- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A Lite-nál is lájtosabb Honor 400 érkezett
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
-
Mobilarena
Huawei P7 Összefoglaló
Hivatalos OFF topik: Huawei P7 - OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
edima10
tag
válasz
zeon.hu #21073 üzenetére
Igen, de nem telefonnak
Diktafon (valahogy jobb hangot rögzít, mint a p20, ami leváltotta) és távirányító a tévéhez és avr-hez (sötétben jól látni, kényelmes)
De még az elődjét, egy régi Nokia N8-at is. Annyira szerettem, hogy nem volt szívem a fiókba süllyeszteni, azt ébresztőórának fogtam be
Az első mobilom meg egy Nokia 3310 (2001-2008) néha a kígyós játék miatt előveszem nosztalgiázniÉs kb el is mondtam az összes telefonomat 2001 óta! Illetve a 2 Nokia között kényszermegoldásként még volt egy Samsung sgh e250, a fiókban az is megvan
-
edima10
tag
válasz
zeon.hu #20515 üzenetére
Igen, a gyári óra ébesztője. Egy mp3 fájl van beállítva, de már évek óta ugyanaz. Soha nem telepítettem vagy használtam másik ébresztő alkalmazás a telefonon, elég volt nekem a beépített.
Van kb 8 különböző ébresztő idő, a beállításaik egyformák (minden nap, rezgés, a csengőhang is egyezik) és mindig azt élesítem, ami éppen aktuálisan kell.
Próbáltam már máskor is tesztelni, olyankor persze működöttMondjuk hétfőn reggel a 4:30-as nem kapcsolt be (ami előző 2 reggel és másnap is bekapcsolt), este 7-kor tesztelés miatt átállítottam az idejét tíz perccel későbbre és naná, hogy megszólalt.
Most direkt kipróbáltam egy kikapcsolt állapotból ébresztést (10 perccel későbbre lett állítva) A telefon bekapcsolta magát 1 perccel az adott idő előtt és megszólalt, ahogy mindig is kellene neki.Ez a véletlenszerűség őrjít meg, mert teljesen megbízhatatlanná vált a szememben ez a dög
Gondolom, remélem, hogy nem hardveres gondja van és egy V5 újrahúzás megoldja, csak egyszerűen nem bírtam magam rávenni.
-
edima10
tag
Sziasztok!
Valaki tapasztalt már olyat, hogy a gyári ébresztő nem kapcsol be a beállított időben? Pár hónapja kezdődött, nagyon ritkán fordult elő, eleinte azt hittem csak valahogy átaludtam, bár gyanús volt. De aztán egyre többször jött elő a kimaradás és végül rájöttem valamire.
Beállítom, hogy keltsen 6:00-kor, de nem szólal meg. Később felébredek magamtól, megnyomom a power gombot, hogy megnézzem hány óra van és AKKOR szólal meg.
Teljesen véletlenszerűen történik, hol működik, hol nem.
Mi okozhatja ezt? -
edima10
tag
válasz
Cunaja #19184 üzenetére
Közben rájöttem.
Mikor az Install menübe beléptem, azt hittem úgy kell majd kiválasztanom az sd kártyát, mint pl a telefon fájlkezelőjében, de a kilistázott mappák közé volt "rejtve" az sd card nevű mappa. Abban meg persze már ott voltak a telepítésre váró v5 fájlok.
Azt mondjuk akkor sem értem, hogy a mount után miért csak úgy lehet tovább lépni, ha az unmount gombra nyomok, de már mindegy -
edima10
tag
válasz
Cunaja #19156 üzenetére
Kis problémába ütköztem.
V2 van a telefonon, V5 a terv.
A leírás alapján elkezdtem csinálni, Wipe-format data-advanced wipe kész. A Mount résznél viszont gondom van! Bejelölöm, ahogy a képen van, aztán kizárásos alapon rányomok a Mount USB storage gombra (feltételezem nem a Disable MTP-re kell) mert akkor a következő képernyőn csak egy "Unmount" gomb van, semmi más. Megnyomom, visszarak oda, ahol be kellett jelölnöm a 4 dolgot mountolásra. Ha akkor visszamegyek a főmenübe és bemegyek az installba, nem látom az sd kártyát.
Tehát a kérdés, hogy tudok a mount után a főmenübe jutni? -
edima10
tag
válasz
Cunaja #19154 üzenetére
Igen, ez nagy szívfájdalmam volt és nagyon örülök, hogy sikerült megoldanod!
Akkor megyek a V5-re.
Rég romoltam, kicsit bátortalan lettem, ezért inkább a bajokat elkerülendő rákérdezek jól értem-e:
1. V2 teljes wipe
2/a TWRP.img cseréje a B839 recovery.img-re és a gyári B839 ROM felrakása
2/b vagy csak a B839 ROM twrp mentésének visszarakása is elég?
3. B839 img cseréje twrp2.8.7.0 img-re
4. V5 felrakása.Köszönöm!
-
edima10
tag
válasz
Atlantisz48 #19151 üzenetére
Köszi szépen, akkor a hétvégén elbúcsúzom a V2-től, mert ezt a funkciót sokat használtam (a tv-re küldte ki, de csak a képeket, videókat) a gyári romos telón és már nagyon hiányzott
Egyébként a P7 is a telefon aktuális képét tükrözi a pc-re, ahogy a videón látszik (menü, játék, alkalmazások, bármi)? -
edima10
tag
válasz
Atlantisz48 #19148 üzenetére
Szia!
Gyári ROM van a telefonodon?
Nekem v2 van rajta már régóta, de sajnos nincs "gyári" cast, ami az egyetlen bajom vele (egyébként nagyon bejött, ezért sem cseréltem le azóta sem). -
edima10
tag
válasz
Benir8 #15202 üzenetére
Ha lenyitod az összefoglalót, szinte az első információ a telefon specifikációja, ettől függetlenül is érdemes lenne elolvasnod, mert sok hasznos dolgot szedtek össze nagyon okos és segítőkész fórumozók
. 64GB max.
Egyébként nekem egy Kingston 32GB class 10 kártya van benne. -
edima10
tag
-
edima10
tag
válasz
Cunaja #15178 üzenetére
Tudom, csak én szerettem használni a gyári multiscreen-t, tökéletesen megfelelt a céljaimnak.
zeon
Igen, közben rájöttem hogy ez nem az AZ, csak láttam a videódban, hogy te azt használtad és ennek meg hasonló ikonja van
Érdemes lenne ezt letíltani? Vagy ne legyek paranoiás?
-
edima10
tag
Végre felraktam a V2-t.
Nagyon gyors, jó ROM!
Pár kérdésem azonban van.
1. A védett alkalmazások között van egy Screen Recorder nevű program, de nincs ikonja a képernyőn. Ez hogy lehet? Ha felmegyek a Google Playbe, ott azt írja az AZ Screen Recorder alatt, hogy telepítés, tehát elvileg nincs a telefonon. Akkor viszont hogy lehet a védett alkalmazások alatt felsorolva?
2. Nem találom a Több képernyő funkciót a legördülő menüben. Nincs benne vagy nálam van a hiba?Más.
Valaki használja a Super Backup Pro alkalmazást? Be lehet állítani, hogy ha egy alkalmazást frissítek elmenti a korábbi verziót, de csak akkor csinálja, ha előtte elindítom az SBP-t. Ez normális így?
Lehet tévedek, de valami miatt úgy emlékszem, korábban nem kellett külön elindítani az SBP-t ehhez, hanem valahogy a háttérből csinálta ezt. -
edima10
tag
válasz
Cunaja #14871 üzenetére
[(#14874)]? Nem akarok plusz munkát csinálni neked azzal, hogy meghalasztom a telefonom egy rossz recoveryvel
-
edima10
tag
válasz
Cunaja #14858 üzenetére
Megtisztelő
Akkor egy gyors kérdés.
B851C-ről mennék vissza egy friss B839-re, olyan mentésem még nincs.
TWRP-ben csináljak egy Factory Reset wipe-ot ( a sima, alul elhúzós wipe ), majd cseréljem le a TWRP recovery-t B830 recovery-re és utána külső sd dload update.app (B839) 3 gombos indítás?(#14756) Cunaja
"Ja és mindenkinek, akinek gondja van annak érdemes general verzió telepítése előtt egy internal storage wipe-t nyomni. "Ez melyik wipe TWRP-ben?
-
edima10
tag
Egyébként arra van valami értelmes magyarázat, miért van ez a ROM zűrzavar?
Minden ország oldalán másik Europe ROM-ot tesznek közzé, ami másnál nem jelenik meg, viszont a többiek is gond nélkül tudják használni. B852 a görögön, a magyaron a B609 a legutóbbi, a spanyolon B830, az olaszon B839, stb. . -
edima10
tag
5.3 Vendor packet upgrade
Step 1. A MICRO SD card of 4GB or more should be available. The MICRO SD card made by Sandisk, Kingstone, or Kingmax is recommended.
Step 2. Format the MICRO SD card (This operation is optional).
Step 3. Make sure that there is an UPDATE.APP under the Vendor\hw_eu\dload. Copy the Main package of dload in PC to dload of SD card.
Step 4. Insert the MICRO SD card into the handset and power on. After entering the home screen, press menu key to choose Settings->Updater->Menu->Local upgrade->Confirm->Upgrade to start the upgrade. Reference to the following pictures.Plusz még ez is benne van, de most mennem kell. valaki magyarosítsa
-
edima10
tag
A telepítése ugyanaz, mint pl a B839-nek ( az összefoglalóból másolva) :
"a hivatalos B839 előfeltétele:
P7-L10V100R001C00BXXX
vagy P7-L10C900BXXX ez azt jelenti, hogy mindegyik gyári rom verzióra telepíthető.
Minden L10 - típusú készüléken tesztelt. [B839 General]
A letöltöltés és kicsomagolás után, a dload mappát másoljuk a külső SD-kártya gyökér mappájába.
Így kell kinéznie dload\UPDATE.APP [B839]
Belépünk a recoverybe és nyomunk egy Wipe-t, az esetleges adat szemét miatt.
Wipe folyamata:
1. Kikapcsolod a telefont.
2. Elindítod 2 gombossal (hangerő gomb + és a power gomb egyszerre nyomva, amíg szürke nem lesz a képernyő) a recovery -t.
3. wipe data/factory reset. A pirossal jelölt rész!
4. Yes -szel kezdődő sort válaszd ki, majd várd meg amíg befejezi.
Indítsuk újra, ( Reboot system now ) Ha elindult ne állítsunk be semmit kapcsoljuk ki. ( Ez hosszabb folyamat ne izguljunk )
Wipe cache partition saját felelősségre, boot loop lehet a vége!!!!! ( Telefon nem indul! )
3 gombos módszerrel elindítod a telefont (volume +, volume -, power gomb, egyszerre nyomva, amíg elő nem jön a frissítő menü - nem a recovery menü). Innentől automatikusan elindul a frissítés. Installál, újraindítja a telefont, frissít és kész is van. Kb 10-15 perc.
Ha sikerrel jártunk B839 Android 5.1.1 EMUI 3.1 rendszerünk van."A leírásban látott B839 helyett gondolt oda, hogy B852
-
edima10
tag
Hol van ez a rootolt B852 rom? És azt lehet tudni hogy ez a B839 vagy a B830 romból lett csinálva? Mert gondolom attól függ, melyik recoveryjét lehet rátenni.
De lehet hülyeségeket beszélek és a B852-sített B839 vagy B830 recoveryje is változik. Valamelyik szaki majd kijavít
-
edima10
tag
válasz
coyote55 #14673 üzenetére
Köszönöm!
Zeon, neked is!
És ebbe milyen felhasználói adatok tartoznak bele?A különböző alkalmazások egyéni beállításait el lehet valahogy külön menteni, hogy ne kelljen minden programot újra egyesével beállítgatni ha pl 851C-ről átmegyek majd V2-re?
Az aurora spec beállításokkal pl elszórakoztam egy ideig, ha nem muszály, nem tölteném vele megint az időt -
edima10
tag
válasz
Cunaja #14633 üzenetére
Bocs, de lenne egy kérdésem.
A Titanium backup nem teljesen világos nekem. Hogyan tudok felhasználói adatok mentést csinálni benne? TWRP Rom mentés van, gyári biztonsági mentés és Super Backup Pro mentés is van, miben más a Titanium felhasználói adatok mentés és miért is lesz jó, ha olyanom is van?
-
edima10
tag
válasz
windstoorm85 #14545 üzenetére
A 70 megás b852 update.zip-et próbáltad felrakni vagy a 100 megásat ? Mert a b839-re a 70 mb-os kell.
-
edima10
tag
válasz
zeon.hu #14499 üzenetére
Nekem is segítettetek eleget ezekkel a dolgokkal, ideje "Pay It Forward"
De mindig elfelejtek valamit.jonny100
A Huawei HiSuite programját is telepíteni kell [innek] , hogy legyen HiSuite mód
mert ez rakja fel a drivert a telefonhoz. Viszont ne fusson a program amikor megy az adb-s okosság.
Valami kimaradt? -
edima10
tag
válasz
jonny100 #14495 üzenetére
Ja, nem tudom tudod e, ezért inkább még leírom, HiSuite módban csatlakozzon a telefon a géphez usb-n ( talán 609-en még így is hívják, 830-nál már a fájl mód az a 3 lehetséges usb kapcsolat közül), mikor ezeket csinálod, meg az usb hibakeresés is be kell legyen kapcsolva.
USB hibakeresés bekapcsolása
1. Telefonon: beállítások-a telefonról- és a build-szám menüpontot addig nyomogatod (kb. 7szer), míg kiírja, hogy fejlesztő vagy.
2. Telefonon: beállítások-fejlesztői lehetőségek, ott kapcsold be az USB hibakeresés menüpontot. -
edima10
tag
válasz
jonny100 #14495 üzenetére
Igen, ezt csináld.
ADB van már a gépeden? Win 7 vagy 8, 8.1, 10 ?
Ha nincs, ezt töltsd le [link] amit Cunaja rakott fel.
Csinálj a c:\ gyökér mappába egy adb mappát és abba másold be az összes fájlt, ami a zip fájlban van, plusz ezt a [TWRP.img-t] . Ha Win 8, 8.1, 10 van, csak akkor a Windows mappába.zip fájlból másold be a c:\Windows mappába a tartalmát, indítsd újra a gépet, majd csináld, amit Te is írtál.
Ha Win 7 van, nyugodtan törölheted is a Windows mappába.zip fájlt, mert nem kell.Ha ez megvan, akkor mehet a TWRP felrakása a telefonra, így, ahogy Cunaja írta az összefoglalóban:
ADB recovery csere TWRP recovery.
PC-n startmenü-futtatás, beírod „cmd”, majd OK.
cd c:\adb
adb devices
adb reboot bootloader
fastboot flash recovery TWRP-2.8.7.0.img
fastboot reboot -
-
edima10
tag
Lehet kicsit félreérhető lett.
Az adb a kód kéréséhez még nem kell, csak a többi lépéshez3 adat kell a telefonból, ezekkel a kódokkal tudod előhívni őket (#14283) Cunaja :
Kell a IMEI *#06#
Kell a sorozatszám,
Kell a készüléked ID-je *#*#1357946#*#* -
edima10
tag
válasz
jonny100 #14487 üzenetére
Szia!
Igen, nyitott bootloader kell neki.
bubus66 leírása alapján [link] kérj bootloader nyitó kódot a huaweitől. ADB kell hozzá, szedd le az összefoglalóból, tedd fel a számítógépre a leírás alapján és azzal nyisd meg a bootloadert a kapott kóddal a telefonodon az összefoglalóban leírtak alapján.
Ha ez megvan, telepítsd fel a TWRP-t az összefoglalóban leírt módon és utána tudsz TWRP-vel mentést csinálni a telefonról. -
edima10
tag
válasz
Macipalika #14400 üzenetére
TWRP-hez nem kell root, nekem sincs, csak unlocked bootloader, amit könnyen lehet csinálni P7-nél. Sok embernél ráadásul gyárilag unlocked (nálam speciel nem volt az, de Cunaja segítségével megoldódott.
A B839 rom az gyári hivatalos rom, emui 3.1 és 5.1.1 android. Nyugodtan vissza lehet vinni vele.
Nekem semmi gondom nem volt sem a B839-el, sem a B852 frissítésével sem.
Mondjuk én most épp a B851C-t használom, de mikor valami miatt vissza akartam rakni a B852-t, nagyon jól jött a twrp-s rendszer backup. 10 perc alatt volt egy személyre szabott oprendszerem az összes programommal és egyéni beállításaimmal, amikkel órákat tölhettem volna el, ha nincs a backup.
TWRPt viszont tényleg érdemes felrakni a telefonra, mert egy backup fájl a teljes rendszerről nagyon megkönnyíti az ember életét, ha valami gáz van a telefonnal -
edima10
tag
Amikor TWRP-ben backupot csinálok a gyári, teljesen szűz B830-ról, 5 tételt lehet bejelölni.
X Boot (16MB)
X System (1440MB)
Cache (4MB)
X Data (411MB)
Custom Storage (454MB)Mit tartalmaz a Custom Storage?
Valamint, van egy adatsebesség mutató a B851C-ben. Olyat hogy tudnék a B852-re is tenni?
Ideiglenesen vissza teszem a gyári romot, mert Chromecastot próbálgatok és mindig belefutok a több képernyő alkalmazás hibába. Hiába telepítem újra, amikor indítanám a képernyő megosztást, egyből hibát ír ki.
Egyébként nagyon tetszik a B851C, tényleg sokkal gyorsabb és gördülékenyebb, mint a gyári.Mondjuk azt nem értem, ha így meg lehet csinálni "házilag" , akkor a Huawei miért nem tudja ezt?
-
edima10
tag
válasz
Cunaja #14321 üzenetére
Nekem az nagyon nem tetszik benne, hogy úgy tűnik, net nélkül nem megy.
Kicsi a havi mobil net keretem (200MB) és tegnap utazás közben akartam ezzel szórakozni. Még itthon telepítettem, de a metrón az első indulásnál lekapott 23 megát, aztán apránként még 2-3 mb-ot 10 perc alatt és ki is kapcsoltam.
Miért nem lehet ezt offline használni? -
edima10
tag
válasz
philoxenia #14316 üzenetére
Jó találat, ki fogom próbálni, talán még ma. Majd beszámolok róla
-
edima10
tag
válasz
Cunaja #14285 üzenetére
Cunaja
B830 telepítve, de mikor bekapcsolt a telefon a ROM install után, azonnal kaptam egy sms-t, nem tudom mennyire zavar ez bele a folyamatba. Utána felraktam a TWRP-t, beléptem a twrp menübe, de végül nem mertem a B851C-t telepítését elkezdeni, mert határozottan azt írtad az összefoglalóba, hogy semmi mást ne csináljunk, csak ami ott áll.
SMS-ről meg nem volt szó
Merjem tovább csinálni vagy ne?
Ha nem, hogyan védjek ki egy esetleges bejövő hívást vagy sms-t abban a rövid időben, amíg a telefon be van kapcsolva? -
edima10
tag
válasz
Cunaja #14219 üzenetére
5 ROM telepítés után vagyok.
Sajnos nem járt sikerrel a ROM cserés bootloader nyitás. B852-B800-B603-B126
B126 alatt adb reboot bootloader Phone Locked
Még egy B121-et is találtam és felraktam, hátha, de annál is Phone Locked
Nem igazán értem nekem miért nem sikerült, de legalább gyorsan elment ez a délelőtt. -
edima10
tag
válasz
fatomas673 #14238 üzenetére
Nekem van és nem mókoltam rajta semmit.
Beállítások - Navigációs sáv - navigációs sáv és mellette be kell kapcsolni.
Alatta meg a gombokat lehet variálni 4 változatban.
B839-ről mentem B852- ha ez számít valamit. -
edima10
tag
válasz
Cunaja #14219 üzenetére
Szuper!
Azért linkelted ide ezt az apk-t mert sokan panaszkodtak, hogy nincs helyi frissítés menü a B852-ben?
Nekem szerencsére van.
Frissítések - Menü - Helyi frissítés. Így telepítettem a B852 zipet is B839-ből.Szóval most már tényleg utoljára mielőtt csinálom:
B852, sd-re dload mappába B800, majd kikapcs, 3 gombossal telepít, telefon kikapcs, dload mappába B603, 3 gombossal telepít, kikapcs, B126 dload mappába, 3 gombossal telepít.
Aztán megnézem, hogy a bootloader valóban unlocked lett, így:
cmd
adb
cd c:\adb
adb devices
adb reboot bootloaderkiírja hogy Bootloader unlocked és boldogság van
Tehát elvileg a B126-ban a botloader unlocked vagy valamit csinálni kell-lehet vele (amit a későbbi romokban már nem) hogy unlocked legyen? (pl valaki azt írta egy fórumon hogy a fastboot oem unlock parancssor nyitotta ki, de lehet valamit félreértettem)
Aztán B830 és B851C
Bocs, hogy ennyit értetlenkedem, de kicsit parázom
coyote55 #14218 :
-
edima10
tag
válasz
Cunaja #14212 üzenetére
Tehát:
B852 - B839 - B800 (3.1-3.0) - B603 (3.0-2.3) - B126 ( TWRP felrakás és nandroid mentés, aztán vissza kéne rakni a B126 gyári recovery-t valahonnan ) - B830 (TWRP és nandroid mentés, gyári B830 recovery vissza ) - B851C ?Kérlek javíts ki, ha rosszul írtam vagy kihagytam valamit
Na ehhez már csak holnap kezdek hozzá ( ha lesz hozzá merszem még akkor is ) , kicsit rá kell pihennem -
edima10
tag
válasz
Cunaja #14209 üzenetére
az adb reboot bootloader után a telefonon ezt látom:
fastboot & rescue modeplease connect usb cable to your computer and open hisuite
more info:
www.emui.com/emotiondownload.php?mod=restorezöld robot
phone lockedAkkor most menjek emailben bootloader kódért könyörögni huaweiékhez?
most nézem a task managert a services fül alatt megy egy hisuite ouc64.exe, lehet emiatt van baja?
appliations és processes alatt nem megy hisuite -
edima10
tag
válasz
Cunaja #14205 üzenetére
Lenne még egy kérdésem és elkezdem a mókolást B851C-re
Mi a különbség az openrecovery-twrp.img 10.9 MB ( P7recoveryFlashTool.zip ) és a TWRP-2.8.7.0.img 12.8MB ( Root EMUI 3.1.zip ) fájlt használó TWRP-sítő módszer között ( ja, meg van a c - adb mappába.zip is ) ?
Illetve melyikkel twrp-sítsem a tiszta, gyári B852-t, hogy nandroid mentést csinálhassak?Feltételezem hogy a TWRP recovery telepítése manuálisan pontot kell csinálnom, de a P7recoveryFlashTool.zip-ben van egy tools mappa és egy bat fájl, azokat tegyem így az adb mappába vagy a tools mappából tegyek ki mindent plusz a bat fájlt is az adb mappába.
Ja, a HiSuite programnak futnia kell közben vagy csak a telefonnak kell hisuite módban lennie?
Minél többet olvasom, annál jobban kombinálom túl az egészet. Ha már egyszer megcsináltam, biztos rájövök, milyen egyszerű, de addig .....
A visszaROMozás ( B800-B609-B830 majd arra a B851C )már valószínűleg menni fog
-
edima10
tag
válasz
Macipalika #14203 üzenetére
A100 mb-os B852 update a B830-ra van.
A 70 mb-os B852 update meg a B839-re megy fel. Nekem is ez van és elég sok idő volt telepítés után, amíg az összes appot átnyálazta (116 volt egyébként). Helyi frissítéssel raktam fel.
A100 mb-os B852 update meg a B830-ra van.
Lehet hogy ezt már tudtad, csak gondoltam hátha segít valamit. -
edima10
tag
Sziasztok!
Jelenleg B852 van a telefonon, B839-ről a 70 MB-os update.zip helyi frissítéssel.
Kipróbálnám a cunaja féle B851C romot.
A telefon t-mobilos független, bootloadert eddig nem piszkáltam, se root, se semmi mókolás a telefonomon.
Ha jól vettem ki az összefoglalóból első lépésként adb-vel a twrp recovery-t kéne felrakni a telefonra, aztán csinálni egy nandroidos teljes rendszer backup-ot, aztán vissza B830-ra és onnan mehet a móka.
A B830-as romot csak simán 3 gombossal rátolom a B852-re?Na most ott tartok hogy a legfrissebb HiSuite telepítve, az Online Nandroid nevű app telepítve a telefonra.
Az adb mappa léterhozásával vagyok kicsit tanácstalan, mert az itteni linkekhez az van írva Win 8, 8.1, 10 kell hozzá, nekem meg Win 7 van a gépemen. Most ilyenkor mi van?Tényleg Win 10 kell az adb-hez vagy hogyan tovább a Win 7-es gépemmel?
Köszi szépen
-
edima10
tag
válasz
Devil Gelo #13277 üzenetére
Szia! Én beneveznék egyre. Egy kék (vagy max fekete) engem is érdekelne. Nem akarsz hozzá üveg elő és hátlapot is rendelni? Vagy az már van neked?
-
edima10
tag
válasz
Atlantisz48 #11946 üzenetére
NagyZL, Zeon!
Köszi szépen a részletes leírást, így már minden világos -
edima10
tag
válasz
zeon.hu #11942 üzenetére
Köszi zeon!
Sejtettem, hogy ez a megoldás, csak nem voltam biztos benne
Ebben még tudnál segíteni?
Biztos egyszerű, de nekem ennyiből nem teljesen világos a 2. és 3. pont:1. Wipe.
2. Telepítsd a ROM -ot.
3. Telepítsd a patch -et.
4. reboot system now
5. YesA recovery_cwm_emui3.0.img telepítése után hogyan tovább?
Hova teszem, honnan telepítem a KangVIP B613 zip, meg a patch zip fájlt?Bocs az értetlenségemért de ez a részt még mindig nem egészen értem, pedig biztos egyszerű, ha nincs jobban részletezve.
És ha egyszer úgy döntök, vissza akarom rakni a gyári B609 Romot, azt hogyan tehetem?
Köszönöm a türelmet!
-
edima10
tag
Bocs, ha hülyéket kérdezek, de hiába van minden teljesen szájbarágósan leírva, mivel soha nem csináltam ilyet, még mindig nem teljesen világos néhány pont.
Csak a gyengébbek (lásd: ÉN) kedvéért, összegezném a következőt:
Gyári, nem rootolt, piszkált B609-es rom van a T-s telefonomon.
Ha a KangVIP B613-at szeretném kipróbálni, elöször a mikesa-XDA leírás alapján felrakom a recovery_cwm_emui3.0.img fájlt (ezt értem), majd utána porterocka leírása alapján felrakom a ROMot.
Biztos egyszerű, mint egy pofon, de bennem itt felmerült pár kérdés.
Hogy kell CWM-be elindítani? Az most a 2 vagy a 3 gombos indítás lesz?
Wipe (ez világos)
Na de hogy telepítem a ROMot és a patch zipet?
Felrakom a zip fájlokat (nem kicsomagolva) a telefonban levő sd kártyára egy dload mappába és onnan kiválasztom elöször a B613-at, majd a patch zipet? Vagy tévúton járok?
Majd jön a PlayStore_v4.8.20.apk, végül a kontaktok szinkronizálás megoldása az adott apk-val és végre örülünkHa viszont valami oknál fogva majd ismét a gyári B609 ROMot szeretném használni, hogyan tudom azt visszarakni?
Köszi a türelmet
-
edima10
tag
válasz
zeon.hu #11718 üzenetére
Nem vagyok az a rootolós fajta, mert félek hogy a művelet közben megölöm a telefonomat, de egy ilyen előrootolt romot kipróbálnék
Biztos béna vagyok, de nem találok élő linket az L10-hez való KangVip B613 rootolt ROMhoz. A porterocka féle link nekem nem működik. Tudnál segíteni?Köszi szépen
-
edima10
tag
Sziasztok!
Használ valaki Chromecastot? A Google hivatalos infója szerint a cast screen funkció nem támogatott P7-nél, de elvileg akár működhet is. Valaki próbálta már?
Valamint az Air Droid appot ismeritek? Azzal valakinek van tapasztalata?
Igazából arra keresek megoldást hogy a telefon képernyójét osszam meg a laptoppal ) társasjátékot szeretnék nagyobb képernyőre kirakni.
Ha valakinek sikerült akár más módon is megoldani ezt, ne tartsa magában!
A telefon multiscreen funkciója erre nem alkalmas tapasztalataim szerint.
Köszönöm
(nincs rootolva a telefon)
-
edima10
tag
Sziasztok!
Van arra valami megoldás, hogy a telefon kijelzőjén látható képet át tudjam küldeni a tv-re? Azt tudom, hogy pl videó, fotó átküldhető wifin a multiscreen funkcióval. Itt olyanra gondolok, hogy mondjuk a telefonon lévő játék képét láthassam.
Ezelőtt Nokia N8 telefonom volt, amíg el nem halálozott és annak volt pl hdmi kimenete. Közvetlenül azt a képet lőtte ki a tv-re, ami a telefon képernyőjén volt látható, bármi is volt az.
-
edima10
tag
válasz
#86973952 #8123 üzenetére
Nincs semmi mókolás, teljesen gyári B609 van rajta.
Utoljára kb 2 hónapja csináltam gyári mentést, azóta csak pár alkalmazást telepítettem, meg ikonokat, mappákat rendezgettem.Lehet hogy hülye kérdés lesz, de még soha nem csináltam visszaállítást. Ha az ikonok, mappák elrendezését vissza akarom állítani, az alkalmazásokat is bele kell mentenem a gyári biztonsági mentésbe?
-
edima10
tag
Sziasztok!
Tegnap este a szokásos 1,5-2 heti újraindítást csináltam,csak az a baj hogy azóta a következőt írja ki egy fehér ablakban a képernyő közepén:
Sajnáljuk
A(z) Rendszer UI alkalmazás sajnos leállt.Lapozni tudok az oldalak között, de a nav bár gombjai és a státusz bár nem látszik, nem használhatóak.
Ha bezárom ezt az üzenetet, 3 mp múlva újra felbukkan.
Találkozott már valaki itt ilyennel? -
edima10
tag
-
edima10
tag
válasz
#86973952 #4025 üzenetére
Szuper!
Az adatforgalom kezelési problémámra meg találtam egy My Data Manager nevű alkalmazást.
Sokkal többet tud, mint a korábbi beépitett. Ki lehet tenni widgetben is és az értesitések fül alatt is látszik, igy nem kell 4-et bökni mire látom!
Nekem mondjuk elég volt a 2.3-as gyári cucc is, de ha egyszer kivették belőle (amit nem is értek, hogy miért) jó lesz ez is -
edima10
tag
válasz
#86973952 #4009 üzenetére
Köszi szépen!
Megnéztem az AW weboldalát és a playben is az appot, de egyelőre nem szedtem le. Nem hagyott nyugodni a dolog és a sok nyomogatásnak és a véletlennek köszönhetően, este rájöttem az okosságra
Ha megnyitom a gyári időjárás alkalmazást a widgetből vagy az app ikonjáról és egy gyors lefelé húzást csinálok a képernyőn, akkor frissiti az adatokat! Igy már majdnem ott vagyok, mint 2.3-ban, csupán 1 bökéssel tart tovább a művelet!Ez a gyári 2.3-as widget a képen? Ha megtennéd az szuper lenne, egy mozdulatot megspórolhatnék vele
-
edima10
tag
válasz
#86973952 #3974 üzenetére
Köszi a választ.
Igen, adatforgalom kezelés alatt volt és igy nézett ki, csak be tudtam állitani egy figyelmeztetés limitet és egy tiltót, amit narancssárga és piros vizszintes vonallal jelzett. Adatforgalmi ciklust is be tudta lőni, de azt sem találom. Most mondjuk jól mutatja, mert a T-nél ez az elszámolási időszak a mobilnetre, de a 2.3-ban én állitottam be.
A beépitett (AccuWeather) óra-időjárás widget jobb alsó sarkában volt egy frissités gomb (plusz ha a widgetre kattintottam és megnyilt teljes képernyőn az alkalmazás, ott is) na az most nincs ott
A gyári app volt, mert nem látom a googleplay-ben, hogy leszedtem volna külön is az AccuWeather appját.
Nem nagy ügy, csak én általában onnan frissitettem, amikor bekapcsoltam a mobilnetet vagy a wifit (nálam csak akkor van bekapcsolva a wifi, bluetooth, mobilnet ha épp kell)
Remélem nem voltam nagyon zavaros
-
edima10
tag
Segítséget szeretnék kérni.
Felraktam az EMUI 3.0 béta OTA frissítést.
Nagyon tetszik, de pár dolgot vagy kiszedtek belőle vagy csak nem találok, amit a 2.3-ban használtam.
-volt egy widget (4x2 vagy 4x3 formátum), ami 8 gyorstárcsázót és pár ikont (névjegyzék, stb.) foglalt magába. Most csak egyesével tudom kirakni őket.
-nem találom azt az adatforgalom menüpontot, ami a beállítások-egyéb alatt volt. Be lehetett állítani, mekkora mobil adatforgalom után jelezzen és mennyi után tiltsa le a mobilnetet, valamint hogy a hónap melyik napjától kezdje számolni. Ezt egy grafikonban mutatta és a grafikon alján ki tudtam választani 2 csúszka segítségével egy kezdő- és végnapot amikor is csak ennek az időszaknak a forgalmát összegezte.
- volt egy azonnali frissítő gomb az óra-időjárás widgeten, ami szintén nincs már.Ezek miatt persze nem térek vissza a 2.3-ra, csak kicsit hiányoznak.
-
edima10
tag
Van pár akció a Play Store-ban is. Épp most vettem meg az n7 player-t 250Ft-ért. A Poweramp is ennyiért megy most
-
edima10
tag
Sziasztok!
Én is most vettem a T-nél egy P7-et részletre.Gyorsan meg is néztem, hogy hálózatfüggő e, de szerencsére Simlock Deactive.
N8-ról váltottam, amit nagyon szerettem, de sajnos 2 hónapja, közel 4 év után, szinte egyik napról a másikra meghalt.
A fórumot már szeptember óta követem, hogy képben legyek a telefonnal hogyha újra leakciózzák már úgy vegyem meg hogy van valami fogalmam a dolgokról.
Ez a második okostelefonom (első androidos). Néhány dolog hiányzik, ami a Symbian Belle-ben nagyon jó volt, de majd túlteszem magam rajta.
Még csak 4 napja használom. Egyelőre egy gondom volt csak, a telefonról nem tudtam szinkronizálni a naptárt pc-re (pc-ről telefonra jó volt) de arra találtam megoldást a neten.Létezik olyan fülhallgató P7-hez, amin lehet hangerőt állítani, előre-hátra léptetni a zeneszámok között? Az N8-hoz gyárilag olyan volt és nagyon kényelmes volt, hogy nem kellett elővenni zsebből a telefont ezekhez a dolgokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Apple MacBook
- Mesterséges intelligencia topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Lopás útján fejlesztették ki az Apple Pay szolgáltatást?
- Autós topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256/8GB Green
- iPhone 14 pro 128 GB kártyafüggetlen
- újszerű iPhone 13 Pro 128GB alpine green alpesi zöld független Apple
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro 128GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- AMD GAMER Setup! Rèszletre is!
- Philips NA351/00 Dupla kosaras Airfryer eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest