- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen. Igazából nem szeretem, ha valamit innovációként említenek, mert azért a T nem nevezhető külön osztálynak, legalább is a széles körben használt A, AB és D mellett nem tud újat felmutatni.
Ja, erősítőnél más. Elfelejtettem említeni, hogy eredetileg hangfalakra reagáltam watt terén, azaz a terhelhetőségre, ami kb annyira mérvadó, mint egy autó fogyasztása. Ha magas, attól még nem biztos, hogy több hasznos "erő" is lesz belőle.
-
De hogy lenne különbség? Tudomásaom class T nem alapjaiban új, hanem "néhány" specializált class D erősítő halmaza. Nincs értelme összehasonlítani. Az viszont igaz, hogy egy jóféle class D erősítő a T osztály. Vagy nem?
Pedig tökmindegy, aki nem vérpisti, azt nem érdeklik a számok, csak a hang.
-
norbert1998
nagyúr
+lezso:
nemrég olvastam valahol ennek a pontos menetét és kapcsolatát. számít a watt, de egy bizonyos teljesítmény felett (szvsz 50 w) már nem nagyon hasznos a teljesítmény növelése. ugyebár, minden teljesítmény (watt) duplázódáskor 3 dB-el emelkedik a hangerő/nyomás. egy jobb hangszóró érzékenysége 92-94 dB (1W, 1m), tehát ez 8 watton máris 101-103 dB dB, 64 watton pedig 110-112 dB. És akkor megint dupla teljesítményen, 128 watton alig emelkedik a hangerő, szintén 3 dB-el. Való igaz, hogy a hangszórón múlik RENGETEG, de azért eleinte a felvett teljesítménynek az erősítő is fontos szerepet játszik.
-
Ugye az megvan, hogy a Class T valójában csak egy brandelt Class D? Szóval ugyanaz. Sokféle D osztályú erősítő van, jobbaknak magas a PWM frekije, aztán ezért kevésbé torzítanak, az "T osztály" is gyakorlatilag ilyen. De ez csak egy dolog, egy erősítőnél több minden is számít.
A másik meg hogy hány watt, tökmindegy, a hangerő attól is függ, hogy mennyire érzékeny az adott hangszóró. Ha "érzéketlen", akkor megküldheted száz wattokkal is, nem lesz hangos, illetve az ilyenek hangminősége is elég gyatra szokott lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- AI tervezheti az Apple chipeket
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest