- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sword
őstag
Én vettem Nillkin-t anno, kelemes vékony, kicsit "csúszós" műanyag. Integrált fém lappal a mágneses autós tokhoz.
Ezt, innenMivel nem esett le a telefon, nem tudom, hogy megvédené-e.
Volt bőr tokom hozzá kártyatartóval.
De leginkább pouch-ot használok, tok nélkül (sima olcsó neopren), mert továbbra is úgy gondolom, hogy nem azért veszek egy 200 ezres telefont, hogy a kínai tokot fogdossam. Más kérdés, hogy ha valakinek az életvitele, munkája miatt muszáj. -
Sword
őstag
válasz
Láng Tibor #8653 üzenetére
telón kívül is élvezhető?
muti -
Sword
őstag
The company says Android 8.0 Oreo with EMUI 8 will roll out to the Huawei Mate 9 within four weeks after the Mate 10 launches. The company didn’t give an official estimate on when Oreo will roll out to the P10 series, though we do know it’s coming “in the near future.”
-
Sword
őstag
válasz
Tav-Csoves #8563 üzenetére
Jó ötlet! Már rakom is.
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
válasz
#07400704 #8351 üzenetére
Nincs olyan, ami BT, 15k, fejhallgató és jól is szól. Tipikus válassz a 3 igényedből 2-t, az teljesíthető
Bár vezetékesből sem hiszem, hogy 15k-ért van olyan ami jól szól. Pláne nem Mate 9-el
Persze ízlések és pofonok, én a nap legalább felében fülessel a fejemen ülök (fejlesztek open office-ban...), kialakultak az igényeim a nem üvöltő hanerőn is normális hangminőségre.
Ár érték arányban a legjobbak a kifutó JBL BT50-esek. Azok over ear fülesek, vezetékes + BT, mivel kifutó sok helyen akciózzák, ha még egyáltalán lehet kapni. Fénykorában 40-45 br volt az ára, készletkiszórásnál kb. feléért hozzá lehet jutni. Én ezt tartom best buynak ár/érték arányban, de ez sem 15.
Ha ezt megveszed "garantálom", hogy nem fogsz csalódni. BT-vel is egész jól szól, a meglepetést egyébként vezetékkel hozza, akkor veri az 50-70 ezres fejhallgatók nagy részét. -
Sword
őstag
válasz
mjani1172 #8310 üzenetére
Néha nekem is szaggat füles, jellemzően akkor, ha valami a telefon és a füles között van. Pl. első nadrágzsebben van a telefon, fölötte válltáska lóg, rálóg. Abban van kulcs, minden. Ha a táskába teszem a telefont, kb. 10 cm különbség, de felülre kerül a teló, akkor megszűnik a szaggatás. Valami leárnyékolja vagy ilyesmire gondolok.
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
T-s, független, dual: 194-es megjött, ezek szerint nem vonták vissza
-
Sword
őstag
válasz
H.Istvan25 #7988 üzenetére
Simán megvettem volna az aranyat, ha anno lehet választani. A vicces, hogy ma sem tudnék jobbat választani, 130-ért meg pláne.
-
Sword
őstag
Mediamarkt akció:
Huawei Mate 9 (pezsgő szín) – 199 999 ft helyett 149 999 ft -
Sword
őstag
válasz
pepetech #7930 üzenetére
A telefon életkéjének első 10 percében (ennek 9 hónapja
).
Rengeteg mindent próbáltam, vettem más OTG kábeleket, SB kábele + Huawei micro-TYPE C átalakító. Egyszerűen meg sem mukkan, USB AUDIO PRO állítja, hogy nincs eszköz rákötve.Míg bármi mást kötök az SB E5-höz, azonnal megszólal. Simán el tudom képzelni, hogy szerző jogok, díjak miatt egyszerűen kikapcsolnak vagy kihagynak fontos dolgokat a telefonokból, pl.: aptX
Bár az AOA2 mintha az Androiddal együtt jönne, talán nincs is díja, passz -
Sword
őstag
-
Sword
őstag
válasz
pepetech #7916 üzenetére
USB DAC miatt.
Próbálok 2 gyártóóriás (Creative - Soundblaster- és a Huawei) egymásra hárító ügyfélszolgálatosainak "kérdéseire" választ adni.
A világban normális, hogy ha valaki telefonokhoz gyárt kütyüt, akkor nem tudják, hogy mivel kompatibilis, a telefon gyártójának meg gőze sincs róla, hogy milyen szabványokat, protokollokat támogat a telefonja.
Gyártó ebben az esetben nyilván az ügyfélelhárító szolgálat.Mindenesetre az E5-ös USB DAC-om vígan megy több éves középkategóriás Asus telefonnal, iPaddel stb. Mate 9-cel nem tudom meghajtani. A Huawei szerint nyilván a Creative cuccával van a baj, túl sok áramot vesz fel... Creative-ék meg visszakérdeznek, hogy egy - leírtam, hogy 7.0-s android van a Mate 9-en ofc. - 4.1 Androidra frissítsek a Huawei Mate 9-en...
Nincs kétségem, hogy vagy ők a hülyék vagy engem - és minden felhasználót - néznek hülyének.
-
Sword
őstag
Szerintetek a telefon AOA2 kompatibilis?
-
Sword
őstag
válasz
Pinyo16689 #7722 üzenetére
Kemény...
-
Sword
őstag
válasz
ChuckyCheese #7571 üzenetére
Meg kell kérdezni. A 2-3x-os ár jelent mondjuk 10-15 ezret? Nem tudom mennyit pontosan. De ez kisebb difi lesz, mintha 2 év múlva alaplap miatt gariztatni kéne a telódat és nem javítják meg emiatt.
Persze meg lehet rizikózni, hátha nem lesz semmi baja, akkor valóban most kidobtál ennyi pénzt az ablakon (ha feltételezzük, hogy mindkét hely azonos minőségben és azonos anyagokkal dolgozik). -
Sword
őstag
Supercharge: Nekem elég furán működik. Feltűnt, hogy nem tölt valami gyorsan a teló. Rámértem ilyen usb-s vacakkal, és 5V jön ki és gyakran 0.8A, nagy ritkán 1.8. 20-30%-os töltöttségnél is, tehát nem 90%-nál.
És nem is rohannak bele a %-ok.
Azt írja ki, hogy Supercharge lock screenen, de mintha nem lenne az igazi.Nektek mennyivel tölt?
Szerk:
- Most pl. csak sima charge-ot ír, pedig csak 50%-on van az akksi.
- Lehet, hogy visszafogja a mérő is... a manóba -
Sword
őstag
válasz
ChuckyCheese #7555 üzenetére
Ezek szerint több, mint 2 éves garit kell kockáztatni
Ha kibökik, hogy más is szervizelte, jó eséllyel ugrik.. De ha minden igaz, van itt valaki a Huawei-től, gondolom ráerősíthetne. Én inkább gyűjtögetnék hozzá és rendes szervizben csináltatnám meg. -
Sword
őstag
válasz
ChuckyCheese #7552 üzenetére
3x3x3 garival. Csak "mázli" kell, hogy 3 hónapon belül törjön.
Ha ez nincs... Nem tudom. Ha nem hivatalos márkaszervizben cserélteted még az is lehet, hogy a garija is ugrik. -
Sword
őstag
válasz
pepetech #7537 üzenetére
Csak sajna a hátán van, ezért fel kell venni az asztalról. Ettől még a biztonság nem csorbul egyébként, ha kér pin-t akármit, meg lehet adni. Én még bekapcsoltam a smart bt unlockot, ha az órám connectálva van vagy másik engedélyezett BT eszközöm, akkor nem kér pin-t/ ujjlenyomatot
-
Sword
őstag
válasz
eladogeppc #7490 üzenetére
Működik.
-
Sword
őstag
válasz
eladogeppc #7259 üzenetére
Általában van oka ha merül. A legtöbb esetben kideríthető a telefon saját statisztikáiból.
Nekem 99%-ban az alábbiak voltak a ludasak, ha éppen szokatlanul merült:- Facebook
- Messenger
- AdguardPersze mindenkinél más és más lehet az a mit felrak és lezabálja, ha éppen megkergül. Hirtelen merülés nem csak ezektől lehet. Pl. gyenge net, gyenge térerő, örökös cellaváltási kényszer stb.
Amikor a munkahelyem környékén lerohadt a Telekom mobiltornya, majd kigyulladt a zsebemben a telefonom,
valamint úgy merült, mint egy 8 danos búvár (az egy Samsung volt).Két dolgot tehet az ember, nekiáll hisztizni és óbágatni, hogy milyen szar minden vagy próbálja a fejét használni és megoldani a problémákat. Ha a telefon rossz, az első is indokolt (pl. Note 4 5.0.1-es Androiddal), ha nem lássuk be, nem vehető komolyan.
-
Sword
őstag
Jah... ha a káva helyén is kijelző lenne... Igen, ezt lesz a 10 esetében. Nem az volt a baja az embereknek, hogy vonalzó lesz, nem telefon, hanem az appok fognak rosszul kinézni.
Gondolom fekete csík marad ott, ahol egyébként a káva lenne.Szerintem egyébként nem lesz gáz. Aminél nem lesz szép az elején, amíg el nem terjed ez az arány, azok a játékok. Ahhoz idő kell és alapos tesztelés (ld. lejjebb írt szoftveres gombok kezelésével lámázás).
A többi app, mail, FB, doc kezelők, pdf stb. stb. simán lekezelhetik, akár automatikusan is a custom arányokat különösebb módosítások nélkül (nem ismerem a kódokat, inkább csak gyanítom, hogy így van). -
Sword
őstag
válasz
mjani1172 #7125 üzenetére
Ez mind igaz.
A kérdés, hogy érdekel-e:
- mit tud egy ügyfélszolgálatos
- van-e központi letöltése annak a fw-nek, amit amúgy megkapok (vagy nem, de akkor nincs is fent)
- a "közös" szerviz lámasága... tök mindegy mid van, ha ugyanaz a szerviz (TMX, Cordon vagy mi rák...)Inkább érdekel:
- stabil, gyors, nem "avul" menet közben a készülék (nem az ára)
- nem kell naponta 2-3x töltenem az én használati módommal
- szép, kecses, hw-esen hibátlanAmúgy igazad van
-
Sword
őstag
válasz
mjani1172 #7121 üzenetére
B126-on vagy?
Ha jól számolom a telefon életének kb. háromnegyed évében volt 3 vagy 4 frissítés. Normális esetben egyáltalán nem hívnám ritkának a 2-3 havi frissítéseket. Sajnos az viszont bőven igaz, hogy a frissítések nem sok újat hoztak. Volt egy 6x-osról 10x-es zoom-ra növekedés, a többi semmiképpen sem látványos. Ja, még egy gomb a screen lockra. Ha így nézzük, nem nagy teljesítmény ennyi idő alatt.
Az elmúlt időkben (jó sok évben) kizárólag a gyártók flagshipjeit vásároltam. Nem alsó vagy középkategóriás telefonokat és mindig azt, ami elvileg a gyártó húzó telefonja. Egyik sem frissített még így sem. És a Note 4 kivételével, ahol volt egy nagyon elbaltázott verzió, amitől szinte használhatatlan volt a telefon, sohasem volt jelentősen javító frissítés (ezt az elbaltázottat javították valóban).
És persze mindenki morgott... Ilyen kevés és rossz frissítést stb. stb. + sohasem veszek:
- Samsungot
- Asust stb.Kivéve az Apple-t, ott ugyanis tilos egy idő után frissíteni, mert kinyírja a telefont, hogy vehess újat
Mindezeket figyelembe véve (és beleszámítva, hogy az EMUI-nál "egyszerűbb", kevesebbet tudó rendszerszoftver, UI talán nincs is) még mindig a Huawei-t tartom a fentiek közül a legjobbnak. Számomra pl. hihetetlen, hogy ennyi idő után mákszemnyit sem lassult be a rendszer, nem lagol, olyan, mint új korában. Ezt egyik telóm sem mondhatta el magáról. Észre sem veszem, ha pár hétig nincs újraindítva és még sorolhatnám.
Jelenleg sem tudnék mást, jobban választani helyette (nálam mondjuk a dual sim elég erős előszűrő).Ami eszembe jutott még, hogy a kollégáim se mondogatják, hogy mindjárt új telefont veszek
Általában 6 hónap után kezdték el mondogatni
-
Sword
őstag
válasz
eladogeppc #7114 üzenetére
Komolyan kiakadsz azon, hogy évente kiadnak egy új verziót egy tipusból? Azért mert most vetted, ettől még ez egy háromnegyed éves készülék.
Mutass egy gyártót aki nem ezt csinálja.
-
Sword
őstag
válasz
Leslie1966 #7050 üzenetére
Gondolom nem eresztik rá a népet, hanem meghatározott sorrendben tolják ki, hogy ne haljanak le a szervereik.
Mit vársz tőle, hogy ennyire hiányolod? -
Sword
őstag
válasz
Leslie1966 #7048 üzenetére
Szvsz nincsenek globális BT problémák. Ha lennének tele lenne vele a net.
Nekem sincs bajom vele, pedig van 1-2 (4-5-6?) BT cuccom ami folyamatosan, váltogatva connectál. -
Sword
őstag
válasz
eladogeppc #7003 üzenetére
Próbálj meg egy wipe cache-t, hátha elég.
-
Sword
őstag
válasz
eladogeppc #6864 üzenetére
Próbáltad már szilikon tokkal együtt regisztrálni az ujjlenyomatot? Vedd fel új ujjként, valószínűleg a "hegyét" nem tárolta el rendesen, amikor tok nélkül tanult.
-
Sword
őstag
válasz
Looserke #6855 üzenetére
Kicsit csúszós a hátlap, nem vészes. Oldalt kifejezetten figyeltek erre, nem csúszik, sőt!
Nem tudom megítélni, hogy miből van.
Holnap fényképezek.Amit szerintem lényeges:
- kifejezetten pontos kivágások, minőségi munka
- mágneses tartóhoz fém lapka integrálva a hátlapba, nem kell külön beleragasztani -
Sword
őstag
firstphone-nál kifejezetten olcsó a Mate 9, 169900.-
-
Sword
őstag
Na, rendeltem egy Nillkin Synthetic Fiber tokot
-
Sword
őstag
Nem tudja vki, hogy kéne resetelni a szabad tárhely számlálót?
Azt írja van 11 gb firmware a telón, annyival kevesebb is a szabad tárhely, mégsem lelem a file-t, nem tudom törölni. Talán a számláló van beragadva. -
Sword
őstag
Előző telefonomhoz (napi 2x 3x kellett töltenem) én is használtam, drága, jó minőségű WSKEN-t (sima gyorstöltés megy vele, az 5V-os nem), de Mate-et ritkábban kell tölteni, ezért nem vettem ebbe is. Ráadásul a jó minőségűből sokáig nem volt TYPE C-s.
Egy bajom volt vele, hogy nekem folyamatosan piszkálta, irritálta az ujjamat a kiálló dugó, ahogy tartottam a kezemben.
-
Sword
őstag
ezeket a "best practice"-eket inkább nem írom ki a nulladik hsz-be
UI: a fritőzből kivett fasírtos napraforgóolajtól ragad szűrés nélkül, viszont ha így áztatjátok be ecetes uborkalébe, majd teflonos kerékpárlánc olajba, sokkal jobb lesz
(inkább ne, még mielőtt valaki komolyan venné
)
-
Sword
őstag
válasz
rayoliviero #5914 üzenetére
Wipe cache nem árthat, ráadásul a programjaidat, beállításaidat nem bántja. Semmit sem bánt.
De én sem szoktam. -
Sword
őstag
válasz
tothjani81 #5854 üzenetére
Lehet kapni többért is
-
Sword
őstag
válasz
#65510400 #5741 üzenetére
Dobjál össze egy összefoglalót, saját tesztet, amit akarsz, ha van értelme, hozzá adott tartalma, belinkelem a 0. hsz-be. Sok, terjedelmes szövegnek sajnos már nem nagyon van hely, ezért kéne a hsz linkelés.
Galileo egy érdekes, dolog, mert hiába tudja a telefon, ha az appok nem támogatják. Aki "csalódott lesz", mert az app-ja nem működik vele, annak hiába van leírva. Kb. mintha TV-vel menne a lakatlan szigetre...
UFS: gyors, nem gyors és a kettő között. Ezek az alternatívák. Persze le lehet írni, hogy gyors,de ez inkább telefon függő. Ráadásul a működési sebességben nem látszanak a különbségek.
Telefon merül, nem merül. Kint vannak a hivatalos adatok az akksiról, nekem messze a legjobb akkuidőt produkáló telefonom, mégsem merném kijelenteni, ha valakinek merül, az app-tól van. Lehet, hogy hw hibája van. Akinek merül először a telefont fogja hibáztatni, bármit csinálsz. ASUS-omnál ugyanezt csináltam, de ott nekem volt igazam
Ha nem raksz fel semmit, persze, kibírja 1.5 napig, de okostelóval, BT zenehallgatással, stb. stb. napi 2x töltöttem (legalább).
Az, hogy egyesével győzz meg valakit egy fórumon... Esélytelen, el kell engedni, akinek van annyi esze, hogy utánajárjon a dolgoknak, saját magának is bizonyítsa, pro vagy kontra az állításokat, azt nem fogja befolyásolni úgysem egy-egy negatív vagy akár egekbe magasztaló hsz. Szerintem.
-
Sword
őstag
válasz
tothjani81 #5738 üzenetére
Jó eséllyel valami összeszemeteli a telefont. Wipe cache nem segített volna?
Nekem a megjelenése napjától kezdve van meg a teló, még nem volt FR és nem látok különbséget az első és a mostani nap sebessége között. Akku időben sem, bár nyilván változnak a használt szoftverek valamennyire. -
Sword
őstag
válasz
Tav-Csoves #5681 üzenetére
Valahol azt olvastam, hogy kínai piacra készültek az új színek, szóval egyelőre ne éljük bele magunkat, hogy lesz itt is.
Én barnát szerettem volna, azt mondták a szervízben, hogy lehet színcserét kérni (venni ofc.) de garivesztéssel jár, akkor is, ha náluk csinálják.
-
Sword
őstag
válasz
Leslie1966 #5643 üzenetére
Glance plus-szal trükköztem meg. Előtte legyezni kell, annyi a kellemetlensége.
-
Sword
őstag
-
Sword
őstag
válasz
jozsef_pecs #5561 üzenetére
A DOA szvsz nem ugyanaz, mint a 3x3x3-as gari.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- 16 GB RTX 4080 HP OMEN - garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest