- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- VoLTE/VoWiFi
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
randrew
csendes tag
A félreértések elkerülése végett: én örülök, hogy "idekeveredtem"! Nekem megfelel a készülék, de én nem is akarok tőle többet, mint amire képes!
A "buherált rendszert" nem tudom, hogy honnan veszed. Elvileg akkor a Samsung, a Sony, az LG, stb is buherált rendszert tesz a készülékeire (és akkor ezek még csak a nevesebb gyártók voltak...). Neked csak az a bajod, hogy olcsó készüléktől túl sokat vártál. Hidd el, hogy sokan használnak ilyen táblagépet különösebb problémák nélkül. Azok az emberkék, akiknek meg nem tetszik az eszköz rendszere, hardvere vagy kinézete, nyugodtan vegyenek másikat. Amikor én megvettem ezt a táblagépet, akkor senki nem kényszerített rá. Előtte is volt már Huawei készülékem, igaz az egy telefon volt. Azzal is jól kijöttem több éven át, ezzel sincs bajom. Azon a telefonon jelenleg is a 4.1-es droid fut (512 Mb memória mellett) és kapaszkodj meg: lehet vele telefonálni, üzenetet küldeni, fényképezni, emaileket kezelni, videót nézni és zenét hallgatni és a Sudokut is viszi simán. Nos, Pokemon GO meg más népbutító hülyeség nem működik rajta, ami nem is baj, mert nincs rá szükség...
A frissítésekről meg már írtam, hogy azok is csak ideiglenesen adnak biztonságot. Amikor majdnem 2-3 hetente jön az újabb hír a be nem foltozott biztonsági résekről, akkor elvileg minden készülék, amin nem a legeslegutolsó frissítés van, már nem számít biztonságosnak. Az android rendszer használatával ez jár. Amennyiben állandóan friss rendszert akarsz, akkor válts W10M-ra (ott meg a kevés alkalmazás miatt fogsz majd panaszkodni...)
-
randrew
csendes tag
válasz
garrotter #520 üzenetére
A frissítések más, drágább eszközöknél sem mindig elérhetők. Lassan a 7-es droid érkezik és elég sok neves gyártó eszközén fut még 5.x droid. Ennek a táblagépnek vannak korlátai, teljesítmény és szolgáltatások terén is. Ettől függetlenül megoldható vele nagyon sok feladat, nem kell egyből leszólni, mert alsó kategóriás eszköz.
Amíg lehet rajta emaileket kezelni, multimédiás tartalmakat lejátszani (videó, zene), dokumentumokat kezelni és böngészni, addig nem érdekel, hogy melyik verziós droid fut rajta. Mivel a legfrissebb rendszereken is találnak időnként biztonsági réseket, ezért aki annyira aggódik ezek miatt, annak csak egyetlen választása marad: Nexus. Ezeken a Google folyamatosan frissít. A többi gyártó csak az aktuális szériáit és azokat is csak egy bizonyos ideig látja el frissítésekkel. Ezért vagy beszáll az ember a mókuskerékbe és gyakran cserélgeti a készülékeket (legkésőbb a frissítések megszűnésekor) vagy megtanul együtt élni a korosabb rendszerrel.
Egyébként az is vicces, amikor a 5.x-os androidot futtató eszközöknél a tulajok panaszkodnak a 6-osra frissítés után, hogy az SD kártya kezelése megváltozott... Nesze neked frissítési vágyálom...
-
-
randrew
csendes tag
A widgetek információt, állapotot mutatnak folyamatosan. Aki kiváncsi például az időjárásra, az kirak egy időjárási információkat mutató widgetet a kezdőképernyőre és ezentúl elég csak arra ránézni, nem kell külön egy alkalmazást is megnyitni hozzá. Leegyszerűsítve: a widgetek azért vannak, hogy alkalmazások megnyitása nélkül is hozzájusson a felhasználó az őt érdeklő információkhoz.
-
randrew
csendes tag
Amennyiben nem Class 4-es kártyát vettél, akkor nyugodtan átpakolhatod azokat az alkalmazásokat, amiket a rendszer enged átrakni. Ez alól csak azok az alkalmazások kivételek, amiknek a widgetjét használod. Ezeket hagyd a belső tárolón.
Arra figyelj oda, hogy behelyezéskor -amennyiben bekapcsolt állapotban teszed- automatikusan újraindul a készülék. Ezek után az alapértelmezett tárolót állítsd át az sd kártyára.
-
randrew
csendes tag
Ezelőtt is én segítettem, remélem most is!
Mivel én is csak wifin használom, ezért nálam is előfordult már hasonló dolog. Amikor újraindult a táblagép, akkor kapcsolta be a cellakeresést. Ezt elkerülendő, amikor legközelebb újraindítanád a tabletet, akkor előtte a repülőgép módot kapcsold ki és a wifit is. Sajnos amikor magától indul újra a tablet (pl. tárolóeszköz leválasztása, sd kártya leválasztása, stb), akkor erre nincs lehetőség, ilyenkor ezt kell tenni: újraindítás a fentiek szerint, majd utána repülőgép mód be és wifi be. Így már ismét csak a wifit fogja használni.
-
-
randrew
csendes tag
válasz
ANDROID??? #358 üzenetére
Az általad megadott hiba nálam nem jelentkezik. Az egyetlen apró szépséghiba nálam: a kijelző alsó-oldalsó szélén hajszálnyival halványabb vékony sáv van. Ez viszont nem zavaró.
-
randrew
csendes tag
válasz
vegyszer #259 üzenetére
A Telekom honlapján belépsz a Telekom fiókodba és ott lesz minden dokumentum (pdf formátumban letölthetők. A papíralapú dokumentumokat egyre inkább mellőzik a nagyobb kommunikációs cégek.
Amennyiben még nincs Telekom fiókod, akkor az ügyfél-azonosító (minden számlán megtalálod) és az ötjegyű jelszó kombinációjával tudsz belépni.
-
randrew
csendes tag
Én még a hónap elején rendeltem meg a Telekomtól szerencsére. Mondjuk akkor is volt némi csúszás, mert az igénybejelentéskor írt 3 munkanap helyett 5 lett mire felhívtak. Ettől eltekintve már minden gyorsan ment utána, mert az ügyintéző által mondott több napos kiszállítási határidő meg 1 napra rövidült.
Azóta használom örömmel.
-
randrew
csendes tag
válasz
KamuMazsola #173 üzenetére
Természetesen be van állítva. A wifi nem kapcsolódik újra a záróképernyő feloldásakor, hanem akkor jönnek meg az értesítések. Pillanatnyilag a kevés telepített alkalmazás között keresem a tettest.
-
randrew
csendes tag
Pár napja használom a táblagépet és eddig mindössze egyetlen problémám adódott vele. Alvó módban nem jelez beérkező Skype hívásoknál és FB Messengeres üzeneteknél. Wifi folyamatos, a kapcsolatot nem szakítja meg. Amint feloldom a képernyőt, azonnal jelez, hogy mik érkeztek. Kikapcsolt képernyővel még 15 perc elteltével is jelez, de 30 perc felett már nem. Másnál is előfordult hasonló dolog?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topik
- Építő/felújító topik
- Cyberpunk 2077
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Itt a Patriot legfürgébb konzumer SSD-je
- Nyaralás topik
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest