- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
lasa
tag
Sziasztok . Ujra huztam a gépet és a gyors billentyüvel nem tudom a fényeröt állitani
Tudna valaki segiteni hogy honnan tudnám letölteni a drivert ? Hp oldalon nincs. Köszönöm.
-
Fateys
tag
Üdv.
Nem mai csirke, sikerült kiküszöbölni a 430 ezres ár problémát, úgy hogy most vettem használtan egy ilyet kemény 65 ezer forintért ☺️ eddig tetszik, megküzdöttem az usbs windows telepítéssel, most meg a hp driverek letöltésével... (20kb/s nem értem miért ilyen lassú a szerverük)
Amúgy sikerült a nagyobb felbontásu kijelzőset beszereznem -
batagy
őstag
Sziasztok!
Cégben nálunk most kettő féle notebookból lehet választani, az egyik az "EliteBook 9470m".
180GB SSD-vel adják, de az elég kevés tárterület.Azt néztem, hogy van benne mSATA csatlakozó. Oda belülre lehet tenni valamilyen HDD bővítést? Milyen formátum fér bele az mSATA helyre?
Kösz
-
hallador
addikt
Pontosan ezt mondom én is. A HP megtanult notebookot gyártani. Nem kicsit nagyon. Folyamatosan nyeri a valóban független nagy tesztoldalak eredményeit.
Csak éppen Magyarországon az többet nyom a latba, hogy a Sales-es mennyit fizet az IT vezetőnek (Lesz cabrio bömös, vagy lift a házban, vagy nem lesz), mint az, hogy valóban mit tud a masina. pl ezért vezet a Dell business világban, Magyarországon, nem azért mert jobb. A Nagy kerek ezt tolják (Az is csak véletlen, hogy 5 nagykerből 3 Dell szerviz is).
Na ez máshol a HP, de nem azért, mert fizetnek, hogy ezt vegyék, hanem azért mert az valóban jó minőségú, csak a magyar van annyira buta, hogy úgy éljen, mint az elmúlt 60 évben, addig nyugaton rájöttek, hogy ez a modell nem működik. TISZTELET a kivételnek.
Én ugyanígy vagyok vele, nekem is volt egy:
- HP NX7400 (2007- Még megy megy hibátlan, imádtam ezt a gépet)
- IBM TP T61(2008 Volt szervizben, nem használom)
- Dell Vostro 1015 (2009 Volt szervizben, megy még...., ahogy tudtm eladtam ez egy)
- Dell Precision M2400 (Megy még, még jó 6k volt, céges volt ez egy jó gépe volt, de ennyiért legyen is az.)
- HP ProBook 5310M (2009 még mindig megy napi 12 óra 4 éve, imádtam ezt a gép a T-t is megverte minőségben. Ha tudásban nem is)
- Dell Vostro 3350 (5 * volt szervizben, megy de minek, ennél rosszabb gépem soha nem volt, pedig állítólag, business, és 250 000 Volt új korában.)
- HP ProBook 6460B (8 hónapos, semmi baja. Minőségben jó, simán hozza a Generációjába tartozó NX, ProBook minőséget, meg vagyok vele elégedve. )Nem tudom miért ne HP-t vennék Dell helyett, a Dell azóta sem lett jobb minőségű. Sőt. A Lenovo szintén nem jobb az IBM korszaknál. Marad a HP.
A HP szénné verte eddig az összes notebookomat, ami nem HP volt.
-
J00hnny
aktív tag
Sziasztok! 1 hete nyüstölök egy ilyen gépet! Lenovo T430-ról váltottam. Azt kell hogy mondjam, hogy itt aki negatívan nyilatkozik NEM VOLT még ilyen gép a kezében. Ez a gép vmi hihetetlen. Komolyan mondom. Lenovo T sorozaton (400, 410, 420, 430 mind megvolt) szocializálódtam, de ez a gép...Tényleg le a kalappal.
-
Fryskitt
addikt
válasz
Johnny70 #150 üzenetére
"De mondok mást: mi van, ha kényszerből került bele ez a panel, mert a beszállító nem tudta időben szállítani a nagyobb felbontásút? Ez már bejáratott HP display, volt elég készleten, aztán meg amikor kijön rövidesen a jobb panel akkor jön a marketing duma, hogy meghallgattuk a fogyasztói igényeket és választhatsz jobb kijelzőt is?"
Lehet. Volt kitől tanulni.....
-
Johnny70
tag
Nagyon keményen toljátok, még a végén szegény 9470 leugrik mellőlem az asztalról és világgá megy bánatában
Viccet félretéve a 14-es notikat (legalábbis nálunk) azoknak veszik, akik viszonylag sokat utaznak, hogy lehetőleg minél kisebb gépet kelljen cipelni, és a rendes munkához dokkolóval és normál monitorral használja az ember, aki inkább asztalhoz kötött annak vagy desktop vagy nagyobb noti van. Mivel a default felhasználás a dokkoló+monitor ezért gondolom, hogy a cégek többségének ez volt a szempont és ezért hozta ki a HP ezzel.
De mondok mást: mi van, ha kényszerből került bele ez a panel, mert a beszállító nem tudta időben szállítani a nagyobb felbontásút? Ez már bejáratott HP display, volt elég készleten, aztán meg amikor kijön rövidesen a jobb panel akkor jön a marketing duma, hogy meghallgattuk a fogyasztói igényeket és választhatsz jobb kijelzőt is? -
hallador
addikt
válasz
Fryskitt #147 üzenetére
Szerintem nem vitatkoztunk. Mert ez attol messze van. beszelgetunk.
De nem. En nem adnek egy monitorert tobb penzt, mert nekem nem szempont ez. Nekem az a szeempont, hogy a gep evi 365 napban napi 20 ora aktiv gepelessel is menjen.
Amugy az nem veletlen, hogy ezeknek a gepeknek ilyen a monitoruk. sokkal kevesbe farasztja a szemet, mint egy fenyes, vagy nagy fenyereju monitor. Ezzel ugy el vagyok napi 20 orat, hogy nem faj a fejem. Dolgoztam en macbook-al is meg Magyarorszagon, a halalba kivantam volna a T61 mellett. A T61 sokkal kenyelmesebb munkaeszkoz volt mint a Mac.
De meg a mostani HP-m is sokkal kenyelmesebb munkara, mint a Mac.
Persze igazad van ez agy atlag usernek nem szermpont, nekem igen.
-
Fryskitt
addikt
válasz
hallador #144 üzenetére
Szerintem jól elvitatkoztunk sok szempontból szubjektív dolgokon. Nem vagyok üzleti felhasználó, nem fogok ilyet venni nagy valószínűséggel, de azt most is tartom, hogy egy kijelzőre nagyban épülő technikánál az azért lényeges szempont. Nem játszom a gépekkel, így aztán maga a hardver (majdnem) mindegy, mármint a mai kurrens eszközök (kivéve mondjuk az Atom, meg a C sorozatú AMD processzorok) kiszolgálják azt, amire nekem kell egy notebook, így marad a kép és az anyaghasználat minősége, mint szempont.
Üzleti körökben pedig, ha már adsz ennyit egy notebookért, talán még egy picit áldoznál arra, hogy jó monitorod is legyen, nem? -
hallador
addikt
válasz
Fryskitt #132 üzenetére
Agymosott fiatal? Meg angol, meg amerikai, meg franc tudja milyen cégek?
Mert nagy cegeknek keszult.
A cikk Magyarországon jelent meg, még jó, hogy itt értékeljük.
Igen valoban de ez van. En orulok neki, hogy alapvetoen a HP-t kerulo PH is vegre idoben elovette a HP notikat.
A HP nagy cég, nyilván megbízható gépeket gyárt, céges, nagy tételes vásárláskor ez biztos jól jön, a support is, meg minden. Ettől függetlenül a kijelző (paraméterei alapján, mert nyilván ezt a gépet nem láttam) nem túl jó.
Ennyire kell jonak lennie, en lattam eloben megfelelo.
Magyarországon első szempont az olcsóság, félmilliós notebookkal leginkább adócsalás formájában találkozol, üzleti HP gépekkel meg a virágzó használtpiacon (pl.Marseus), merthogy a 3-4 éves HP-k már le vannak cserélve, és nagy számban hozzák be ide (abban igazatok van, hogy időtálló, csak itthon nem játszik újan az ára miatt).
Sajnos, egyetertunk, de Magyarorszagon is a kozigazgatasban a HP van elterjedve leginkabb. Az MTV is HP-t hasznal foleg, de nagyon sok nyugaton kis - Kozep vallalatnak tekintheto ceggel egyetemben.
Hozzateszem Magyarorszagom maganszektorban a Dell jobban kaszal ugyesebbek a sales-esek.Ha meg bedokkolom, meg befóliázom, meg tudja isten még mit csinálok vele, akkor annyira nem számít a burkolat anyaga sem.
Na egy multinal ezt leszarjak, ezt a gepet dobalni fogjak leonteni, meg raulni, meg a kocsi uleserol leesni.
Egyszóval, elhiszem, hogy Angliában, meg máshol ez a notebook nagyon jó, de ITTHON viszonylag értelmetlen kategória (korábban, ahol dolgoztam, asztali P4-es gépek voltak.....).
Multinal nem, de otthonra Magyarroszagon igazad van.
Az azonban biztos, hogy azért mert mondjuk én meg Ausztriában dolgozom, nem kezdek egy magyar fórumon észt osztani, meg agyatlannak nevezni azokat, akik ott vannak, más szempontokkal és más lehetőségekkel.
Jogos is lenne, ha nem fikazva kezdene a hozzaszolasat, azert mert nem erti a koncepciot meg nem szar. Szerintuk igen, es ezzel kezdodik a problema.
Itthon az ember vesz VALAMIT, amin dolgozni lehet, és vesz csillogó cuccot, ha villogni akar vagy mondjuk otthon használ egy ilyen gépet. Nem dokkolja, és nem vesz hozzá másik 300e-ért jó monitort. Az meg, hogy mondjuk a MOL mit vesz nagy tételben, úgysem egy ilyen cikktől függ. Ha ezt nem számítjuk, még igazatok is van.
Ez is igaz, de az olyan userek akik nem lattak rendszert igazan ne osszanak eszt, csak azert mert szerintuk (noha egyaltalan tudjak mi az, hogy nagyvallalati rendszer, a kommentekbol kiindulva nem). Es foleg ne fikazzanak.
-
hallador
addikt
Ezt nem probaltam meg! Szerintem a dokkolo max.
Elmeletben nem kezeli a harom monitort.(#140) jakos73
Akkor nem te vagy a celkozonseg
(#135) jakos73 :
Igen meg a komoly multi penztarcajahoz, aki termel nem pedig bohockodik
...nem a sarkairól van csak szó, ...de ezt hagyjuk inkább.
Szerintem is, mert semmi koze a MacBook-hoz. Kinezetre sem, minosegbe meg plane nem nem a MacBook javara.
-
Ice&Lime
veterán
nálam az egész felháborodást a kijelző okozta, egy ilyen gépbe ezért az árért ilyen vackot beletenni és rásózni a népre, szerintem arcátlanság.
ja, 440 ezres költséghatékony menő hp folio gagyi kijelzővel, az a menő most úgy látszik
(#139) QwErTy42: engem, mint átlag embert pont nem érdekel hogy milyen laptopot használ a "náza"
és stb... hűha de nagy cégek, azta, de jó, hű de komoly.
a másik...akkor a náza is ilyen 14"-os, 1366x768 pixeles TN+film paneles laptopot használ, de jó, hűűűű. -
QwErTy42
addikt
válasz
Ice&Lime #135 üzenetére
Tedd hozzá a "szerintem" szócskát rendben?
Mert a Dessault Systems, az EADS, a NASA, a CERN, a GE, az összes repülőgépgyártó: Boeing, Airbus, Lockheed és a nagy autógyártók illetve a beszállítóik is ilyen kategóriájú gépeket használnak... Nem feltétlenül minden esetben HP-t, mert tudok olyan cégekről, akik konkrétan Dell-t míg mások Lenovo-t.
Biztos ők a hülyék és nem Te...! Biztos.
Fryskitt: én nem rendelkezem "e-kiegészítővel"... Nincs rá szükségem.
korion : a kijelző lehetne szebb, jobb... nem ezen ment a vita, hanem azon, hogy sokan ennek az egész osztálynak a létét kérdőjelezik meg úgy, hogy ilyen kaliberű gépeket csak képen láttak.
-
Ziog
aktív tag
Azt nem tudjátok kideríteni, hogy 3 monitort kezel-e?
Beépített kijelzője, DisplayPort, VGA dokkolón vagy anélkül? Intel HD 4000 elvileg tudná kérdés, hogy a noti is tudja-e?
Köszi előre is!
-
korion
senior tag
válasz
QwErTy42 #134 üzenetére
Te sem érted!
ez a "csúcsHP",és nem tehetnék meg,h TN panel alkalmazzanak,vagyis de,csak legyen alternatíva!(költséghatékonyak akarnak lenni,mikor 440 ezerért adják,csak azért mert Folio!)
üdv!jah!!és hagyjuk a személyeskedést!állandóan előjön!és nem pozitívan,pedig egy "körben" vagyunk!
-
Fryskitt
addikt
válasz
QwErTy42 #134 üzenetére
Szép, kulturált, értelmes hozzászólásod magáért beszél. De remélem, a te pélód rendben van. (És szerinted ez a vicc.....)
Amúgy meg melyik része nem volt szerinted érthető annak, amit írtam? Mert azt mondtam, hogy nem az otthoni felhasználó a célközönsége ennek a gépnek, hogy ne hasonlítsuk az angliai viszonyokat a magyarországihoz, azt, hogy ha 200e-ért kapja, akkor már máshogy értékelném én is, valamint azt, hogy VÉLEMÉNYEM SZERINT (a tiéd lehet más, persze) egy prémium géphez, legyen az üzleti vagy sem, járhatna egy korrekt monitor, merthogy azt gondolom (én, de te gondolhatod máshogy is) hogy a monitor lényegi része egy notebooknak.
Ezek után elmondod, hogy miért f..zol és miért emlegeted az (egyébként feltehetőleg nem létező) MacBookos gamert?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
QwErTy42 #134 üzenetére
attól még, hogy az ember dolgozni akar egy géppel annak nem kellene feltétlenül és magától érhetődően maga után vonnia a 440 ezer forintos árú követelményt, ha te szerinted igen és ez is rendben van egyébként, akkor ezt pont a te pénztárcádhoz találták ki, hát nosza rajta vegyél egyet.-míg más kocsit vesz, te laptopot, de oké van.
...nem a sarkairól van csak szó, ...de ezt hagyjuk inkább.
-
QwErTy42
addikt
válasz
Ice&Lime #118 üzenetére
Ez?
Van Neked szemed vagy hasból írsz ilyen ökörségeket?
Az egyik szögletes, mint egy gránitlap, a másik meg egy szappantartó...
Fryskitt: Igen, persze. Mert Te biztos jobban tudod.
Miért baj, ha itt a home juzerek olvashatnak ilyenről is cikket vagy éppen mások is kedvükre valót, ha erre tévednek. Más: az otthoni felhasználók meg sok esetben megveszik a státusz gémer pécét, meg a zájmeket krájziszozni, na meg e-péló növelőnek kétszer ennyiért, mint amennyibe ez a laptop kerül.Komolyan mondom, hogy egy vicc, ami itt megy.
Gyerekek! K-rvára fel kellene már nőni! Képzeljétek el, hogy vannak olyan emberek akik dolgozni is szoktak, dolgozni a számítógéppel vagy laptoppal és nem csak játszanak és henyélnek....!
-
Fryskitt
addikt
válasz
Johnny70 #129 üzenetére
"A HP-nál nem hülyék ülnek, biztos lehetsz benne, hogy elég alaposan felmérték az üzleti felhasználók igényeit"
Vagy valóban nem hülyék ültek, és tudják, hogy a márkaelkötelezett vásárlók így is megveszik, szar monitorral (ez üzleti fölénnyel való visszaélés - nyilván, ha már van ezer HP géped, nem veszel mondjuk Fujitsut).
A másik, hogy ha 250e-t fizetsz érte, akkor a vitát kiváltó kijelző/vételár kérdés már máshogy néz ki......
-
Fryskitt
addikt
Agymosott fiatal? Meg angol, meg amerikai, meg franc tudja milyen cégek? A cikk Magyarországon jelent meg, még jó, hogy itt értékeljük. A HP nagy cég, nyilván megbízható gépeket gyárt, céges, nagy tételes vásárláskor ez biztos jól jön, a support is, meg minden. Ettől függetlenül a kijelző (paraméterei alapján, mert nyilván ezt a gépet nem láttam) nem túl jó.
Bécsben sikerült dolgozni, választani lehetett bizonyos gépek közül, nem volt ennyire megszabva, mi legyen és mi nem. A Mac-eket hagyjuk, más rendszer, nyilván nehezebb illeszteni, csak technológiai példa volt.
Magyarországon első szempont az olcsóság, félmilliós notebookkal leginkább adócsalás formájában találkozol, üzleti HP gépekkel meg a virágzó használtpiacon (pl.Marseus), merthogy a 3-4 éves HP-k már le vannak cserélve, és nagy számban hozzák be ide (abban igazatok van, hogy időtálló, csak itthon nem játszik újan az ára miatt).
Ha meg bedokkolom, meg befóliázom, meg tudja isten még mit csinálok vele, akkor annyira nem számít a burkolat anyaga sem.
Egyszóval, elhiszem, hogy Angliában, meg máshol ez a notebook nagyon jó, de ITTHON viszonylag értelmetlen kategória (korábban, ahol dolgoztam, asztali P4-es gépek voltak.....).
Az azonban biztos, hogy azért mert mondjuk én meg Ausztriában dolgozom, nem kezdek egy magyar fórumon észt osztani, meg agyatlannak nevezni azokat, akik ott vannak, más szempontokkal és más lehetőségekkel. Itthon az ember vesz VALAMIT, amin dolgozni lehet, és vesz csillogó cuccot, ha villogni akar vagy mondjuk otthon használ egy ilyen gépet. Nem dokkolja, és nem vesz hozzá másik 300e-ért jó monitort. Az meg, hogy mondjuk a MOL mit vesz nagy tételben, úgysem egy ilyen cikktől függ. Ha ezt nem számítjuk, még igazatok is van. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Johnny70 #129 üzenetére
"A HP-nál nem hülyék ülnek, biztos lehetsz benne, hogy elég alaposan felmérték az üzleti felhasználók igényeit (és most nem a magyar "énvagyokavilágcsászára" vállalkozóra gondoltam, hanem pl. egy sok százezer gépet üzemeltető multira, vagy tudományos intézetre, ahol egységes rendszereket üzemeltetnek) és az alapján állították össze a portfóliót."
ezt a fórumot milyen emberek olvassák nagy többségben, otthoni felhasználók vagy multis, tudományos intézetekben dolgozók? ezzel a hírrel mit kezdjenek a home userek?
ha meg ennyire koncentrál ezzel a géppel a hp a nagyvállalati dolgozókra és azok ingyen vagy féláron megkapják, akkor minek kell ide tenni hírnek a hétköznapi embereknek?,mert azok nem fognak hozzájutni mázlistaként, mint azok a kiváltságos dolgozók. -
Johnny70
tag
Lehet, hogy a PH!-n ideje lenne jobban megkülönböztetni az üzleti és otthoni megoldásokat?
-
Johnny70
tag
válasz
Ice&Lime #127 üzenetére
Szerintem is, de ez nem is erre való, otthonra kell egy multimédiás noti és kész, ezt meg hagyd meg nekünk akik napi 8-10 órát nyúzzuk folyamatosan és arra használjuk, amire tervezték.
Mi megvesszük nagy tételben nettó 200-250 ezerért és 3 évig nem lesz vele gond, vagy ha igen akkor gariban megy a javítás, és azonnal beilleszkedik a vállalati környezetbe.
Ez pont olyan, mint amikor megveszik a Blackberryket és se BIS-t, se BES-t nem futtatnak rajta de szidják, hogy milyen kevés a magja és milyen szarul lehet rajta látni a játékot és csak pár tízezer alkalmazást lehet rá tölteni és nem 2 milliót. Tudomásul kell venni, hogy a mai világban elég fregmentált a kereslet-kínálat, ezért nem minden a te igényed szerint készül. A HP-nál nem hülyék ülnek, biztos lehetsz benne, hogy elég alaposan felmérték az üzleti felhasználók igényeit (és most nem a magyar "énvagyokavilágcsászára" vállalkozóra gondoltam, hanem pl. egy sok százezer gépet üzemeltető multira, vagy tudományos intézetre, ahol egységes rendszereket üzemeltetnek) és az alapján állították össze a portfóliót. -
franc0
őstag
válasz
hallador #125 üzenetére
Szélmalomharcot vívsz.
A magyar embereknek kb 10-20%-ánál van esély arra, hogy egyáltalán megértsék azt, amiről írsz. Ennyit tesz ki azok aránya, akik legalább ismernek egy embert, aki komoly munkát végez, nem a dolgozókon élősködik.
Ezen a fórumon meg szerintem rosszabb az arány, mert sok az agymosott fiatal. -
Ice&Lime
veterán
válasz
hallador #119 üzenetére
engem nem érdekel, mivel nem fűződik hozzá érdekem sem a hp-hoz, sem az apple-höz, nem vagyok sem fan, sem elkötelezett, ránézésre egyből az apple termékek jutottak eszembe nem pedig maga a hp.
a kijelző akkor is gagyi úgy ahogy van egy ilyen drága géphez.
az ára meg nem az átlagembernek van szabva, a másik, hogy abból megy a kukába a 27%.
amit tud az meg nem olyan nagy szám.
nem valami jó vétel, csak tetszetős, de ennyi.(#120) AxBattler: nálam meg ez
-
hallador
addikt
válasz
Ice&Lime #118 üzenetére
Te lattal mostanaban HP gepet, vagy csak kepeken? Nem sok koze van az apple termekekhez. Igaz mostanaban a Lenovo is koppintja, az apple-t, de a dell is, de lehet meg a commodore is mert az meno.
Nezd meg kicsit jobban.
egy drága, gagyi kijelzős mac koppintás.
Ennek mikor feleltek meg a Mac gepek?
- vPro
- Matt kis oldalbetekintesu kijelzo, ha kell akkor lefoliazva
- megadott merevitesu vaz (IP szabvanyok)
- Ha WS, akkor megadott grafikai szabvanyok. (ISV)
-Megadott LAN csatlakozo (Intel V, LM)
- Megadott Wi-Fi Cerificate
- kozponti management szempontjabol kezelhetonek kell lennie
- Ja es a legfontosabb a kiszamithato business miatt (SUPPORT, SUPPORT, SUPPORT!!!!)stb, stb, stb
Kerlek mond el.
Ja a HP mar akkor az informatikaban volt mikor az apple meg meg sem szuletett gondolom ez nem gond neked, az apple meno, mert a 17 eves hulyegyerekeknel most apple a meno.....
-
Ice&Lime
veterán
a kijelzőt amikor megláttam egy ilyen drága gépnél...hát, hihetetlen amit művelnek ezek a gyártók ennyi pénzért, sosem ér annyit, sosem.
a másik meg az, hogy a hp már elveszett teljesen az apple cuccok koppintásában, már nincs saját designja.
egy drága, gagyi kijelzős mac koppintás. -
hallador
addikt
Nem ez nem igaz, a legtobb nagyvallalatot, 5 - 10 support csapat manageli, nem padig egy. Annyiban igaz amit mondasz, hogy pl az x86 az egy gyartotol van esetleg ketto, ez igaz a RISC-re is, a mentesre is.
A User platform jellemzoen szerte agazobb DE vannak kozos pontok amik altalaban szabvanyokra epelnek, NA ezekenek a szabvanyoknak a Mac sehol nem felel meg, a retina kijelzo nem tartozik ezek koze.
Ilyen pl:
- vPro
- Matt kis oldalbetekintesu kijelzo, ha kell akkor lefoliazva
- megadott merevitesu vaz (IP szabvanyok)
- Ha WS, akkor megadott grafikai szabvanyok. (ISV)
-Megadott LAN csatlakozo (Intel V, LM)
- Megadott Wi-Fi Cerificate
- kozponti management szempontjabol kezelhetonek kell lennie
- Ja es a legfontosabb a kiszamithato business miatt (SUPPORT, SUPPORT, SUPPORT!!!!)stb, stb, stb
KB a Mac nem felel meg egyik sem.
USA-ban egy komoly iparvallalatnal meg ezekre meg jobban odafigyelnek. En volt a NASA -nal (Csak latogatason, bemutaton, eloadason) legfokeppen HP gepek voltak. Mac egy sem.
-
hallador
addikt
válasz
Johnny70 #113 üzenetére
Nem tudom nekem valaszoltal-e, de az a helyzet, hogy en az angol, usa, kanada piacot ismerem jobban a HP vezeti ezeket a piacokat erosen szerver szinten biztos, de mobil gepekben is erosen ott vannak. Az en gepem is egy amerikai beszerzesbol van, 2010-ben megrentelt az usa kozigazgatasa x ezer nozit, de 2013-ban fele arban kiarusitottak. Ebbol vett az angol ceg 300 db-ot mocskosul megbizhato. Ebbol a beszerzesbol lett nekem is meg a baratnomnek is notebookja, a ketto gep kerult nem egeszen 300 000 Ft-nak megfelelo osszegbe.
Nalunk is kozponti management install szerver van, kozponti policy-vel. vPro ki van hasznalva, komoly rendszer van.
Ebbe egy Macet sehogy nem integralsz bele, mert ugyan egy AD-be meg belepteted a Mac-t, de mar nem fogod a group policy-t ervenyesiteni, az az nem kompatibilis a rendszerrel, a megosztott konyvtarakat meg fogja nyitni.
"Milyen iparágban vannak ezek a cégek?"
Tobb ceget is supportalunk autoipartol az ujsagirason, at, a komponensgyartasig.
(#112) cucka :
A Cern rendszeret en nem kepek szintjen ismerem, hanem az infrastrukturajat, na ott nincs mac, az, hogy egy ketto Mac van, esetleg a latogatoknat, az lehet, de hogy nem ajanlott kategoria, es nem supportalt az is biztos, ez meg teny.
Szep ez a kep, de semmit nem mond.....
-
Bird
addikt
Elszabadult itt a pokol...
Egy gagyi kijelző mikre nem képes.....
-
cucka
addikt
válasz
Johnny70 #113 üzenetére
Igen, IT, nagyválallat és nem kreatív domain.
Tudom, hogy ez, amit írtam nem általános tapasztalat. Viszont van ez a mítosz, miszerint nagyvállalatoknál minden hardver és szoftver egységes, távolról menedzselhető és a júzernek max. annyi van megengedve, hogy megnyissa a levelezést meg a Word-öt a gépén. Ez sok esetben igaz is lehet, viszont nem általános. Lehet, hogy a mezitlábas ügyintéző melósnak tényleg ilyen sztenderdizált Windows-os gépe van, a menedzsere viszont Mac-el nyomul, mert ő már választhat. -
Johnny70
tag
válasz
hallador #109 üzenetére
Cucka, a tapasztalatod valószínűleg az IT világból jön, eddig csak a magyar webdesign ügynökségekkel volt ilyen tapasztalatom, csak ott futottam bele olyan emberekbe, akik ha tehették volna akkor még az autójuk márkáját is visszafelé mondták volna, csakhogy i-vel kezdődjön
(i813 WMB)
Egyébként napi munkára teljesen elfogadható, mondjuk nekem, mint távollátónak (közelre nem látok élesen és fáraszt a sok monitor) még jobb is ez a felbontás, mert egy full hd-n k...ra fárasztana napi több órán át.
Amúgy meg a pixelsűrűség ezen a felbontáson kb egy 19-20 collos monitornak felel meg, egy 22-es monitornak már több mint 10%-al alacsonyabb a pixelsűrűsége.A rendes vállalati rendszerekben meg tényleg fontos az integráltság, hozzánk pl úgy jött a gép, hogy nem volt rajta oprendszer, a rendszergazda a központi szerverről rántotta le rá a telepítőt, vállalati környezetre szabva. Ezért éri meg nálunk középvezetői szinten is UB-t adni, mert a mennyiségi support és a csökkentett komplexitás miatt így is megéri. Ilyen feltételekkel a globális beszerző meg nem a felbontást fogja nézni...
Amúgy meg mint másodlagos kijelző tényleg nem annyira gáz, napi szinten jól használható arra az 1-2 órára, amikor nem a dokkolóban ül.
Milyen iparágban vannak ezek a cégek? Azért kérdezem, mert eddig én még amerikai cégeknél általában Dell-t meg HP-t láttam.
-
cucka
addikt
válasz
hallador #109 üzenetére
Ezt a gépet konkrétan még nem láttam. Más, biznisz kategóriás HP gépeket láttam már, mindegyiknek trágya volt a kijelzője, még az is, ami nagyfelbontású volt.
És igen, azt is tudom, hogy vannak olyan helyek, ahol maximálisan kontroll alatt tartják a teljes számítógép-flottát, itt nincs helye egyénieskedésnek. Ami újdonság lehet számodra is, hogy nem minden nagy cég ilyen.
Amikor azt írtam, hogy a saját mindennapi tapasztalatom alapján meglepően magas az Air/Retina penetráció, na ott pont hogy amerikai multicégekre gondoltam.A CERN-ről meg itt egy kép, ami mindennél többet mond: [link]
-
hallador
addikt
AMUGY:
Valamint egy sokkal reszletesebb, minden reszletre kiterjedo teszt:
-
hallador
addikt
cucka
Magadra ne vedd az elozo kommentemet, mert nem rad ertettem, hanem az irasodra reagaltam.
-
hallador
addikt
Nem nagyon erted igaz? Nem neked valo a termek TE LATTAD A GEPET????? En igen, nem annyira rossz az a kijelzo, mint amennyire a
"Felvilagosult"magyar forumozo eloadja a semmit, mert kb ennyi ilyen gepet latott eloben. Kb a fikazo forumozok 99 %.Lehet magyarazni, hogy mennyire rossz, ugy, hogy egy ilyen gepet sem lattal...
(#102) cucka :
Persze mikor egy CERN beszerzi az eszkozoket, akkor a suttyo barkacs "magyar garazsceg" benoke manager velemenye relevans lesz. Na ez Magyarorszag, MacBook AIR, meg a manager kb annyira van egymastol egy komoly cegnel, mint Handras Steve Jobs-tol.
Te most komolyan gondoltad, hogy egy Nasa, vagy Egy CERN ahol beszereznek 5000 notebookot evente, ott majd vegigkerdezik, hogy Te Jancsika neked tettszik a MacBoko Air: igen apu, akkor azt veszunk nem baj, ha a komplett 10 milliard euroert/$-ért kialalkitutt enterprise IT nem kompatibilis vele, neked ez tettszik. Az sem baj, ha nincs support, mert az meg minek, de a kijelzo az fasza...
Magyarorszagon ez elmegy, ahol apu csinal egy garazsceget ami uzemel 1 evig vagy nem, nem is relevans, mert kb 1 -3 evre gondolkodik elore. De egy Multinal aki 15 - 20 evre gondolkodik elore, na oda nem jo amit irtal, Teny Magyarorszagon ilyen csak kulfoldi cegben letezik.
Ja Magyarroszagon egy garazscegben lehet, Na ez a HP nem nekik keszult......
-
slashing
senior tag
Ahol a mérnök konferencia beszélgetést akar folytatni ott egy olyan konferencia telefon van ami annyiba kerül mint egy consumer gép, de van olyan is amiből kettőt lehet venni.
Fejhallgató kimenet? Az életbe nem fogják használni egyszer sem. Webcam szintén ugyan ez vagy egyszer kétszer előkerül, de ha a világ másik pontjával akar beszélni akkor ahhoz egyrészt nem kell kép másrészt ahol erre igény van(vállalat) ott erre egy egész iroda helyiséget ki szoktak alakítani hatalmas nagy kivetítővel minden szarral együtt stb...
Azért a "rossz" kijelzőt ne úgy nézd már hogy ahhoz ablaktalan szoba meg napellenző kell...
Van ennél jobb kijlező? Van. Tökéletesen el lehet rajta végezni bármilyen irodai munkát napi 8-10-12 órában? Igen.
A betekintési szög a kutyát nem érdekli a melóhelyen, sőt talán még örülnek is neki hogy a nyitott irodában ahol ülnek vagy 100-an nem látják minden sarokból a monitor képét. Szemből tökéletesen látja? Igen.
'akkor minek notebook?" Azért mert nap végén lecsatolod a dokkról és hazaviszed a gépet. Nem kell egy asztali gépet meg egy hurcolászós laptopot összeszinkronizálni.
Van nálunk is a cégnél több ilyen szar monitor mint ennek a gépnek a kijelzője. De egyszer nem jutott még eszembe hogy rossz a betekintési szöge. Cserébe az év 365 napjából csak akkor nem megy amikor ünnepnap van és kikapcsolnak minden áramforrást és ezt teszi már vagy 5 éve az a szar monitor.
-
vimes
senior tag
Az SSD-s felár lehetne egy kicsit kevesebb...
-
Ati1979
veterán
Igen lehet, ha matt. Ha a fényes akkor elég halott dolog napsütésben használni.
Jó betekintési szögek azért nem árt ha vannak. Néha pl. filmet néz róla az ember, nem árt ha nem kell forgatgatni.
A színhűség tényleg nem sokat számít az emberek többségének. Inkább azt,mint ahogy te is írod szép élénk színek legyenek.
Igen a hp laptopok tipikusan pocsék kijelzőket kapnak. Még az elitebookok is. (Kivétel a dreamcolor ips ami csak néhány workstation modelbe megy. Na az nagyon ott van!
) A macbookokba jó kijelzők vannak csak sajnos az esetek többségében fényesek. Volt macbook air-em, és nagyon jó kijelzője volt...
Fölöslegesek ezek a méregetések, az olcsóbb árkategóriánál. Meg kell nézni élőben és kész.
Vagy ha nem legalább a youtube-on...
-
cucka
addikt
A napsütésre az orvosság a nagy fényerejű kijelző. Lehet TN is.
Az IPS-nek két előnye van:
- Betekintési szögek - Laptopnál ez azért nem túl fajsúlyos, kis képernyő, egyszemélyes használat.
- Színhűség - Ez nagyon túl van lihegve. A felhasználók 0.001%-ánál, akik printre dolgoznak grafikusként, ez tényleg fontos. Mindenki másnál az élményt nem ez nyújtja, hanem az, ha szép élénkek a képernyő színei és jó a fényereje. Pl. egy sima Macbook TN panelje tudja ezt, a HP paneljei meg úgy néznek ki mellette, mint ha porosak lennének. Ugye, ez meg nem attól függ, hogy a panel tud-e tizenhatcsilliárd színt megjeleníteni vagy sem.Igen, tudom, ez a PH, ahol a hatvanezres alap netbook képernyőjét is megmérik színmérő eszközzel, mert a célközönség szereti a jó sok adatot és egy cikk komolytalannak tűnne, ha nem mérnének meg bármit, amit meg lehet mérni, függetlenül attól, hogy van-e egyáltalán értelme.
-
Ati1979
veterán
Igen én is osztom a véleményed. Általában, ha az ember maga válasz akkor leginkább a szép ips kijelzővel felszerelt vékony gépeket favorizálja.
Kisebb, könnyebb hordozni + esztétikusabb. Igen a napsütésra a matt ips a legjobb orvosság.
Csak sajnos ilyen nem sok van...
Nyilván ha egy cég tömegesen rendel gépeket akkor meg nem ez a model lesz a befutó.
Szóval alapjában véve ez az egész gép egy bukta. A cégek nem fogják megrendelni tömegesen mert ultrabook, a menedzserek meg nem hiszem, hogy tolerálni fogják ezt a kijelzőt.
Kérdezem én kinek kell ez? Max. néhány madárnak el lehet adni, akik látatlanban veszik meg és nincsenek tisztában azzal mennyire gyenge ez a kijelző...
-
cucka
addikt
Ha csak a személyes tapasztalatomat veszem alapul, akkor a legnépszerűbb laptop a menedzserek körében a Macbook Air és a Retina. Nekem úgy tűnik, hogy akinek van választási lehetősége, az nem az ilyen "csak munkára" biznisz notikat preferálja, hanem inkább azokat, amelyeknél a felhasználói élmény is a tervezési szempontok között volt - elsősorban könnyű és vékony gépeket, jó képernyővel és akkuidővel.
Attól, mert munkára van, még ugyanúgy emberek használják. Tehát a magnéziumváz műszaki paraméterei helyett inkább olyan szempontok játszanak, hogy ha neadjisten besüt a nap az ablakon, akkor tudja-e használni tovább a gépet? -
Ati1979
veterán
Igen ez is egy vélemény. Egy felhasználótól.
Én meg erre azt mondom, hogy mindenkinek mások a preferánciái. Másrészről ez nem egy tipikus üzleti gép, hanem ultrabook. Ezáltal az ultrabookokkal versenyez.
Pl. az asus full hd ips paneljaival. Azoktól meg le van maradva mint a borravaló...Azok a felhasználók akik ilyet vesznek nem feltétlenül csak munkára használják...
Egyébként, ha egy nagyobb cég tömegesen fog laptopokat rendelni a hp-től biztos, hogy nem ezt a típust választják. Inkább itt az egyéni vásárlók igényeire kellett volna koncentrálni a hp-nek. -
cucka
addikt
Szerintem az nem 8adrangú probléma, hogy adott egy gép, ami minden, mérnökök által mérhető paraméterben remek, viszont pocsék érzés használni a filléres spórolások miatt. Különösen akkor, ha egy 440 ezer forintos gépről beszélünk. Ez az a pénz, amennyiért a csúcskategóriás ultrabookok mennek, de a 13-as retinás macbook is ennyibe kerül.
És nem érdekel, hogy ha tízezret veszel belőle, akkor olcsóbb. Minden termék olcsóbb ilyen tételben. Az is elég szar érv, hogy "úgyis az asztali monitorra van kötve egész nap" - akkor minek notebook? Ha csíkos képet adna a webcamje és recsegne a fejhallgatókimenete, akkor az is fasza lenne 440 ezerért, mert úgyis csak munkára kell? Vagy milyen már, hogy a menedzser kirakja az asztalra a gépét egy meeting szobában és nem tud róla rendesen konferenciabeszélgetni, mert a HP spórolt 10 dollárcentet a hangszórók minőségén? Meg van egy hordozható gépe, amit csak lesötétített irodában tud használni, mert a HP spórolt 10 dollárt a képernyőn? Senki sem azt kéri számon, hogy miért nem fut rajta a krájzisz 3.
-
xenom0rph
őstag
szerintem csúnya és jellegtelen
-
Johnny70
tag
Tetszik, hogy azok értékelik, akik nem irodai munkára használnák, ha a kezük közé kerülne. Lehet, hogy be kellene már néznem egy Caterpillar topicba, ahol a nehézgépeket ekézik olyanok, akiknek max b kategóriás jogsijuk van
A lényeg, hogy ilyet nyúzunk mi is a melóhelyen már közel 1 hónapja. És igenis a kijelző kevésbé fontos, mert senki sem vakoskodik napi 8-10 órát egy 14-es monitor felett. Reggel gép dokkolóra, meló 22 collon este gép le. Ha meeting van akkor meg fel a projektorra. Ha meg nem, akkor legtöbbször outlook, excel meg powerpoint. Ehhez nem kell (pontosabban nem nagyobb hátrány) a kijelző.
Úgyhogy ez ilyen irodai gép az életének kb. 90-95%-ban nincs szükség nagyobb felbontású kijelzőre ellenben nagyobb akkuidőre igen.
Játékra itt van az itthoni desktop. Azt kellene észrevenni, hogy fölösleges olyan dolgokat beépíteni egy gépbe, amit a júzerek 90%-a nem fog kihasználni, de cserében ezért más, számukra fontos területen kompromisszumokra kényszerül (pl. nagyobb súly, rövidebb üzemidő).Az ár meg 1-2 gépre érvényes, nálunk globális megállapodás van, az egész cégnél a világon lehet vagy 10000 gép,mind HP úgyhogy biztos nem ennyiért vesszük, mint ahogy szerintem a HP gépek nagyobbik százalékát sem ezen az áron fogják eladni, hanem lényegesen olcsóbban, flottában.
-
cucka
addikt
Szerintem inkább az a jó kérdés, hogy ha ilyen drágák ezek a gépek, akkor miért vannak tele sok esetben gagyi megoldásokkal? Mert szerintem az nem járja, hogy a 400 ezres gépbe olyan képernyőt szerelnek, amilyennel egy 150 ezres gépet is nehezen tudnának eladni, meg hogy a multimédiás szolgáltatások alulról súrolják a még épp vállalható minőséget. (És még az sem baj, ha TN a panel, érdekes módon az Apple vagy a Sony képes jó minőségű TN kijelzőt szerelni a notijaiba)
És az nem válasz, hogy ez munkaeszköznek készült, azért ilyen. A munkaeszközt is emberek használják, akiknek ugyanúgy fontos lehet, hogy a fejhallgatókimeneten ne ciceregjen be a zenébe a vincseszter, hogy vállalható minőségű hangszórói, mikrofonja és webcamje legyen a gépnek, hogy ne kelljen átalakítót vinni, ha rá szeretné dugni egy lapostévére a gépet, esetleg hogy végre csinálják meg rendesen a tapipadon a multi-touchot.Nekem elég elkeserítő tapasztalataim vannak a biznisz hp gépekkel, lényegében a fenti hiányosságok miatt. Értem én, hogy jó a magnéziumváz, meg tök jó, hogy vehetek az ODD helyére nyolcvanfaszomezerért egy plusz vincsesztert (értéke 20 ezer + egy darab műanyag beépítő keret), viszont a fentiek jobban kiütköznek a napi használatban.
-
korion
senior tag
válasz
AxBattler #94 üzenetére
itt az a lényeg,h miért fejlődtek visszafele?!?!
otthon a pc-re egy Samsung 82 cm lcd tv van kötve hd ready felbontással!(1366:768)
a válaszideje sok a panelnak,de ips és mikor vmelyik barátnál játszom a full hd 24 colos monitoron,aztán átülök az enyéméhez (ami minimum 4 éves)és ég és föld a különbség!persze az én javamra!
ami szar az szar!
matt a kijelző?(amúgy..)
és,ha már annyira védjük a Hp emlékezzünk vissza a Dv szériára!(200 ezerért egy kalap kaki volt!)
de megnyugtató,hogy,ha kifizetek 400 ezret rendes gépet kapok!(tn panellel)
írom ezt úgy,h egy 5 éves Hp Pavilion dv6000 nyomkodok,és még semmi baja nem volt!(remélem most fog tönkre menni!)
de 3db tönkre ment mellettem!
szép napsütést! -
Gusztáv
addikt
Az üzleti gépekről szóló cikkek után szinte mindig fellángol a vita, hogy miért ilyen drágák, mikor consumer vonalon hasonló hardveres gépet kapsz féláron. Mindenki azt felejti el, hogy ezeknél a gépeknél a plusz szolgáltatást fizeted meg igazából. Persze maga a hardver is drágább valamivel (minőségibb készülékház, vPro, TPM, smartcard olvasó, opcionális csatlakozók kialakítása: WWAN, hardveres titkosítás, gyorsulásérzékelő, dokkoló port). Plusz ezekhez a gépekhez minimum 5, de inkább 6-8 évig kell alkatrész utánpótlást biztosítani, de akár egyszer érdemes megnézni egy üzleti gép BIOS-át, hogy milyen szintű beállításokra ad lehetőséget. És itt a garancia ügyintézés is kicsit más, egy hiba esetén nem viszik el a gépet javítani, meg tesztelgetni, hanem szó nélkül cserélik az alkatrészeket, legyen az alaplap, ssd, vagy kijelző.
-
hallador
addikt
En ezt a gepet ami nekem van 469 pound-ert vettem, Kellett hozza egy Caddy, meg SSD-m volt ja meg + 8 GB ram. Ez igy benne volt 550 Poundba. Ami nagyon megerte. Gyakorlatilag ingyen volt a tudasahoz kepest. + 3 ev NBD vilaggarival. Meg meg mellette vPro-s is ilyet otthon nem is arultak.
(Angol ceges beszerzes keretein belul.)
-
Mondtam neki, de a 2560p-m annyira megtetszett neki, hogy ez felbátorította, csak még nem hívta fel a disztribútorát.
hallador #88
Egy hete adtam el a 6460b-tGépbolond vagyok - még most is van itthon egy 2530p és egy 2540p, valamint egy TC4200. Elhatároztam ,hogy eladom a sok extra gépet, de a TC akkor is marad
-
hallador
addikt
En is angol, usa, canadai piacot ismerem jobban, usa-ban a hp a nodebook, a hivatalokban, nasa-nal, hadseregnel HP-t hasznalnak.
Angliaban, a HP-t szinten szeretik, azt en is tapasztaltam.En a sajat boromon erzem a mai napig is 2007-ben vettem meg egy NX7400-et az ujsagiro holgy aki most hasznalja Magyarorszagon semmi penzer nem adna oda (Jonah celeron van benne) (kb 6 eve napi 8 - 10 orat megy az a gep komoly gepelesek, meg hordozgatas mellett). Egy 5310M, amit 2009-ben vettem par honapja adtam el, nagyszeruen uzemel ma is.
Most pedig az alairasomban talalhato gepet birtoklom. -
Én az angol piacot ismerem csak, ott nagyon szeretik a HP üzleti gépeit, de egy-egy hibát keményen büntetnek. Nem tudom még, mi lesz, majd várom a fejleményeket.
Mellesleg vicces (vagy inkább jól demonstrálja az üzleti gépek tartósságát), hogy a Samsung nyomtatók volt kizárólagos importőre (pár éve eladta a cégét és nyugdíjba ment, bár nem bír nem dolgozni most sem) még mindig egy HP NC2400-t nyúz. Irodában és otthon egy-egy dokkoló, böszme nagy fHD monitorok, de menet közben még mindig a jó öreg NC2400-t nyúzza. Mostanában, így hat év után gondolkodik egy 2570p-n. Nem a pénzen múlik a csere, csak még nem volt oka, hogy miért váltson. -
hallador
addikt
Te kotozkodsz maximum, mert leirtal valamit majd letagadtad, utana neked allt felljebb ez Magyarorszagon meg megy, de egy komolyabb helyen max atneznek rajtad. Nem ertetted meg a koncepciojat a termeknek. Ez nem baj, csak ne akard letagadni a nyilvanvalot.
(#84) fateless
+ 1, Annyit tennek hozza, hogy Nyugaton a HP sokkal jobban megbecsult Brand mint otthon. Ez latszik abbol is, hogy sokkal elterjedtebb is. Ez el fogja adni a termeket siman. Amugy egyet ertek minden szavaddal.
-
Azért ne túlozz. A kijelző nem szar, hanem csak nem kiemelkedő, nem ér fel a kategóriatársak nagyon minőségi kijelzőjéhez. Önmagában nem okoz problémát, de ha mondjuk leteszed a kapacitált X1 Carbon mellé, akkor nagyon látható a különbség.
Ez egyébként egy HP sajátosság, de ami a cikkben kritikaként lett megfogalmazva, hogy tudniillik kicsi a betekintési szög, az számomra egy előny és az egyik érv volt a 2560p vásárlása esetén (ennek is alacsony a betekintési szöge). Korábban privacy filtert használtam, de ennél már nem kell. Ez lehet sok ember számára hátrányos dolog, de én örültem neki. Mindezt úgy mondom, hogy Thinkpad X220 és Dell E4310 közül választhattam volna még. Végül hajszálnyival nyert nálam a 2560 a 4310 előtt.
Gyenge a kijelző a konkurenciához képest, de nem használhatatlan. Ami inkább bosszantó a HP gépeknél (eddig legtöbbnél ezt tapasztaltam), hogy a light sensor az 2-3 értékkel mindig alacsonyabbra lövi be a fényerősséget a számomra ideálishoz képest. Én már inkább kézzel állítgatom. Ez nem volt gond sem a Thinkpad-eknél, sem a Latitude-oknál. Na, ez zavaró!
MOD
Egyébként nem hinném, hogy olyan nagy sikere lesz ennek a gépnek, mert szerintem házon belül megfojtja a 8470 azon vásárlók esetében, akik nem annyira akarnak vékony gépet, akik pedig ultrabook-ot keresnek, azok előbb veszik meg a Dell vagy a Lenovo üdvöskéit - én legalábbis ezt tenném. -
satz18
őstag
Na még egyszer. Én a kijelzőt szidtam. Ti azzal védtétek, hogy dokkolható. A billentyűzetet azért írtam, hogy az is dokkolható. Ha valamit egy kamu dologgal próbáltok védeni, akkor a másiknál, pl a jó billentyűzetnél mért van ez kiemelve. Amikor utazol a szar kijelző sem dokkolható, de a jó billentyűzet az létszükség. Egyennlő félként kéne a kettőt kezelni. Ha jó a billentyűzet, és szar a kijelző akkor szar utazásra mert szar a kijlező, le van szarva, hogy jó a billentyűzet. Ha dokkban van akkor nem számít se a kijelző, sem a billentyűzet, tehát itt is le van szarva, hogy jó a billentyűzet, mert úgyse használod. Mindegy nem érted. Egyszerűen nem találtál rajtam fogást és kötözködsz.
-
hallador
addikt
(#75) satz18
Én azt a trendet figyeltem meg, hogy ha valami kell, akkor abból 1 semmit nem ér, 2-t kell belőle venni minimum. 440-ből kijön 2-3 ilyen gép is. Sztem többet ér, ha összeszarja magát, nem kell várni semennyit, hanem átülsz a másikhoz, és folytatod. A másik addig lehet szervizben. 5 évig használod: 2-3 év alatt elavul. harmad áron vásárolva, pl 2 évente veszel 150k ért egy újat, sokkal frissebb rendszered van. Veszel most egy ilyen gépet és 5 évig használod? Addigra el lesz avulva, mint állat. Ha nem számít a kijelző, mert úgy is dokkolóról megy, akkor miért van kiemelve a jó minőségű billentyűzet. Egy lehajtott notebookhoz külső billentyűzet is kell nem?
Figyelj a kijelzo valoban nem all a helyzet magaslatan, csak eppen ezt senki nem is vitatta. De ide megfelel ez is, az hogy nincs HD+ opciokent na az a HP f@szsaga ez igaz.
Kiemeltem azt a reszt ahol nem beszeltel a billenytuzetrol
Szerintem en nem forgattam ki a szavaidat, inkabb Te nem emlekeztel arra amit irtal.
(I)(#81) Fryskitt (/I):
Legalabb mostmar te is kepben vagy, szoval hogyan integralod nagyvallalathoz azt a MacBook-ot?
-
satz18
őstag
Én nem a billentyűzetről írtam, hanem a kijelzőről. Kiforgatod a szavaimat. Ezt azért írtam, mert szar a kijelző, és jöttetek a kifogással, hogy úgy is dokkolón van. Szóval szerinted amikor úton vagy, akkor a jó billentyűzet nagyon fontos, de a szar kijelző az teljesen megfelel. Úgy érzem kissé más az értékrendünk.
Ha félted az adatodat ott a RAID 1, a felhő, a hálózati meghajtó. Ha a vinyó tönkremegy az üzleti gépből is elveszik az adat. -
A kijelző a gép gyengéje, így van. Ha újraolvasod, láthatod, hogy a kijelzőt egy szóval sem védtem, az szerintem sincs - enyhén fogalmazva - a helyzet magaslatán. De azért olvasd el a kommenteket, a kijelző csak egy apró rész volt a sok hőbörgésből. A legnagyobb kritika az ár miatt érkezett (én sem adnék ennyit érte azért sem, mert nekem már nagy a gép, meg azért sem, mert ennyiért 8470-et is kaphatok jobb kijelzővel és nekem nem kell az "ultrabook-feeling"). Nekem nagyon nem kellene a laptopomba IPS kijelző, de tudom, hogy van, akinek ez fontos tényező.
Csak hogy tovább fokozzam a hangulatot, a következőt mondom: e helyett a gép helyett ha ilyen jellegű eszközre volna szükségem, én inkább a Thinkpad X1 Carbon-t venném, még ha drágább is...
-
hallador
addikt
Nem egészen.
Magyarországon valóban ez a trend, ebben igazad van barkacs benoke-nek mindegy. De ha egy ilyen geped pl vonaton eloveszel, akkor nem fog hajolni, meg szetesni, gepeles kozben sem, mint egy Pl Acer Extensa (Egy elrettendo pelda).
Valamint az adatok igen fontosak, ha valami bedoglik, akkor majd az adatokkal mi lesz? Egy nagyvallalati kornyezetben, hogyan tudod integralni az olcso 150 k-s gepet? Sehogy.Aztan az "okos" kodó magyar ember fog venni egy masik gepet, eleve 2 gepet, nem fog venni, mondvan ugyis jo ez, egeszen az elso pofonig.
" pl 2 évente veszel 150k ért egy újat, sokkal frissebb rendszered van."
Igen es egy ceg aki minimum 3, Magyarorszagon 6 evre tervez, fog venni 2 evente gepet nem fog venni. Magyarorszagon meg plane nem fog.
ddigra el lesz avulva, mint állat
Amugy munkagepnek miert is kellene akar 5 ev mulva jobb gep?
Ha nem számít a kijelző, mert úgy is dokkolóról megy, akkor miért van kiemelve a jó minőségű billentyűzet.
Vonaton, repulon, buszon hasznalva nekem nem mindegy hogy min gepelek, meg az sem, hogy a gepbol az ut vegete mi marad. Egy utnal nem nyilvan, de aki hetente utazgat a nagyvilagba, annak, hogyan mondod el, hogy ja megint tonkre ment az alaplap? Mert a keszuleg vaza nem birja.
Egy lehajtott notebookhoz külső billentyűzet is kell nem?
Valoban, de vajon hova teszed ezt egy kozlekedesi jarmuvon?
(#76) Zoli0726
De ez így kuka. Nem a consumer gépekhez akarom hasonlítani, hanem munkagépekhez, de ilyen szempontból is inkább egy Lenovo-t vagy Dell-t vennék, mert ilyen árban van jobb.
Na ezzel semmi baj nincs a felbontas kerdeseben egyet tudok erteni veled. A Jobb minosegu kepernyo pedig, ide nem kell. A felbontas na igen...
Minosegben, Supportbsn a HP jobb. Szolgaltatasban a Dell, Lenovo pedig tobbet nyujt.Szerintem te sem érted, hogy a többiek mit akarnak mondani. Nem arról van szó, hogy itt senki nem képes felfogni, mik egy business gép előnyei, teljesen érthető és meggyőző amiket mondasz
Na ebben nem ertunk egyet, olvasd vegig a kommenteket, 150 k-ért sokkal jobb notit kapsz allitolag....
-
Zoli0726
aktív tag
Szerintem te sem érted, hogy a többiek mit akarnak mondani. Nem arról van szó, hogy itt senki nem képes felfogni, mik egy business gép előnyei, teljesen érthető és meggyőző amiket mondasz. De mondd meg, hogy miért nem telt a 440-ből egy jobb kijelzőre, mivel sokaknál ez verte ki a biztosítékot. És az nem igaz, hogy mert nincs rá szükség, mivel ha egy üzletembernek fontos a külső, a melegedés, az üzemidő, a billentyűzet, akkor nehogymár az ne legyen fontos amit épp bámulni kell. Még ha prezentációra kell, meg excelre, akkor is kínszenvedés ilyen felbontáson dolgozni, és nem, ez nem az én véleményem, hanem szinte mindenkié aki ide írt. Lett volna több modell, 1600x900-as kijelzővel ennyiért, 1366-ossal olcsóbban. De ez így kuka. Nem a consumer gépekhez akarom hasonlítani, hanem munkagépekhez, de ilyen szempontból is inkább egy Lenovo-t vagy Dell-t vennék, mert ilyen árban van jobb.
-
satz18
őstag
Én azt a trendet figyeltem meg, hogy ha valami kell, akkor abból 1 semmit nem ér, 2-t kell belőle venni minimum. 440-ből kijön 2-3 ilyen gép is. Sztem többet ér, ha összeszarja magát, nem kell várni semennyit, hanem átülsz a másikhoz, és folytatod. A másik addig lehet szervizben. 5 évig használod: 2-3 év alatt elavul. harmad áron vásárolva, pl 2 évente veszel 150k ért egy újat, sokkal frissebb rendszered van. Veszel most egy ilyen gépet és 5 évig használod? Addigra el lesz avulva, mint állat. Ha nem számít a kijelző, mert úgy is dokkolóról megy, akkor miért van kiemelve a jó minőségű billentyűzet. Egy lehajtott notebookhoz külső billentyűzet is kell nem?
-
A te utolsó írásodra kattintottam, de sokaknak válaszolok egyben, akik drágállják...
Amennyiben egy üzleti gépet - nem csak ezt a modellt - úgy nézünk, hogy milyen a beépített hardverek alapadatai, akkor biztosan drágának tűnnek. Elvégre ebben is csak egy i5-ös proci van, 180-as vinyó, alap HD4000-es GPU meg csicsás külső, míg egy 150k-s gpben már 1-2GB-os GPU van, min 500GB HDD ésatöbbi.
De ha azt nézzük, hogy ezeket a gépeket kifejezetten munkára készítik, akkor már más a helyzet. Ez az alacsony fogyasztású CPU jóval drágább, de kevesebbet is fogyaszt (jó példa erre az SL proci és a T-s proci, amikor a hasonló teljesítményű SL háromszor annyiba került, de fele annyit fogyasztott). A HD4000-en lehet, hogy nem fut el a legújabb játék, viszont nem termel annyi hőt, nem fogyaszt olyan sokat, nehezebben romlik el és nincs is szüksége a célcsoportnak a nagy GPU-teljesítményre. A háttértár megint egy másik kérdés. Sok átlagfelhasználónak a nagy tárhely kell, hogy ráférjenek a letöltött filmek, zenék. A munkagépnek az kell, hogy gyors legyen, hogy 10mp alatt bekapcsoljon és ne kelljen várni rá 2 percig, hogy felálljon a rendszer.Mindez (drágább CPU, drágább SSD) még csak egy része a magasabb árnak. A tervezéskor sok minden másra is oda kell figyelni. Ilyen pl az, hogy a gép az ütődéseket, eséseket bírja ki, hogy egy esetleges baleset után is használni lehessen tovább, de legalábbis az adatok biztonságban maradjanak. Ehhez sokkal átgondoltabb tervezés kell. Fontos az is, hogy könnyen szerelhető legyen, megintcsak az idő miatt. Nálam egy HP Elitebook 2560p van. Könnyebb szerelni, mint a Sony Vaio consumer gépeket. Minden csavarhúzó nélkül 3 másodperc alatt férek hozzá a gép belsejéhez. A gépelési minőség összehasonlíthatatlan egy 150k-s géppel. A bill-világítás nagyon hasznos számomra sok esetben. A beépített mikrofon ég és föld a hétköznapi gépekhez képest. Ha kellett már Smart Card-ot használnod, nagyon nagyra tudod értékelni, hogy nem kell egy külön eszközt előbányásznod a táskából, rádugni a gépre, hogy végre bejelentkezz a rendszerbe, hanem egy mozdulattal megvan minden. A beépített HSPA modem nagy megkönnyebbülés, hogy menet közben nem fityeg itt-ott egy külső modem. A bankjaim közül az egyiknél az ujjlenyomat-olvasóval történő számlaelérés is öröm volt (már váltottam), mert nem kellett minden alkalommal jelszavakat gépelni, sms-t várni, majd kódot beírni. A HP Elitebook 2530p-m kibírt 8-10 órát bekapcsolva, amivel hazaérve is mindent használhattam. Itthon aztán este beraktam a dokkolóba, ha akartam még dolgozhattam az íróasztalnál. Reggel csak kivettem a dokkolóból feltöltve és mentem tovább. Ha pedig garanciális problémám lenne, tudom, hogy nem kell sokat várnom. (Most a hangszóróm furcsán recseg, eddig még nem volt ilyen gondom egy HP-el sem. Egyenlőre a következő két hétben nem találtam olyan napot, amikorra azt mondanám, hogy tudnám nélkülözni a gépet egy napra, hogy megjavítsák. Majd meglesz, nem olyan nagy baj - de ha várnom kéne heteket...)
Hosszasan írhatnám még, de a lényeg gondolom érthető. Ezek a sok-sok 20-30-100 másodpercek, amiket azzal spórolok, hogy egy ilyen gép van nálam, összeadódnak, kényelmesebbé teszik a mindennapokat. Ez az, amit a vállalati gépekkel megvesznek a cégek és biztosítják a dolgozóiknak. Azért üzleti gép, mert azon igényeket elégítik ki, amik a consumer, a fogyasztói piac nem igényel. De az, hogy neked vagy az itt méltatlankodó más emberek számára ez nem egy mértékadó funkció, nem jelenti azt, hogy ez a gép túlárazott, csupán azt, hogy mások az igények.
Remélem, így érthetőbb mindenki számára, miért kerül egy üzleti gép többe, látszólag gyengébb hardver esetén is. -
Borote
addikt
És ezt úgy összességében az üzleti gépekre érted, mert nagyon úgy jön ki a szavaidból.
Sok sebből vérzik az érvelésed, és jól értem, nem nagyon volt még dolgod jobb minőségű notebookkal? Géped megjárta már Brno-t?(#71) hallador: én is valami hasonlót kezdtem el írni, csak szebb hangnemben, viszont töröltem. Ha eldöntötte, hogy a business notebook az lehúzás, akkor elég nehéz lesz a homályt eloszlatni benne.
-
hallador
addikt
Nagyszeru, egy vallalat meg tesz arra amit gondolsz. Valamint az Acer annyi nyomkodastol, amit ez a gep kap majd elete soran kb fele annyit sem birna. (kivevve a P6xx-et)
Nem nem viszi el a futar, hanem egy vallalathoz megy a szervizes es helyben megoldja a problemat. Mert ez jar a Supporthoz.
Az Envy rossz pelda. Minosegben sajnos nem az igazi.
Nem a HP-nek nem kell ennel jobbat tudni.
Te és a hasonlok eletukben sem vennenek ilyen gepet, nem azert mert nem tehetik meg, hanem azert mert fogalmad nincs mi az hogy Business kategoria. Ez onnan is latszik, hogy elohozod az Acert, MacBook-ot, amit annyira kerulnek a nagyvallalatok, ahogy tudnak. Viszont neked valo. Te consumerben gondolkodsz, ami neked lehet hogy jo, de a NASA-nak, vagy a Cern-nek nem.
Kerdezd meg a nagyvallalatokat, vagy egy allami ceget, hogy mire jo az 5 eves Care Pack.
Valoban gondolom TE a dokkolot, a bovithetoseget, ha leesik nem torik ossze, a supportot stb sem hasznalod.
Egyaltalan mi a f@szn@k kell business notebook ha van 100 000 Ftért 15" -os AMD E450 brazossal szerelt ASUS, ACER is nem? (Amit 3 hetre kivisznek BRNO-ba addig meg nem dolgozik az ember, mert hat ez van, SZERINTED ez egy vallalatnal megoldas???)
Szerintem eltévedtél,
De mondok jobbat nem te vagy a célkozonseg.
MacBook meselj milyen Business supportot tudsz mesélni ehhez a csodalaltos MacBook, hoz. Esetleg azt is elmeseled, hogyan integralnad technologia hianyaban egy nagyvallalat, vagy egy allami infrastrukturaba??? De komolyan meselj mar lemaradtam valamirol....
Ja hogy Te nem gondolkozol ezen, akkor vajon milyen alapon mondasz badarsagokat????
Moore torveny???? Neked meg mondd valamit az uzleti terv? Vagy csak olvastal valamit a pcword-ben?
Meselj....
UI: akar teged a tehen meggyozni, de komolyan, csak nem tudod mirol beszelsz, ami nem baj, csak akkor legalabb ne irogatnal hulyesegeket...
-
Fryskitt
addikt
Szerintem értem. De lehet, h nem voltam elég világos.
Szóval, amire az átlagjúzer használja, net, szövegszerkesztés, passziánsz, arra nemhogy i7 nem kell, de egy Celeron is bőven elég. De biztos nem fogok fizetni 300e pluszt azért, mert vékony és fém. Amit ráadásul be is burkoltak. Ne vicceljetek már. A TN panel is jó, most is azt használom. De ez egy 150e forintos Acer, amit épp nyomkodok itt. i5, nVidia kártya, SSD, 8GB RAM. Szerintetek, ha ennek itt fém burkolata lenne, akkor érne 300e-rel többet. Ugyan....... Support? Mi? Ha baja van, idejön érte a futár, 3 nap múlva meg visszahozza... A HP-hoz jár kávé is? Vagy szűzlányok intézik a garanciát?
Ha azt akartam volna, hogy 500e-s gépem legyen, akkor viszont már nem jó a TN panel, meg a gagyi felbontás, meg az olyan cucc, ami a százezres dzsunkanotikban is benne van. Próbáltok itt meggyőzni arról, hogy egy Mercibőrbe épített Trabant az jó, mert megy és mert 5 év support van? És mert nem Trabant címke van rajta? Jó kocsi a Trabi, de ha már Mercit veszek és ANNYIBA kerül, akkor legyen minden részében az. Egyszerűen egy ilyen felbontású panel ilyen technológiával ne legyen 440e-res gépben. Az 5 év supportra meg jótállásra pont teszek... beugrik valami Moore törvényéből? Sose használtam annyi ideig egy notebookot se.
De meg miért is kell azt mondani, hogy nem értem? Vegyen csak ilyet, aki akar, de ezen az áron MacBook van, IPS-sel szerelt Asus, Acer, Lenovo, Dell.... mi kell még? Ráadásul a HP is tud jobbat, ott az Envy. Azonkívül ez a VÉLEMÉNYEM volt, személyes, szubjektív, nem a szakértői álláspontom, pláne nem gondolom azt, hogy mindenkinek így kell gondolkodnia. Bocsánat amúgy, ha valaki magára veszi. -
Borote
addikt
Itt rég nem a hardverről van szó, ha azon nem látsz túl, akkor ezt a gépet nem Neked találták ki. Nem baj ha nem érted, de kár ezen lovagolni, hogy mekkora a teljesítménye. Amire ez a gép való, oda nem kell i7 meg 100w-os dGPU.
A kijelzőt mondjuk én is sajnálom. Nekem 12"-on van 1400x1050-es felbontás AFFS panellal, és elég szomorú látványt nyújtanak a TN-es gépek.
-
hallador
addikt
Meg a billentyuzet, meg a bovithetosege, meg a max 5 ev NBD warranty, alaphelyzetben 3 ev, meg a dokkolhatosag, meg e Support eleve.
Emellett a piac egyik legmasszivabb hazaval rendelkezik.
A Kijelzoje a piacon, consumer szemmel nezve nem felel meg munkara idealis. De arra is gyartottak, akinek nem szimpi majd vesz olyat amiben olyan kijelzo van, ami neki tettszik. A Celcsoportnak tokeletes lesz. Persze szerintem.
-
Magnum_
nagyúr
gyönyörű! elfogadnám
-
hallador
addikt
Szerintem pedig idotallo gepek lesznek ezek az ultrabookok. A HP biztosan, a Lenovo-ban sajnos mar nem lennek birtos, a Dell is tartos lehet. Azert a HP mikor valamire azt Mondja, hogy EB, akkor tudjunk mit varjunk, Tartossagot, minoseget hasznalhatosagot.
Ha jobban megnezed (en megneztem) ennek a HP.nek a vaza kategoriakkal erosebb, mint a Carbon, vagy a Dell megoldasa, mondhatnam, hogy raalhatsz, de ne essunk tulzasokba.
Tartossagra en is megadom neki az 5 - 8 evet siman.
Valamint ezeket a gepeket munkara terveztek nem esik szet, de attol sem esik ketsegbe, ha napi 20 orat megy, mint a sokszor emlegetett Acer, vagy Asus.
Szoval De ezek igen tartosak lesznek szerintem.
(#57) slashing:
+ 1.
Nekem eddig a HP Business notikkal volt a legkevesebb bajom. Negy is volt 2006 ota, de meg mindegyik megy .
(#22) Bird:
Nekem a mostani HP-nel volt egy billentyuzetcsere. Péntek este elvittem, hetfon hivtak, hogy mehetek erte. Na ennel meg a Dell sem gyorsabb.
Valamint HP van mindenhol meselj, melyik Cegnek van ennyire szeles koru termekskalaja, mint a HP-nak (Szoftveres szinten!!! Kezdjuk az ILO-val, de mehetunk HP Matrix fele is). Az IBM le van maradva, mint a borravalo x86-ban. A Csicsoooo, egy hulladek szerverben, ja meg van a Dell ami egy fos supporttal rendelkezik server szinten Magyarorszagon. Valamint jobban le van maradva technologiailag X86-ban, mint az IBM. Szoval hallgatlak, Te mit valasztanal, ha nem HP-t?
Itt Londonban KB minden HP, az MS irorszagi Cloud szerver farmja 220 000 HP szerver. A CERN faltol falig HP. A Facebook HP. Meselj tenyleg kivancsi vagyok a velemenyedre....
-
Graphics
Jómunkásember
-
Ati1979
veterán
Igen sanjos a win elég gyatrán oldja meg a magas felbontások kezelését. Viszont ez akkor is kevés...
Szerintem legalább 1600*900-as felbontású ips panelt kellett volna bele rakni. Akkor egy szót sem szóltam volna.Különben szerintem a felbontás is egyéni preferencia kérdése. Nekem pl. optimális a 1920*1200 17"-on.
Nekem még elmenne a full hd is amúgy 11,6"-on.Elég jó a szemem.
Az ikonok méretét meg nagyobbra lehet állítani a windows-ban.
-
QwErTy42
addikt
-
Ati1979
veterán
Azért szerintem nem ok nélkül jegyezte meg pár ember többek között a cikkíró is, hogy ez a panel ide kevés.
Miért kellene bele ips? Mert 440 ezer forintba kerül. A felbontásról meg ne is beszéljük. Túlélném ha kicsit többet fogyasztana. Szerintem nemcsak én hanem mások is.
Ezenfelül csak a ramot keveseltem. Amúgy jó gép lenne...A komment többi részével egyetértek.
A konzumer és az üzleti szériás termékeket nem lehet egy lapon említeni. Dedikált vga fölösleges ebbe.(#56) Bird
Kezd lincshangulat kialakulni.
-
QwErTy42
addikt
Nem tudom, hogy miért van itt sok rosszmájú, földmíves, akik csak szarozni tudnak.
Ehhez aztán nagyon sok értelem kell. Gratulálok!Miért TN és miért nem IPS? Azért, mert lényegesen kevesebbet fogyaszt az a panel és még mindig elég megbízható és kiforrott a maga nemében.
Miért sír itt oly sok ember, hogy nincsen benne dedikált grafikus kártya? Minek? Egy MS Office feladathoz nem kell.
A komoly embereknek nincsen idejük játszadozni egy ilyen gépen. A VérPistikék meg játszanak mással!Az üzleti szériát meg nem érdemes keverni a consumer fostalicskákkal. Sok volt évfolyamtársam, akik multi cégeknél dolgoznak, mind Latitude vagy Elitebook szériát nyúznak. A nagyobb és komolyabb cégek a megbízhatóság és support miatt veszik az üzleti gépet és nem azért, mert sz-rják a pénz.
Páromnak már 6 éves Dell gépe megy hibátlanul.
Ezalatt a 6 év alatt mások vesznek 2-3 100-200 ezres hű de menő gépet...A rosszindulat mikéntjét sem értem. Miért várják azt sokan, hogy a világ legnagyobb PC és laptop gyártója tönkre menjen? Bárki is kényszerítette őket, hogy akár csak rá is nézzenek egy HP termékre? Vagy a HP volt a felelős azért, mert tönkre ment a sz-r consumer vackuk?
Itt mindenki csak rinyálni tud, hogy ő ezért meg azért nem adna pénzt ( ha lenne) de értelmes gondolata itt keveseknek volt.
-
slashing
senior tag
Lehet hogy drága de ez még gép lesz 5 de még talán 10 év múlva is még akkor is ha már rohadt elavult lesz is.
Néhány év alatt a családban két Acer laptop az egyik újkorában 300e volt a másik 150-200, mindkettő gallyra ment. A 300 ezresen kvázi csak számlázás és internet ment (a vga szétégett, hogy mitől az máig rejtély, többször volt emiatt javítva) a másikat meg egy tini lány használta az se volt túlterhelve mégis kuka.
Hugomnak szereztem két-három éve egy régi üzleti laptopot (HP) ledolgozott vagy 5 évet egy cégnél és még mindig tökéletes állapotban volt, nem koptak el a billentyűk, nem ment tönkre a füle ami bekattanik ahogy lehajtja az ember, a mai napig napi szinten használva van. Nah ezért kerül ennyibe egy üzleti laptop.
Én is drágállom de itt sokan úgy néznek erre a gépre mintha ezt otthonra meg akarná venni és az igényeit keresi benne. Ezen a gépen jól lehet dolgozni kiszolgálja a mai igényeket persze nem játék terén de miért is kéne HD 4000-nél erősebb vga bele mikor senki nem is akar rajta majd Codozni a 14 colon.
Ezerszer inkább egy használt hp üzleti gép mint egy kétszer többet tudó fele annyiba kerülő Acer, Samsung stb... fullhd-s csoda ami megadja magát még attól is ha csak interneteznek rajta, meg hűtőpad kell alájuk mert ugyan halk marad a gép csak szép lassan szarrá fő benne minden....
-
Bird
addikt
Ez a "hír" mindenkinél kiverte azt a bizonyos biztosítékot.
-
3shae
aktív tag
400.000 forint.. nemá!
-
zenke
aktív tag
440ért nem gért volna bele egy értelmes display, anyám.
-
Ati1979
veterán
Igen vállalati szinten tényleg nem téma a kijelző. Csak azért jó lenne már ha HP villantana már valamit az egyéni felhasználóknak is. Szeritnem amúgy a vállalatok nem igen vesznek tömegesen ultrabookokat. Legfeljebb a vezetők, akik maguk választhatnak milyen gépet akarnak.
Persze, hogy ilyet akarnak. Kicsi, vagány könnyű hordozni. Filmet meg nem fognak nézni rajta.
Ez a folio ilyen köztes megoldás lenne a vállalati elitebook és consumer ultrabook gépek között. Kinézetre nagyon az elitbookra hajaz.
Szvsz. egy olyan gépet kellene kiadniuk, ami a két notebook fajta előnyös tulajdonságait hordozza magában.
-
hallador
addikt
Hidd el a nagyvilágban (nem Magyarországon) a HP az első Piaci szereplő a notebook piacon, nagyon nagy pofon kellene ahhoz, hogy ez ne így legyen.
Ez a kijelző (Láttam a gépet élőben) nem annyira rossz. A felbontása valóban gyenge, DE minőségben toppon van.
Akik megveszik, használják a kijelzőbe fognak a legkevésbé belekötni, Tudja ezt a HP is. Meg a többiek is.
-
-
Gusztáv
addikt
Viszont egy nagyvállalatnál, ahol fixen (Dell, HP, Lenovo) az összes IT eszköz, pont lényegtelen, hogy hasonló pénzért milyen fasza ultrabook-ot gyárt a Asus, Acer stb.. Oda ultrabook-ból max ezek az eszközök kerülhetnek be. Igény meg biztos van rá, szerintem az össze öltönyös értékesítő ilyenért rinyál.
-
wody21
tag
igen, nagyon kemények!
Biztos van benne igazság, én is nagyon csodálkoztam, mikor olvastam, hogy 1366*768 a max elérhető felbontású kijelző ennél a gépnél. Sok a 400e Ft, de UB (most az a divat?!) és EB is egyszerre, nem gondolhatták komolyan itt a hőbörgők, hogy majd aprópénzért fogják nyomni ezt a gépet.Az üzleti "hype-on" viszont felnevettem
Azért én örülök, hiszen emiatt maradhatok még egy darabig a jó öreg 1440*900-as 6930p-nél -
Ati1979
veterán
-
Ati1979
veterán
Nagy bukta...
A tetszett is nagyon túlzás ennyi pénzért. Ha valaki egy csúcs ultrabookot vesz 400+ ezer forintért az nem ezt a 3 éve is elavult kijelzőt kívánja bámulni naphosszat.
Ráadásul csak 4gb ram van benne...Nem értem hova tart tulajdonképpen a Hp...
Gagyi tabletek gyártása helyett foglalkozhatna talán azzal, hogy normális kijelzőkkel szereli fel legalább az elitebook szériát, mert az ultrabookjait.
LOL kategória sajnos ez a laptop.
Pedig k*rva jó, instant get is lehetett volna.+4gb ram + normális kijelző. Csak ennyi kellett volna...
-
korion
senior tag
úgy érzem elfogultak voltatok a cikk írása közben!
csúcsgép!
ennél még az Albacompnak is jobb gépei voltak!
külsőre tetszik azé,és az árát is elfogadnám!
de,ha összeeresztjük a 250 ezres kategóriával,még ott is elvérezne!(szerintem!)
szép napot! -
Inzl
csendes tag
Ez nagyon drámaian fos. Egy S400 negyedáron nem rosszabb sokkal.
-
spyduck
nagyúr
Kemény hsz-ek
-
Nem vagyok egy nagy képernyőfasiszta, de ennyi pénzért ez tényleg gáz.
Az msata csati viszont pozitív, mivel az Elitebook-ok eddig nem nagyon kezelték az msata ssd-ket!
-
Ati1979
veterán
Nem értem, hogy lehet egy ilyen király kis gépet elcseszni ezzel a kijelzővel...
Pedig még tetszett is volna. Csak odalapoztam a specifikációhoz és megláttam ezt a f*s-t...
Ennek fényében az árat át kéne gondolniuk még egyszer.
-
SentryGun
aktív tag
"...felbontása 1366x768 pixel [...] TN+film panelből sem valami fényeset építettek be"
Nem is olvastam tovább. Pedig az, hogy szinte minden cserélhető, mSATA, két memóriahely, fémváz és 3G modem is van hatalmas piros pont, de úgy látszik ez a kijelző csak nem akar kifogyni a raktárról. -
Cassi
őstag
Fos notebook röhejes kijelzővel dupla áron. Ez kell az öltönyös köcsögöknek, akik más PP prezentációját kattintgatják végig, ebből áll a "munkájuk".
Miért nem adta még el a HP a PC-üzletágát? Miért nyújtják a végtelenségig az agóniáját? Ha már egyszer nincs rajta nyereségük, miért szenvednek vele ennyit?
Lapozzunk.
-
hunmyke
aktív tag
Nálam dettó, vagyis Intel HD + HD Radeon 5650M van az Acer (TimeLineX) laptopomban. Manuálisan váltható csak, de teljesen jó. Intel-re kapcsolva, hűvös, csendes a gép és elmegy még most is majdnem 3 évesen 5 órát akksiról wifivel.
Igazából arra akartam előbb felvilágosítást adni, hogy videokártya nem csak játékra kellhet... -
-
rudi
nagyúr
Mint az összes többi, felső kategóriás business class gépeket is kínáló cég, a HP is máshol és máshogyan szervizelteti az egyes termékcsaládjait. Vehetsz olyan csomagot (jellemzően az EliteBookokhoz), hogy hozzád kijönnek javítani, de az alapcsomag (gyakran a komolyabb gépekre is), az, hogy bekerülsz egy központi, gyakran külföldi szerviz futószalagba alacsony prioritással. Egyébként az, hogy külföldön vagy belföldön javíttatnak iszonyatosan irreleváns, az a lényeg, hogy milyen logisztika áll mögötte.
-
Bird
addikt
Nálunk a desktop cuccokkal van a legtöbb probléma.... Szinte havonta előfordul alaplapi probléma (főleg a 3-5 éves gépeiknél --> elszáradt kondik), arról nem is beszélve, hogy a RAM bővítések is kész rémálom.
Duliee: Szakrendelőbe (is), velük van szerződésük.... Ja és a gari kiterjesztett 5 évre szól... Valaki jól járt megint, mint mindig.
-
Graphics
Jómunkásember
Hmm, érdekes, én levittem Szegedre, és ott kezdték el előttem szerelni, persze lehet nagyobb tételt elviszik máshova, de leszerződött szerviz nem hiszem , hogy el fogja küldözgetni a laptopot, ha ott van rá szakember
Se ráülés, se elhúzódás nem volt.
Legalább nekem ez volt a tapasztalat. -
Fryskitt
addikt
Igényes csomagolásban egy kb 100e forintos belső + kijelző. A kurv@ anyját a gyártóknak, meg az egész üzleti hype-nak. Folyton drágállottam a MacBook-okat, de azoknak legalább a kijelzője szép és jó. Egy ilyenért, mint ez a HP, a minimum büntetés az lenne, hogy akik döntöttek a megjelenéséről, azoknak a fején verjék szét szépen. Ez nem ultrabook, hanem ultrafos.
-
Gusztáv
addikt
Lassan üzleti vonalon kénytelen lesz mozdulni a három nagy gyártó, mert ezek a kijelzők egyre cikibbek. Én nem vagyok egy nagy "tegyünk mindenbe FHD kijelzőt" párti, de 14"-on a 1600x900 felbontás már bőven elférne. De ha csak 1366x768 van, akkor legalább egy jobb minőségű panelt raknának bele
.
-
satz18
őstag
Ennyi pénzért jó pár IPS FHD kijelzős ultrabook létezik. Még dupla FHD IPS kijelzős is. Szóval ez így nem túl meggyőző. A 2.5 col SATA és mSATA páros szimpi. Jó lenne, ha általánossá válna és nem kéne az ODD helyére tenni az SSD-t.
Azt lehet tudni, hogy kb mennyivel kerül többe akár a fejlesztés, akár a végeleges ár egy plusz mSATA-ért? -
kromatika
veterán
egy jó notit,elcseszni egy ilyen kijelzővel bűn,és ostobaság.
-
Bird
addikt
Némi trollkodással mondhatnám azt is amíg a "fészkük" az Office Garden Parkban van, addig nincs is min csodálkozni!
Viccet félretéve ahhoz képest, hogy majdhogynem csak "összeszerelnek" meglehetősen elborultak az áraik. Az EU-n belül sincs ez másképp...
És akkor még nem is beszéltünk a kiváló garanciális ügyintézésükről.... -
tntmax
aktív tag
Nekem totál fapados minimum konfignak tűnik legalja kijelzővel és mindezt 400 ezerért? LOL.
200 körül talán lenne piaca.. bár ilyen kijelzővel inkább 150 körül max. -
Kijelzőben lehetne már valami pozitív áttörés! Ez a felbontás lassan már mobiltelefonon is ,,gáz"!
-
törölt tag
igazán áttérhetnének már a 3 gomb + trackpoint megoldásra.
-
Bird
addikt
A HP cuccok legendásak a kiváló ár/érték arányukról...
-
hallador
addikt
Nagyker?
(#9) xmaas:
Nyugodtan levehetsz belőle 150 000 Ft-ot, az, hogy Magyarországon a HP fekete bárány, vajon ki tehet? (Költői volt a kérdés)
(#4) XuChi:
Mutatsz bármilyen Business UB-t amibe más van? Köszi
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Más:
ProHardver-nek nagy respekt, hogy nem keverték bele a konkurenciába a konzumer vonalat. Tisztességes teszt, tisztességes pozicionálás.
Köszönöm, objektív, nagyszerű teszt.
(#2) Duliee:
Nekem pont megfelelne,
-
xmaas
őstag
Jo gep erre elcseszik azzal a sz@r kijelzovel nem igaz hogy nem fert volna bele 440 ezer jo magyar forintba egy normalis kijelzo is
-
franc0
őstag
Miért drágábbak itthon a HP üzleti gépek, mint a konkurencia?
#1 A kijelző valóban csalódás, ideje lenne elfelejteni már ezeket a szar paneleket. Persze meló közben nem érdekel a színhűség, meg jó ha mellettem az ügyfél/bankár nem látja mit nézek, de legalább opcióban legyen.
#2 Ugyanmár, totál más a két gép célcsoportja. Tudod te mit akarsz, vagy akarsz-e valamit?
#3 Felnőtt emberek csak Intel HD notit vesznek. És HD4000-en is annyi pénzt csinálnak egy év alatt, mint amit te valaha összehazudozol. És közben nem üvölt a gép, van akkuidő, és nem sül meg a tojásuk. -
Zoli0726
aktív tag
A HD4000 még elmegy, üzleti, vagy munkagépbe szerintem már az is tökéletesen megfelel, legalább a fogyasztás alacsonyan marad. Na de ez a hardver egy 440 ezres gépben egy hatalmas vicc a kijelzővel az élen.
Az egyik ismerősöm 4 éves Sony Vaio-jában olyan fullhd panel van, hogy még ma is megszólal, gyönyörű kép, jó betekintési szögek. És anno 250 ezerbe került. Manapság meg a Sony is ratyi panelekkel dobálja már a Vaio-kat is. Fel nem fogom, hogy miért ragadt be az átlag notebook kijelzők felbontása ennél a mihaszna értéknél, szerintem a kijelző lenne a legfontosabb, azt kell nézni egész nap.
-
én is csak addig olvastam, hogy a milyen a kijelző, ott abbahagytam. tiszta gáz...
-
XuChi
addikt
Hp.... Kijelző.... HD4000 ???? ENNYI PÉNZÉRT!!!!!
-
Graphics
Jómunkásember
Már kezdtem kora reggel rámozdulni erre a notira, mikor megláttam a kijelző felbontását... Azt hiszem marad a tervben a 8560/70-es P/W széria..
-
alevan
őstag
Szép! Csak a kijelző...
Erről a szinprofilról van e tudástár bejegyzés, hogy mijez, vagy ha nem akkor tudna valaki linkelni egy nem wikipediás elmagyarázó oldalt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ASUS ZenBook UM325UA - 13,3" FHD OLED - R5 5500U - 8GB / 512GB SSD - USB-C - SK bill
- Szép állapot!! Dell Latitude 5480 i3-7100U 8GB RAM 1TB SSD Magyar vbill
- Szép állapot!! Dynabook Satelite Pro C50-H-10W i3-1005G1 8GB RAM 256GB SSD Magyar bill
- szinte új 13 hüvelykes MacBook Air M4 256GB SSD silver ezüst Apple 3 év garancia
- Szép HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest