- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sword
őstag
válasz
thebear007 #2870 üzenetére
Ebay-en találtunk, de csak UK plug-osat.
Esetleg hívd fel a Huawei HU-t, hátha mondanak vmi okosat. -
Sword
őstag
TELENOR is elkezdte forgalmazni a telot.
Aki tudja írja meg, hogy 2 simes és független e (bár ott ha jól tudom mindig függetlenül jön ki minden).Vodafone-nál tényleg 1 simes van? Függő?
-
Sword
őstag
válasz
Tav-Csoves #2770 üzenetére
Jó lenne, mert gariban cserélik
-
Sword
őstag
válasz
Tav-Csoves #2756 üzenetére
Még azon filóztam, hogy mi van, ha egyszerűen vacak az akksid?
Meg kéne próbálni egy FR-t és megnézni, hogy szüzen, hogy viselkedik, ha pár napig tudsz egy másik telót használni. Vagy ha nincs telód, akkor egyszerűen csak a 2. sim-et irányitsd át az 1.-re, azzal kolbászolj pár napot, progik, nélkül. Ha pár nap után is merülést tapasztalsz, akkor szvsz akksi baja van.
Bár lehet, hogy ez a teszt elvégezhető úgy is, hogy mindent kikapcsolsz, energiatakarékosra teszed a telót és a 2. sim-et kinyírod valahogy, hogy ne ugráljon...Ha 2 nap alatt lemerül bibis.
-
Sword
őstag
válasz
Tav-Csoves #2756 üzenetére
Próbáld meg azt a 2. sim-et kikapcsolni, nagyon csirke a térereje, hátha az zabálja le.
Nekem pl. jelentős eltérés van a fogyasztásban, ha véletlenül le van merülve az okosórám és a használatban lévő között. Van valami a BT-n csüng?
-
Sword
őstag
válasz
Tav-Csoves #2698 üzenetére
Köszi, ment az összefoglalóba
-
Sword
őstag
válasz
magicbox #2643 üzenetére
Nagyon jó!
Én is feltettem. És működik vele a dupla koppos felébresztés kód nélkül az alábbi megkötésekkel:
- legyezni kell, hogy feléledjen a képernyő
- lock screen-re ébred, onnan el kell továbbmenni
- BT eszköz legyen párosítva - pl. okosóra, amire enged feloldani kód nélkül (a többinél így sem volt jó) -
Sword
őstag
válasz
tothjani81 #2404 üzenetére
account törlése és újra felvétele
-
Sword
őstag
válasz
Nfsman20 #2367 üzenetére
Első nap óta nyúzom, Note 4, Asus Zenfone 2 után.
Őszintén szólva nem tudok másik telefont, amire lecserélném, még akkor sem, ha azt mondom, hogy pénz nem számít, kerül amibe kerül.
Talán ugyanennek a 6 Gb-os változata, bár félő, hogy a több memóriában tárolt és életben tartott app már az akku rovására menne.Az én elsődleges prioritásaim a nyilvánvaló "csúcsminőségen" túl a kijelzőméret és a dual sim.
Talán single sim-ben lenne ellenfele, de így, számomra nincs. -
Sword
őstag
válasz
Tav-Csoves #2317 üzenetére
Gömbhal
-
Sword
őstag
Megjelent supercharge autós töltő. A Huaweiblog.hu írt róla.
-
Sword
őstag
Szerintetek a super charge-nak fast charge képes USB C-s kábel megfelelő?
-
Sword
őstag
válasz
lacus83 #2228 üzenetére
Regisztráld be az első hónapban, el a legfontosabb (hogy miért a regisztrációtól függ a jogod hozzá, azt nem tudom).
Ne a T-hez vidd, hanem a Huawei-hez, számtalan leadási pontjuk van, nem kell személyesen elvinned a márkaszervizbe. Személy szerint azt javaslom, ha van lehetőséged, vidd el a József krt-ra. Ott meg is csinálják, nem viszik ki Budaörsre.Karcolódás miatt is ki lehet cseréltetni szerintem, nem muszáj péppé törnöd, ami után viszont kicserélik...
Ha baj van, de nem égető, érdemes megvárni a három hónapot, nem az elején elsütni a lehetőséget. -
Sword
őstag
válasz
fogtunder #2141 üzenetére
Jajj...
Sajnos még nincs hozzá új hátlap, nem is rendelhető a szervizben, annyira új a készülék.
A látszólag 3 részből álló háta ráadásul egyben cserélhető csak, tehát anyagilag biztos nem lesz érdektelen összeg a cseréje. Mivel érintett vagyok, kapok telefonon értesítést, ha már rendelhető, majd ideírom.Egy kört esetleg érdemes futni vele, hogy ha leszednék a szervizben a hátát, nem lehetne-e kipattintani a benyomódást? Persze ha pontszerű a benyomódás, mert valami sarka (nem a Kata) nyomta be, akkor annak annyi.
Még az az új kasztni javító vákuum technológia jutott az eszembe, de gondolom több kárt okozna, mint hasznot
-
Sword
őstag
válasz
tothjani81 #2145 üzenetére
Az volt a meglepő, hogy - egyelőre - igaz
-
Sword
őstag
válasz
tothjani81 #2135 üzenetére
Gratula hozzá!
Ami engem meglepett: minden eddigi telefonomat mire belaktam vagy belassult vagy olyan mértékben merült, hogy maximum 1 napig volt üzemképes (reggeltől estig, nem 24 órát) vagy még addig sem. A Mate 9 mostmár megvan .... nem is tudom mióta, amióta megjelent és nem lassult és nem merül jobban.
A többi része is nagyon tetszik, de azok nem leptek meg
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
Outlook, Skype business.
Céges Exchange account, secu policyvan.
Bibi: contactok nem jönnek át. Ez az előző telefonnal is így volt, nem Mate 9 specifikus dolog. Ott az lett volna a megoldás, hogy a gyári Mail app-al kellett volna szinkronizálni a contactlistet, de akkor a policy kikapcsolta volna (ami az Outlook-kal nem jött fel!) a smart unlockot (órával használom), ezért inkább lemondtam róla, elég volt a levelezés és a naptár. -
Sword
őstag
válasz
tothjani81 #2033 üzenetére
Igen, ma....
Amit anno linkeltem tok, na, olyat ne vegyetek. Marhára csúszik benne a telefon, konkrétan kicsúszott belőle. A sarkára esett kerámia padlóra. Kicsit benyomódott, más baja nem lett.
Aztán folytatódott a pech széria, szintén a telefontokból (azóta már fiók alján van a tok...) kicsúszott a telefon amikor hitelkártyát akartam kivenni a tokból és bele.... a palóclevesbe.
Kb. az 1/3 része a telefonnak a levesben figyelt, fejjel lefelé, jack dugóval lefelé. Gyorsan kikaptam belőle, letörölgettem, fogpiszkálóra tekertem papirtörlőt és tunkolgattam ki a jack lukából a levest. A telefon első ránézésre tökéletesen működött, nedves papirtörlővel a külsejét is lemosogattam (nem csurgattam rá vizet), hogy ne ragadjon, ne legyen már olyan kaja szaga.
Arra jutottam, hogy így nem lehet hagyni, lesz ami lesz, mert ha elkezdi enni a leves bent a cuccokat, akkor előbb, utóbb megmakkan a telefon. Szerviz lesz belőle, kérek tisztitást, esetleg egy hátlap cserét.
Este elbandukoltam a József krt-i Huawei márkaboltba, ahol az ott dolgozó kollégák nagyon kedvesen fogadtak. Jókat nevetgéltünk a nyomoromon, mérlegeltük a lehetőségeket, hogy vajon mit kell cserélnem majd a telefonban.Odáig jutottunk, hogy hátravitték kinyitni, van-e megmenthető marhahús vagy zöldbab darabka a telefonban, jól jön az a Blaha környékén.
Most jött a meglepetés. Semmi nyoma nem volt a levesnek belül, semmilyen alkatrészen nem volt semmi! A leves, akarom mondani a nedvesség indikátoron látszott valami, de azt is sikerült úgy letisztítani a szervizesnek, hogy nincs semmi nyoma, teljesen hibátlan és továbbra is garanciális a telefonom.A sarok egyelőre maradt horpadt, még nincs rendelhető hátlap a telefonhoz, majd ha lesz, szólnak. Az egész hátlap lesz cserélve, nem lehet azt a kis csíknyi részt, ami a sarkot is magába foglalja. Tulképp kettőbe esik a telefon, ha szétszedik, display / hátlap.
Na, ennyi a mai kaland, a tok fiók mélyén - majd ha nagyon megutálok valakit és ilyen csúszós telefonja van, neki ajándékozom.
Mindenesetre örülök, hogy így megúsztam a kalandot. Nem javaslom, hogy utánam csináljátok -
Sword
őstag
válasz
#24536576 #1972 üzenetére
aptx mondjuk nekem jól esne.
Note 7 valószínűleg azért lagolt be, mert a Samsung optimalizációja hagy kívánnivalót maga után. TW-vel karöltve tudnak produkálni. Mint írtam, nekem csak Note 4-em volt, az is meg tudott akadni akkor is, amikor a csúcsok csúcsa volt. De ezt tudjuk, én már mindent láttam megakadni, Apple cuccokat is, sőt még a Mate 9-en is láttam olyat, hogy elgondolkodott egy pillanatra.
Ezeknek jellemzően szoftveres okai vannak, nem is biztos, hogy maga az OS lehet, hogy épp vmelyik alkalmazás terhel túl, csinál valami észnélküli IO művelet kupacot vagy terheli túl a CPU-t. -
Sword
őstag
Csatlakozva az előttem szólóhoz.
Természetesen a Mate 9 nem hibátlan, sőt több paraméterében elmarad vetélytársaitól.
Ami mindenképpen mellette szólt, amikor én döntöttem szintén az S7 Edge-el szemben:
- üzemidő, akkumulátor
- kinézet, külalak
- TW hiánya
- Dual simGaranciában mindkét cég igyekszik prémium szolgáltatásokat nyújtani, ld. kiemelt hsz 3x3x3 garancia (az itthoni szervizháttér persze adott).
Kijelző teljesen jó, betekintési szög, fényerő (Note 4-em volt, tudom amoled-hez hasonlítani).EMUI... sok hiányossága van, olyan dolgok hiányoznak ami egy fele ennyibe kerülő telefonban is benne van. Azt nem tudom, hogy hova fejlődik, mikor javítják a hibákat, de feltételezem, hogy erősen foglalkoznak vele.
Nem bántam meg, hogy a Mate 9-et vettem, meg vagyok vele elégedve, persze hozzá kell tenni, hogy a T-s részletfizetéses + HK Play & Go kombót vettem, ami mindenképpen egy ár/érték arányban verhetetlen ajánlat volt.
-
-
Sword
őstag
válasz
migabi24 #1873 üzenetére
Nem akarok bátorítani senkit, hogy részletre vett T-set vegyen, mert a tapasztalatom nagyon rossz e téren.
De mivel kártyafüggetlen a készülék, így a várhatóan kárvallott, vevő, legalább más irányba tudja eladni / használni a készüléket, mert csak a T hálózatából lesz kitiltva.De mégegyszer, én azt mondom, kerülni kell, nem mondom, hogy mindenki, de biztosan tudom, hogy van aki ezt pénzszerzési módnak használja és ezt nem lehet kiszűrni előre, csak utána és nincs olyan, hogy letiltás ellen garanciát vállal - max. ha ügyvédi letétbe teszi a vételárat a hűségidő végéig - .
-
Sword
őstag
T: úgy tűnik így van, keveset kapnak, az elmegy rögtön.
Firmware: ld. kiemelt hsz, a legfrissebb egy olyan algoritmus szerint terítődik OTA ami alapján még nem kerültünk sorra.
Gyerekbetegségek: apróságok vannak, komoly bug, belassulás, fagyás, újraindulás stb. nincs
Talán kicsit talán hamar nyírja ki az appokat a memóriából, ha valamelyik app fontos, hogy bent maradjon, azt be tudod állítani. -
Sword
őstag
válasz
Nfsman20 #1839 üzenetére
Nekem a navigator bar tranparency állítás hiányzik nagyon, semmit nem látok belőle nappal (éjszakára sötétedik a háttér, akkor igen
)
Mondjuk most annyira nem hiányzik, hogy lássam, hogy hány %-on áll az akksi, az előző telóm kb. ilyenkor már bizony töltőért visított úgy, hogy reggel húztam le róla. Mate-nél max. este érdemes ránézni, hogy kibír-e egy teljes másnapot még vagy inkább adjak neki inni.
-
Sword
őstag
válasz
ChuckyCheese #1771 üzenetére
Próbáld meg a "jóslást" figyelmen kívül hagyni.
Nézd meg a tényleges üzemidőt. -
Sword
őstag
válasz
Tav-Csoves #1747 üzenetére
Egyébként is kicsit csúszós, kár volt még le is zsírozni
-
Sword
őstag
válasz
Tav-Csoves #1744 üzenetére
Jaja, ugorj rá
-
Sword
őstag
Szerintem még idén lesz új fw
BUÉK topic lakók
-
Sword
őstag
válasz
bokarcsi71 #1695 üzenetére
Itt van egy jó kis leírás.
-
Sword
őstag
válasz
bokarcsi71 #1692 üzenetére
Természetesen lehet az is, hiszen bármi elromolhat, teszteld le valamilyen SD kártya tesztelő alkalmazással.
Praktikus számítógépen, ha a telefon hibáját szeretnéd kizárni. -
Sword
őstag
válasz
bokarcsi71 #1690 üzenetére
Más telefonnál igen, ebben 2 sim-et használok.
Abban az esetben az SD kártya volt a hibás. -
Sword
őstag
válasz
thebear007 #1681 üzenetére
Elvileg rá lehet tenni az EU-s firmware-t is, XDA-n írnak róla. Van egy oldal, ahol némi térítés ellenében egy browseren keresztül megoldható a csere, valami Funkyhuawei a neve.
Erősen csak saját felelősségre, én kihagynám. Megjegyzem láttam már "mit kezdjek a brickelt Mate 9-esemmel" topicot is, szóval....
-
Sword
őstag
válasz
sirály69 #1673 üzenetére
This update decreases power consumption,and fixes the touch sensitivity issue for some games.
[Optimizations]
Decreased power consumption for longer usage. Improves the control of third-party music players on lock screen. Improved device security with Google security patches.
[Fixes]
Fixed an issue where touch sensitivity is poor and your device is slow when you play some games, improving your gaming experience.Update notes:
1. This update will not erase your personal data, but we recommend that you back up any important data before updating.
2. The system will restart after the update. This will take about 5 minutes.
3. If you experience any issues during the update, please call the Huawei customer service hotline or visit an authorized Huawei service center for assistance.----
Érdekes, hogy egy szó sem esik a zoom-ról.
NL - Telekom forrásból van a changelog.---
Szerk 2: Megerősítve, maradt a 6x zoom a komment alapján -
Sword
őstag
válasz
magicbox #1663 üzenetére
Ez egy vagylagos kapcsolat természetesen
Tehát vagy USB-n keresztül kéne jönnie a hangnak vagy BT-n keresztül.
- USB-n kívül nem jön hang, de kapcsolat van az eszközök között, pl. beállításokat lehet eszközölni, látom az akku töltöttségét stb. USB Audio player nevű app hibajelzést is ad, hogy nincs USB-s audio eszköz rákötve a telefonra. Ez lehet a teló és lehet az OTG kábel problémája, mivel egy kábelem van (nem a gyári, hanem vettem egy OTG-t), ezért nem tudom jobban tesztelni.
- BT-n keresztül lehet hallgatni a zenét, kifejezetten jó minőségben szerencsére, viszont az egy érintéses NFC kapcsolódás nem működik. Anno ez úgy ment, hogy ki volt kapcsolva a DAC, hozzá érintettem a telefont és az NFC felébresztette a DAC-ot és kapcsolódott NFC-n / BT-n keresztül.
-
Sword
őstag
Kicsit többen lettünk, ezért újra megkérdezem, USB DAC-cal valaki használja még a telót?
Ami érdekelne BT képesség esetén, pl. Soundblaster E5 az NFC-s kapcsolódási lehetőség (egy érintéses felébresztéssel), illetve a "hagyományos" USB-n keresztüli hang.
Szerk: mármint, ezek nálam nem működnek
-
Sword
őstag
Hát... Azért tettem idézőjelbe
Ők valamiért így hívják.Szerk: huaweiblog-on írták így:
"Elsőként a kínai készülékekre érkezett meg a B153-as szoftver, amivel a korábbi 2x-es optikai zoomot 10x-esre emelte a Huawei a Mate 9 esetén. Mint ismert, a phablet egy 12 megapixeles színes és egy 20 megapixeles monokróm kamerával rendelkezik a hátlapon. Természetesen nem a digitális fényképezőgépekből is ismert fizikailag mozgó objektívre kell gondolni a Mate 9 “optikai zoomja“ esetében, hanem a két kamera szenzor méreteltérésével próbál a rendszer úgy nagyítani a képen zoom gyanánt, hogy az a lehető legkisebb minőség vesztéssel történjen meg.
A 278 MB-os MHA-AL00C00B153-as szoftver a készülékre elhozza a legutóbbi Google biztonsági frissítést is. A készülék ezen verziója az ázsiai piacra készült, a frissítés is erre a modellre került kiadásra, így az új kamera funkció és biztonsági frissítés később érkezhet az európai modellekre."
-
Sword
őstag
Kijött a kínai verziója az új firmware-nek. Ha minden igaz, nekünk még várni kell egy kicsit rá.
-
Sword
őstag
válasz
ChuckyCheese #1600 üzenetére
Nem árthat neki az USB töltés, azt sem hiszem, hogy önmagában ez meghülyíti a kijelzést. Vannak olyan appok, amik kijelzik, hogy mennyi mAh van még benne, azzal is látszik, hogy mennyi az annyi.
Várd meg, míg lemegy 50%-ig és nézzük, hogy mi eszi. Valami csak eszi, nem lehet minden fogyasztás 0%.
-
Sword
őstag
válasz
ChuckyCheese #1596 üzenetére
De azt írja, hogy mi zabálta le mondjuk 50%-ig.
-
Sword
őstag
válasz
#45553408 #1589 üzenetére
Lehet, hogy érdemes letesztelni, hogy nem eszik-e több erőforrást az indulás, mintha hagynád futni a háttérben.
Tesztelgetem ezt a Facebook appot, ami írtál, hát... szokni kellHa nem tudom megszokni, akkor megy vissza a régi, nekem picit fura. Azt hittem ez volt az az app, aminél alulra lehet tenni a menüit, az hasznos feature lenne számomra.
Üzemidősöknek: wipe cache minimum kéne, de az FR is talán megérné. Amikor látjátok, hogy merül, akkor mit ír? Mi eszi az akksit? Nekem is volt pl. régebben egy olyan nap, amikor extrán merült egy telefonom, kiderült, hogy aznap a T vacakolt és egész nap cellákat keresett, csatlakozott rá, leesett róla a teló.
Persze az elmúlt 1-2 napban felkerült új appok mindig gyanúsak -
Sword
őstag
-
Sword
őstag
Újabb patch várható decemberben.
MHA-AL00C00B153, 278 mb.
10x.Camera zoom, security patch, performance improvements.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elden Ring
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Baldur's Gate 3
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Kuponkunyeráló
- Cyberpunk 2077
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest