Hirdetés
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Maradjunk annyiban, hogy az OS X Unix like rendszer és egy kis utánajárással pár dologtól eltekintve maradéktalanul képes Unix módjára viselkedni. Ha csak a shell-t nézem nem nagyon érzem a különbséget OS X és Aix között! Olyasmi lehet zavaró, mint a hfs+, vagy a gcc 1-2 marhasága és a home-user mappa katyvasz. Nekem is mind a mai napig van egy külön home mappám is, mivel sok régi scriptemet túl macera lenne variálni! Pythont is érdemes kicsit variálni (macports-ból telepíteni), mert biza nem teljes értékű a cucc.
Azt egyébként pont letojom, hogy ki hogy van a shell-el, tudom sokan úgy vannak vele mint Makó Jeruzsálemmel, de ettől még egy bivalyerős eszköz annak a kezében aki tudja használni. A dolog ott nyer szépséget, hogy a problémákat lehet orvosolni Windows módon egy-egy segédprogrammal, de bármikor elő tudja venni a kicsit is kompetensebb ember a jól megszokott Terminal-t és máris barangolhat a rendszer lelki világában akár csak egy linux distronal! Régebben ppc-s korszakban még bitangabb dolgokat lehetett művelni az open firmware-el, de ez már tényleg nagyon OFF.

A másik, hogy önmagát nem szemeteli tele annyira a rendszer, ahogy azt teszik a MS termékek, persze ha feltepeítünk mindent a vakvilágba és 5 böngészővel éljük minden napjainkat, nyilván nem tesz jót neki. De egy hétköznapi user jelentős lassulást nem fog tapasztalni belátható időn belül!A linkelt blog bejegyzés utolsó hozzászólását nézd meg!

(#78) moonman : Pontosan!
Ezért is mondtam, van akinek (mint pl nekem) ez érv lehet! -
Xero
nagyúr
Nem kezdek bele vitába, mivel az utolsó bekezdéseddel egyetértek, de az elsővel vitatkoznék.
Ugyan olyan műveletsor elvégzésére, lényegesen több hasznos eleme van az OS X-nek mint a Win7-nek számomra! Egy image processing-ben egyértelmű taktikai előny az exposé, vagy a globális színprofil kezelés. Fejlesztés során szintén előnyös, hogy ez az egy gép az amivel minden consumer OS-en tesztelhetek. Hétköznapokban megnyugtató a tudat, hogy egy bsd van a motorháztető alatt, amivel ha bármi galiba van shell-ből pillanatok alatt helyre lehet pofozni, ráadásul a szűk körű elterjedtségből fakadóan egy lehetséges vírus vagy egyéb nem kívánatos dolog fertőzésének az esélye erősen konvergál a nullához.
Az, hogy lassulna egy idő után? Nem tagadom, ez is szemetel a lemezre, de itt 2 shell command és egy cigi kv múlva vissza is tér a normál kerékvágásba. Egészen idén tavaszáig egy 2004 körül létrehozott Useremet migráltam gépről gépre OS-ről os-re. Ez kétszeri architektúra váltást és négy fő rendszer szám változást jelent. (PPC-PPC-Intel-PPC-Intel-Intel, 10.3-10.6) A tavasz során is azért kezdtem új lappal, mert a sok egyéni beállítás a rég nem használt programokhoz már olyan számú volt, hogy engem zavart. A rendszert nem bántotta, de az én szememet igen! Azt hiszem ez elég meggyőző arról, hogy nem nagyon kell itt foglalkozni lassulással.
A kompatibilitásra meg annyit tudok mondani, hogy ha ha ha!
A support garancia vonalon valóban egy kalap kaka, ezt meg aláírom!

-
Xero
nagyúr
HW ide hw oda, az OS X sokat dob a dolgokon. A win7 sem rossz már, de számomra pl messze van attól amit szívesen használok.

Nem rég volt lehetőségem egy HP elitebook 8440p-t kipróbálni. Kellemes gép, gyors kétségtelenül, de nem adnám érte a 3 éves MBP-mat. Mondjuk az is igaz, hogy a jelenlegi MBP-k közül csak 1 modellt fogadnék el (high res matt
), de nem érzem szükségét még a cserének.Nem azt mondom, hogy mindez szentírás, de sok ember számára a specifikációkon túl más is számít és itt nem a márkahűségre gondolok!

-
Napfénysüti
nagyúr
Nagyon szomorú leszek ha a business kategóriába is teljesen elterjednek ezek a "használhatatlan" kijelzők.

Akkor fogalmam se lesz milyen gépet vegyek. Bár ez pár évig még nem fenyeget szerencsére de a jelek aggasztóak.
Atom_Anti: például a kevés sor. Van aki munkára használja a laptopot nem pedig médiacenternek.
Nekem 14,1-en van 1440*900 és még rövidlátóként is rettentően örülök neki hogy anno ezt vettem mert kiválóan használható. A jövőben ez alá már nem is adnám ha lehet. Bár amennyiben a trend így folytatódik kénytelen leszek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- OLED monitor topic
- PlayStation 4
- Linux kezdőknek
- Építő/felújító topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szívesen használsz Samsung böngészőt? Immár PC-n is megteheted
- További aktív témák...
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- 174 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- 173 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- LG OLED Evo G3, 65,''col, 4K
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3622, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3675
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12600K / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 512 SSD!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ezért is mondtam, van akinek (mint pl nekem) ez érv lehet!