és RGB) pixel száma nem egyezik sőt nincs is közös többszörösük. Úgy tűnik algoritmus egyenlőre ezt tudja. Én reménykedek, hogy egy frissítés megoldja. És még egyszer.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Hát akinek ezek a fényképek nem felelnek meg,az vegyen egy profi fényképezőgépet,az 500 ezer Ft-os ársávból.
Véleményem szerint(és profi fotós ismerősöm szerint is) a P10 kamerája kb. egy nagyon jó minőségű kompakt fényképezőgéppel nagyjából egálban van.
Arra a célra amire a telefonnal készült képeket használjuk,bőven elegendő,sőt!"Aki ad,az nyer"
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green , 100% akku, független
- Apple iPhone 14 Pro Max, Silver, 128Gb, 100% gyári akku, 3 hó garancia, független.+ Uag tok
- IPhone 12 mini gyári független megkímélt gyári akku 94%
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával