- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack Oneill
veterán
-
csubííí
senior tag
A kijelző szép nagy, viszont nem oled. Ez mennyire baj? Elég sok videót és filmet nézek, illetve korom sötétben is sokat használom a telefont.Én csakis a kijelző végett nem tudok dönteni, régóta amoledet használok.
Sajnos az üzletekben nincs lehetőség sötétben kipróbálni. -
LeadR
csendes tag
Sziasztok!
100-150 közötti árkategóriában nézelődök, és erősen szemezek a mate 20-szal.
Ha jól láttam akkor most FirstP***e- nál 148-ért be is lehet szerezni. Elvileg hivatalos partner a huawei-jel, szóval valós 2év gyártói gari. Tudtok esetleg valamit az itteni céges számlakérésről?
Ami nekem fontos lenne:
Jó fotó/videó képességek, jó hardver multitaskinghoz, játékhoz. Szép kijelző filmnézéshez stb.
És kb. 2-3 évig szeretném használni.
Na most magáról a telefonról, amit eddig észrevettem az utánajárás során.
Elég jó a kamera, elvileg ebben az árkategóriában a legjobb. Viszont fájó pont, hogy nincs OIS, ennek hiánya mennyire feltűnő, mennyivel lesz ettől rosszabb?
A kijelző szép nagy, viszont nem oled. Ez mennyire baj? Elég sok videót és filmet nézek, illetve korom sötétben is sokat használom a telefont.
Sajnos nincs vezeték nélküli töltés, amit nem tudom, hogy lehetett kihagyni belőle, persze lehet nélküle élni.
A Hardver az ki van maxolva, itt nincs semmi kompromisszum.
A 4GB ram mennyire időtálló még? Tekintve, hogy nem cserélgetem évente a telefonjaimat
A desktop mód nekem eléggé felkeltette az érdeklődésemet. Használta már valaki?
A mate 20 mellett néztem még a mi 8 és mix 3-mat.
Ezeknek hatalmas előnye az oled panel, a 6GB ram és az ár Ezeknél van OIS a főkamerán és a mix 3-mat lehet vezeték nélkül tölteni. Viszont hiányzik belőle a video kimenet támogatás, ami nélkül mondjuk képeket/videokat, vagy prezentációt vetíteni elég macerás.
Illetve, FirstP***e-ból NEM gyártói garival mennyire biztonságos megvenni a Xiaomikat?
Előre is köszönöm a válaszokat, és aki segít dűlőre jutni -
Jack Oneill
veterán
Hozzajutottam egy huawei 2A toltohoz. Elvileg 1 ora alatt 2000miliampert pumpal a teloba, tehat 2 ora alatt feltolt. Ez tokeletes lesz, ha epp nincs szukseg a szupertoltore.
-
Jack Oneill
veterán
válasz MikeWazowski #1693 üzenetére
Ezek nem szaroznak. Samsung utan nekem ez szep gyors tempo.
[ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
veterán
Jó hír:
[link]A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
addikt
válasz MikeWazowski #1686 üzenetére
Nekem a 210-es nem jött még meg a februárin vagyok
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
Jack Oneill
veterán
válasz Jack Oneill #1690 üzenetére
85%-nál tartok egy 1 amperes töltővel, több ideig tart nyilván,de szinte hideg a telefon.
-
persil
nagyúr
válasz lacccciiii #1688 üzenetére
Hat nezd, ha szar a hang nalad is es a hivott felnel is, akkor valoniszubb, hogy szervizhez kene fordulnod. Nem nagyon lehet ugy beallitani, hogy a hivas minosege rossz legyen. De ne legyen igazam, vard meg, hatha jon valami tipp, mielott beviszed.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
lacccciiii
csendes tag
Hali! Nagyon egyszerű volt az ok: nem volt nálam szemüveg. Utólag is elnézést kérek! Pusztán arról van szó, hogy beállítottam a 4G - t és utána kénytelen voltam visszaállítani, mert nem volt jó a hívás közben a hang. Se a hívott félnél sem nálam. Ezzel kapcsolatban kérnék tanácsot, hátha valamit nem állítottam be jól. Köszi! Szép napot!
Laci
-
MikeWazowski
veterán
válasz MikeWazowski #1686 üzenetére
"A hazai felhasználók számára hasznos tapasztalat lehet az, hogy egy évvel ezelőtt a P20 szérián debütált az EMUI 8.1, amelyet Kínában szintén tesztelt a Huawei a Mate 10 szériás modelleken, azonban az európai piacon sosem jelent meg, helyette a Mate 10 Pro modell hazánkban EMUI 8-ról közvetlenül az EMUI 9-re frissült 2018 végén. Emiatt nem volna kizárható az az eshetőség sem, hogy hazánkban, illetve Európában nem lenne EMUI 9.1 frissítés a Mate 20 szériára, helyette rögtön a következő főverzióra frissülne majd a sorozat. mindez azonban egyelőre csak a múlttal való párhuzam vonás, a Huawei egyelőre semmit sem erősített meg hivatalosan."
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
addikt
válasz MikeWazowski #1684 üzenetére
Nekem még az e hónapi sem jött meg
iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
MikeWazowski
veterán
válasz Jack Oneill #1683 üzenetére
Köv. havi frissítéssel fog jönni.
A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Jack Oneill
veterán
Kozeledik 🙂
[link] -
őstag
válasz Jack Oneill #1675 üzenetére
Akku százalékától függően kb 2 óra. Ezt a töltő használom 3 éve és azóta volt egy jó pár telefonom és tabom mindet ezzel töltöttem. A kábel meg a gyáriak általában 80 centisek és az rövid. Eddig nem volt sürgős hogy azonnal fél óra alatt feltöltsön 50 százalékot, meg én nem bízok a gyors töltésben, egy lassabb töltés kíméletesebb, és még az autóknál is. De szerintem jön még komment a töltéssel kapcsolatba.
-
DaDa
senior tag
-
csubííí
senior tag
válasz MikeWazowski #1660 üzenetére
Készülőben. [link]
-
Zsocy155
őstag
Sziasztok!
Kaptam egy vezeték nélküli töltőt. Jól vettem ki a tesztből, hogy a Mate 20 nem támogatja a QI-t? -
őstag
válasz Jack Oneill #1670 üzenetére
Nekem egy 2A dupla usb kimenetes töltőm egy 1.8 hosszú kábellal van, azt használom minden telefonhoz és tabhoz, a gyáriakat nem is használom.
-
persil
nagyúr
A kabel "mindegy", a toltofej miatt van szupertoltesed. Dugd ra egy kutyakozonseges mobiltoltore es meg van oldva a problemad.
De egyebkent normalis, ha meg hasznalod is toltes kozben, akkor foleg. Nincs okod aggodni. E miatt meg foleg nem allnek at lassabb toltore. Mire eszrevehetoen romlana az akksi, addigra boven tuladsz a telefonon.
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
Most 36-ra hűlt. Vannak fázisok, amikor fel megy, aztán vissza, gondolom szabályoz valamit a töltő is a leírás szerint.
-
Jack Oneill
veterán
Ez a gyorstöltés tényleg nem árt az akksinak? Elég meleg a telefon töltés közben és megnéztem egy programmal (nem tudom, hihető-e) 40 fokos. Én nem tudom, hogy ez normális-e.
Illetve ha valaki tud nekem linkelni sima töltőkábelt, amivel nem szupertöltés megy, megköszönném.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Carline #1663 üzenetére
Az hogy Amoled engem nem érdekel, a M20-nak jó a kijelzője. Sajnos mostanában lehagyják a 3.5 jacket, de adnak hozzá átalakítót, lehet akkor mondani hogy nem nem lehet tölteni de egy fórumozó már osztott meg egy dupla csatlakozóst, lehet zenét hallgatni meg tölteni. De én meg ezért vettem bluetooth fülhallgatókat. És nincs kábel!
-
persil
nagyúr
válasz lacccciiii #1654 üzenetére
Eloszor is ne ordits. A visszaallitottam es a hivasminoseg egy szo, az utolso mondatodnak meg egyszeruen nincs ertelme. Vagy most magadtol kerdezed, hogy miutan visszaallitottad ujra jo lett a hivas minosege...?
Katasztrofa. Eskuszom neha sirni tudnek nemely komment utan.
-
Carline
őstag
Nekem a P30 Pro pont azért nem tetszik akár a M20 Pro: Amoled kijelző valamint, hogy nincs 3,5 jack.
˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
Zsocy155
őstag
válasz MikeWazowski #1660 üzenetére
Nincs, de ahogy írják nagy esély van rá.
Szerintem, ha a P20-asok megkapják akkor mi is. Elvégre a Mate 20 később jött ki. -
Zsocy155
őstag
[link] Ha minden igaz, nekünk is jön a 9.1.
[ Szerkesztve ]
-
a.sebi
őstag
Skacok elköszönök !
P30 pro 8/256 osra esett a választásom , imádtam a mate 20 at , semmi oka nincs a váltásnak , csak a szolgáltatóm felhívott , hogy a jelenlegi előfizum mellé esetleg nem e kérnék egy ilyen cuccot ! Nem tudtam ellenállni 😉
Köszönöm az eddigieket ![ Szerkesztve ]
-
MikeWazowski
veterán
válasz Jack Oneill #1655 üzenetére
Nekem is
-
Jack Oneill
veterán
válasz MikeWazowski #1653 üzenetére
Ahhaa, köszi. Mondjuk ez nekem nagyon sötét.
-
lacccciiii
csendes tag
ELŐTTE P SMART VOLT ÉS AZON MŰKÖDÖTT. A 4G ELŐTT MINDEN OK VOLT, AKTIVALAS UTÁN LETT ROSSZ. VISSZA ÁLLÍTOTTAM ÉS MEGINT JÓ A HÍVÁS MINŐSÉG.........????
Laci
-
MikeWazowski
veterán
válasz Jack Oneill #1652 üzenetére
Van, persze. Pl. BLack.En, vagy a Point Light. Ezekre keress rá, vagyis a "black" szót írd a keresőbe.
[ Szerkesztve ]
-
Jack Oneill
veterán
válasz MikeWazowski #1651 üzenetére
Van ilyen tema az aruhazban?
-
MikeWazowski
veterán
válasz lacccciiii #1649 üzenetére
Keress olyan témát amiben fekete. Nem sok van, de azért találni.
-
Jack Oneill
veterán
válasz lacccciiii #1649 üzenetére
4Gvel nalam semmi gond, plusz meg a VOLTE is be van kapcsolva. Eertesito savot az alap temak sajnos nem valtoztatjak meg, mivel nem amoled, erre nem fekudtek ra. Viszont kisebb mokolassal, mas programmal meg lehet oldani, a tobbiek biztos tobbet tudnak.
-
lacccciiii
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi ha már volt téma, de nektek bevalt a 4G? Nálam kifejezetten rontotta a hívás minőségét. Nem is tudom leirni mit hallottam én és mit a másik végén!?!? Pedig gondoltam a NET miatt érdemes lehet egy ilyen telonal. Egy másik kérdés, az értesítő sávot át lehet állítani feketére? Köszi és szép napot mindenkinek!Laci
-
Carline
őstag
Szerintem dual simes telót függőre tenni nagy tahóság lenne bármely szolgáltató részéről.
De ha a tárcsázót megnyitod és beadod ezt a kódot:*#*#2846579#*#*
Majd a 3.Network Information Query majd 2. SIM Lock Info-t választod akkor ha azt írja hogySIM Lock Info
SIMLOCK_DEACTIVE
akkor független a telefon, ellenkező esetben függő.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Akinek vodás van annak független?
Nekem egyik kártya helyen sem megy a telekomos kártya, sem hívás sem adat
Másik telóban müködik a kártya iPhone 16 pro, watch7, iPad Air5 M1
-
NemMo
őstag
válasz Jack Oneill #1638 üzenetére
Köszönöm a választ ez jó hír, mert nagyon megszoktam, hogy éjszaka is megy az arcfelismerés. Valami elképesztően szép kijelzője van ennek a telefonnak, még egy youtube videón ketesztül is átjön.
-
NemMo
őstag
Nagyon megtetszett ez a telefon lehet, hogy váltanék poco f1-ről. Az arcfelismerés gondolom sötétben nem működik. Egy dolog zavarna, hogy 6gb ramról 4-re váltanék. Egyész jó áron el lehet már hozni 160 körül.
-
Carline
őstag
válasz Jack Oneill #1634 üzenetére
-
Jack Oneill
veterán
A SIM app dialog, ami nem tudom, micsoda es Zooking engine appokat is lehet tiltani a hatterben, vagy inkabb ezeket ne piszkaljam?
[ Szerkesztve ]
-
Kátai
senior tag
válasz Jack Oneill #1627 üzenetére
Köszönöm,siker!
-
addikt
-
Jack Oneill
veterán
válasz MikeWazowski #1628 üzenetére
Es tenyleg. Koszi 🙂
-
MikeWazowski
veterán
Elérhető a frissítés. Ellenőrizzétek.
.210-es.A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
Kátai
senior tag
Hogyan lehet felcserélni a vissza és a kilépés virtuális gombot?A home maradna középen.
-
Teo.
aktív tag
válasz Jack Oneill #1623 üzenetére
Nagyon jó képek főleg a nárciszos.
Egyértelműen nappal is meg van az előny.
Nagyon köszi.5110\3410\OT565\6600\6630\5800\N97mini\710\N93\625\640\1020. 3S\Note4\Note5\Mate20\Mate20X⁵G. 13ProMax - ThinkPadT500\T520
-
Carline
őstag
Üdv!
Majd fél éve váltottam, így már azért az emlékek is megkopnak és amikor használtam a Note 5-öt azóta ott is lehetett fejlesztés a Miui alatt.
A gesztusvezérlés pontos. Semmit nem kell kétszer csinálnom avégett, hogy nem venné elsőre.
A mérete pont akkora a készülékháznak mint a Note, csak itt a kijelző nagyobb. Szóval ha ott megfelel a méret, itt is meg fog.
Fényképezőről nem tudok nyilatkozni, mert nagyon keveset használom a kamerát. Amit csinál képeket nekem tetszik, bár tetszett a Note-é is. Nézzél képeket vagy a többiek leírására is hagyatkozhatsz.
Nekem semmilyen téren nem hiányzik a Note 5. Ami nekem a váltásnál fontos volt az az NFC megléte. Redmi előtt Mate 8 volt és ott is használtam fizetésre és igazából hiányzott, hogy a Xiaomi-k közül csak a felső kategória tudja az NFC, míg Samsung, Huawei meg a középkategóriába is belerakja.
Beszédhangszóró? Fél év után nehéz emlékeznem rá, hogy van-e különbség. Szól.
Ami viszont előny, hogy itt két hangszóró működik médiahasználatkor. Filmezés vagy játék közben a felső beszédhangszórót is használja a rendszer és így teljesen más (jobb) a hangzása.
A rootolást megszoktam hogy mindegyik telefonomon elvégeztem elsősorban a reklámok szűrése miatt valamint azért, hogy a telefonok között Titanium backuppal tudjam hozni-vinni a programjaimat (beállításaival együtt). Itt a root a korai firmwarekben nem volt elérhető, most meg már nem is hiányzik. Reklámra telepítve van a blokada app ez megoldotta a gondom. Valamint a Mate 8 mentéseim megvoltak és huawei márkán belül a gyári backup program mindenestől át tudja vinni az alkalmazásokat és így megoldódott ez a fajta problémám is.
Ha úgy döntesz, hogy ezt a telefont választod nem fogod megbánni.˙ɐʌloɹoslǝɟ ʞɐuuɐʌ ʞouoɟǝlǝʇ ɐ ɹɐɯ ɐɯ 'ʞɐʇloʌ ᴉɐʇɐpɐ ƆԀ sǝ doʇdɐl ɐ uǝƃǝɹ ʇʇI
-
DaDa
senior tag
-
DaDa
senior tag
Használ valaki "keep screen on" alkalmazást, ami nem engedi a kijelzőt elsötétíteni? Én gyakran rá lennék szorulva de amit eddig használtam az egyik sem működik, mind elsötétül. Nem hinném, hogy a PIE miatt mert S9-en mentek. Gondolom valami EMUI feature. Valakinek ötlet? Nem szeretném minden alkalommal átállítani manuálisan az előtétülés idejét.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
Teo.
aktív tag
válasz Carline #1442 üzenetére
Szia.
Olvastam, hogy te is Note 5-ről váltottál. Én is ezt tervezem, szóval lenne pár kérdésem.1. A gesztus vezérlés N.5-höz képest milyen hatásfokkal működik?
2. A nagyobb mérethez mennyire volt nehéz hozzászokni? Sokkal nehezebb írni rajta ?
3. A kamera mennyivel nagyobb előrelépés? Az éjszakai képek miatt nyilván az, de a nappali fény esetén is érezhető az előny?
4. Beszédhangszóró van olyan hangos mint az N.5 ben ?
5. Van-e olyan dolog az MIUI-ban ami hiányzik az EMUI-ból ?
6. Illetve ha van bármilyen fontos észrevételed azt szívesen olvasom.
Előre is köszi.
5110\3410\OT565\6600\6630\5800\N97mini\710\N93\625\640\1020. 3S\Note4\Note5\Mate20\Mate20X⁵G. 13ProMax - ThinkPadT500\T520
-
tamasgal
senior tag
válasz Jack Oneill #1592 üzenetére
rolandrepasi és Jack Oneill akkor nálam valami bug van sajna, bárhová állítom ha be van kapcsolva az autómatikus fényerő reggelre mindig vissza áll és túl sötétiti a kijelzőt nekem. Tudok azért vele élni csak pont egy icirivel szeretem sötétben villágosabban mint az autómatika beállítása.
-
Nikaré
őstag
válasz Jack Oneill #1614 üzenetére
Dehogy vagy béna.
Ez egy nagyon jó, nagyon sokrétű telefon. Iszonyat sok beállítási lehetőséggel.
Én is most tanulom, illetve itt ez a jó kis közösség és egymásnak segítünk. Ez így természetes, szerintem.
Hasznos dolgokat olvastam eddig tőletek, tehát kölcsönös a sikerélmény.
-
csubííí
senior tag
válasz Jack Oneill #1609 üzenetére
Alulról középen húzd fel az ujjad és tartsd meg egy kicsit, és bejönnek a futó alkalmazások.
[ Szerkesztve ]
-
Carline
őstag
válasz Jack Oneill #1606 üzenetére
Nekem gesztusvezérlés van ott így kell csinálni: [Yt video]
-
csubííí
senior tag
Pedig egyértelműen és egyszerűen levan írva. 1602/1603 hozzászólásban.
Nikaré... azt még írd a hozzászólásodba, hogy az adott alkalmazást amit "lakatolni" szeretne megkel nyitni, csak akkor jelenik meg,a futók között.
[ Szerkesztve ]
-
Nikaré
őstag
A három gombos rendszer navigáció úgy érhető el, hogy feloldod a kijelzőt ez után, alul a három ikon közül a négyszöget választod.
Az ekkor megjelenő futó alkalmazások közül kiválasztod amelyiket szeretnéd, rajta tartod az ujjad miközben lefelé húzod. Jobbra fent ez után megjelenik egy pici lakat.
Elnézést kérek, de nem tudtam ennél jobban érthetőbben leírni. sry
[ Szerkesztve ]
-
mjani1172
addikt
válasz Jack Oneill #1604 üzenetére
Dehogynem! :-) Mikor húzod lefelé, akkor figyeld az alkalmazás tetejét, egy kis lakat megjelenik.
Még egy lehúzás és eltűnik.