Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Barthezz2

nagyúr

válasz Gabi 8906 #536 üzenetére

Amúgy 800x480-nál is azt csinálja(Fekete sávot). Csak ott nem olyan mértékben.

Ha 800x480-as képnél van fekete sávod, akkor a hiba nálad.. :U
    Valószínűleg 16:9-es képarányú videót próbálsz, amit arányváltás nélkül konvertálsz át, így marad minimális fekete sáv, mert a 800x480 nem 16:9 arányú. Ha ezt nagyítani se engedi telefonon, akkor meg letterbox-ba konvertáltad át(fizikailag hozzárakja a képhez a fekete sávot)

És ha állítok telon a képarányon, akkor belenagyít a videóba.

Telefonon nem képarányon állítasz, hanem kitölteted vele a teljes képernyőt, ami azzal jár, hogy levág a széléből, nem értem ezen mit nem értesz.

Pedig lenne még a kijelzőn hely amit betölthetne képpel.

Mit vársz, hogy a telefon találjon ki képanyagot a fekete sávok helyére, és azt tegye be oda? :W

Ezek a 800x480-as videók gépen teljes képernyősek. Nincs benne fekete sáv alul felül.

Ha a 800x480-ra konvertált videód teljes képernyős, akkor neked se 16:9-es monitorod van, máskülönben fullscreen-ben nézve, kell legyen gépen is fekete sáv.

Ha meg úgy konvertálsz, hogy torzítod a képarányt, akkor meg torz lesz, de jó semmikép..

Most kipróbáltam neked. Egy 1280x688 felbontású anyagot konvertáltam át, 720x304, 640x304, és 800x480 felbontásba. Mindhárom felment a telefonra, és mindhárom torz, mert nem stimm a képarány. Ennyi.

Végül lekonvertáltam 800x480-ra is úgy, hogy hagytam eredeti képarányt(nem engedtem torzítani). Így maradt a minimális fekete sáv, de legalább azt nézem, amit a filmkészítők megálmodtak.

Ha szélesebb képaránnyal próbálkozol, akkor meg törődj bele, hogy semmi nem fogja odarakni azt a fekete sáv helyére, ami nincs ott. Így vagy levágod a széleit, vagy kinyújtatod konvertáláskor, de akkor meg ne ilyen idióta felbontásokkal próbálkozz. Simán 800x480-ra konvertálj(mivel ez a kijelző felbontás, így ez kell a fullscreenhez), és add meg a konvertáláskor, hogy a képfelbontáshoz igazítsa a képet, azaz ne letterbox-ba konvertálja a más képarányt, hanem nyújtson. Aztán nézegetheted az eltorzult képet, de legalább kitölti a kijelzőt, ha már neked ez kell.. :U

Egyébként meg viccesnek érzem már az ezzel kapcsolatos téma további feszegetését, hisz még mindig egy relatíve kis kijelzőjű eszközökről beszélünk, nem egy plazma TV-ről.. ;)

Új hozzászólás Aktív témák