Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Milyen okostelefont vegyek?
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- CES 2026: 4. generációs szemkímélő kijelzővel debütált a TCL NXTPaper 70 Pro
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Inarus
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Navival kapcsolatban az örök szlogen él: waiting for Mango. Illetve elvileg a Nokia OVI Maps szolgáltatása is sokat dobhat a dolgon.
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Ha jól tudom, külön-külön lehet tiltani a Wifi és mobilnet kapcsolatokat.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
opeter87
üzenetére
Köszi!

Igazából csak a Marketplace tűnik gyengének viszont annál bízom abban hogy beindul majd a szoftverek írása mert azért később nagy piac lehet a WP 7 de ugye még nincs 1 éves se.
Engem meggyőzött az olvasottak alapján a telefon, a héten biztos megrendelem a Speedshopból, ezzel lepem meg saját magam születésnapomra.

Még egy kérdés ami viszont fontos lenne:
NAVIGÁCIÓ - van már rá normális offline program vagy még arra is várni kell? Bing maps ahogy olvasom nem képes hangos navigálásra, útvonalat azért tud tervezni? Meg egyelőre nem lesz mobilnetem így az online navik kilőve. -
opeter87
senior tag
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Gyorsan válaszolva, de nem röviden:
A készülék anyaghasználat, kézbe vétele nagyon jó, a minőség a műanyag Ace után maga a megváltás, van olyan jó mint a 3gs.
A kezelésében egy kivetni való van. Én jobb kezes vagyok és a képernyő zár (ki/be kapcs. gomb) bal oldalon van felül, az Ace-nél a készülékház jobb oldalán az iPhone-on meg felül de jobb oldalon. Ez gondolom a bal kezeseknek kényelmes a jobb kezesek meg így jártak!
Ez idővel megszokható.
A WP7, az iOS után ez első rendszer ami tökéletesen akadásmentesen és stabilan fut és iszonyat gyors!
Az iPhone-om már lassan másfél éves és eddig egyszer fagyott le, az Android pedig az első nap. Ez szombat óta nem és szerintem nem is fog.
A rendszer Android után túl zárt, de az Apple után (mellett) nem probléma.
A live tile szerintem roppant látványos, folyamatosan változik a telefon.
A WP7 szerintem legnagyobb hátránya a Marketplace. A kínálat jelenleg igeny gyenge és nem tudom mikor fog ez változni. Ám a programok átlagos minősége igen jó! Az iPhone-omat csak az AppStore miatt nem adtam még el.
A Marketplace-re egy példa: most zajlik a Roland Garros rákerestem ezzel a névvel a Marketplace-ben és semmi érdemleges, ellenben Androidra és iOSre létezik hivatalos program. Szóval nemzetközi viszonylatban is gyenge a helyzet. De vannak hír programok, tőzsde, időjárás, sport, gps, stb.
A telefon akumlátora hozza az átlagosat azaz nyomkodva 1nap, lazábban esetleg 2nap.
Nálam 3g helyett csak 2g, de WIFIt még soha nem kapcsoltam ki egyetlen telefonom se, viszont a GPS-t meg soha nem kapcsoltam be. Telefonálás kb. nap 30-60 perc és vagy 10 email fiók 30perces szinkronizálással. 1-1 sms.
A fényképezőgép az átlagos. Amire nekem kell arra jó. A neten lévő tesztfotók reálisak.
Zenehallgatást majd kipróbálom, mert többen kérdezték, de én sajnos soha nem szoktam telefonon zenéthallgatni, sőt játszani sem és még egyetlen filmet sem néztem meg soha.Barthezz2: A HTC hub változik szóval egy élő tile, de hogy mi alapján arra nem jöttem még rá. Ma egész nap 25 fokot írt Bp-re napsütéssel, majd este nagy nehezen átált valahogy 17 fokra és megjelentek az esőfelhők is.
A zenés részt majd kipróbálom hamarosan és jelentkezem. -
válasz
opeter87
üzenetére
Az előttem szólohoz csatlakoznék.
Plusz most így hirtelen:
A htc hub alatt, ha beállítod az időjárást, mutatja az aktuálisat kint a tile, vagy azon csak konstans kép van, és mindenképp be kell lépni?A másik. Hogy szól a zene? Ha van lehetőséged, akkor egy saját fülessel nézd meg légyszi, hogy tudd viszonyítani. A gyári nem lényeg nekem. Az a sound enhancer ér valamit?
-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Én az adóvisszatérítésemre várok
Ha megjön, rendelem is
A vodánál néztem, 60k-ért megkapom ott is. Nekem egy 5530-at vált, szóval nagy ugrás lesz
-
opeter87
senior tag
Sziasztok!
Szombat óta vagyok boldog tulajdonosa egy Trophy-nak.
Nem tudtam ellenállni a gyorsboltos árnak.
Aki még bizonytalankodik vagy kérdése van nyugodtan tegye fel.
Hamarosan összeírom a gondolataimat a telefonról.
Eddig igen sok telefont használtam már (utolsó 2év: Nokia N97,E63,C5,Samsung Galaxy Ace,iPhone 3GS) szóval objektív tudok lenne. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
Omnia 7 is tetszik. Először az vagy az LG optimus 7 volt csak aztán jött ez a Speedshopos ár a HTC-re...
Valahogy bennük jobban megbízom mert nem sufni GSM és rendes áfás árakat adnak meg. Szóval csábító az a 65k-s O7 de maradok a Speedshopos HTC Trophynál. HTC-m még úgyse volt még soha. Most pont egy Omnia 2-esem van, ezt váltanám le.
Amúgy én is egész nap teszteket olvasok meg videókat nézek. Nekem elég szimpatikus ez a Trophy.
Várom már a hétfőt mert akkorra kérném a szállítást a fizu miatt. Bár ha hamar utalnak lehet már csütörtökön megrendelem és akkor pénteken hozzák.
-
válasz
sagesz93
üzenetére
Nekem meg az LG nem tetszik.

A samu, meg a htc közt gondolkodtam, de maradtam ennél. Pláne, mert előfizura is szeretnék váltani telefoncserével, és ez van megfelelő konstrukcióban
Egyébként én is néztem nagyokat az árakon. Jön egy kis plusz pénz, és mondom akkor nézzünk már valami új telót, erre látom a wp7 árakat
Amúgy is ez volt első helyen a kiszemelt platformok közül, szóval nekem jól jött
Csak tartsa a voda az árakat, mire alkalmam lesz megvenni.. -
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Én is ráizgultam, csak sajna előbb nem megy
De már 2 napja teszteket és videókat nézek, és nem bírom már ki ezt a pár hetet

De ha megveszed, majd egy élménybeszámolót várunk ide

Szerk.: Vagy az Omnia 7 ~65-ért, csak hogy ne legyen könnyű a döntés

-
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Hát ne tőlem kérdezd, még én sem vettem
Sajna 1-2 hétig még nem is tudok 
Teszteket olvasva eddig semmi kirívót nem találtam. A kamera meg engem se nagyon zavar.

-
scapegt
őstag
én is elgondolkoztam rajta, de tényleg ilyen sz@r fotókat csinál?
az akkuja külföldi fórumokon egyesek szerint alig bír 1 napot, ez igaz? 
-
bloomberg
tag
Pénteken láttam a speedshop árait, gondoltam végigolvasom a topicot, de nem lettem okosabb

Mindegy, elmegyek megnyomkodni, mert tettszik - főleg ezen az áron.
-
amanoba
őstag
már 60-ért is lehet venni, nem semmit esett az ára!

-
legiaap
félisten
Szerintetek frissítések majd segítenek javítani a kamera minőségén?
-
epsilon
csendes tag
Bő 1 hete vettem egy Trophy-t, függetlenül, 79E-ért. Először mondjuk Optimus 7-est akartam, már majdnem meg is rendeltem, de biztos ami biztos elmentem a Media Marktba, hogy kézbe vegyem vásárlás előtt... Mit mondjak, nagy csalódás volt. Fém hátlap ide vagy oda, az egész egy nagy és nehéz tepsi, ami sehogyan sem simult a tenyerembe. Egy kézzel lényegében lehetetlen kezelni. Aztán a fizikai gombok. Az egy dolog, hogy a gombok már kezdtek meglazulni, de ez még belefér; ami viszont sokkal jobban zavart, hogy a miközben az ember érintéssel villámgyorsan közlekedik az alkalmazások között, olyankor kifejezetten zavaró, hogy van 3 olyan gomb, amit "erővel" (nem érintéssel) kell nyomni. Szóval az Optimussal nem lettem jóban. Következett az Omnia 7. Ez már barátságosabb volt, egykezes használatot illetően határeset. Fizikai gombból is csak 1 van, ezt már inkább kellemesebb volt használni. Na de valahogy még mindig féltégla benyomásom volt tőle. Aztán jött a Trophy. Fél perc se kellett, hogy tudjam, sem fém hátlapra, sem fizikai gombokra nem lesz többet szükségem. Kellemes puha hátlap, halálpontos érintőgombok, elegáns design. Ja és egy kézzel is kezelhető, bár a sarkok eléréséhez picit nyújtózkodni kell... Egyszóval lehet, hogy hulladék a kamera (ja, ezt még ki sem próbáltam, de a telefonos fényképezés totál nem érdekel), meg nem bővíthető a memória, stb. stb., de a HTC-nél tudnak valamit (ha mást nem, nekem telefont gyártani). Szal én csak azt mondom, mielőtt bárki telefont vesz, vegye a kezébe (úgy értem, amit meg akar venni). Fél perc, nem több.
-
energy_
senior tag
annyira én se értem mért csak ennyi hozzászólás van jobb helyeken már 80ért haza lehet vinni ami elég jo ár
-
"kaller1: Veled vagyok, ha már kiszórok egyhavi fizut egy készülékért, ne kelljen már fülest is vennem mellé... Bár úgy is lehet nézni, hogy akinek van pénze egy ilyenre, a fülhallgatóra is jut."
Ezt most nagyon úgy mondtad, mintha jó fülhallgatót csak drágán lehetne kapni. Pedig nagyon nem így van! Én pl. egy JVC fülest vettem 2k-ért, ami hangos, emellett elég jól szól, ráadásul egy jópofa tok is jár hozzá! Egészen konkrétan egy JVC HA-F10C-re gondolok.
-
scapegt
őstag
Defyre vársz? Én is, ma hozták is volna, de kiderült hogy az az idióta vodás ügyfélszolgálatos, akivel 2 napja beszéltük meg, hogy hozzák, rossz számhoz kötötte a telefont és rossz számhoz a surf csomagot..emiatt ma hiába hozzák ki, ne vegyük át, a papírmunka elvégzése után holnap ismét kihozz a futár..grrrrrr a tököm tele a vodával. Ennyi idiótát egy helyen.

-
scapegt
őstag
Kicsit meglepett, hogy mindössze 158 hsz van a Trophy topicban...ráadásul az utolsó hsz tavaly decemberi, most pedig áprilist írunk...ennyire nem kell senkinek a Trophy? Pedig nagyon jól néz ki, minőségi telefon WP7-tel...mi a baj akkor? Már az ára is "csak" 89 papír...
-
zopet
tag
MI EZ A ZENE A VIDEÓ ALATT???? PLZ

-
dankoi
csendes tag
Persze, de csak ha majd ezekhez hozzáfejlődik az OS is. Ezért írtam, hogy jelen WinPho esetében.
A középkategóriába csúszás nem tudom mikor fog bekövetkezni, de addig még szerintem kijön ugyanezzel jópár készülék.
"nagyobb felbontású, pl 1366x768-as kijelzők alkalmazását"
Mégis mekkora fizikai mérettel?Inarus: az elfut és a tökéletesen fut között nem kevés különbség van

-
erdoke
titán
Józan paraszti ésszel: A mostani vas lecsúszik középkategóriába, az erősebb pedig lehetővé teszi pl:
- 1080p videók felvételét, lejátszását HDMI-n,
- nagyobb felbontású, pl 1366x768-as kijelzők alkalmazását,
- durvább grafikájú játékok futtatását,
- a valódi párhuzamosítást, multitaskot.
- stb. -
dankoi
csendes tag
Szerintem a WinPho7-es készülék tesztek lényegesen rövidebbek lehetnének, mivel a Microsoft szinte mindent megköt. Amiről érdemes lehet írni, az a készülékház felépítése, a kijelző mérete, a gyártó által belepréselt kis plusz tartalom és az ára.
Ezeken kívül gyakorlatilag nincs különbség köztük.
A HW részen mostanság nem hinném, hogy tudnának újat mutatni, vagy ha igen, akkor az csak értelmetlenül emelné az amúgy sem alacsony árat (mert hiába tesznek bele 1,5Ghz-es procit meg 1Gb RAM-ot, a felhasználó felé ez csak az árban fog jelentkezni, teljesítményben nem). -
petymeg
addikt
az értékelés a végén nekem valahogy nem az igazi.
hogy lehet ez is meg a desire hd is ajánlott, mikor utóbbi hardverben, kijelzőben, adatkommunikációban biztos, (szoftverben meg lehet) veri az előbbit? meg az áruk is hasonló. -
dani3l
őstag
Nem azert mondom, de szereny velemenyem szerint aki asztali környezetben Linuxot hasznal, az nem hiszem, hogy epp mobilon vagyna a Microsoft nyujtotta "szabadsagara"..
Az ajanlott plecsnit egy ilyen friss oprendszerrel rendelkezö telefonnal, plane ebben az arban en is kisse eltulzottnak tartom.. Egyebkent engem annyira nem gyözött meg, igaz, hogy gyorsan es akadasmentesen teszi a dolgat, de ez a szoft egyaltalan nem szimpatikus..
Meg azert annyit, hogy eddig az volt a gond, hogy müanyagbol vannak a dragabbnal dragabb telok, lassan meg mar az, ha fem? Szerintem 150-200 ezer Ft-ert igenis legyen femböl es keltsen minösegi, massziv erzetet. Persze igaz, hogy müanyag es müanyag között is van különbseg, lasd pl a Galaxy S gagyi-müanyag boritasat, de azert nehogy mar gond legyen, hogy egy telo femböl van. Persze lehet ezzel csak en vagyok igy..
-
Alex91
félisten
HTC 7 Trophy (T8686) okostelefon 140.801 Ft
-
LacKoder
csendes tag
Az attól fugg... nem minden videót áll neki konvertálni, csak azokat, amiknek a formatumait alapbol nem tamogatja (WMV es MP4 pl van!), vagy pedig nem tudná a CPU megfeleloen idoben dekodolni (pl 1600x1200-as videot teljesen biztos nekiall). Sebesseg: iszonyuan lassu, foleg nagy videoknal, nem mertem le pontosan, de nagyon csiga. Arra most nem emlekszem, hogy hany magot hasznal a Zune, de megerzed, ha konvertalas van, mert ami a csovon kifer elv alapjan konvertal, azaz felzug a venti rendesen!
-
moonman
titán
Twitter for Windows Phone 7 to get push notifications
egyébként ez a 150-170 ezer forintos ár, csak itt nálunk ekkora probléma, odakinn ugye kicsit másképp alakulnak a keresetek, ráadásul általában csak szolgáltatótól, jelentős kedvezményekkel (hűségesek akár $0-ért) vihetők a kütyük.
-
gombsadi
aktív tag
Nem fikázni szerettem volna, én is mérges vagyok, hogy a te szavaiddal tartalmával élve, egy viszonylag "koros" hardvert ennyire drágán akarják ránk sózni.
Nem speedshop árakat írtam, gsm boltok árait, gyartói garanciával ennyi. Az optimus7 bolti garanciás ára 115. Nem körtét hasonlítottam almához.
A legend túl van árazva, és nem is egy kategória sem optimus7 sem hd7, sőt, egyelőre egyik wp7 készülékkel sem.Ha fikázni szerettem volna, azt írom mondjuk, hogy visszatér a winmos árazás?
[ Módosította: ollie ]
-
erdoke
titán
válasz
gombsadi
üzenetére
Ha mindkettőt a Speedshopban nézed, a Desire kezdő ára is 160-165e volt, most kerül 140e-be. Ne almát a körtével hasonlíts, csak hogy közelebb kerülj a fikázós célodhoz...
Az Optimus 7 150e, ha az LG-től, vagy MM-ban veszed, mobilos boltban 116-ért is van.Ha egy középkategóriás Legend 114e, nem nyithat a Trophy 120-on, ez is nyilvánvaló. A nagy kérdés az, milyen gyorsan fog esni az ára, hiszen minőségben és szolgáltatásban nem hozza az LG Optimus 7-et sem...
-
gombsadi
aktív tag
válasz
Warhead100
üzenetére
Hogy miért? A HTC Desire kezdése 125-130 ezer között volt, 2 éves gyartói garanciával. Amíg ez 150 ezerrel kezd, holott szinte ugyan az a két telefon belül. Az Optimus7 1 éves gyártói garanciával 149 ezer. Talán ezért.
-
Warhead100
tag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Miért?
A htc Desire Hd is 175.000 Ft az is LOL, az ár nem csak a wp7 miatt magas
-
erdoke
titán
Optimus 7 már 115e körül is kapható, de érthetjük olyan tömegekre, akik ebben az árkategóriában keresnek okostelefont (110-170e).
(#129) Lalaboy
Nem vagyok benne biztos, hogy ugyanarról a szegmensről beszélünk. Egyetlen nagyobb céget se ismerek, ahol központilag átálltak volna Androidra. Olyat viszont többet is, ahol kifejezetten letiltják az Exchange-ről.(#130) LA_COSTE
Ha megnézed az iPhone-t, ami hardveresen 3,5 éve a választás teljes hiányával sikeres, ahhoz képest itt a készülékek kavalkádjával találkozhatsz. Van kijelző 3,5"-től 4,3-ig, lefelé és oldalra kicsúszó QWERTY, fém és műanyag ház, stb.
Pár hónap múlva jönnek új generációs WP7 készülékek, és a mostaniak lecsúsznak a középkategóriába. S5230-ra egyelőre ne számíts, mert a mostani GPU a minimum elvárás, egy esetleges gyengébb SoC se lenne lényegesen olcsóbb. -
LA_COSTE
senior tag
Kár, hogy a WP emberei csak a tehetős emberekben gondolkoznak. Ez korántsem kedvező árfekvésű készülék és az embernek nincs különbségérzete sem, ha ezt választja. Tehát, ha sznob lennék, mitől lennék más, mint a többi olyan ember, aki ezt használja? Nagyon hiányzik a testreszabhatóság.
-
Lalaboy
őstag
Reszben egyetertek! Az android rendszer szinte viharos terjedeset a mobilpiacon a windows nem nezheti becsukott szemmel...... (hatalmas piac lett a mobilpiac) Azzal nem ertek egyet, hogy az android nem szerzett komoly reszesedest ebben a piaci szegmensben, mert szinte tarol, foleg itt, ahol elek......

-
erdoke
titán
válasz
üzenetére
Egyelőre a WP7 nem tényező a piacon, értelmetlen WP7 vs. konkurensek viszonylatban beszélni.
A tetszik/nem tetszik dologhoz csak annyit fűznék, hogy üzleti felhasználóként végignéztem, ahogy a "sima" mobiloknál lenyomja a többieket a Nokia, majd ahogy bejönnek a piacra a PDA-k, aztán ahogy megjelennek a BB-k, később pedig az iPhone. Tizenpár év alatt megszoktam, hogy a piaci tendenciákat ne érzelmi alapon közelítsem meg. Nekem ugyan nem lesz se több pénzem, se nagyobb farkam, ha a BB-t lenyomja egy másik cég, vagy ha az Androidnak nem sikerül komoly részesedést szerezni ebben a szegmensben... -
erdoke
titán
Néhány konkrét állításoddal vitatkoztam csupán, engem nem kell győzködnöd az értékeléssel kapcsolatban. A "te is hülye vagy" típusú frappáns megjegyzések pdig hidegen hagynak, koncentráljunk a témára, ha lehet.
Az pedig, hogy kinek milyen fenntartásai vannak a rendszerrel kapcsolatban, és hogy ezeket a tömeg igények tükrében mennyire tartja súlyosnak, szubjektív megítélés alá esik. Az iPhone példája viszont talán objektivizálja, hogy a népeknek mennyire fontosak a felsorolt hiányosságok. És most nem a saját igényeimet veszem alapul, mert én ugyanolyan geek vagyok, mint itt a nagy többség, és ki is maradtam az első WP7 hullámból. De ettől még lehet egy WP7 készülék ajánlott a tömegeknek, még ha az nem is föltétlenül a Trophy 7 150e-ért.
-
moonman
titán
Browser+ - az elso alter bongeszde WP7-re.
-
pdatech
csendes tag
Piszkoskodhatsz ugyan apróságokkal, de nem hiszem, hogy több tárgyi tévedésben élnék, mint Te, de ne versenyezzünk
Mivel látom, hogy nem alapvetően csak velem vagy pokróc, ezért egye fene, velem lehet alkudni.
Akkor 0%-ról kell 10 fölé nőnie mihamarabb...
Na az sem egyszerűKutya sem bántotta ezzel a WP7-t vagy a Trophy-t. Azt kérdőjeleztem meg -ahogy látom nem csak én-, hogy miért kap ajánlott pecsétet egy olyan gép+rendszer együttese, ami onnan indul, ahonnan és bizony maga a szerző is leírja azokat a hiányosságokat, amiből minimum az következik, amit más is felvetett. Adott piaci környezetben az adott rendszer nyugodt szívvel most még csak fenntartásokkal ajánlható. Mindenféle MS vagy WP7 ellenesség nélkül állítom ezt.
Írta volna oda a szerző, hogy neki bizony tetszik és kész, ahogy ForRedGlory írta egy másik cikk összegzéséből idézve. Ettől a jelen cikk szerzőjének belátóképességét ugyan még kritzálnám
, de a Mobilarena objektivitását legalább nem. -
moonman
titán
-
erdoke
titán
-
ForRedGlory
félisten
"Én úgy általában tiszteletben tartom mindenkinek a véleményét, de e bemutatónál nem látom be, hogy miért lett "ajánlott" a készülék az idézetteket követően. Szponzorált tartalom? Ha egyszer maga a platform nincs azon a szinten, amin a mai piacvezetők állnak, akkor nem kéne óvatosabban ajánlgatni?"
Milyen igazad van, lásd Samsung Omnia 7 végszó:
(nekem még mindig az Omnia 7 jön be külsőre utcahosszal a legjobban...)"A szokásos cikk végén elhelyezett plecsni kapcsán az Ajánlott és a Tetszett között egyensúlyoztam, de utóbbit kapja a telefon a mai dátummal. Ha megjön az első bugfix (és az tényleg javít a kritikus dolgokon), akkor mindenki vegye úgy, hogy automatikusan ajánlottá vált a készülék, most még nem az."
Persze ezt Bog írta, és közelebb áll az igazsághoz. Egy grammal sem jobb ez a HTC (sőt... lásd kamera pl) amiért Ajánlottat érdemel. ha már ezt a két telefont kéne plecsnizni, akkor:
Samsung Omnia 7 - Ajánlott
HTC trophy - Tetszett -
erdoke
titán
És ugye, ahogy azt "mind jól tudjuk", egy memóriakártya egyetlen paramétere a "Class" besorolás, ugye? Tehát egy bármilyen Class 4 az minden szempontból jobb, mint akármelyik Class 2, mert nagyobb szám van rá írva?

El kell keserítselek, de nekem van olyan Class 2-es SanDisk kártyám, ami 8 MB/s fölött ír folyamatosan, és van olyan Class 4-es "márkás", ami éppen csak eléri az 5 MB/s-ot. És akkor még nem néztük a random írási, és akármilyen típusú olvasási sebességeket, a megbízhatóságot, stb."már ezerszer elmagyarázták, hogy a wp7 struktúrája miatt nem lehet mass storage, meg stb okok miatt, de ha már eleve egy külön memória kártya a belső tárhely, ne magyarázza már el senki, hogy kis erőfeszítéssel nem lehetne megoldani a mass storage módot??"
Ebből jól látszik, hogy neked hiába magyaráztak, mert nem értetted meg. Az, hogy alaplapra forrasztott NAND helyett sok készülékben microSD-t alkalmaznak, abszolút nem befolyásolja azt, hogyan kezeli az OS ezt a memóriát. Azt már annál inkább, pl. milyen sebességgel indulnak alkalmazások, és aki nem szeret várni, nem veszi meg a lassú SD-vel megvert készülékeket.
(#114) pdatech
"Van egy operációs rendszer, aminek 2,75% körüli piaci részesedésről kell felnőnie mondjuk 10% fölé"Alapvető tévedés, 0 %-ról induló rendszerről van szó, lévén a WM6.x és a WP7 szinte semmiben nem kompatibilis egymással.
-
pdatech
csendes tag

1. Beszívsz Te is mindent
2. Szóval sem állítottam, hogy nincs alkalmazás. Azt mondtam, hogy várni kéne látható eredményekre, mielőtt mindenre ráütik az "ajánlott" bélyegzőt.
3. Szóba sem hoztam a warezt vagy azt, hogy a jelenlegi marketplace tulajdonképpen még csak kezdemény.Pontosan az üzleti életben való alkalmasságot, alkalmazhatóságot értettem az MS-felhő alatt, pl. a vállalati körben. De amúgy tényszerűen ha egyéni userként live ID-vel nekimész, és felépíted rá a saját környezetedet, akkor is majdnem ugyanaz az értelme. A sok-sok már elérhető free MS szerver sem rossz. Ha az általd írt Google/facebook integrációt is "cloud"-nak tekintjük, természetesen arra is alkalmas, de ez utóbbi mára erősen az az alapfok, ami nélkül nem is lenne értelme beszélni a rendszerről.
"Velős" véleményem egyetlen problémám miatt akadt, írtam mindezt azután, hogy véleményem szerint alaposan ismerem a témát. Leírta a tesztelő, hogy ajánlott, és ugyanabban a pontban leírta azokat a tényeket, amitől ma egy objektív értékelő nem tekitnheti ajánlottnak. Pláne, hogy nem egyedül létezik az okostelefon-piacon. Ettől függetlenül majd 1-2-6 hónap múlva lehet értelme és lehet lelkesíteni a WP7-ért, de most ez az "ajánlás" engem bizony elbizonytalanított.
Van egy operációs rendszer, aminek 2,75% körüli piaci részesedésről kell felnőnie mondjuk 10% fölé, hogy látható eredményt mondhassunk, a Microsoft pedig megtérülést könyvelhessen. Miközben hasonló árkategóriájú modellek tömege elérhető, népszerű rendszerekkel, hasonló vagy jobb szolgáltatásokkal.
Lehet ezt folyamatosan ignorálni, teszi is majd minden WP7-es írás, de éppen ez az, amiért jó adag marketinget, vagy öncélúságot érzek a dologban. Pl. a vehemens válaszodban is mintha túl hamar ítélnél. Persze lehet, hogy rosszul látom, de ezt majd a számok eldöntik.
-
plus44
veterán
Várom a HD7-et.

-
Zirowe
nagyúr
Ebben alapból van egy class 4es sdhc kártya.
Ez alapján már egy class 2es is megfelel a wp7-nek, mégis riogatják az embereket, hogy wp7 certified microsd kártyát vegyenek, ha a készüléküket egyáltalán lehet bővíteni.
Azt leszámítva, hogy gondolom a "wp7 certified" matrica kicsit megnyomja a memkari árcéduláját, mi értelme ennek a certified dolognak, ha látszik, hogy class 2től felfelé bmilyen kártyát elfogad? (más kérdés, hogy szerintem normális ember class 4 alatt nem rak telefonba memkarit)Ez már a második készülék, persze csak a htc-nél van ilyen, amiben beépített memória helyett egy sd kártya van.
Én nagyon remélem, hogy ez most nem jön divatban más os-ek és gyártóknál is, mert véleményem szerint egy külső kártyának az "eredményei" (gyorsaság, tartósság, stb) mindenképpen gyengébbek, mint egy beépített memóriáé, a fizikai meghibásodásnak a nagyobb lehetőségéről nem is beszélve (kártya+olvasó mozgó alkatrészek, leesés következtében könnyebben történhet velük vmi, mint egy beépítettel).Másik: ennek a hírnek vajon mennyi a valóságalapja?
Ha igaz, akkor milyen módosításokat hajthat végre az sd kártyán a szoftver, ami ilyen radikális következménnyel jár, ami állítólag még csak nem is reverzibilis?
(bár, buta paraszti eszemmel csak arra tudok következtetni, hogy vmi olyasmi történik, mint goldcard készítéskor, hogy a memkari szektorai átíródnak, hogy egy kártyához egy készülék kerüljön párosításra, bár ez azért nem jó, mert 1. ez a folyamat nem teszi tönkre a kártyát, és más eszközzel is használható lesz utána, 2. a szektorokat bmikor vissza lehet írni az eredeti 0ás állapotukra, és akkor meg olyan, mintha nem történt volna semmi; de mondom, ezt csak feltételezem, jó lenne, ha vki, aki ért hozzá elmagyarázná, hogy mi folyik itt valójában).A másik pedig, hogy tudom, hogy már ezerszer elmagyarázták, hogy a wp7 struktúrája miatt nem lehet mass storage, meg stb okok miatt, de ha már eleve egy külön memória kártya a belső tárhely, ne magyarázza már el senki, hogy kis erőfeszítéssel nem lehetne megoldani a mass storage módot?? (persze, akkor már nem kéne a zune-tól függeni és más okok, de engem most csak az elméleti megoldhatóság érdekel..)
-
Bibby
addikt
Ha már ez egy "játéktelefon" (jó, ez vicces...) meg olyan jól el lehetett szórakozni az xbox játékokkal, akkor meg lehetne a cikkben is emlékezni róluk.
-
erdoke
titán
"jelenleg a platform kizárólag azoknak alkalmas, akik csak MS-felhőben élnek, nem telepítenek alkalmazásokat, vásárolják a zenét, a sw-t és egyéb mm-tartalmakat"
Először utána kellene olvasni, csak később velős véleményt megfogalmazni... Lássuk szépen sorban:
1. MS felhő – Nem nyert, Google és Facebook dolgokat is beszív szó nélkül.
2. Nem telepítenek alkalmazásokat. – A NA megjelenés után 8 nappal a 2500-at közelíti az alkalmazások száma, és hetente több százzal bővül. Melyik platform esetében találkoztunk hasonlóval?
3. Csak vásárolt tartalom megy rá. – Ez egyrészt nem igaz (ki kellene próbálni, mielőtt nekiállsz hülyeségeket beírni), másrészt mekkora érv már egy rendszer ellen, hogy (egyelőre) nincs szoftver warez.
És huszadszor a gyengébbek kedvéért:
Legkésőbb januárban lesz copy/paste, app switcher és turn-by-turn navigáció Bing alapon. Multitasking a 3rd party alkalmazásoknak akkor fontos, ha a vásárlóknak is az. Navigációs programoknak, netrádióknak és hasonlóknak nyilván adnak majd, különben használhatatlanok lennének, a többinek meg én se adnék...Amiről viszont senki nem beszél, az az eddig felröppent üzleti bővítési tervek nagy száma, pl. SharePoint, teljes körű Exchange biztonsági feature lista támogatása (ezek már működnek), Dynamics CRM támogatás, SAP kliens, stb. Előbb lesz a WP7-ből az üzleti életben széles körben elfogadott rendszer, mint az Androidból...
-
waverider
senior tag
köszi a videotesztet, mi a zene (rmx) ami alatta megy?

-
moonman
titán

#105: "kicsi a kijelzője, ezen nem lehet sms-t írni rendesen. 4 col alatt nem!!!!!"
dehogynem. azért 2009 előtt is írtunk sms-t. -
Szép meg jó tényleg, de engem ne akadályozzon semmiféle keretprogram az adatok mozgatásában és mi az hogy nem lehet adattárolónak használni?
Még ez is oké de kicsi a kijelzője, ezen nem lehet sms-t írni rendesen. 4 col alatt nem!!!!! -
skajwa
senior tag
Mondjuk azt nem értem miért negatívum a kizárólag Zune-on keresztüli szinkronizáció. Az iPhone-t is kizárólag iTunes-on keresztül lehet...
-
moonman
titán
-
moonman
titán
válasz
Brutális eb
üzenetére
a Windows Mobile lehet, de a Windows Phone 7 minden, csak nem szakifon.

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy is ez volt első helyen a kiszemelt platformok közül, szóval nekem jól jött

De már 2 napja teszteket és videókat nézek, és nem bírom már ki ezt a pár hetet

)?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)